-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
claire78
senior tag
Üdv!
Jó ideje használok Syno NAS-okat és nem találtam még megoldást, HDD/SSD pusztulás után, hogy állítható helyre az a tárhely, amin az appok vannak telepítve (illetve az appok)?
Ahogy eddig csináltam,
- új lemez betesz a rossz mellé,
- adat átmásol,
- appokat scripttel átmozgatom.
10-ből 8x igy is összeomlanak az appok és újra kell őket telepíteni.Nincs továbbra sem a Synonak erre normális megoldása?! 😏😕
-
claire78
senior tag
válasz
#46824192 #81283 üzenetére
Nem, a tűzfal be van állítva, tiltólistára van téve az összes ország, hogy ne is tudja senki elérni a nas-t.
Évek alatt jól működött, de a frissítés óta mégis jönnek a próbálkozások USA-ból, Kínából, stb-stb.
Automata blokkolás aktív, megfogja őket. De odáig se kellene eljutniuk. -
claire78
senior tag
DSM 7.1.1-42962 Update 1 frissítés óta naponta több betörési próbálkozást tilt a tűzfal.
Be van állítva minden országra a ittas, nagyon régóta nem ős volt vele gondom.
Ez valami bug lehet? Nálatok nincs ilyen? -
claire78
senior tag
válasz
Thusor #72656 üzenetére
Nekem ezt a tegnapi nap óta csinálja (ják), DSM 7-re pedig hetekkel ezelőtt frissítettem. Ha jól látom frissítés sem volt azóta.
Elsőre megnéztem a Syno szervereket, de megy mindegyik.
@blakey: én is kerestem, de elsőre nem találtam, most megvan.
Valóban sokaknál van ue a hiba.
Rendszer biztonsági mentés és DSM update csatlakozási hiba.
Reméljük megoldják hamarosan, egyébként minden más megy, csak jön a hibaüzenet naponta, hogy nem tudta megcsinálni a rendszer biztonsági mentést. 🤷🏻♂️😕 -
claire78
senior tag
Bocsánat, de hirtelen nem találtam. 218+ -nál mennyi a max. DS letöltés?
Mintha valahol láttam volna már egy ilyen tesztet különböző NASokkal.. -
claire78
senior tag
Sziasztok!
DS218+ mellé szeretnék egy másik NASt, tárhely és -nem utolsó sorban- kamera licenc bővítés miatt.
Hálózaton a slave NAS mappái fel lennének csatolva a 218+-ra, ha szükséges elérhető lenne.
DS414 még jó választás lehet erre a célra? -
claire78
senior tag
DS415+ esetében mekkora a legnagyobb kezelt HDD méret? Synology egyik oldala szerint 4x6TB, másik Synology oldal szerint 108TB.
8TB HDD-hez keresek NASt. -
claire78
senior tag
válasz
claire78 #52135 üzenetére
Sziasztok!
Továbbra sem sikerült megoldani a Surveillance értesítés problémáját. Más nem használja ezt a programot mobilon?Más, összesen 3 kamerára lesz egyelőre szükségem. Kitaláltam, h veszek még egy NAS-t, ezáltal lesz két újabb liszenszem, illetve megoldódnak a Sharkoon USB dokkoló problémáim is. Utóbbi NAS megosztott mapáit felcsatolom a meglévőbe.
Nem látok problémát, h ez ne működhetne, tévedek? 😃 -
claire78
senior tag
Surveillance Station-nál hogyan tudom nem admin felhasználónál engedélyezni az értesítéseket?
Ha admin, akkor feltudom tenni a DS finder-t, ott Push és működik.
🤔 -
claire78
senior tag
válasz
claire78 #50579 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem lehet ilyen DX213 bővítőegységet már kapni..
Ötöst biztos nem fogok venni 150E-ért.
Akkor inkább veszek egy pl.: 214SE NAS-t mellé 20-30E-ért használtan és hálón keresztül elérem. 218+-ra meg feltudom csatolni. Ebben még benne van az is, hogy nem is nálam lenne, hanem szülőknél pl. és akkor másra is lehetne használni. -
claire78
senior tag
válasz
madagascar #50616 üzenetére
MAC-et használok én is (Mini 2012), de semmi ilyesmi gondom nincs.
AFP -vel csatolod fel? -
claire78
senior tag
DS218+ mellé keresek bővítő egységet. Meguntam a Sharkoonnal való szenvedést. 😏 Hónapokig jól működött, majd vagy nem akar felébredni vagy nem alszik, de nem elérhető. PC-vel hibátlanul megy.
DX213 tökéletes lenne, de úgy látom nem igazán kapható.
Nincs valakinek egy felesleges? 😋 Van más működő alternatíva? -
claire78
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, h synology címmel nem érem el távolról, quickconnec-ttel meg igen. 🤔
NAT-olva nem vagyok. Router lett cserélve. -
claire78
senior tag
Érdemes lehet a szolgáltatótol fix IP-t kérni? Nem volt gondom soha a Synology DDNS szolgáltatásával.
Ingyenesen adják vagy egy routert. Router sem fontos nekem. -
claire78
senior tag
Találkozott már vki olyannal, hogy a NAS-ra kötött Sharkoon dokkoló időközönként "lerohasztja" a rendszert?
Erőforrásfigyelő meg sem nyílik, "Csatlakozás nem sikerült, ellenőrizze hálózati beállításait", fájlműveletek szinte megállnak és a rákötött HDD-ék nem elérhetőek.
Újraindítva a dokkolót újra megy tökéletesen. Kb. fél éve működött, minden hiba nélkül.
Support? -
claire78
senior tag
válasz
Konflikt #48790 üzenetére
Mindenkinek szólna az írásom, de ugyanebben a témában.
Kerestem a fórumon, de én sem találok senkitől ajánlást. Senki nem használj a NAS-t NVR-ként??Szeretnék első körben két kamerát rákötni a 218+-ra, de nem szeretnék beleszaladni, hogy nem kompatibilis vele. Valószínűnek tartom, h ez is kicsit túl van lihegve (mint a UPS), mert a kamerák is protokolokat használnak és ha az egyik támogatott, akkor a többi is, ami azt a protokolt használja (kis túlzással).
Első körben a HikVision kamerákat néztem, ár/érték arányban szerintem elég jók. Szeretném minél olcsóbban megoldani, de azért használható minőséggel. Gondolom a 218+ nem fog lepadlózni, 2-3db 1080p kamerától, ami csak mozgást venne.
Van valakinek tapasztalata a témában? -
claire78
senior tag
válasz
gyuszi1980 #49252 üzenetére
DD3L
-
claire78
senior tag
válasz
gyugyo79 #48876 üzenetére
Köszönöm a tippet, MkvToolnix-et én is szoktam használni. Egy virtuális Windowson, NAS futtatva. Így könnyebb lenne.
Meg is csináltam, de elérhető mappát és tartalmát nem sikerül elérni a programon belül. Szerintem minden verziót kipróbáltam.
Ez úgy nézne ki, hogy a megadott mappát "felcsatolná" abba a könyvtárba amit megadok neki? Vagy hogyan? -
claire78
senior tag
válasz
Mela Kehes #48775 üzenetére
Bal oldalt a menüben, Feladatok. Mutatja, h hol tartanak a feladatok.
-
claire78
senior tag
válasz
escapegoat #48566 üzenetére
Ebből én nem látom, h NATolva lenne, ahhoz össze kellene vetni az IP címeket.
WebDav-hoz kell egy Netdrive nevű app is. Fellelhető ingyenes verzió is. -
claire78
senior tag
válasz
kalapacsolok #48444 üzenetére
Akkor leírom.
A karakterszám limit egyértelműen fájl- illetve könyvtárnevekre vonatkozik. Nem pedig útvonalra!
Az általam linkelt módszerrel egy excelben pár mp alatt megtalálható a hosszú nevű fájl. -
claire78
senior tag
válasz
kalapacsolok #48442 üzenetére
"The name of a file or a folder within an encrypted shared folder cannot exceed 143 English characters or 47 Asian (CJK) characters;
if you access your shared folders with Mac OS, the name of a file or a folder within an encrypted shared folder cannot exceed 130 English characters or 43 Asian (CJK) characters." -
claire78
senior tag
válasz
kalapacsolok #48440 üzenetére
Nem tűnik nehéznek. 😉
[link] -
claire78
senior tag
válasz
Real_Necro #48419 üzenetére
Data Port. 😳😃
-
claire78
senior tag
650-esem van és nagyon jól eltársalognak. 😃 Dataport. 😉 -
claire78
senior tag
válasz
Real_Necro #48305 üzenetére
Ha jól emlészem (mikor még Panám volt) a DS appban, jobb felső sarokbn volt egy ikon, amivel a filmet ki lehetett tenni a tv-re, illetve ráküldeni gondolom DNLA-n keresztül. Onnan tól pedig lehetett vezérelni telefonról/tabletről.
-
claire78
senior tag
-
claire78
senior tag
válasz
larryhughes #48218 üzenetére
Nincs. Mindenképp kell vmi hardver.
-
claire78
senior tag
válasz
WaterWave #48176 üzenetére
Sikerült a DHCP is, egyszerűen csak a NAS címét kell beírni.
Durva, h kb. 10mp alatt keletkezett több mint 200 DNS lekérdezés és abból 16-ot már blokkolt is. Úgy, h aktív netezés/keresés nem volt a hálón.
Köszi még egszer.Más egyéb hasznos docker alkalmazás? Másnak?
-
claire78
senior tag
válasz
WaterWave #48174 üzenetére
Köszönöm.
Ezt szedtem le én is, de a felülete nem jött be.
Kellett space és enter, sztem ott kér megadásra felhasználó nevet és jelszót.
Rendben elindult, felület bejött.
Safe search miért nem kell nekünk?DNS beállítás: windowst nem használok, DHCP-ben a routerben beállítom elsődleges DNS-nek a NAS címét (másodlagosnak google), akkor nem alakul ki egy DNS loop?
NAS-ban is be kell állítanom, h ő a DNS kiszolgáló? -
claire78
senior tag
válasz
zonaporkolt #48125 üzenetére
Normál SMB megosztás nem lehet jó?
-
claire78
senior tag
válasz
Inferno1988 #47554 üzenetére
Hozz létre megosztott mappát a másik HDD-én. 😉
-
claire78
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Videó stream letöltése
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Projektor topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Óra topik
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung S9 Plus 64GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest