Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Most lettem tulaja egy DS115 J-nek.Az alap beallitasokon tul vagyok.Egy problemam van,hogy ha az Iphonon szeretnek belepni a mobil programokba(DS Download,DS video) es csatlakozni a DS-hez,folyamatosan az ervenytelen fiok,vagy jelszo uzenetet kapom.Ugyanigy a webes feluletet sem erem el a bongeszobol.
Androidrol es mas Windows eszlozokrol ugyanezekkel a belepesi adatokkal sikeresen belepek,egyedul az Iphone problemazik. Miert nem mukodik? -
tomboy1000
tag
Sziasztok!Szeretnek segitseget kerni az open Vpn beallitasaban!Telepitettem a Vpn Servert es engedelyeztem Open Vpn-t.Ezutan exportaltam a konfiguraciot ,melyben atirtam a YOUR SERVER IP-t atirtan a sajat .....synology.me cimemre.Tunnelblick-el csatlakozom,ami at is valt zoldre,viszont a kovetkezo hiba uzenetet kapom:
A számítógép publikus IP címe nem változott, miután csatlakozott a(z) openvpn konfigurációval. Továbbra is: ..........
Ez jelentheti azt, hogy a VPN konfiguráció nem megfelelő.Mi baj van a beallitassal?Mit kell valtoztatnom?Synology egy router moge van csatlakoztatva,router pedig egy modemhez.
A Tunnelblick naplojaban ezt talaltam:
NOTE: The DNS servers do not include any free public DNS servers known to Tunnelblick. This may cause DNS queries to fail or be intercepted or falsified even if they are directed through the VPN. Specify only known public DNS servers or DNS servers located on the VPN network to avoid such problems.illetve:
WARNING: Not restoring DNS settings because no saved Tunnelblick DNS information was found.[ Szerkesztve ]
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni Toletek! Van egy synology DS115J keszulekem,amihez csatlakoztattam egy Wifi adaptert.Beallitottam a Vezerlopultban a Kabelnelkuli fulon a Csatlakozas vezetelnelkuli halozathoz es mukodik is ez a resze. Most jon a kerdes: Szeretnem ezt a csatlakoztatott internetet megosztani a szamitogeppel es a telefonnal Wifin keresztul. Lehetseges ,hogy lanon keresztul csatlakoztatok hozza egy Routert es igy tovabb osztom?Ha igen,akkor mit kell beallitanom?
Azert kevernem meg ennyire,mert gyenge az internet jel es szuksegem van egy Wifi jelerositore es igy talan minden gepem hasznalhatna .
-
tomboy1000
tag
válasz Borisz76 #27078 üzenetére
Azert kell jelerosito,mert kulfoldon dolgozom egy szallodaban es az alaksorban a hotel intenet jele nagyon gyenge. A laptop beepitett wifije hol latja,hol nem es allandoan szaggat.Van egy netvadasz 1000 jelerosito adapterem pont ezert,h tudjak netezni.Viszont igy csak a laptopon tudon hasznalni egyedul,raadasul usb kabelhez kotve,kicsit kenyelmetlenul.Sajnos kabel nincs a szobaban,igy nem tudok routert igy rakotni.A Synology tamogatja ezt az adaptert es mukodik is vele.Ezert kerdeztem,h esetleg lenne-e lehetoseg ,ha synologyra racsatlakoztatom es azt valamilyen modon tovabbosztom egy routerre,amit mar tobb keszulekkel is tudok hasznalni.
-
tomboy1000
tag
Igen..az lenne az idealis! A szalloda kezeli a routereket es elolem el van zarva,nem tudok hozzaferni sem. Sajat van,de nincs kabel ahova csatlakozhatnek. Eleg bizonytalan igy a mukodese es mar egy kicsit talan meg is haladja a hozza ertesem . Valami megoldast kell talalnom. Van egy Wifi repeater is amivel probalkoztam,de a folyosora tudtam csak kirakni ,csak onnan mukodott rendesen ,de tobbszor vadasznom kellet,mert valaki kihuzta es magaval vitte. Szerncsere meg megvan,most nem hasznalom inkabb.
-
tomboy1000
tag
Igen ,ez jo megoldas lenne,de szerettem volna elkerulni a plusz beruhazast. Igy is van egy Time Capsule,egy Synology ,egy gyengebb wifi repeater ,egy regi Asus router es egy Netvadasz extra1000 . Mar igy is tul sok!
A legtobb felesleg jelenleg. Szerettem volna ezekbol osszehozni , de most feladtam kicsit. -
tomboy1000
tag
Sziasztok! Szeretném erősebbre cserélni DS 115J készülékemet,amihez tanácsot kérnék Tőletek! Nem vagyok nagy szakértő ,ezért kérek segítséget.
A DS218 , DS218+ és a Ds 218 play között vacillálok.Amire használnám legfőbbképpen az torrentezés és film nézés. Gondolom erre a feladatra a DS play a legjobb ,viszont nála kisebb a memória és sajnos nem is bővithető. A 218+ bővithető,viszont a 4K 1. csoportba van. Szeretnék hosszabb távra gondolkodni és a legmegfelelőbbet megvenni. Melyiket ajánljátok ? -
tomboy1000
tag
Sziasztok! Szeretnék saját email címet magamnak. Jelenleg a mailplus segítségével a synology ddns nevére tudtam kreálni,de szertnék saját végződesűt használni (valami.hu). Mi kell hozzá és hogyan lehet beállítani?Ha lenne domain nevem akkor megoldható ?
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni mail plus beállításában?
-
tomboy1000
tag
válasz Csabroncka #41890 üzenetére
A szerver része érdekelne. Szeretném a webmailem kezelését a synologyra áthozni,de valami beállítást elrontok,mert nem működik.Vagy a mail plus szerverén belül állítom be rosszul,vagy a szolgáltatónál,vagy mindkettőnél.
-
tomboy1000
tag
válasz Csabroncka #41910 üzenetére
Vettem egy domain nevet (valami.eu),amelyhez van egy mail címem (tomboy@valami.eu).Ez a mail cím a nethely.hu tárhelyén működik.Szeretném,ha ez a mail cím az én szerveremen lenne és én kezelném.Ne úgy,hogy a nethely.hu -n keresztül történjen a levelezés,hanem,h csak az én nasomon legyen.Azt tudom,hogy a nethely oldalaán is be kell állítani ,hogy a mail kiszolgálása más szerveren történjen,de nem tiszta minden.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy1000
tag
válasz Csabroncka #41913 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod.A fix ip miatt nem sikerült,így már értem.Jól megszenvedtem vele 2 napig,de így akkor elengedem,nem erőltetem tovább.
Egy kérdésem lenne még! Milyen biztonsági funkciókat érdemes beállítani egy egyszerű otthoni felhasználáshoz? -
tomboy1000
tag
válasz Csabroncka #41915 üzenetére
Okes ,köszönöm!
Érdemes a spamot és a víruskeresőt bekapcsolni,vagy így nincs szükségem rá?Eléggé eszi a memóriát? -
tomboy1000
tag
válasz Csabroncka #41917 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Kiszedtem a Time Capsulabol,egy Samsung HD204UI 2TB-os lemezt,mert ott ugysem volt ra szukseg.Gondoltam beteszem a 2 lemezes Synolgyba.Jelenleg egy 4 TB-os Red van benne SHR Btrfs fájlrendszerrel.Szeretnem a tanacsotokat kerni,hogy erdemes-e beleraknom a Samsung merevlemezt(megfelel-e?) es ha igen ,akkor milyen ktetet hozzak letre?Alap kotetet hozzak letre,vagy inkabb rakjam ujra az egesz rendszert es hozzak letre eloszor egy alap kotetet es a masodik lemez legyen SHR?
-
tomboy1000
tag
válasz Borisz76 #42093 üzenetére
Ertem!
Mar fel eve bent van a 4TB-s lemez,most gondolkodtam rajta,hogy betehetnem ezt a 2 TB-osat is.Erdemes lenne akkor megcserelni a 2 lemezt es ujra rakni a rendszert?Megfelelne ez a lemez is,hogy fusson rajta a rendszer?Megbizhato?Vagy inkabb maradjon az elso a red ? -
tomboy1000
tag
válasz Borisz76 #42096 üzenetére
Bocsi,erre nemis gondoltam! Nagyon koszonom a segitseged! Akkor lesz masodik lemez, alap kotetkent.
Lenne meg egy kerdesem! A napokban telepitettem a MariaDB-t,de azt az uzenetet kapom,h "Nem sikerult a csomag futtatasa" Miert nem sikerul elinditani?Szuksegem lenne ra a phpMyAdmin miatt.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!Mit tanácsoltok a második kötet létrehozásánál ? Btrfs , vagy ext4 fájlrendszert hozzak létre?
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Van arra lehetőség és megoldás,hogy tányéros Digi Tv-t streameljek a Synologyn keresztul? Jó lenne ha kulfoldon vagyok,akkor tudnám az otthoni adóim nézni.Megoldható? Ha igen,akkor hogyan és mi kellene hozzá?
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Telepítettem a Web Station-t és a Wordpress-t a NAS-rá. A wordpress el is érem hálózaton belül a helyi IP cím alatt, működik. Hogyan tudnám elérni távolról?
-
tomboy1000
tag
Szisztok!
Létrehoztam egy próba weboldalt a valami.synology.me/wordpress cím alatt.A Web Sation-ban virtuális állomásként egy valami.ddns.net cím alatt beállítottam a web/wordpress mappát.Így már a valami.ddns cím alatt bejön a kezdőoldal. Ez így eddig nekem jó is lenne,viszont miután a menüknél rákattintok egy oldalra,akkor már átirányít a valami.synology.me/wordpress/valamelyikmenü oldalra.Hogy tudnám azt kiküszöbölni?Szeretném,ha csak a ddns név alatt maradnának az oldalak is.Lenne még egy kérdésem.Mit kellene ahhoz átírnom,vagy átállítanom,hogy a weboldal ne a valami.synology.me/wordpress alatt jelenjen meg,hanem csak egyszerűen a valami.synology.me alatt.
Bocs a láma kérdésekért,nem vagyok egy nagy guru a témában,de fontos lenne ez nekem?
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!!
Vettem egy Tevii S660-as USB DVB-S2 tunert,gondoltam nem lesz vele gond,mert még anno bent volt a támogatási listában.Sajnos a DS 218+ nem ismeri fel,külső eszközként nem látható.Tudna valaki segíteni,hogy hogyan tudnám rávarázsolni a nasra,hogy a tvheadend kezelni tudja? -
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Oscam programmal van valakinek tapasztalata synologyn? Telepitettem es azt írja ki,hogy fut,de nem erem el a webes feluletet.Elvileg 9000 a portja,de megsem sikerul megnyitnom.Van valakinek valami otlete?
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!Tud valaki segiteni dvb tunerral kapcsolatban?Jelenleg egy DVB-S2 Tevii S660 usb tunert hasznalok,amit fel is ismerem a synology! Vettem meg egy tunert hozza,de az mar Tevii S662.Sajnos nem tudom mukodesre birni!Nincs bent a kompatibilitas listan,de remeltem ,hogy jo lesz es ugyanazzal a driverral elfut.Tudna valaki driver,illetve firmware-ban segiteni?Tvheadend programmal hasznalnam!
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Olyan problemam van,hogy bizonyos programokat nem erek el a webes feluletukon.Sem helyi halozaton belul,sem kulso halozatrol.Ilyen peldaul a Plex es az Oscam is.A portok engedelyezve vannak.Kiprobaltam virtualis gep alatt,ott mukodik.Valami beallitas gond van,de nem tudom,hogy hol hibazok.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Ma beüzemeltem a mailplus szervert! Tökéletesen működik, kivéve egy dolgot. A Gmail fiókok a spamba rakják a tőlem kapott levelet. A Citromail-re küldött levelek rendesen a bejövő fiókba kerulnek, az hibátlanul működik! Hogy tudom ezt orvosolni?
-
tomboy1000
tag
válasz Gombinyó #57219 üzenetére
Segítenél ebben? Bár kicsit varialtam a dolgokkal, mert egy ingyenes (. tk) domaint használok. Ennek a a dynu.com ad dns szolgaltatast, mert az is ingyenes és fél tudom venni a synology-hoz a ddns szolgaltatashoz! Lehet egy kicsit megkevertem, de működik! Annyi, hogy a DYNU.COM korlátozza a record számát(5db).Ezt egyelőre probakent csinálom, tesztelem, h hogyan működik! Segítenél a beállításokban?
-
tomboy1000
tag
válasz Gombinyó #57219 üzenetére
Van par dolog ami nem vilagos!
spf : mail.domain nevem , txt record , “v=spf1 ip4:IP CÍMEM include:_spf.google.com ~all”
Ez így jó?
dmarc: _dmarc.domain nevem , txt record, v=DMARC1; p=quarantine; pct=5; rua=mailto: a mailto utan mit kell beírni?
dkim: a mail plus serveren generaltam egy kulcsot A DKIM valaszto prefix ide mit kell írni?szabadon valasztható?
valasztó prefixbe beirt._domainkey.lelkesen.tk , txt record, v=DKIM1; k=rsa; p= generalt kulcs -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Hasznal valaki mail servert ,aki tudna nekem segiteni?
Beallitottam a mail servert ,mar majdnem minden megvan (dmarc,dkim,spf okes),viszont kapok egy hiba uzenetet es minden mail a levelszemetbe kerul amit kuldok.
Reverse DNS Resolution - No PTR Record found
A reverse dns-t hol kell beallitani?A domain szolgaltatonal,vagy az internet szolgaltato forgatja meg,vagy nalam van a synolgyn,vagy a routeren beallitasi hiba?
Kerlek segitsetek,h melyik iranyba keresgeljek! -
tomboy1000
tag
válasz MrCsiT #57901 üzenetére
Szia!
Sikerult a sajat domain-hez a DMARC, a DKIM es az SPF beallitasa is,de sajnos a nagyobb levelezoszerverek eldobjak igy is a levelet,SPAM-nak tekintik,mert hianyzik a reverse DNS!A citromail eseteben rendesen a bejovo mappaba kuldi.Az olvasottak alapjan a reverse DNS-t a Fix IP cimhez adja az internet szolgaltato! PTR record hianya eseten a SPAM mappaban landol a level!
Itt van sok hasznos info:
https://119.59.123.133/syno:mailplus#spam_prevention
En nalam a Synology az elsodleges smtp kiszolgalo,illetve a mail kliens webws feluleten vettem fel a gmail fiokom pop3 lehivasat es az smtp-t![ Szerkesztve ]
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni ,hogy hogyan futtassam a docker-en az Ubuntut? A kötetnél,a hivatkozásnál és a környezetnél mit kell beállítani?A lemezképet letöltöttem,de a további lépésekben kérnék segítséget.Régen használtam pár programot a docker alatt,de már nem emlékszem a beállításokra.
Tudom,hogy a Virtual Machine Manager alatt is van rá lehetőség operaciós rendszert futtatni,de sajnos nalam sokszor lefagyott ,ezért próbálnám meg Docker alatt is!
Előre is köszönök minden segítséget! -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Synology DS218+ -6.2-re hogyan telepíthető a pcsc-lite? Régebben elérhető volt a http://synology.nimloth.pl oldalon, de jelenleg nem található még az oldal sem.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Van egy DS 218+-om. Mostanában gyakran elvesztettem a kapcsolatot vele, nem tudtam se a kezelőfelületre,se SSH-n keresztül bejelentkezni. Csak ha az áramforrásból kihúztam,az segített. Gondoltam, hogy elavult a rendszerem (6.2.3-25426)és frissítem a 7-es rendszerre. Sajnos nem engedi, hibaüzenetként azt kapom, hogy nem elegendő a rendszerkapacítás. A meghajtó 23 %-on van,bőven van rajta hely. Mi a hiba? Találkozott már valaki ilyennel?
-
tomboy1000
tag
Köszönöm a segítséget!
Úgy néz ki, hogy minden ok.
Most annyit elértem, igaz negyedszerre,hogy sikerült telepítenem a 6.2.4-es verziót. Eztán a 7.0.1 menne rá frissítésnek, majd jöhetne a 7..2..
Ahhoz viszont kell törölni a node.js v12-t,mert nem kompatibilis,de jelenleg még kell a MailPlus-hoz. Éjjel majd megpróbálom. -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy DS218+ készülékem! Szeretném a rajta lévő videókat megnyitni, helyi háozaton, különböző médialejátszó programokkal. Pld.: VLC ,Stalker Portal
Milyen linken tudnám elérni? NFS szolgáltatás esetleg, vagy más megoldás kellene?
-
tomboy1000
tag
válasz Borisz76 #89381 üzenetére
Koszonom,de sajnos ezek számomra nem jó megoldások. Igazából a Stalker Portal-hoz szeretnék több filmet beilleszteni és ahhoz kozvetlen elérési link kellene, ami alapján lejátszható.
Ezért gondolkodtam NFS-n,de sajnos valami miatt mégsem okes.
nfs://192.168.X.X:/volume/video/Filmek/FILM.CÍM[ Szerkesztve ]
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam . Ma szolgáltatót váltottam és egy új routert kaptam. Manuálisan megnyitottam a portokat a routerben és külső hálozatból el is érem a NAS-t, illetve a szolgáltatásokat. A problémaám az, hogy belső hálozatról a ddns címmel nem tudok kapcsolódni,csak a helyi IP címmel. Az eddig használt routereknél/internetszolgáltatónál nem volt ilyen problémám. Mit kellene átállítanom? A Synology beállításában , vagy a routerben kellene módosítanom valamit?
A szolgáltató a Vodafone,a router KAON - PG2141N és egy Synology 218+-ról van szó.Köszönöm!
-
tomboy1000
tag
válasz Patice #93725 üzenetére
Nem is zavarna, csak egy problémám van vele, hogy telefonon sok programon ( Home Assistant, Jellyfin, Plex)ddsm van beáálítva a belépéshez. Ez külső hálozatról szuper, de ha itthon vagyok a saját wifin,akkor már nem tudok hozzáférni egyikhez sem. Nem szerettem volna már ezeken, ezért kerestem más megoldást.
Keresgettem a router beállításaiban a NAT Loopback-et,de nem találtam. Melyik beállítási fülön szokott általában szerepelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox One
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Hardcore café
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest