Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Ma Xpenology-ról visszaváltottam egy új DS216J-re
Ha valakinek esetleg kérdése lenne ezzel kapcsolatban akkor bátran tegye fel -
kaviat
tag
nekem csak pici röccenések vannak néha, ha távolabb vagyok a routertől. egy film nézése közben kb egy két másodpercre szétesik a kép (nem sűrün, egy film nézése alatt fél tucatszor max), aztán folytatja. gyanakszom a wifi-re, a mede8er kábelen éri el a NAS-t, az stabilan mindent lejátszik. mondjuk elég sok wifi van a házban : (( ha lesz egy kis időm és kedvem összehasonlitó teszteket fogok csinálni drót és wifi között..
-
partytime25
tag
válasz Magnat #22997 üzenetére
Köszi a hozzászólásod... a rootos dolgot kipróbálom majd este ha hazaértem...
Sebesség problémára majd megpróbálom amit irtál hogy lelövöm DS-t. már egy ideje soppolva vannak benne a torrentek nem hinném hogy az a baj de bármi lehet ... Majd hétvégén mint irtam is megpróbálom disk 1 wd helyére betolni egy segate 7200 est próbaképpen hogy változik e a sebesség...
Mondjuk a disk 2 ö is WD Green ,de láttam az erőforrás kezelőben hogy mikor olvasok róla a disk 1 felugrik 100% ra a disk 2 meg csak kb 5-10% van tehát azt nem is használja ezekszerint. Ezért gondoltam hogy disk 1 helyére tolom be tapasztalatszerzésnek jó lesz. Gondolom ha tükörben mennek és disk 1 helyére betolom rátolja a disk 2 adatát különösebb gond nélkül??? .... Utána mehet a teszt és minden kiderűl ha gyorsabb lesz egyértelmű HDD...
Esetleg erre a nas megszakadásra ha van valami tipp szívesen várom.
Ja még ami érdekes és nem írtam miután megszakad a kapcsolat divx nézés közben ugye eldobja a nas-t is majd akkor hajlandó elérni újból ha DSM be kilövöm a CIFS et HTPC elérésnél.
... viszont utánna pl ha filet másolok max kb 2-3MB ra csökken a wifis átvitel és csak egy gép újrainditás segit hogy újra 20MB/s körüli érték legyen Wifin.Viszont másik gép ami LAN on csatlakozik az viszi a szokásos értékeket tehát hiába bugolt a nas CIFS csak a wifi esetén van valami.
Létezik hogy valami router beállítás gond .... mondjuk külsű eszközökön telefon , tablet bármit nézel bármeddig hibátlanul megy. Pont a wifis HTPC PC-n egy szaros DIvX akassza ki
integrált inteles wifi N vezérlő dupla külső antenna. A gép a routertől kb 3 méterre van és egy téglafal válassza el. De mivel ameddig nincs a divx es beakadás addig a fileátvitel tolja is 20-25MB/s el tehát átviteli gond nincs.Komolyan ezt nem tudom hova tenni olyan mintha bebugolna valami csak nem tudom media player vagy windows vagy wifi vagy mi okozza....
Ha esetleg van valamókinek valami.....
Köszi
-
Magnat
veterán
válasz partytime25 #22798 üzenetére
Szia,
Próbáld így:
1. Dsm admin accounttal belépsz ssh-n
2. sudo -i
3. Add meg ismét az adm account jelszavát (ne a rootét!)
4. Bent vagy rootként.A lassú másolás problémádhoz: még pár napja kérdeztem, h torrent nem fut esetleg? Aztán mintha írtad is volna, h a Dsm upgradekor szépen migrálódtak a seedek... Szóval állítsd le a Transmissiont/Download Stationt (ne csak a torrenteket pausáld, hanem a csomagkezelőből lődd le) és úgy mérj sebességet.
Szerk.: most látom, h még volt egy oldalnyi komment, csak tabletről írok és nem tűnt fel előtte, szóval ha már nem aktuális, sorry.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
DSM 6 érkezésével ránéztem a biztonsági mentéseimre. Az egyik ütemezett feladat USB-s HDDre ment. Ott van egy olyan opció, hogy USB-s eszköz eltávolítása a mentés után. Ha ez be van pipálva, akkor a következő mentésnél megkeresi a HDDt, vagy addig nem fog menni, amíg ki/be nem dugom az USBs kábelt?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
partytime25
tag
.. Esetleg --> erre <-- valakinek valami 5 lete?
-
heroldbalu
tag
válasz bigdady #22969 üzenetére
Én is használom, a 6os verziónál Nekem sem működik ugyanezzel a hibával, de a felvett állományokat se tudja lejátszani belső hálón. Remélem hamarosan frissítik és működni fog mert az hogy mindig le kell tölteni hogy vissza nézzem annyira nem praktikus.
Synology, iPhone
-
0xY
tag
sziasztok!
Download station - torrent beállítással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, lécci dobjon egy privátot, aki ezt már végigjárta és tud segíteni.
Köszi szépen előre is!
-
kaviat
tag
válasz Intelligencs #22989 üzenetére
jaja, de még nagyobb parák voltak azok a diszkek, amik fél év után kezdtek el rosszalkodni, amikor már tonna adat volt rajtuk.
-
őstag
válasz kaviat #22987 üzenetére
Igen, erre én is emlékszem, talán 2003 körül lehetett ez. Emlékszem, egyszer már a harmadik rossz WD-t vittem vissza a boltba, mikor megkérdezte az eladó/szervizes, hogy direkt szopatom magam a WD-vel? Mondom neki, miért, most melyik a jófajta diszk? Azt mondja, hogy a Samsung. Jól van, akkor abból adjon kettő 250 gigásat. És valóban, ezek a Samsungok kb. 2 évvel ezelőttig ketyegtek a szerveremben 0-24-ben egyetlen hiba nélkül. (Egyébként általában véve az a véleményem, hogy a WD a király, a Samsung meg ergya volt mindig is merevlemez fronton. De egy rövid időszakban tényleg használhatatlanok voltak a WD lemezei. Sok már rögtön rossz volt, azonnal kattogott, el sem indult.)
The Amiga, Born a Champion
-
noorbertt
őstag
válasz kaviat #22974 üzenetére
Válaszban írom de mindenkitől kérdem
"Lemez-újracsatlakozások száma" mit jelent? Mire utal? Van bent nekem egy régebbi hdd amire megy egy backup is, viszont be van kapcsolva az hogy hibernaljon is ha nincs használatban és ma kaptam én is jelentest hogy az a lemez ami csak backupra van 45 alkalommal csatlakozott újra. Ez azért van vagy itt készül valami?[ Szerkesztve ]
-
kaviat
tag
emlékszem, sok sok éve, amikor a sata diszkek még újjak voltak, egy halom hibás wd 250-essel, 300-assal volt dolgom (giga). pár hónap után túlmelegedtek, elkezdtek eltünedezni a file-ok, könyvtárak, aztán teljes összeomlás. menteni még lehetett némi fagyasztás után, így kb. pörgött 5 - 10 percig, a fontosabb cuccokat még le tudtam húzni róluk aztán megint kakukk. volt idő, amikor több diszk is várakozott a fagyasztómban : ))
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Szerintem azért egy gyárban, (már ha visszaküldik a gyárnak) alaposabb teszteknek is alávetik, esetleg fizikálisan is ránéznek. Már ha egyáltalán foglalkoznak ilyennel, vinyót még nem gariztattam.
De ahogy kaviat is írta lent, ha a hd sentinel sem talál rajta hibát, akkor használhatod tovább is, csak ne biztonsági mentésreWe were here
-
kaviat
tag
ha meg tudod gariztatni persze az lenne a legjobb, de ha nincs látványos error, vissza fogják küldeni, nem hiszem hogy cserélni fogják. (nem ismerem a wd garancia policy-jét). ha a win nem talál semmi bajt rajta, akár még használhatod is (de akkor is inkább csak fingizésre a legfontosabb éles adataidat ne csak ezen tárold).
-
Tuomas
addikt
válasz kaviat #22979 üzenetére
Ha alapnak használod őket, arra figyelj, hogy kösd is be őket, hogy ha még működnek a cilinderek, kacsalábon (jelen esetben vinyólábon) forgó palotád lehessen
Hát ha még van rá garancia, akkor mindenképp! Elmondod, hogy te ezt meg azt a hibát tapasztaltad, cserélik, javítják, megnézik stb. Veszíteni azzal nem veszítesz semmit!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
kaviat
tag
válasz Tuomas #22976 üzenetére
jaja, éles adatokat én már nem tennék bizonytalan diszkre.. /nekem a polcon áll egymás tetején több mint fél tucat különböző méretű "hibás" feliratu diszk, van amelyiken csak egyre több hibát szektor keletkezett, van ami hirtelen nagyon zajos lett aztán van totál kuka is. mindenféle van, még pár száz megásak is : ))) az első diszkem 40 megás volt (de az már nincs meg). majd egyszer ha betonozok jók lesznek az alapba : ))
-
psg5
veterán
válasz Tuomas #22976 üzenetére
Merthogy valahol olvastam, hogy nem érdemes ugyanolyan lemezeket használni.
De elvileg sem smart sem semmi más nem mondja, hogy hibás lenne csak ezek az üzenetek valószínűsítik és azt tudom, hogy 7200-as hdd-kre kényes a Nas. lehet csak nem dolgoznak együtt rendesen.
Le tudom tesztelni majd ha kivettem és egy mobil rack-be teszem?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Tuomas
addikt
Nem baj ha két egyforma merevlemez van benne. De:
"Valamint egy mobil rack-et amibe a valószínűleg hibás hdd-t beteszem majd és azon majd biztonsági tárolást használok"
Ebbe biztos vagy? Hogy a legvégső frotnod védelmében a sérült katonádat akarod bevetni?
Ha burul a NAS-od, egy hibás vinyóra akarod a biztonsági mentéseidet bízni?
Szerintem ez nem jó ötlet
We were here
-
psg5
veterán
válasz Patice #22972 üzenetére
Köszi!
Már rendeltem is egy újabb 2tb-s WD redet (ilyen a hibátlan másik hdd a nas-ban) Tényleg az nem baj, hogy ugyanolyan lesz a két hdd a NAS-ban? Erre most gondoltam megrendelés után. (nem lesz Raid-ban)
Valamint egy mobil rack-et amibe a valószínűleg hibás hdd-t beteszem majd és azon majd biztonsági tárolást használok. Szerinted bátran használhatom majd biztonságra 8simán ha rámentek bekerül egy szekrénybe semmihez nem csatlakozva) vagy hogy ilyen hibák voltak még arra is majd hanyagoljam?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
kaviat
tag
3 db 5 T-s red van nálam raid5-ben és mellette egy ősrégi 1 T-s nem red wd. utóbbira a következő jelentést kapom a havi diszkjelentésbe :
Lemez 4:
Lemez-újracsatlakozások száma 219
Hibás szektorok száma 1035
Lemez-újraazonosítások száma 0de ezeket az értékeket kaptam egy hónappal ezelött is, úgye jól gondolom, hogy egy hónap alatt nem volt plusz hibás szektor és újracsatlakozás? kb 2 hónapja van benne az 1 T-s lemez, éles adatokat nem mertem még rápakolni, illetve most már nem is fogok. ezek az értékek mennyire parák?
/a dolog csak elméleti kérdés, már úton van a negyedik 5 T-s red, amint megjön ugrik ki az 1T-s és pattintom a raid5-be az újjat (aztán építgetheti újra a raid-et ameddig csak akarja, időm mint a tenger).
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz rlazol #22960 üzenetére
A DSM-ben lévő biztonsági mentés és visszaállítás alatt állítottam be mindent. Meg kell adni az USB-s (NTFS-re formázott) lemezt célként, aztán már beállítható rá a biztonsági mentés, amit meg lehet időzíteni.
(#22968) psg5:
Nem volt még ilyenem, úgyhogy csak tippelni tudok. Remélhetőleg csak a 2-es lemezed betegeskedik. ezért javasoltam, hogy legyen mentésed a fontos adatokról, akár szétszórva, akár egy lemezen. Ha egy lemezen meg tudod oldani az lenne a legfájdalommentesebb visszaállítani, ha tényleg beüt a HDD halál.
(#22971) fgo:
Jól értelmezem, hogy a 216+ már DSM6.0-val érkezett gyárilag? Ha igen, akkor mókolás nélkül nincs más út, a 213j-t is frissítened kell. Konfigurációs mentést csinálhatsz a biztonsági mentés és visszaállítás menüben, amivel a beállításaid egy része átvihető majd az új gépre. Minden alkalmazást fel kell majd raknod ismét, azokat újra be kell majd állítanod.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
fgo
tag
Tegnap megjött a 216+ ,213j cseréje lesz.Áttelepítés két különböző Synology NAS között(Synology oldalán írja)mindkét Nason ugyanaz a DSM-nek kell futni.Akkor mindenképpen frissíteni kell a 213j a DSM6.0-ra ?Mi az amire mindenképpen figyeljek?
-
bigdady
nagyúr
Ios-en ds cam appot használ valaki? Megy rendesen dsm 6-tal nálatok? Nálam muvelet sikertelen uzeneteket dobal majD megcsinal mindent amit akarok csak dobalja random.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Cartman99
csendes újonc
válasz ratkaics #22962 üzenetére
Nem,csak pár telepített programot leszedtem pl. Photo station, video station, download station, plusz letöröltem még egy rakás új programot amit a 6-os dsm telepített pl.Hyper backup, hyper backup vault meg a felhős szarságokat.
Lehet nem sok értelme volt,de gondoltam hátha...már ott voltam ,hogy falhoz vágom az egészet
Amúgy én a Download stationban állítgattam is dolgokat és azt hittem,hogy az miatt van,de ezek szerint ezt is az új DSM kontójára lehet írni.
Igaza volt a fórumtársnak aki azt írta ,hogy ez még jócskán béta verzió...azaz mi vagyunk a teszterek.
Biztos nincs elég anyagi kerete a synologynak,hogy normálisan leteszteljen egy dsm-et mielőtt piacra dobják..
Gondoltam rá ,hogy várok a frissítéssel,de nem hallgattam a megérzésemre...hiba volt !no de majd csak kijavítják előbb utóbb.
Amúgy pl. jóval lassabban jönnek fel a programok a DSM -ben és többet pörög a kis töltő négyzet,mire frissíti a képet...és nem én képzelgek az biztos.
Úgy kell elindítani egy letöltést,hogy elindítod utána szépen bezárod az ablakot,hogy semmi ne legyen kint az asztalon max a proci szint mérő widget,mert különben fogja a procit,ez azért szégyen,hogy egy ilyen alap dolgot nem vesznek észre a fejlesztők.
Lehet hogy egy négy magos 200ezer forintos NAS-on ez nem gond,na de ne baccanak már ki azzal akinek eddig jó volt ...és ugye a régi rendszert pedig nem lehet vissza rakni. -
őstag
válasz rlazol #22960 üzenetére
A Time Backup nem ment NTFS-re, próbáltam. Szóval felesleges újraformáznod. De amúgy szép lassan búcsúzhatsz a Time Backuptól, ugyanis DSM6 alatt már nem létezik.
Ami érdekes, hogy amikor a DS111-est frissítettem 6-osra, ott azonnal működésképtelenné vált a program. Le is szedtem és átálltam az új Hyper Backup-ra. Viszont a DS213+-on átállás után is működik a Time Backup. Pedig a csomagot itt sem frissítettem, lévén, hogy ez a Time Backup DSM6 alatt már nem látszik a csomagok között. Az alkalmazás nem törlődik a NAS-ról, de már nem elérhető.
Viszont a gyári backup az szépen átmigrálódott a Hyper Backup-ba, és működik is tovább faszán. Egyébként ez a Hyper Backup a régebbi gyári backup és a Time Backup keverékének látszik.
The Amiga, Born a Champion
-
balhmm
tag
válasz Megane2000 #22950 üzenetére
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hitelesítőadat-kezelő
és itt a jobb oldalon van egy olyan, hogy windows rendszerbeli hitelesítő adatok.
Egyébként, ha valakinek az a baja, hogy neki meg soha nem akarja megjegyezni, akkor meg itt tudja hozzáadni! -
Cartman99
csendes újonc
válasz ratkaics #22959 üzenetére
Nekem is ezt csinálta..én is letöröltem (de nem csak a download stationt ,hanem szinte mindent) utána újra telepítettem,plusz egy jó párszor restart ,meg a routert is restartoltam és most elméletileg jó.de azt ne kérdezd hogy mi volt a hiba...
Egy biztos valami futott a háttérben DSM frissítés után vagy fél napig. -
rlazol
veterán
-
ratkaics
senior tag
Erre valakinek ötlet?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
kimi02
őstag
-
Cartman99
csendes újonc
Amúgy én kb 3 napja frissítettem DSM 6.0-ra és szerintem nagy hiba volt...
Egy DS 114-et használok egy 3terrás WD green winyóval. Igazából én a Download Statont használom,meg néha az Androidos File Stationt ,na meg ugye a hálózati jel továbbítást UTP kábelen a többi szolgáltatás engem nem igazán érint.
Viszont ami negatívumot én tapasztaltam a DSM 6.0 és az 5.2 között azok a következők:
1: A rendszer sokkal lassabban indul újra (kb 3x annyi idő)2:a processzort alapjáraton kb min.10 százalékkal jobban terheli ez az új rendszer (mondjuk nekem egy 1.2 ghz-es sima egy magos van benne)
3:ezzel az új rendszerrel nagyon sokszor van pirosban a processzor ,ha már pl. a Download station ablaka meg van nyitva akkor is felugrik a processzor terhelés narancsba illetve pirosba...eddig ilyen nem volt,de ezt tapasztalom bármelyik programnál,tehát ha megnyitsz egy programot akkor felmegy alaphangon narancsba.
Megújult a video station ,jukebox-os felületet kapott ,szép és jó csak éppen nem működik,azaz működik csak pl telefonra szaggat a stream (erős telefon+ gigabites 3 antennás wifis router) ,mondjuk lehet kevés neki az 1.2-es DS processzor.....
Viszont amit nem értek,hogy ha ugyanazt a file-ot nyitom meg androidos file stationel akkor a VLC playerel tökéletesen lejátssza ellenben ha a video station Androidos felületén nyitom meg Vlc playerrel akkor nézhetetlen az anyag mert úgy szaggat.
Valójában mi értelme ennek a video stationnek (azon kívül hogy kapott egy Jukebox-os felületet),amikor tökéletesen lejátssza File stationn-el ?
Amit még nem értek,hogy egy 2015-ben vásárolt 50 ezer forintos NAS-ban mit keres egy sima egy magos 1.2 ghz -es proci amikor már egy olcsó telefonban is minimum 2 magos van de inkább 4.
A másolás értékek nálam átlagban 50MB per másodperc,néha felmegy 70-80 ra de az nem tartós,mondjuk soha nem is láttam többet egyik DSM esetében sem.Remélem ezeket a hibákat idővel orvosolni fogják a 6-os DSM-ben...
-
partytime25
tag
Szép estét....
Feltűnt egy baromi idegesítő dolog hátha valaki találkozott már ilyennel...
Adott a syno NAS DSM 6.
HTPC dupla antennás N es wifi .... ASUS router.
Mikor nézek HD filmet simán átviszi a nagy bitrátás 20-30 gigás filmeket hibátlan. Lejátszó sima MP HC.
Viszont elkezdtünk gagyi divx avi sorozatot darálni és nem megy kb 20 perc az elejéből majd megáll mintha megfagyna utána mikor bezárom rányomok ujból nasra hogy mégegyszer indiccsam kidobja nem elérhető.
Majd belépek webes felületen NAS-ba mi a fene minden ok feltéve hogy a proci 70% on jár egész addig ameddig nem szakitom meg a CIFS et HTPC vel.
Majd utána természetesen megint engedi egyből elérni a nast majd kb ujabb 20 percig megy a film majd megint szétdobja a dolgot...
Ez lehet router wifi probléma? Csak az az érdekes megnéztünk kb 4-5 20GB mkv-t és nem akadt meg 1x sem.
Kicsit olyan mintha a wifi energiatakarékosba tenné magát mivel kicsi a forgalom divx miatt és akkor megszakadna utánna meg NAS bebugol ameddig nem szakitom meg a CIFS et....Esetleg erre valaki valami 5 let....
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #22947 üzenetére
Fájlszolgáltatások --> NFS --> NFS engedélyezése alatt a v4 be van pipálva? Ha be van, akkor próbáld meg kivenni, hátha.
Ugyan itt "Speciális beállítások" --> Olvasási csomag méretét megpróbálhatod lépésenként emelni és úgy próbáld ki szaggat-e.
-
Megane2000
aktív tag
Windows rendszeren ha felcsatolok egy megosztott mappát bekéru a felhasználónév jelszó párost. Be lett pipálva hogy jegyezze meg. Hogyan tudnám utólag kitörölni hogy ne jegyezze meg a korábban megjegyzett felhasználói fiókot?
-
Cartman99
csendes újonc
válasz kimi02 #22943 üzenetére
Hali !
Nem tudom milyen annak a Pioneer lejátszónak a moddolt menüje,de például a popcorn lejátszókon a lejátszó menüjében is be kell állítani az NFS fájl fogadást-átvitelt.
Nekem a "Fájlszolgáltatások/WIN-MAC-NFS menüpont alatt be van pipálva az NFS engedélyezése plusz az alatta lévő NFSv4 is be van pipálva és működik,legalábbis nem szaggat semmi sem,én azért utána járnék annak ,hogy mennyire tudják stabilan játszani ezek a moddolt gépek pl. a BD50 Iso formátumot amúgy szerintem még BD50 nél nincs gond a sambával a gondot már inkább a BD 3D Iso jelentheti mivel ott kb. sac per kb. 8-10 MB adat megy át másodpercenként (mivel dupla full hd képet küld plusz ugye a hang). -
Patice
Topikgazda
Igen.
Biztonsági mentésed van az adataidról?
(#22947) kimi02:
Nálad miről megy a megosztás?
Furcsálom, hogy nem megy, NFS-sel a leggyengébb gépnek is bírnia kéne mindent.
Pio-ban nincsenek az NFS-hez beállítások?
Szerk.:
Ja, közben már látom a másik topikban, DS213j.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #22940 üzenetére
Nálam így van belőve:
Gazdanév vagy IP: <adott eszköz fix IP-je> (másképp is lehet, én adtam a klienseknek is fixet)
Jogosultság: Csak olvasható
Squash: Nincs hozzárendelésAszinkron engedélyezése: pipa
Nem privilegizált portokról...: pipa
Csatolt almappákhoz...: nincs pipaEladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kaviat
tag
az új üres diszket neked kell a tároláskezelővel felismertetni és kikattogni, hogy megcsinálja rá a kötetet (a kötet hamar elkészül, de bizos ami biztos jobb ha hagyod ellenőriztetni ami viszont mérettől függően sokáig, sok sok oráig is tarthat). miután erre a kötetre is létrehoztál minimum egy share foldert az innen osztandóknak, azt már fel tudod indexeltetni és ezzel hozzácsapni a meglévő megosztásaid mellé. ne felejtsd a jogokat beállítani a megosztós júzernek, hogy lássa ezt a share-t is.. hmm. valamit biztos kihagytam..
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni. ds215j be a jelenlegi 1tb red et 4tb re cserélném. Az imént vettem meg az újat.
Oly kérdéseim lennének:
- az új beszerelése után a dsm felállását követően automatikusan formázza? vagy nekem kell elindítanom rajta?- másik kérdés, hogy eddig ez az 1tb vinyó csak torrentek mentek róla, és ennek a tartalma osztva volt minden TVre. Hogyan tudom majd ezt a tartalommegosztást az új vinyóra is beállítani?
ne haragudjatok a "hülye" kérdésekért, de rég csináltam már, és teljesen kiment a fejemből.
Köszönöm előre is!
-
klaca1978
tag
Sziasztok!
A DS-ben ha egy sorozatot töltök le és csak adott részeket választok ki akkor nem seed-el vissza miután végzett. A torrent oldalán is csak leech statusban van. Ez miért van? más torrenteknél nincs ilyen gond. THX!
-
kaciokos
őstag
válasz Tesztelo.hu #22934 üzenetére
A Media Server-ben nem találtam ilyen beállítást. Samsung SMART TV-m van, de sajna nem elérhető rajta DS Video app.
[ Szerkesztve ]
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
Megane2000
aktív tag
Ezzel az új adatmentési folyamattal sokkal lassabb lett a backup. Eddig 4-5óra alatt megvolt a mentés most dsm6 alatt majdnem 10óra..
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Valaki tudna segíteni , hogy az NFS megosztást , hogy kell beállítani ?
Van egy Pio LX55-ös CFW-s lejátszom és ahhoz kellene.
Vagy is az NFS megosztás már meg van , de a filmek akadozva mennek és a hang is.
BD.iso , Mkv
DS213j a NAS.[ Szerkesztve ]
-
Bobbacsi
veterán
válasz gerbaudcorp #22925 üzenetére
Köszi de már nem aktuális kb másfél éve mióta megvan a NAS-om azóta tudok letölteni arról a torrent oldalról.
-
gerbaudcorp
csendes tag
válasz Bobbacsi #21144 üzenetére
Szia!
Nem tudom aktuális-e még a torrent.php fájl letöltős problémád, de találtam rá megoldást, nálam legalábbis már működik: A DSM-ben nyitsz egy File Station-t, amiben a Setting-re kell kattintani, azon belül pedig a Security fülre. Nálam itt be volt kattintva a pipa, hogy a linkeket mindig plain textként kezelje, ezért nem futtatta le az ncore linkekben levő php szkriptet. Kivettem a pipát előle, azóta működik az ncore-os letöltés. Viszont olyan kérdésem is lenne, hogy a feltelepített ncore-kereső plugin miért csak 25 találatig listáz? Másnál is ez van, vagy egyedi probléma? Ha tud valaki megoldást megköszönöm...
-
I2oli
tag
válasz hengelhof #22922 üzenetére
Egy fórumon ezt találtam, de én még nem mentem fel 6-ra nem tudom tesztelni:
Webdav stoppt working after DSM update to DSM V6, with the WebDav Application as an App.
Solution:
1. Stopp WebDav app (in packages app) and start it again, Firewall will promt for permission -> you should say OK to that.
2. You have to enable WEBDAV App permission for each user! Via Users->edit->permissions (or similar)Hope that helps.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
DS6: Nem működik a webDAV. DS5-el működött.
A szervert beállítottam, (miért kellett külön alkalmazásba tenni? Miért nem volt jó ott, ahol eddig, a Vezérlőpult fáljszolgáltatásoknál) portokat megnyitottam, Szóval szinte mindent. Azért szinte, mert ha nem működik, valamit biztosan kihagytam.
Bejelentkezésnél direkt rossz jelszót adtam meg, de nem reklamált, tehát még addig sem jutott el a folyamat, hogy leellenőrizze. Próbáltam kintről, bentről, HTTP, HTTPS kapcsolattal. Az SFTP működik.
Tudnátok segíteni? Mit nem pipáltam be egy 23. almenüben? -
Dr.FantastiK
őstag
válasz Dr.FantastiK #22920 üzenetére
persze csak ha Expandalta a Volume-t.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Dr.FantastiK
őstag
-
MrCsiT
addikt
válasz partytime25 #22843 üzenetére
nálam nincsenek titkosítva a NAS-on a fájlok. A gyártó, a másolási értékeket bizonyosan nem titkosítással együtt érti normál esetben, mert az azért megterheli a NAS prociját.
Fantastik: javítottam magam.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Tuomas
addikt
válasz Tuomas #22910 üzenetére
Pontosítok, súgó ezt írja a biztonsági mentésről:
"A biztonsági mentés adatait a rendszer egy szabadalmaztatott adatbázisban tárolja, amelyben könnyen böngészhet, letölthet vagy visszaállíthat a DSM, Windows és Linux platformokon használható egyedi, többverziós intéző segítségével."Tehát elméletben olvasható a mentési adatbázis, nem syno eszközön is!
We were here
-
Multibit
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #22914 üzenetére
Nyilván vannak okos újítások a DSM 6-ban. De, pl. az új backup módszert nem tartom annak.
Lehetséges, hogy később én sem úszom meg a váltást, de egyelőre halasztom amíg lehet. -
kaviat
tag
válasz Multibit #22906 üzenetére
ne is mond ! ez volt az én eredeti tervem is, átmenni patópálba majd ha elég sokan dicsérgetik akkor upgrade-elni, csak elbalfaszkodtam, efelejtettem, hogy automatikus frissitésre van beállítva, úgyhogy szépen egyik éjjel felkúszott a 6-os : )) egyenlőre a fontosabb dolgaim mennek, a kölcsönzős mókát is visszaosztja szépen, úgyhogy nem fingizek a downgrade-el, marad a 6os..
-
Tuomas
addikt
Na kérem szépen!
Megane2000 nevű fórumtárssal volt egy kis problémánk a biztonsági mentést illetően a DSM 6 alatt, konkrétan, hogy a biztonsági mentéseket nem olvasható formában menti.
Na erre a problémára most találtam egy egyszerű megoldást, véletlen töröltem egy mappát, amit nem kellett volna.
Na de a lényeg:
A mentés során létrejön egy SynologyHyperBackup.bkpi Nevű fájl a választott biztonsági mentés mappán belül. Na most ezt megnyitva megnyílik a biztonsági mentés kezelő, ahol a mentett fájlok olvashatóak, mappaszerkezetben látszódnak, a fájlok, mappák és átmásolhatóak arra a helyre, ahova vissza kívánjuk állítani.
Ez persze külső eszközön lehet nem működik, hogy rádugom és ottvannak a fájlok, bár egy linux disztro érdekelne, hogy vajon kezeli-e ezt a bkpi fájlt?![ Szerkesztve ]
We were here
-
Patice
Topikgazda
válasz Multibit #22906 üzenetére
Igen, hasznos ebből a szempontból is a fórum, hogy sokan kipróbálják és jönnek egyből a visszajelzések, hogy mi a problémás, mi változott, mire kell majd figyelni váltáskor.
Ezért minden bátor "próbátornak" nagy És köszönjük szépen a leírásokat, tapasztalatokat!
Átéltem már pár fő verzió váltást, egy főverzió váltást is, most jön a második. Eleinte én is tartózkodtam az 5-ösre váltásra, asszem 5.1-kor, vagy kicsivel előtte váltottam csak. DS213-asom gyárilag 4.0-ás DSM-mel jött 2012 végén, akkor jött ki a 4.1, aztán rá nem sokkal a 4.2, 2013-ban meg már a 4.3.
Kíváncsi vagyok azért a 6-osra, de még nem frissítek.
-
0xY
tag
felraktam a DSvideo alkalmazást a TV-re, tudok is kapcsolódni a NAS-ra, azonban ott nem látom a film listában a filmjeim.. ha csak DLNA-val csatlakozok akkor minden látszik, lejátsza. Kell még bármit beállítani ahhoz, hogy a DSvideo is láthassa a filmeket?
ui: rájöttem közben, hogy a video station-t kell beállítanom, bocs
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Patice #22905 üzenetére
pont ezért, hogy ha behal a NAS, akkor egy windows-os gépen is azonnal meglegyenek az adataim
Hasonló képpen gondolkodom én is. Éppen ezért nem óhajtom használni a DSM 6-ot. Van néhány újdonsága, ami nem nyerte el a tetszésemet. Még jó, hogy megvártam a sok önkéntes tesztelő fórumtárs beszámolóját (Anno DSM 5-re is jó nagy késéssel váltottam 4.3-ról.)[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz rlazol #22900 üzenetére
Ezt megcáfolnám. Én már pár éve így használom, hogy a NAS-ra kötött USB-s rack.ben lévő vinyóra mentek éjszakánként naponta, időzítetten és a külső lemez NTFS-re van formázva, pont ezért, hogy ha behal a NAS, akkor egy windows-os gépen is azonnal meglegyenek az adataim. És eddig nem is volt vele gondja a NAS-nak.
A trükk az, hogy a NAS nem tudja NTFS-re formázni, de attól még lehetaz, ezt én is PC-vel csináltam meg.
(#22904) psg5:
Az üzenetekből nekem úgy tűnik, hogy a HDD-n lévő swap partícióban volt valami hiba, ezért ellenőrizte a konzisztenciát ezen. Ha tényleg többször dobja ezt a hibaüzenetet én csak akkor kezdenék aggódni.
Egyelőre én még nem változtatnék semmin, SMART adatok sem indokolják.Biztonsági mentésed legyen a pótolhatatlan dolgokról!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Légyszíves erre valaki? Nem tudom mit tegyek.
F.K.T.
-
rlazol
veterán
válasz Dr.FantastiK #22901 üzenetére
de megtaláltam így is
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest