- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
csapattársam 415 lejátszott party 308 győzelem....még az is belefért, hogy beengedtem a kutyát, mert már nem bírtam elviselni, hogy ugat az ajtó előtt ...még haluval se tudtam volna annyi egységet gyártani annyi idő alatt ami alatt neki sikerült....
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Ybron
senior tag
Áhh végre 50%-on vagyok 1v1-be, elején elég jól megindultam volt hogy 9-et nyertem egyhuzamban, de jöttek sajna néha cannon rush, zealot, meg ling rush.- 14-ből jöttem fel egálra
Esetleg nem tud valaki linkelni live streamot ,most sasolnék párat[ Szerkesztve ]
-
LinogeOW
aktív tag
-
omani
tag
"Cserébe az idegeskedésért viszont, van két teljesen biztonságos bázisod a védés után, meg egy adag maradék linged amivel megakadályozhatod, hogy ő expeljen..."
Mivel a 4GW all-in, ha levédem, nyerek ez szinte biztos.
Általánosságban viszont, az hogy Z-nek +1 bázisa van, sajnos nem előny hanem muszáj. Nem véletlen erőlteti minden Z a fast exp taktikát. P (chronoboostolt probe) és T (mule) behozhatatlan előnybe kerül ha Z nem expel. Az early agression buildek épp ezt használják ki.
Kivétel persze a ZvZ ahol egy bázisról is lehet gyepálni egymást.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
Alg
veterán
Cserébe az idegeskedésért viszont, van két teljesen biztonságos bázisod a védés után, meg egy adag maradék linged amivel megakadályozhatod, hogy ő expeljen...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
LinogeOW
aktív tag
Minden Zergnek:
Amíg nincs Balance, ezt a taktikát ajánlom:
13pool
12gáz
15 rócs warren
Queen
Speed fejlesztés
3 rócs+ annyi ling, amennyit csak tudsz /ez előtt lehet egy overlordot is hozni/Ha a Protoss Standard mód játszik [nem cannonozik] akkor 99%, hogy be fog jönni.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Na vééégre, ma legyőztem az első protoss ellenfelem zerggel. Az elejétől kezdve piszkált zealotokkal. Annyira csak arra feküdt rá, hogy még gázkitermelője sem volt. végül mutákkal, lingekkel és roachokkal végeztem ki.
A terranokkal jobban játszom egy picit, de a zerggel a játék valahogy sokkal élvezetesebb!
Ja, és a mass queen nagyon király, szépen lehet vele szívatni a népet!
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
Xelnagan gyakoroltuk, mass ling + 2-3 spine-t használtam de ezen a mapon a spine-ok nem hatékonyak. Ma megpróbálom spine nélkül ling+roach-al. Itt azt írják, hogy a kulcs - a scoutolás mellett - hogy jó időben kell leállítani a drone gyártást.
iSonic már nézte a repeket és segített kiszúrni a hibákat
Gyakorolni fogom amennyit csak tudom és remélem, hogy idővel biztosan fogom meg, de egyelőre nagyon stresszesnek érzem
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
Tegnap elég sokat gyakoroltam custom 1v1-ben a 4GW levédést Z-vel. Nekem elég stresszes, és ha bármi hibát vétek, nagyjából bukom is a meccset, míg P oldalról többször lett a gyakorló partner supply blocked, hibázott mikroban stb mégis simán bevert.
Protossal nagyon keveset játszottam, pár meccset talán, ennek ellenére a 4GW annyira egyszerű, hogy simán megcsináltam elsőre mikor próbáltam. Z-vel ezer meccs fölött vagyok, levédeni igen nehezen tudom. Néztem a Mr Bitter-es 4GW adásokat, hiába high diamond a srác, ő is szív vele.
Ha van egy all-in taktika, amit könnyű megcsinálni, de nehéz levédeni, akkor ezzel a játék nemcsak a védőt kényszeríti rossz helyzetbe azzal, hogy frusztrálttá teszi mikor egy szinte kezdő játékos is elveri, hanem a támadót is, hiszen miért tanulna meg bármi más taktikát, makrót, stb, ha ezzel az eggyel is ennyire jól el lehet lenni.
Persze megoldás lehet ha P ellen defaultban 7RR-re megyek, de én nem akarok leragadni egy buildnél és ugyanazokat az unalmas játékokat játszani napról napra. Ezzel ti hogy vagytok?
-
sviba
tag
Kipróbáltam ezt a massqueen cuccot, de.. ehh, nincs mapcontrol, és moveoutolni sem lehet. Ugyanakkor biztos vagyok benne hogy 3hatch + -os meccseknél viszek queeneket supportnak a csatákba. Ha kell overlord droppal.
[ Szerkesztve ]
A nyuszika megy az erdőbe, és egyszer csak leesik...
-
kovsol
titán
Streamen láttam hogyan csinálta TLO múltkorában. Folyamatosan látszik a hp csíkja a stalkereknek és egyszerűen fogta és egérrel rákattintott arra ami le volt sérülve (de legtöbbször körbejelölt 2-3 -t nem csak egye) és hotkey segítségével hátrább blinkelt velük. (nem a kijelölt csoportban látható kis ikonokra nyom rá hanem a játék téren, remélem érhető amit mondok) én is így szoktam amúgy
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
oxox
addikt
válasz mcwolf79 #16580 üzenetére
hajra! hajra! csak igy tovabb
tobb v tobb jatekban elofordul, hogy valaki csak reaperre megy....ha a tobbiek kelloen tamogatjak, akkor nagy mennyisegben eltudja donteni az early game-t....ma reggel volt pont egy ilyen 3v3-am...PTZvPTZ ...rohadt mocskok be is jottek hozzam (szerencsere a stalker+imo jol szedi oket...bar imo sebessege miatt nem idealis)...nem rajtam mult, de nyertuk vegul.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
mcwolf79
veterán
Na tegnap este elhatároztam, hogy felmerészkedek ONLINE. Eddig nem is olyan rossz az arány ,persze eddig csak 3 meccset játszottam (2 győzelem, 1 vereség).
Eddig csak Terrannal próbálkoztam, azt ismerem leginkább.
Eddig azt hittem a Reaper-ekre, hogy tök sz@r egységek, de rá kellett jönnöm, högy tök faxán lehet vele borzolni az ellenfél idegeit, hogy betámadva a bázisára legyilkolászom az SCV-ket Nem is nagyon haladt szegény srác. Gyanítom hasonlóan kezdő lehetett,mint Én. Ő is bepróbálkozott hasonlóval, de akkorra Én már kiexpeltem 2 helyre, és nem bírt az 5 fullra tápolt Thor-ommal. Utána 8 Thor-ral és 6 Siege Tank-kal már gyerekjáték volt kitakarítani a bázisát.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
oxox
addikt
válasz kovsol #16578 üzenetére
Bronzos most mar aztan fejezd abba! Tudom kit es hol kell kerdezni, tehat a semmit mar nem helytallo megallapitas Blinkre amugy van valami otleted, hogy csinaljak a profik?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Winner_hun #16576 üzenetére
Winner minden titkot tudoja
-
oxox
addikt
blink-es kerdes....nincs energia/hp kijelzes beallitva nekem, es lent kozeprol szoktam kivalasztani a serult tagot, viszont most figyelve nehany replayt, lehet gyorsabb lenne kifokuszalni a serult tagot, es ott hatrablinkelni...csakmert akkor nem kell folyton leklikkelni, valamint csapatot kivalasztani... valakinek tapasztalat?
ill. volt korabban tema (es anno be is allitottam magamnak, de nem tetszett ), de nincs lelkierom kikeresni....eneria/hp kijelzest hol talalom?[ Szerkesztve ]
-
sviba
tag
Fura, senki nem néz Day9-t? Ennek az első 10 percét tessenek megnézni. 186 supply terran vs 130 supply zerg - itt akkor egy csata - 100 supply terran vs 130 supply zerg.
[ Szerkesztve ]
A nyuszika megy az erdőbe, és egyszer csak leesik...
-
oxox
addikt
válasz iSonic #16564 üzenetére
txh holnap be is állítom (ha engedi a cenzúra )
fura lesz, hogy tudni fogom, mikor mi jön ki...nem megérzésre fogok hagyatkoznifaliórám van....nagyapai örökség, s egyben a legbecsesebb ingóságom
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
válasz Winner_hun #16563 üzenetére
falióra olcsó most a Bricoba.. és egész korrekt..
-
Alg
veterán
Ja, az, igen az elég rossz ötlet volt azért nem vonultam vissza mert a hidrákkal nem lehet, meg nem akartam hogy hazáig üldözzön (drone-oltam mögötte) - talán a colo techet lelassítottam kicsit, meg hát sosem jó egy P-t nyugton hagyni - lehet ha nem támadok expelt volna.
queen-ek: VR, Banshee ellen, 2 queen/VR vagy Banshee egyrészt, másrészt épp a tegnapi day9 funday monday-be kellett mass queen-es replayeket küldeni, gondolom ezért is volt több mostanában
Ha mindig időben tolod a lárvát, a qeueen energiája pont 1 hatch-re elég...
Overlord: 5:30nál nincs mese be kell küldeni, akkor látszik meg a 4gate vagy bármi más, és tudni kell mit csinál. Kicsit talán későn is küldtem, azért volt nehézkes a védelem a 4gate ellen.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
oxox
addikt
elfogyott az idom....az elobbi komenthez.
szerintem en egy korabbi tamadasra gondoltam (vagy ha nem akkor csak nem lattam at ), mikor az expe elott hullott el a sereged, es az army-d gyakorlatilag 0 ertek kozelebe kerult...neki meg valami 2400-3000 meg akkor is volt...aztan ugyan eleg gyorsan regenaraltad a csapatod (akkor meg nem volt BL), de miutan tobb helyrol jott ossze akkor erzekeny lett volna ha megindul (csak gondolom ugy volt vele, hogy egy megtepazott sereggel most nem indul neki, hatha egy ketszer akkora fogadja...en se indultam volna meg ...hiszen mar az early gamen tul voltatok, es barmi lehetett a bazisodon...)...miutan nem vagyok nagy zerg jatekos nyilvan jobban erezted, hogy miert nem vonultal vissza , es, hogy mennyi ido kell a megujult sereg felallitasahoz....mindenesetre szep meccs volt (nekem foleg az expednel levo korai csata tetszett, meghogy nem sajnaltad az overlordot...ilyet sok embertol meg nem lattam )
jahhh es eszembe jutott mit szerettem volna kerdezni....minek egy bazisra 4 queen??? ezt mar masnal is lattam korabban, de egy helyen levo ket bazist gyakorlatilag 1 is kitud elegiteni kopkodessel, ketto meg meg creepet is siman noveszt...de minek 4? (volt olyan meccsem mikor a zergnel 4-5 volt ?!?
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
A balance kérdés nem egyszerű, de szerintem aki master szint alatt játszik, annak még annyi javítani való van a saját játékában, hogy nem a balance lesz a döntő ami miatt kikap, hanem a saját hibái.
Arról nem beszélve, hogy a matchmaking rendszer az 50% win-rate-re állít be, mindegy hogy milyen a balance, max annyit látsz hogy x fajjal 120apm-el egy másik faj 40apm-es játékosa is elver, de az apm amúgy is csak hab a tortán, nem feltétlen jelent valós játéktudást.
A PTR-en a Blizz kirakott pár új mapot, amitől a balance kérdésre várják a megoldást, de elég sok kritikát kaptak rá. A GSL viszont saját mapokat hoz a márciusi szezonra. A meglévő mapokon kivették a két bunkeres lefalazhatóságot (idra-jinro meta meccse előző szezon), és benga nagy új mapokat raktak be hogy lassítsák a játékot. A probléma ott lesz, ha Blizz a saját imba mapjait erőlteti, és a ladder map pool teljesen szétválik a versenyeken használtaktól.
Erről volt szó egyébként a legújabb SOTG-ben is. Ha egy map bekerül a ladder poolba, iszonyat mennyiségű játékot játszanak rajta, ami azt jelenti, hogy nagyon ki van tesztelve, míg ha a versenyeken kénytelenek a szervezők saját map pool-t használni, akkor könnyen maradhat olyan rejtett előny, amit egy-egy versenyző ha kihasznál az egész tornát tönkrevágja (erről előbbi linken InControl beszél).
-
Alg
veterán
Toss ha bajban van van, vagy VR-t vagy DT-t tol, erre fel kell készülni
oxox: ott pont az volt a lényeg, hogy 200/200on voltam, és át kellett állnom hydra-roach-ról roach-corruptorra - ezért nem szabad várni, ha ő támad meg engem nem tudom időben kihozni az erősítést, ha én őt akkor van időm mielőtt odaér a bázisomhoz. Ha megnézed, később, mikor a BL-ok kijöttek, meg a roach-okat küldtem öngyilkos küldetésre, mert át akartam állni BL-hydrára.
Egyébként az első P támadás, mikor kész lesz a thermal, és max 2-3 colo jön, még fogható hydra-roach-al is(ha 1 bázisról tolja a P), én akkor szoktam spire-t rakni mikor szépen beindult a 2. exp.
Kovsol: Ultrának csak egy olyan kellene mint anno a Thor-nak, kisebb hitbox(vagy mi) és okosabb útkeresés
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Ez hihetetlen ... amikor megjelent a game, csak a T - ről volt szó, hogy mennyire OP, most, hogy nerfelték a siege tankot, reaper - t, supply kell a barack - hoz, azóta a P a téma ...
Kiváncsi leszek, ha megjelenik a zerg kieg, akkor a zerg lesz a téma ... ?
-
omani
tag
válasz kovsol #16547 üzenetére
P ellen én hydra range-et hozok előbb, aztán inkább a +1 attackot, így a GW unitokat simán megeszi a roach hydra kombóm, persze creep highway kell. Ahogy oxox írja, amint látom a robobay-t már dobom is le a spire-t. Corruptor nélkül colossus ellen menni instant GG.
[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
A speed creepen:
Hydra 2,25x1,5 = 3,375
vs
Roach 2,25 x 1,3 = 2,925
szóval csak off-creep gyorsabb a roach (vagy ha megveszem a speed upgrade-et ami +0,75), de oda hydrával csak akkor megyek, ha már tuti a győzelem, különben esély nincs kimenekíteni a szerencsétleneket.[ Szerkesztve ]
-
omani
tag
Én P ellen a roach + hydra csapatot - ahol lényeges hogy a roach legyen elöl és tankolja a damage-et - úgy mozgatom hogy a roachokat rakom egy control groupba, a hydra-knak meg beállítom hogy kövessék őket. Ha csata van akkor kijelölöm mindet és a-move az ellenség irányába.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz iSonic #16541 üzenetére
hat probalkoztam a mocskokat mindenfelekeppen mozgatni, de a zeak-imok mindig csak totyorognak mire akcio lenne...ezert kaptak kulon gombot....a blinket meg ha tudnam ugy csinalni, ahogy nem tudom, akkor ott mar tenyleg sok egyebre nem lenne ido...csakhat a kijeloles-serult kivalasztas(gyors gomb)-F(erre raktam a blinket az egyszeruseg kedveert + blink pozicio, majd megint ugyanez nem nagyon szokott sikerulni...plane egy nagyobb csatanal mire blinkelne a serult stalker addigra mar csak a marek hamu erkezik meg a blink teruletre
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
mester.. nem kell sajnálni a terran-t.. nem is azért mondom.. mellesleg egy jó megoldás arra, hogy a stalker ne menjen előre.. megfogod a zelákat és elindítod majd utána a stalkereket és ha van colo akkor azt a legjobban hátra teszed.. ha egyszerre elindítod őket a megadott felállásba nem kell külön kombógomb..
mmm-> early gamebe.. nem tudok mmm-et hozni még ha arra is megyek... sok replay-t tudok mutatni, hogy 9 pernél stim timing attackkolok és még nincsen medivacom.. mivel 3 rax és akkor csak fingom a unitokat.. egyébként tényleg hasznos ennek kivédésre az observer odaállsz a serege közelébe és kihozol egy colo-t.. nem kell neki range fejlesztés csak legyen.. amire ő elindul mmm-el, addigra neked 2db colonak kell lennie.. ha véletlenül 2 medivac és pár marine, mara jönne addigra is lesz 1 colod és az sokat számít..
épületet rejtegetni terannal eléggé nehéz.. mivel nincs olyan unitod, ami nagyon kemény cheese-re adna okot.. ha 1 barrackot és 1 factoryt látsz, tudnod kell, hogy valszeg banshee-re megyek ezáltal 3gw robozol.. amire odaér a 2 cloack-os banshee te azt már kivéded..
ha HT-d van akkor úgyis fogod tudni, hogy a T nem hagyja, hogy azt használd így a ghost academy-t sem fogja rejtegetni..
1 BC-s push esetén pedig azért fogo észrevenni a BC-t, mert iszonyat lassú és kevés sereg jön vele.. ez ugyanígy igaz a thor rushra is..
szóval T-ként sok mindent nem tudok rejtegetni.. :/ míg te tudsz dark shrine-t, HT-t rejteni.. amit én egy scannel nem szúrok ki..játék balanszára meg visszatérve.. pont hogy sajnos nincs meg a balance.. mert egyszerűen a p high tech unitja end gameben egyszerűen nem counterelhetőek.. több a t3-as unitja és emiatt nem balanceos.. majd ha DT-hez is kell cloack fejlesztés, akkor azt mondom, hogy nem annyira gáz a dolog, meg mondjuk a 4gw sem lesz annyira erős....
-
oxox
addikt
válasz iSonic #16537 üzenetére
en sem sertesnek irom, nalam mindenkeppen jobban ertesz hozza, es ugyesebb is vagy (még ), csakhat azert nem minden papsajt elhiszem, hogy nem konnyu a sok gyumit iranyitani, de a protoss sem ket gombos jatek
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz iSonic #16536 üzenetére
szoval ugy latod, hogy a protoss csupan megyunk elore...es max f gombot nyomogatunk...csak mig a terran mmm csoportocska mindegy hogy keveredik, a protossnal figyelni kell arra, hogy az amugy gyorsabb stalker ne maszon folyton a zeak ele, mert akkor mire rohannanak csapni, mar nincs csapat ami tamogassa oket...es ez kulonosen akkor remek mikor menned kene valahova segiteni, a zeak meg hatul cammognak.. stalkernek ott a blink... mikor a jatek elejen probalok egy mmm gombocot leszedni, akkor terran nyomja a stim-et, medic gyogyitja oket (nekem meg lehet a sentryvel operalni)...ha a marudernek meg mar megvan a lassitasa akkor siman kimikrozza az zea brigadot. Lehet a viking nem er sokat, ha nincs legi unit, v colo...de minek hoznad le ha nincs? hameg mar van, akkor a colokkal is vigyazni kell, mert pikk-pakk leterdelnek, az mmm meg ugy szetcsapja a hordat 4-5 medicel, hogy csak nezi a protoss..obsverver hasznos unit sose tagadtam, de egy komolyabb jatekos egyreszt kiszurja (mar megy is a scan, meghat tornyok koze hiaba kuldod be...a scan meg mehet oda is....epuletet rejtegetni a terran meg konyebben tud ha akar, mert megcsak pilont sem kell leraknia, vagy reptet, tehat ez ne legyen mar protoss spec dolog....imo sebessege is a stalker alatt marad, tehat annak a poziciojara is figyelni kell.
jatsztottam veled, tudom, hogy ugyesen mikrozol (nalam nagysagrendekkel jobban), de ne gondold azt, hogy mas fajjal nem kell...nekem 1 gomb a stalker+colo+imo, 1 gomb a sentry, 1gomb a zea (ezt ugyan csak a csata elott hasznalom), 1 kulon gomb a colo, mert ugye ha azt kezdik daralni (pl viking), akkor kuldom hatrebb, hogy a viking bekeruljon a stalkerek hatokerebe...ht-t nem hasznalaok, de ha tennem az plussz ket gomb lenne mint irtad...tehat main1 (stalker blink miatt nem celszeru a sentryvel kavarni), sentry 2, ff 3, blink 4, colo 5......sok is nekem ez igy meg kicsit, de probalkozok...elofurdol, hogy a colo-t dupla klikkel probalom megoldani, csakhat ez egy kis lagnal (vagy remego keznel) eleg erdekes dolgokat tud produkalni ...ugye a vikingket apritjak a colot alapban, a stalkerek ehelyett lonek mindent amit latnak (persze medicre, vikingre egyesevel kell fokuszalni)
megvan a jatekban a balansz, es sajnalni sorry nem fogom a terrant
jahh es mig neked ha van epulet gyors billenytyure bellitva akkor meg a csata helyszinerol sem kell elkikkelned az erositesert, mig a protosnak ha nincs a latokorebe pylon v prism, akkor vagy elkikkel, vagy nincs erosites..
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
oxox előre leírom nem téged sértelek ezzel, csak a kész tényeket mondom.. ne veszekedés céljából írom ezt..
-
iSonic
addikt
na most erre cinikusan írhatnám azt, hogy az observer 75 mineral és mindent felderítesz vele.. scannel pedig lókakit sem érsz, ha elbújtatta az épületét..
ghost-ra várni kell míg lesz energy-je.. nem free force fileddel jön ki, mint a sentry.. ja és pluszba fejleszteni kell, hogy legyen egy emp energy-ja..
mmm, addig erős míg neked nincs colod vagy ht-d.. sőt esetleg immo, sok zealot és sentry..
tank+viking.. toss ellen effektíven szar.. max a tank viking meg csak akkor jó, ha van colo.. ha nincs akkor szálldogálhatsz vele míg ki nem lő két stalker..
ghostra visszatérve.. míg én használok köbö 5 gombot a seregem irányítására.. addig a nagy colo+gw unitok-nál te egy gombon tarthatod nyugodtan az egész csapatot, hisz a main pioritásba a sentry lesz és a drága F betű.. ha van HT, akkor már kemény 2 ctrl group és 2 kemény gomb.. és használni kell a T betűt is.. jajj... ezzel szemben nekem a viking külön gomb.. ghost külön gomb.. mm külön gomb.. medivac külön gomb(mivel ha mikrozok akkor is heleljen..), tank külön gomb.. ja és persze ezekkel mind mikrozz és hát nyomd el a képességüket kiváncsi lennék melyik kezdő tossos tudná ezt eljátszani.. elárulom senki.. sok terrannak, még nekem is nehéz úgy nyomogatni végig a dolgokat, hogy valamit el ne rontsak.. ghosttal cloack emp lenyomás.. közbe más group stim pack go.. tank jó helyre tétele.. vikinggel meg úgy mikrozni, hogy a sok szép stalker le ne lője..
majd ha ennyi minden dolgot külön irányít a toss akkor beszélhetünk arról, hogy könnyű a terrannal játszani.. mert az, hogy team v team-be ez jön le, hogy MMM.. meg tank.. azért van ez, mert ott senki sem megy rá, arra, hogy pl.: 5 helyen droppolgasson, közbe még magára is figyeljen.. team v teambe lényeg, egyszerű csapat kombóval nyerj..
soha nem látok pl.: 2v2-ben ghostot hozni terrannal.. mindig mit hozz.. MMM, miért mert 10 perc alatt leakarja küldeni..
szóval eléggé nagy különbségek vannak a te általad játszott team v team és az 1v1 között..
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
tegnap megneztem....kemeny volt...az elejen tetszett a mikrod...kemeny volt. Mondjuk ha hamarabb tamad akkor sanszos, hogy bukod...dehat nem tudhatta, ill. az elso probalkozasoddal mikor gyakorlatilag nullaztad a hydra+roach sereged a colo + stalker+sentry ellen, akkor is ha megindul akkor talan 3 roach-od lett volna addig....mindenesetre jo meccs volt, es azt az egy tamadast leszamitva mindig jol idozitettel....a b.lordok meg csunya egy nepseg
az overlord scout is jo-es hasznos volt az elejen....ugyes
[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
bezony ... pedig párszor nerfelve lett már ...
bétában szinte csak azzal irtottam
Nagy tömegben nem volt ellenfele[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
szerintem nem is hasonlit
(#16530) rt06 hidd mar el, hogy a terran a leggyengebb!!! ...szegenynek falazni kell...amit senki mas sem tud..., lejon neki olyan "vacak" egysege mint a thor koran, s akar rusholni is tud...a ghost hasznalhatatlan (protoss) ellen, a medic,scv is meg inkabb hasznalhatatlan, es hat a megszokott mmm, vagy tank+viking is siman szedheto...jahh es barmikor barhova bescanel.... , de akar barhol barmikor javithat is....
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Volt egy marha jó meccsem este. Már esküszöm, azt hittem, megfogtam egy kemény játékost, de a végén csak megszívatott. Én zerg, ellenfél protoss. Nagy pálya, gondoltam, megnézem a 6-os zerglinggel a srácot. Még csak két zealotja volt, én pedig kimikróztam és leöltem pár probe-ját. Ezek után még egy zealotot is elkaptam.
Ráfeküdtem a roachra, és a játék elején elküldött overlorddal elsettenkedtem a bázisához. Egy gyors lair, majd a nydlus canal, tele roachokkal, és letettem a kijáratot az expjéhez. Ahogy kell, a kb. 15 roach és ugyanennyi ling szétkapta az expet seperc alatt. Megyek tovább a bázisára, szét is kaptam az egyik felét, csapatait is kinyírtam (láttam, hogy útban volt felém, de az erős támadásom hamarabb elpusztította volna a bázisát, mint ő az enyémet).
Ekkor jött a gond. Valahonnan megjelent két void, az egyik a főépületemnél, a másik a támadó csapatomnál. Mondanom sem kell, hogy még nem volt hydralisk denem és spire-m sem! A királynőmet elintézte, és rájöttem, hogy vesztettem. Hiába akartam hydrákat gyártani, leraktam az épületet, de a void, meg még egy, ami érkezett, egyből szétlőtte. De hogy ilyen gyorsan szétkapja egy void a főépületet, azt nem gondoltam volna... -
-
Alg
veterán
Blizzard - construct additional lawyers! L L
Sith7: mire ott kiszedtem volna a cuccokat, meg kiexpelek, olyan előnye van hogy hű... persze aztán mehettem volna akár mutázni
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Gameloft iPhone játéka! Cseppet sem nyúlás?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Alg
veterán
LOL, most beszélek ezzel a cheese masterrel, aszondja ha a protoss támad, az 4gate, ha védekezik, akkor nem... anyám
-
Alg
veterán
Ez meg 30 perces meccs semmi exppel, mert a P szanaszét cheese-elte az egészet, proxy 2gate -> 2 stargate void, már csak a dt hiányzott volna
Nem semmi cucc volt, hydra powa
-
omani
tag
válasz Tuco Ramirez #16519 üzenetére
Persze, sőt, napokban próbáltam T-vel pár meccset, mindig rájövök hogy nem nekem való Inkább azt mondanám, hogy a terran kevésbé bűntet ha hibázol, míg zergnél egy rontás early/mid game-ben és nagyjából véged is van.
-
Alg
veterán
Imádom a cannon contain-es Protossokat seggbe nydusolni
-
omani
tag
válasz Tuco Ramirez #16516 üzenetére
Terrannal ekkora csapdák nincsenek mint Z-nél, mert van (szinte) alapból detection és olyan tier1 támadóegység ami lő levegőre is.
Egy oldalt ismerek amit érdemes megnézni, itt elég sok t stratégia / bo össze van gyűjtve:
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
válasz iSonic #16504 üzenetére
Egyén függő.
Veszem pl kiwikaki-t, nagyon jó p játékos. Nemrégen láttam tőle 2 zvp mecset. Mind a kettő félórán túli game. Szinte totál ugyan az zajlott mind a kettőben.
Amit elsőnek néztem, abban zerg hozott ultralisk ,roach, Zergling, Hydralisk.
kiwikaki ráment egyből az elején stalkerekre és csak azt hozott, blinkelt. Immortal is volt, meg talán colo. Kikapott kiwikaki.
Második hasonló meccsben totál ugyan ez a felállás még a map is, annyi a különbség hogy kiwikakinak volt mothershipje és nyert.
Szóval, hiába van az hogy mennyire erős a p így meg úgy, aki jól tud játszani az így vagy úgy megveri p-t,
Különben ezek a repek nem rég be is lettek ide linkelve.
Különben meg adott, ha ennyire erősnek tarják sokan tosst akkor játszanak azzal -
Alg
veterán
komolyra fordítva, ezt T-nél meg P-nél nem lehet így elkülöníteni, hogy tier mittudomén... meg szerintem tök felesleges.
Zergnél egyszerű, ott a hatch lair hive elég tiszta
-
iSonic
addikt
banshee cloackkal ha megcumizod, az a te bajod.. hellion rush után jön az jegyezd meg..
bunker HP-ja annyi, mint a supply depotnak.. csak visszakapod a pénzt és pluszba lenyomhatsz bele 2 marát vagy 4 marine-t
BC rush.. igen.. persze.. csak egy dolgot felejtesz el.. sokkal tovább tart kihozni, mint a thor-t többe kerül és te addig a világot megváltod zerggel.. az, hogy Psy-nak egyszer bejött az nem azt jelenti, hogy BC rush az már bejövös.. annyi idő alatt már hydrát hozol..
ja és ha nem jön be sereged nincsen.. thort rush esetén sok marineod van.. ja és mellesleg thornak addigra kijön az 1 per 0...
de ezen ne vesszünk össze.. inkább nézz utána a dolgoknak..
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz iSonic #16509 üzenetére
ghost az azért T2, mert lerakod a ghost akadémit és tolhatod ki
sige tank, és helionhoz elég a factory ezért T2
de a thorhoz kell egy armory is... így az már magasabb szinten kell, hogy álljon mint a ghost, vagy a sige tank, ezért írják szerintem rá hogy T2.5[link] ez alapján akkor egyedül a BC T3, T2,5re esnek a starportos cuccok és a thor, míg a ghost, sige, helion t2 ás vannak a t1 es egységek barackból
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha már Terran... cloak banshee-t sőt, PF-t ne is említsük... 30 roach-al nem ütöd ki
Bunker... visszakapod az árát? 100%-ban? Na ne vicceljünk már
BC rush is van... akkor az is Tier2? Francba, nincs is tier3as egységed, QQQQQQQ
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
[link] Tier 2.5 ezek szerint
mod: na látom ír jó nagy hülyeséget is ez a honlap, mert az infestor szerinte tier 1... a colora is 2.5 -t írha úgy nézzük, hogy kell egy T2 -es épület, majd még1 épület ugye az armory akkor ugyan ott vagyunk mint a Colo esetében ami T3
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
-
Alg
veterán
válasz iSonic #16504 üzenetére
Thor igenis tier 3, ugyanaddig tart lehozni mint a colo-t, és a colo-nak egy upgrade is kell ami nélkül használhatatlan
Ghost szintén tier3
Ultra meg a játék legostobább állata, teljesen használhatatlan, mindenhol fennakad, nem üt csak toporog... max BL alá van értelme tankolni blink stalker ellen, arra meg már inkább hydra (nem tankolni, hanem stalker ellen)
Ja, és egy fél év mire előjön a tojásból
Obs téma: szerintem inkább observert gyártson a robo-ban, mint colo3immortalt...
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
plusz-> természetesen jó játékkal minden kiküszöbölhető... de ezt mondja valaki egy kezdő játékosnak, akik sok hibát követ el..
-
iSonic
addikt
hát de ez az ami irritál, amit mondtam is.. de ha ez megy, akkor sajnos ezt kell... és tényleg kezdem azt érzeni, hogy 3-4 standard taktika és utána halál... ahogy láttad a streamen én droppoltam, hellionoztam.. ő massolta a tankot, meg a vikinget azt csókolom.. ez a TvT.. ezért is utálom..
TvP-> 4gw, 3gw robo vagy proxy vagy early epx.. az még a legjobb, mert akkor megölöm.. de egyébként, ahogy rá megy high techre.. mivel a tossnak van 6 db tier3-as unitja (DT, HT, Arkhon, Colo, MotherShip, Carrier) és ezzel szemben a T-nek 1 ez a is a BC, aki nem hinné járjon utána megfog döbbenni, hogy a Thor Tier2-es, mivel korán kilehet hozni.. Zergnek, pedig 2-ő Ultra és Bloodlord..
és miatt vagyok úgy, hogy a TvP és a ZvP is arról szól, hogy minél előbb kill a toss, mert különben hight tech unitok terén győzz a toss..
TvZ-> több lehetőségem van.. itt azt elmondhatom, hogy a standartól jobban el lehet térni.. de ez map függő.. pl.: zergeknek egy jó taktika..-> mass roach, ling, esetleg baeling és INFESTOR (neutral parzittal és fungal groth-al).. mass marine, tankos medivacos sereget fogta múltkor meg így egy zerg.. tény sok múlik az infestor mikron és ha van sok infestorod, akkor pedig nyomhatod az infested terranokat.. (eléggé csúnyán sebeznek.. )
más-> P-re meg azért nem váltok, mert iszonyatosan unalmas és kihívástalan.. főleg amikor azt látom, hogy master ligás 4gw-zik és próbál ezzel megszívatni.. vagy amikor tegnap is rank1 masteres fnatic cup-án proxy gw-ezik..
szerk.: másrészt egyszerűen nem értem, miért kell mindent ingyen adni.. observer olcsóbb lett.. mert? próbáljon vigyázni arra az egy darabjára és úgy deríteni.. mert mostanság nehezebben vadászon az observereket, mint a HT-kat.. volt egy meccs, amikor 4 darab is volt a basemen.. de olyan pontokon.. ki nem szúrtam volna.. ennek mi értelme.. egyszerűbb lenne megfogni és alapból a toss lát mindent.. erre jöhet az, hogy terran scan.. ja csak az -270 mineral és természetesen nem látod azt meg, hogyha a drága valahová elbújtatta pl.: a dark shrine-t..
zergnek pedig ott a creep.. már ha jól tudja terjeszteni.. ahogy rálép a terran már letudja hozni a bekészített lárvákból a sereget..[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Hú hát ez gáz. Feleannyira nem megy mint ment. Már ha ment egyáltalán..
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Ybron
senior tag
válasz iSonic #16500 üzenetére
Miért nem vagy te is toss ? Egyébként nem te mondtad streamen hogy standerdbe nyomjuk, mert ha valaki egy kicsit is megpróbál eltérni az már nem jó
Nyilván vannak profik, mint most kijött ez a zerg taktik akik letérnek és bejön, de az már más kategória, ők amúgy is jól játszanak. Nekem számtalan ötletem van, de nem játszok jól, lassú vagyok és inkább egyenlőre maradok a "srandard-nél"Most sikerült megvernem egy platina 30-hely terrant 1v1, lehetséges nem ez volt az a faj amivel játszik, de jól esett, kell egy kis pozitívum
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...