Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz muranyig #13785 üzenetére
A Cisco minden portja gigabites? Ez nem triviális! Vannak olyan szolgáltatói eszkozök (pl. Digis ONT), ahol nem minden port gigabites. Elvileg CAT5e alatt nem megfelelő a kábel, gyakorlatilag viszont a CAT5 is jó, ha nem túl hosszú. A számítógéped LAN portja gigabites? Sajnos ez még ma sem alap!
-
nlq
aktív tag
válasz muranyig #13791 üzenetére
kell egy extra kabel a gép es a router kozé azt szevasz...
a telekom valoszinuleg azert csinalta igy mert abban a szobaban ahol a pc van ott jon be a telefon es nem volt hely/idő/kábel hogy behuzza a telkabelt a routerig...
igy a meglevo kabelt hasznaltak fel x eve amikor neked vagy az elozo tulajnak meg nem volt igenye a gigabitre... -
nlq
aktív tag
válasz muranyig #13801 üzenetére
cat5e szabvany kb ua mint a cat 5 csak frekiben van nagyobb ertek meghatarozva
hivatalosan a cat5e kell a gigabithez, de a jobb minosegu (az stp cat 5 siman az lehet) cat5 is siman tudja a cat5e ertekeketa cat 6 tudja 4 szalon a gigabitet, cat 5e nel minden szal kell a gigabithez
szoval attol hogy azt kicsereled a cat5 kabeledet meg nem fog meggyogyulni...elobb az osszes eret bele a drotba / uj drot szerintem maris menni fog aztan ha tovabbra is gond van akkor lehet tovabb cserelgetni a kabeleket
-
iBoli
tag
válasz muranyig #13810 üzenetére
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de az elmúlt 2 napban asszonynak kellett új konyhát csinálni. Viszont innentől nincs gond az én kis "játékaim" beszerzésével sem, asszonynak idénre csönd!
Szóval kezdem az elején. Ez a T-Home megoldás egyenesen felháborító! Én a helyedben visszahívnám őket (más fog jönni, mert alvállalkozókkal dolgoztat csak a T) és megmondanám neki hogy kenje a hajára ezt a sz@rt!!! Komolyan mondom, hogy ilyenkor megüt a guta, hogy ilyen kókler, szakembernek nevezett mekkmesterek rontják a szakma hírnevét! A fényképet köszi, tanulságos lesz még pár helyen!
A kábelek közötti toldó sem tudja eleve a gigabit sebességet, ezeket a toldókat nem adat, hanem csak hangátvitelre tervezték. Struktúrált adatkábelezést SZIGORÚAN TILOS ilyen kókler módon toldani. Tegyél hibabbejelentést és javíttasd ki velük. Csak 4db ethernet portod van a routeren, ezzel, meg a jóképességű segédmunkás lustaságával elvesztesz egy értékes gigabit portot a routeredben. Hidd el nem sok az a 4db, nemsokára fog kelleni mind. Sőt még több is.
Kábelezésről csak annyit, hogy ha elegendő az 1Gigabit sebesség és külön-külön egyik kábeled sem hosszabb, mint 100méter, akkor a Cat5e bőven megfelel és elegendő. Felesleges a Cat6 vagy Cat7.
"patch kábel" - kérdezted mi ez. Ezek általában rövidebb kábelek (a szabvány minimum 1,5méter) amit rack szekrényben az aktív eszközök és patch panelek összekötözésére szoktak használni. Ezek sokszor csak 30-50centisek az átláthatóság miatt. Amikor sok átkötés van egy helyen, hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
válasz muranyig #13880 üzenetére
Nekem eleinte csak egy 2 terás red volt bent, szinte semmit sem hallottam sem a NASból, sem a vinyóból.
Vettem mellé 2 hete egy 4tb REDet. Most a Ventit is jobban hallom (nyilván 2 vinyó több hőt termel és autómatikusan állítja, viszont maga a vinyó is sokkal hangosabb és kerregősebb. -
Patice
Topikgazda
válasz muranyig #13988 üzenetére
Az NFS az egy megosztási protokoll fajta. Linux alapú gépek között a legegyszerűbb megosztási forma.
Én pl. a NAS-om és az épített HTPC-m között használom, így a HTPC hálózati mappaként látja a NAS mappáit, így elég gyors a kommunikáció a két egység között és nem kell semmilyen további protokoll, vagy átkódolás, csak az adat megy.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Magnat
veterán
válasz muranyig #14009 üzenetére
Szia,
A ciscoban találsz olyat, h dmz (demilitarized zone)? Ha igen, én adnék a tplink wan lábának egy címet ami egy subnetben van a cisco lanjával, pl cisco lan ip 192.168.1.1, tplink wan ip 192.168.1.2 és a dmz-ben beállítanám a tplinket, tehát a 192.168.1.2-t. Aztán már csak annyit kell tenni, h a tplink lan más ip tartomány legyen mint a cisco lan, pl 192.168.0.x. Innentől a ciscoba ne dugj semmi mást, onnan csak a tv, a telefon meg a tplink menjenek, minden más a tplinkből induljon ki. Így a beállításokat úgy kell csinálni, mintha csak a tp-link lenne.
(Ha az elsődleges router nem szolgáltatói eszköz lenne akkor más megoldást javasolnék, ennek az az előnye, h a tiplinkben szabadon garázdálkodhatsz, a másikba meg nem kell belematatni)̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz muranyig #14026 üzenetére
Elvileg így ok, ezzel most azt éred el,h minden kintről jövő csomag a tp-linkre lesz irányítva. Az ip kiosztás ok, a tp-linken ki kell nyitogatni a megfelelő portokat, ez ügyben légyszi keress vissza itt a fórumban vagy a syno oldalán, tabletről írok, arról macerás linkelgetni
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz muranyig #14050 üzenetére
Hát ha dhcp-re van állítva akkor próbáld meg fél percre kihúzni belőle a lan kábelt és vissza, hátha kap új címet a tplinktől. Ha nem és marad így, akkor amit a kolléga is írt, adj a gépednek kézzel egy címet, mondjuk a syno mellettit, akkor be fogsz tudni lépni a nas-ra és adni neki egy fix címet az új tartományból úgy, h ne essen a dhcp-be. Pl tplink 192.168.1.1, nas 192.168.1.2, dhcp range meg 192.168.1.10-192.168.1.100. Utána a gépednek is állítsd vissza a címét.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz muranyig #14063 üzenetére
Azt írtam sztem az elején, h a tplinknek add ki azt a címet fixnek a wan oldalon, amit a másikon dmz-be tettél
Ha nem, akkor sorry. Tehát ahol az internet kapcsolat típusát állítod, ott vannak ilyenek, h pppoe, static, dynamic... legyen static és 192.168.0.2̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
iBoli
tag
válasz muranyig #14073 üzenetére
Kell! T-Home netem van IPTV-vel és EPC3925-el. Mögötte a Linksys routerem.
T-nél nem lehetséges a Bridge mód. Oka egyszerű, bridge módban 2db IP címed lenne és azt nem hagyja a szolgáltatö. Hamar kifogyna az IP címtartománya ha mindenkinek lenne 2db publikus IP címe. Marad a DMZ.[ Szerkesztve ]
-
iBoli
tag
válasz muranyig #14076 üzenetére
Ezt most nem kapisgálom. Ciscot állítsd vissza ahogy volt. DHCP ossza az IP-t. A TP-Linknek fixálhatod az IP címét egy static DHCP-vel a ciscon ha akarod. Ciscon DMZ disabled.
Tplinkben DMZ enabled és IP 192.168.0.1. Hátradől, örül.Szerk: Cisconál a static DHCP neve pre-assigned DHCP
[ Szerkesztve ]
-
iBoli
tag
válasz muranyig #14085 üzenetére
Tplinknek akkor most mi a WAN IP-je? Status ablakban látod valahol (TPLinkem sose volt, bocsi)
Elvileg connection type DHCP
IP address 192.168.0.13
gateway 192.168.0.1
Ugye?Utána port forward -> DMZ
Enable DMZ
Destination address 192.168.0.1
Destination interface LAN (br0)[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
válasz muranyig #14101 üzenetére
Sziasztok.
Kérdésem lenne synology nassal kapcsban DM 5.1 ...
Már jóideje szívok és szerintem nem egy bonyolult csak nekem... El szeretném érni távolról a mappákat de....
ugy mint a saját workgroupba hogy bármit tudjak futtatni róla media playerrel vagy képeket nézni valamiért nem jött össze eddig.... Természetesen ftp kapcsolat megy bárhonnan csak ott azután tudom elindítani miután letöltöttem az meg nem az igazi még képeket sem tudok megmutatni rendesen ... Van e erre megoldás köztes progi olyasmi lenne jo mint egy hálózati meghajtó lenne csatlakoztatnám beírom a kódokat aztán dupla klikk egy divx re már menne is....Ha tudtok segiteni ebben azt előre is köszönöm...
Üdv
-
M3kk
őstag
-
M3kk
őstag
válasz muranyig #14528 üzenetére
Az a konzol lesz, en addig ugykodtem (nemtudom mar hogy, mert ugykodes kozben ugyanugy probaverziot irt), hogy a tegnap nezem es "Serviio Pro v 1.4.1.2 Unlimite License" lett belole .
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
őstag
-
törölt tag
válasz muranyig #20457 üzenetére
Akkor sajnos az a fájltípus (kodek/felbontás) az LG lejátszójában - jelenleg DLNA kapcsolaton - nem támogatott. (Hiába UHD/4K a TV és lokálisan USB-ről működik a lejátszás.)
"Na most akkor hogyan tovább vajon...??? "
Levél az LG-nek és/vagy várakozás a következő firmware-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest