Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
korobi
aktív tag
sziasztok. time backup-ot használókhoz lenne egy kérdésem amire nem találam eddig megoldást. fut egy ideje egy nason. 2 TB raid kötetet ment egy 4TB külső meghajtóra. eddig minden rendben is volt. az elején nem kattintottam be hogy x időnél régebbieket törölje. elfogyott most a hely bekattintottam hogy 3 hónál régebbieket törölje, az előző verziókból törölte is, de hely nem szabadlt fel meghajtón. kis keresgélés után megtaláltam a törölt adatokat a timebackup mappán belül a .recycle mappában. viszont ezt miért nem törli végleg? miért nekem kell kézzel törölni?
és ráadásul hiába van bekapcsolva hogy küldjön emailt, semmi nem jött, így csakpár nap hiányos mentés után vettem észre a gondot!
nem, a merevlemezen nincs bekapcsolva a lomtár. ez a lomtár mappa a timebackup mappán belül van.én nem találtm meg valami beállítást, vagy ez egy hatalmas bug!?
-
noorbertt
őstag
Van valami mód arra hogy DS-on keresztül tudjam úgy törölni a torrentet hogy a fájlokat is törölje?
-
partytime25
tag
válasz vitezlejszlo #22796 üzenetére
Olyan 30% körül tehát nem az a ludas....
-
vitezlejszlo
őstag
válasz partytime25 #22795 üzenetére
215j-ben nekem toshiba 3T van, hetvegen megnezem ezeket. Addig probald ki ftp-n
Ja meg a cpu hol jar a nasrol olvadas kozben terhelesileg? -
partytime25
tag
Köszi a sok tippet mindenkitől próbálkozom tovább....
Ha hétvégén lesz időm szerintem bedobok 1. disk helyére egy 7200 HDD-t mert a mellékelt képen látszik hogyha NAS ról gépre húzok érdekes valamiért csak a disk 1 et olvassa az lehet SHR esetén a fő annak a sebessége lehet a mérvadó szerintem... de ez is csak tipp ameddig ki nem próbálom...
1 es diks 60-70MB olvasás esetén 100% on jár tehát nem tud többet ezek szerint elvileg. Esetleg megtudná nézni nekem valaki ez normális igy másnak is csak az 1. lemezt terheli?
ha kötet kihasználtságot nézek akkor 100% terheltséget ir másolás közben ha a lemezre nyomok ott fele annyit nyilván mert csak az egyik lemezt használja....
Csak tényleg az a furi magába a HDD megy 100MB/s körül akkor a nasban miért szinte fele annyit tud az op rendszer,, vagy ext4 vagy mi miatt?
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Nem egészen a témába vág, de azért remélem lesz valaki, aki tud segíteni.
Eddig Windows Phone 8.1 rendszeren MoliPlayer Pro-val streameltem a videókat/filmeket a telefonra, viszont a WP 10 frissítés óta a hálózaton nem találja meg az említett lejátszó a NAS-t, az eredeti Synology app pedig iszonyúan lassú. (Perceket kell várni mire betölt egy rövidebb sorozatrészt).Használ esetleg valaki WP 10 alatt alternatív lejátszót, ami rendesen kezeli a streamelést, és elboldogul a feliratokkal is?
Előre is közönöm a segítséget!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
vitezlejszlo
őstag
válasz partytime25 #22772 üzenetére
Ha ftp-re teszed a megosztast az is lassu? Probald ki azon a nas->gep iranyt a samba helyett. Vagy nfs ahogy egyszerubb. Green nem lehet toredezett?
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Nem működik a Synods semmilyen funkciója, azt a hiba üzenetet írja ki, "User has no share access"
Üdv!
-
McSico
senior tag
válasz partytime25 #22774 üzenetére
Ha sima RED nem pedig a red pro akkor elképzelhető, hogy ott is az a plafon.
Én most RaidEdition vinyóval használom, és így már megy gigabiten az olvasás. Gyakorlatilag a max amit kihoztam, az a win feladatkezelő szerint 998 megabit volt.A Green-el én is leragadtam olyan 70 Megabájtnál. Elvileg a sima Red sem lehet gyorsabb.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
rekop
senior tag
válasz partytime25 #22761 üzenetére
Nálam egy gyengébb 215J van wd red-el, de az sem tudja közelében sem a gyári értékeket. Írásnál kicsit gyorsabb, laptop(ssd)->nas:75-80MB/s olvasás 65-70MB/s átlagban. Gigabit háló: cat5e mindenhol, mikrotik 750GL. A syno előtt egy celeronos(g1610) gépem volt xpenology-vel, ugyanezzel a vinyóval, ott fix 112MB/s volt oda vissza minden, tehát ennyit tud a 215J (bár itt többen is írták hogy "kiakasztja" a gigabites hálót de én sajnos ezt nem tapasztaltam) vagy nekem van selejtes darabom. Próbálgattam shr kötettel, normál kötettel, kábel csereberével, large mtu, smb3 beállítással de jobb igazából sosem lett.
-
fgo
tag
Synology DiskStation DS216play-hez csatlakoztatok egy D Link DUB 1340 .A rá csatlakoztatott külső merevlemezeket mindet látom az otthoni hálózatban,akár mind a négyet?(dokkolóba lévőből csak egyet lát)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hogy lehet úgy ütemezett biztonsági mentést csinálni USB HDD-re, hogy utána azt rádugva egy normál PC-re olvasható legyen és ugyan az a mappa struktúra/file formátum legyen mint a NAS-on? Most valami normál ember számára olvashatatlan adathalmazt backupol rá. Vissza is lehet tölteni, de jó lenne ha csak "átmásolná" és nem konvertálná át.
Köszönöm!
-
crissprivat
senior tag
válasz partytime25 #22773 üzenetére
Kicsit megtáltosodott a gépem az utolsó mérés óta
Ez volt a max kihasználtság lemez,kötet ugyan azt mutatta:
Ez meg a sebesség:
Egy 13GB mkv fájlt másoltam nasról a gépemre.
[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
partytime25
tag
válasz crissprivat #22771 üzenetére
... Nem mondom hogy jóhir a 70MB/s számomra mert valahogy meg kellene oldani mert nem hiszem hogy ennyit bír... meg legalább nem kötet gond vagy ha igen akkor nálad is .
Esetleg megnéznéd nekem ha másolsz akkor neked kötet kihasználtságnál mit ir? ...
-
partytime25
tag
Már én is kezdek erre gondolni kicsit olyan mint régen mikor töredezett volt HDD és belassúlt... de elötte használtam a greeneket gépbe is ott vitt 110-120MB/s et gépben de miota NAS ban vannak kezdve a 212+ tól ennyi volt a max... van egy segate 7200rpm esem arra gondoltam egyes diszket kihúzom betolom helyére gondolom 2 esről ilyenkor visszateszi az adatokat.... csak kérdés hogy ha 1 disket cserélek segít e vagy ilyenkor mindig a lassabb a mérvadó gondolom...
Nekem a furi csak az hogy a kötet kihasználtság 100 ra felmegy holott csak 50-60MB/s az átvitel gondolom elvi síkon ha mondjuk 110MB/s et tud a HDD de csak mondjuk 55MB/s az átvitel akkor 50% os kihasználtságot kellene írnia nem 100% ot....
Vagy esetleg létezhet valami a kötettel lenne? Mindent normálnak ír semmi hiba elvileg... NAS-t érdemes lenne töredezetség mentesítenem? Azt lehet simán win PC ről vagy mivel ext4 van felejtsem el...
-
crissprivat
senior tag
válasz partytime25 #22768 üzenetére
Nekem syno 214+ van. WD Red 3TB -os lemezek. Gigabites kiépítés mindenhol és nem láttam többet 70MB -nál többet én sem másolások közt. Nem csak nálad van érdekesség
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
McSico
senior tag
Milyen HDD van benne?
Én ilyen eredményt WD Green HDD-vel értem el. (Mondjuk nem is arra találték ki, de valamivel ki kellett próbálnom a cuccot)"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Madwe
nagyúr
Tegyél bele egy másik hddt a nasba, hátha az a ludas! Főleg ha előzőben is az volt lehet már ott is az volt a szűk keresztmetszet!
-
partytime25
tag
válasz vitezlejszlo #22766 üzenetére
... A gépbe SSD van ezért a lassú HDD fogalma kiesik 300-500MB/s megy az SSD k között gépbe tehát nas fele nyitott az út 100MB/s nek lazán menne....
Na leírom hátha érthetőbb lesz.
Tehát ha NAS ról húzok le akkor 50-60MB/s (elvileg akkor olvas a NAS a HDD ről ennek ávitelnek kéne nagyobbnak lennie)
viszont...Ha a NAS ra másolok gépről akkor 60-70MB/s (elvileg ekkor ír a NAS tehát kisebbnek kellene lenni az értéknek pedi így gyorsabb 10-15MB/s el)
ezért nem igazán értem....
+
Ha a pendrive van nasban onnan gépre 110-115MB/s viszont ha a gépbe a pendrive úgy másolok NAS ra akkor 70-80MB/s.
Természetesen ugyanazzal az 1 nagy fileal próbálkoztam úgy hogy NAS on nem fut semmi a háttérben. CPU kihasználtság 20-30% mozog másolás közben viszont ami érdekes a kötet kihasználtság 100% felmegy.
50-60MB is elég nem arról van szó csak ennyit tudott a régi nasom is lecseréltem dupla árért és dettó ugyanennyit megy ez is tehát valami más a gebasz... holottkisebb nasokkal is lazán viszik nagy file esetén a 100MB ot....
-
need
addikt
sziasztok...
Volt nem is régen egy komplett telefon újra telepítésem!
A tiszta telepítés átka hogy újra kell rakni az synology appokat.
3 appot használok. a
DS photo beírtam QickConnect ID-t és jelszót és minden gond nélkül csatlakozott.
viszont a DS Download és a DS File nem akar.azt javasolja hogy a nasson legyen bekapcsolva a QickConnect hát nekem be van mert hisz a DS pHoto csatlakozott...de akkor a másik 2-ő miért nem..?!
mi lehet a hiba oka szerintetek??!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
vitezlejszlo
őstag
válasz partytime25 #22765 üzenetére
Namost nekem gyanús, hogy ha a usb a gépben van és arról tud 70-80 megát irni a nas, akkor a géped a saját hdd-jérőll csak 50-60 mega? Nem lehet, hogy szénné van töredezve a géped hdd-je? Esetleg egy defragot ráengedhetnél, hátha segít. 1 hdd van a gépedben csak? A 70-80 írás a nasra az korrekt szerintem.
Érdekelne még a NAS -> GÉP USB-re másolás csak hogy ne unatkozz
-
-
Tuomas
addikt
válasz Megane2000 #22763 üzenetére
Na az viszont nem buli, ha már van automata, időzített lehetőség rá, jó lenne ha az megoldaná, ahogy korábban meg is oldotta.
We were here
-
törölt tag
válasz partytime25 #22761 üzenetére
pendrive a gépben onnan nasra még érdekes lehet
-
partytime25
tag
válasz vitezlejszlo #22759 üzenetére
Szia.
Pontos érték gépemre NAS (215+) ról 50-60MB/s között ingázik... Ha USB 3 portjára dugok a NAS nak pendrive ot ott jön amit linkeltem is képet 113-115MB/s. Tehát hálózati probléma (router,LAN kábel,Ethernet vezérlő akármi kilőve)
Ez a szar nem tudom merre induljak mert elég sok mindent kipróbáltam ,de eddig nem segített.
WD Green HDD k vannak benne de azoknak is bőven kellene vinni a 100MB ot..... Amit még érdemes tudni előtte 212+ om volt azzal is pont ugyanennyi volt az átvitelem most lecseréltem mondván biztos az 1 magos proci nem bírja erre semmi változás....
Még amit nem tudtam megnézni jogosultsági probléma miatt nason "hdd alignment" valahol ezt is irták ez is okozhat lassú tempót ha nem helyes az induló szektor. Syno formázta csinálta az SHR-t nem hinném hogy szar...
Ha van tipped várom ...
Bármit kipróbálok csak formázni ne kelljen azt végére hagyom...
KÉPEK:
NAS HDD ről gépre <-----
-
Tuomas
addikt
válasz Megane2000 #22741 üzenetére
Nagy kár
Valamit nem lehet állítani? Bár próbáltam, hogy tömörített, nem tömörített, de mindkét esetben így csinálta meg a mentést
Na most ha elszáll a nas, akkor van baj, mert ugye a mentéseket csak nas-on lehet visszatölteniWe were here
-
vitezlejszlo
őstag
válasz partytime25 #22703 üzenetére
Szia
Bocs, kicsit elvesztem, segíts megérteni a gondodat:
Gépedről Nasra másolva mennyi a pontos érték?
USB pendrive ha a gépbe van dugva, akkor mennyivel megy at a másolás a NAS-ra?Nasról gépedre mennyi a sebesség?
USB pendrive a gépedbe dugva oda másolva a NAS-ról mennyi a sebesség? -
atike
nagyúr
Tényleg, hogyhogy nincs még cikk az új DSM-ről?
-
törölt tag
Ez igaz, mert most úgy vannak vele a szolgáltatók (DIGI, Telekom), hogy aki kéri az kap publikusat, de egyszer csak elér minden szolgáltató oda, hogy nem tud már adni, mert kifogyott a saját IPv4 címtartományából.
Nyilván jelenleg annak köszönheti, hogy simán tud még publikus címeket adni, hogy rengeteg előfizetőnek elég a NAT-olt, mert nincs olyan eszköze, amit kívülről el kell érnie.... de, ahogy az Internet felől elérendő eszközök száma növekszik "egyre jobban szorít majd a cipő".
-
atike
nagyúr
válasz #29810560 #22747 üzenetére
Ja, így már értem, hogy mi volt a döntés mögött... De az eszközöknek van IPV4 és IPV6 címe is, és elvileg a router megoldja az átjárhatóságot közöttük. Szóval tisztán a szolgáltatói natolás miatt nem kell átállni. A felhozott példával élve a Telekomnál pld pont ingyen és bérmentve publikussá teszik a külső IP-t, csak az előfizetőnek fel kell hívni őket és 2 perc alatt be is állítják. És akkor már nem fog mindenféle Telekomos natoláson átmenni, és mindjárt elérhetővé is válik kívülről is. IPV4-en is.
-
törölt tag
Azt hiszem félreértetted.
Nem nekem fogyott el a publikus IPv4 címem hanem a szolgáltatóknak. Pl. a DIGI, Telekom egyre gyakrabban oszt az előfizetőknek NAT-olt IPv4 címet így ezek az ügyfelek kívülről nem érik el a belső hálón lévő eszközeiket IPv4-en, de IPv6-on elérhetik.
-
őstag
DSM6 alatt már nem lehet belépni a root userrel SSH-n. Helyette ezt lehet ha valamiért kell a root jog:
1. login as: admin
2. password: admin jelszó
3. sudo su
4. password: admin jelszóSajnos továbbra sem javították ki azt a hibát, hogy ha van az embernek titkosított shared folder-e, akkor a file indexing "lefagy". Csak a korábban már általam linkelt módszerrel lehet javítani, kézzel.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
törölt tag
Igen, mert általában a router/gateway a hálózat első (1-es) vagy utolsó (254-es) címe szokott lenni.
(A 255 nem használható, mert az a broadcast-ra (üzenetszórásra) fenntartott cím, így a 254-az utolsó/legmagasabb kiosztható cím egy privát 192.168.y.0 LAN-ban/hálózatban. A 0-s végződés jelzi magát a hálózatot. Egyet lefoglal a router, egyet a broadcast így marad 253 kiosztható cím.)
"Mi indokolja az IPV6-ot?"
Az, hogy elfogytak a publikus IPv4 címek.
-
törölt tag
válasz muranyig #22711 üzenetére
Nos, nézzük az IPv4 beállítást.
DSM > Hálózat menüpont > Hálózati interfész tábla > katt a LAN interfészre > Szerkesztés gomb> IPv4 tábla
Szóval vagy:
Hálózati konfiguráció automatikus lekérdezése (DHCP) rádiógomb - ahogy Patice javasolta.
(További beállítások a routeren, hiszen a NAS onnan kapja a beállítási adatokat!)
... vagy:
Kézi konfigurálás használata rádiógomb
IP-cím: 192.168.y.x
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.y.1
DNS-kiszolgáló: 192.168.y.1Beállítás alapértelmezett átjáróként: pipa
ahol,
y - hálózatot(LAN) jelző szám, általában 0 vagy 1. (A routerekben megadott IP cím, azaz a router IP címe az alapja. Ha valaki a routerben átírja a router IP címét és nem 1-re végződik akkor az átjárónál és a DNS kiszolgálónál szintén nem 1-et, hanem a router IP címének végződédsét kell írni, de ne tegyük, mert egy hálózatban a router/gateway általában az 1-es címet szokta kapni.)
x - a NAS-nak kiszemelt IP cím végződés (Nálad, a kép alapján 12.)
A DSN-kiszolgáló az Általános táblában manuálisan felülírható, pl. szolgáltatói DNS vagy Google DNS stb.
Az (alapértelmezett)átjáró lényegében a router IP címe. Alapból a DNS címe is a router címe, de mint írtam fentebb ez módosítható.Pl. esetedben nagy valószínűséggel:
IP-cím: 192.168.0.12
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1
DNS-kiszolgáló: 192.168.0.1(Feltételezve az IP címed alapján, hogy a hálózat azonosítója a 0 és a router címvégződése 1-es.)
-
Tuomas
addikt
We were here
-
kaciokos
őstag
válasz partytime25 #22736 üzenetére
Légyszi majd jelezz vissza, hogy működött-e. Köszi.
-
partytime25
tag
válasz genndy #22734 üzenetére
Elvileg az admin fiok jelszava jónak kellene lennie... legalább is 5.2 vel eddig ment root + admin jelszavával... de az most off ezért is kellenének jogok
igazat megvallva hdd alignment et szeretném ellenőrizni mert 1 év alatt kifogytam az átviteli sebesség próblémámat feltáró 5 letekből... de ezt még megpróbálnám ha nem lenne premission denied ..
-
addikt
válasz kaciokos #22732 üzenetére
Alapvetően jó, de még komolyabb, root jogot kap. Csak tudni kell hozzá a root jelszót is, mert azt rögtön a parancs után kérni fogja (az meg nem biztos hogy egyezik a (gyári) admin jelszóval - de meg lehet próbálni).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
kaciokos
őstag
válasz partytime25 #22729 üzenetére
Nagyon nem értek a linuxhoz, ezért csak óvatosan a kövezéssel a terminológia vagy hozzá nem értés miatt, de meggugliztam a problémát, és lehet, hogy a sudo parancs a mi emberünk, aminek segítségével emelt szintű jogokat kaphat a felhasználó, amivel SSH-n beléptél, tipikusan az admin. Amennyire én értem, ha az admin felhasználónak joga van hozzá, és állítólag van, a "sudo mc" paranccsal indíthatsz mondjuk egy Midnight Commander-t emelt szintű jogokkal.
-
atike
nagyúr
válasz Megane2000 #22728 üzenetére
Szerk:
Értettem, hogy mire válaszoltál és a linkelt kamerák komoly mivoltát nem értettem. Nem rosszak, sőt, jobbak mint egy usb-s webkamera (akár HD-st is ha nézünk), de a komoly azért nem itt kezdődik. Otthoni viszonylatban sem.[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
-
törölt tag
válasz Patice #22713 üzenetére
Nincs baj a manuális beállítással sem, csak jól kell csinálni.
Pedig aki NAS vásárlásra/üzemeltetésre adja a fejét annak akarja-nem akarja bele kell egy kicsit tanulnia, hogy legalább ellenőrizni tudja a beállításokat. Hiszen ez mégiscsak egy szerver. Hasonló bármely nagy szolgáltatóéhoz csak "kicsiben".
... de, láthatóan sokan nem értenek a hálózatbeállításokhoz. No, nekik kiváló a DHCP adta automatizmus.
... de, az adatokat/beállításokat értelmezni akkor is kell. Ezt sajnos nem lehet megúszni. Ez egy ilyen "szakma". -
kaciokos
őstag
válasz Patice #22725 üzenetére
Húúú, az nem lenne jó, mert a Transmission indexelős megoldásomhoz kell a root felhasználó. Ezt meg tudná még valaki nézni, aki szokott a NAS-ra SSH-zni?
(#22721) Madwe - Igen, úgy általánosságban volt szó a külső csomagokról, de a Transmissiont konkrétan csak ebben az egy hozzászólásban említik, ahol meg pont nem lehet feltenni.
-
Patice
Topikgazda
válasz partytime25 #22724 üzenetére
Lehet a root most már "tíltva van" (nem tudod a jelszavát), és max. admin-nal lehet mókolni parancssorból, vagy más, admin jogú felhasználóval.
Szvsz. jogos lépés volt, ha tényleg ezt lépték meg, a hozzáértők szempontjából viszont hátrány.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
partytime25
tag
... Még annyi kérdésem lenne SSH -n eddig elértem root + password al.... Most a rendes felhasz névvel és jelszóval szintén elérem.... a root ezekszerint megszünt ami nem lenne baj csak amikor parancsot futtatok akkor mindig azt irja premmission denied ... pedig a sima HDD infot kértem meg szerettem volna nézni a kezdő szektort. Biztos átvariáltak valamit védelem szempontjából...
Esetleg erre valakinek valami?
-
törölt tag
válasz muranyig #22707 üzenetére
"Nem állított be átjáró IP címet"
Nem meglepő módon:
Ezt azért írja ki, mert nem állítottál be átjáró címet. (A publikált képe(i)den is látszik.) Ergo a LAN-on kívül számára "nincs élet".
"az egészet kivágom a p*csába"
Kár lenne érte, mert Te nem állítottad be jól. A Synologynak/DSM-nek semmi baja.
... mivel nem DHCP-t használsz - ahogy Patice javasolta - és manuálisan állítottad be, de rosszul. -
partytime25
tag
válasz ratkaics #22720 üzenetére
... Igazság az ez olyan szivás mint ahogy én szívok a belső lan átviteli sebességgel 50-60MB/s ezért cseréltem le 215+ ra a 212+ - t de ennyit a régi vitt simán. Teljesen felesleges volt a csere ha nem jön rendbe.
Amúgy a DS működik rendesen nem csináltam semmilyen beállítást csak felraktam DSM 6.0 ot és magától frissítette a torrentek automatikusan seed be kerültek és működik , de egyik ismim is szív vele ha rájön akkor megosztom itt ha addig más nem teszi...
Üdv
-
kaciokos
őstag
Frissített valaki már DSM 6-ra, aki Transmission-t használ? Megy minden rendben?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Nekem a DSM6.0-ra való frissítés óta az új torrentek "várakozás" állapotban maradnak. A régieket seedeli rendes, de újat nem akar elkezdeni letölteni. Már próbáltam a csomag eltávolítását és újra feltelepítését is, de nem hozott eredményt.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
psg5
veterán
Sziasztok!
215jén beállítva Felhasználók közt egy új, ugyanazon a lan hálózaton lóg az illető, írás-olvasás engedélyezve neki az egyik mappán. Mégesm éri el win7 alól. Ha beírja az azonosítót, jelszót azt mondja nincs engedélye.
Mit kellene megnézni, miért nem jó?F.K.T.
-
Patice
Topikgazda
válasz a.gabriel #22714 üzenetére
A hálózati zenelejátszónak kell IP, amit általában a routertől kap, azaz a routeren futó DHCP szervertől.
Hogy úgy tudd összekötni, ahogy elképzelted, ahhoz a NAS-on kellene futnia a DHCP szervernek, azaz innentől kezdve a NAS-od látná el a routered feladatainak egy részét.Nem lehetetlen megoldani, de jó hálózati konfiggal szerintem lehetséges.
-
a.gabriel
tag
Patice
Syno DS1511+ LAN2 portját rá lehet venni, hogy közvetlenül egy network audioplayert (Logitech Transporter) tápláljon?
(vagy egy Audioquest Vodka RJ45 Lan kábelem) és ki szeretném hagyni a audio anyag jel útjából a router.
A network audioplayert tudom konfigurálni, ahogy akarom, illetve ahogy kellene.
A neten utána néztem, de még senki nem használta így.
Lehetséges ez?
A minőség az nem véletlen!
-
Patice
Topikgazda
válasz muranyig #22711 üzenetére
DNS kiszolgáló: 192.168.1.1
IP cím: 192.168.0.12
Így az életbe nem lesz neted, csak a routerig jutsz.
Én ezért szoktam ajánlani, hogy maradjon csak DHCP-n a hálózati kapcsolat és inkább routerből osztani normál tartományból fenntartott IP-t.
(Routerben MAC alapján hozzárendelhetsz a NAS-hoz egy IP-t a DHCP tartományból és akkor mindig azt kapja. Nekem több, mint 3 éve így van és no problem.)
-
a.gabriel
tag
Nekem is dettó ez a bajom, hogy nincs meg a kívánt átvitel.
DS1511+ DSM5XX
Mondjuk én végigmentem és beállítottam TC a lejjebb található szerint, és egy kicsivel gyorsabb (10-15%-al)
Full GigaBit rendszer, két gép Dell Office, és egy HP Workstaion amiben van 24GB ramdrive, és RevoDrive 350. + 2x 2TB raid0 (WD RE) szóval sávszéllességet tudják a gépek.
oprendszer win10 és win7
win 10 alatt mind a TC mind a intéző ugrál 110-72MB/s között. win7 ennél kevesebb
Szóval valahol máshol lehet nálam és másnál is a geb@sz, de hol?
A minőség az nem véletlen!
-
partytime25
tag
válasz Patice #22705 üzenetére
Köszi a kérdés-választ....
Kábelt kipróbáltam másikkal is de ugyan az meg akkor usb ről sem menne...
Próbálom már egy ideje külföldi fórumokon is amiket találtam kiprobáltam nagyobb MTU beálítással nason - pc hálokarin stb.... De semmi változás... Probáltam nas,vezérlőpult,fájlkezelésnél SMB 1-3 ig mindegyiknél ugyan ez. Mondjuk a pendrive NTFS a nason meg ext4 van de mondjuk szerintem ezt nem kéne hátrány legyen.. Valahol erre is találtam utalást hogy a win filerendszer meg nason ami van bugolt és valakinek 5-10MB nál nem ment többet végül legyalulta a NAS-t leformáztatta vele utánna hibátlan volt pedig semmit nem álított....
és ennyi a max.Kicsit olyan érzésre mindha töredezett lenne a hdd baromira megy ezerrel és ennyi a max...
Ami még érdekes hogy a kötet kihasználtság felugrik 100% ahogy ez a 50-60MB körüli értéknél... pedig elvileg ez csak 50-60% terhelést jelent nem értem miért 100.
Még régi PC m nél volt ilyen defragoltam azt megtáltosodott , de az vagy 15 éve volt ...
Ha van valami szívesen várom..
Köszi
-
muranyig
tag
válasz muranyig #22677 üzenetére
Tényleg visszaolvastam és semmi az én problémámra, ott tartok hogy az egészet kivágom a p*csába...
Ha rányomok az EZ-internet varázslóra, akkor azt dobja fel egyből, mielőtt még bármit csinálnék, hogy : "Nem állított be átjáró IP címet" Ez mi?
Miért ment eddig normálisan???? -
Patice
Topikgazda
Én a LAN kábeledre gyanakodnék ezek után. Lehet, hogy a kapcsolatot gigásnak érzékeli minden oldalról minden eszköz (mert többet tud 100 Mbitnél), de egyszerűen nem képes többre a kábel.
Nekem volt már ilyen tapasztalatom. Cat5e kábel mindkettő, egyikkel 50-60 MB/s volt csak max. másikkal 80-100-ra is felment.
Hátha.
-
Madwe
nagyúr
Öregszik a hdd-d?
-
partytime25
tag
válasz Bobbacsi #22691 üzenetére
... Még egy próbát csináltam rádugtam egy pendrive-t usb3 ra kiváncsi voltam mit csinál ott tolja neki rendesen. 110-115MB között... akkor csak a kötet vagy a HDD lesz a ludas hátha igy már tudsz vagy tud rá valaki mondani valamit...
(Röviden aki most csatlakozna be: giga lan nagy file átvitel 50-60MB akármit csinálok... viszont nasba dugott pendrivról megvan a 110MB...)
Mi a fenétől lehet lassu a HDD vagy rossz lenne a file rendszer , rossz valami beállításom vagy mi a túró valami bug?... több mint 1 éve szívok soha nem volt nagyobb sebességem még HDD ről....
Ha van valami tipp szívesen várom...
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest