Hirdetés
-
IT café
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oxox
addikt
nahh örömmel olvasom, nyugodtan irjatok rám!
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
Sziasztok,
látom elég halott a topic, de hátha
Előkerül nálam mostanában a játék. 2v2 random, random társakkal platina-gyémántban mozgok.
Van esetleg valaki akinek lenne kedve hetente néhány alkalommal tolni egy-két kört (legalább silver/arany szint azért jó lenne )?Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
-
oxox
addikt
válasz hash99 #48963 üzenetére
nem tudom, 1v1-et nem próbálgattam mostanában. Legutóbb mikor játszottam 5-ből 4-szer rusholtak, én meg 10k játék körül már nem nagyon élvezem, a 7-10perces meccseket (10-ből 8x azért megfogom a rusht)...inkább teamben (2v2 -ben zergelek, alapjában toss játékos voltam, de szerintem most hozom már azt a szintet zergel, főleg, hogy tossnál két napja vettem észre, hogy nincs mothership core, meg van valami új épület ) vagy 3v3-ban random faj (ott még platinában virgonckodok).
Igaz, hogy nekem 3v3 már kicsit sok, néha lemaradok egy-két dologról, mert éppen droppolok/bewarpolok, másol nyomulok, aztán meg pislogok csak, hogy hol az egyik csapattárs/ellenfél serege.
3v3r randomnál ha terran vagyok az -1, -2 szint nálam...nem is nagyon variálok, sima mmm és mellé esetleg mine-t próbálok, de platinában az is elég zora...droppok mennek szerencsére elég jól.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz kovsol #48959 üzenetére
jahh és vicc, mert úgy tünik annyira nincs játékbázis, hogy plat top-ot simán összesorsol bronz-osokkal...
több APM-em volt (és nekem az EPM-em is 80-90% az apm-nek), mint az egész ellenfél csapatnak 3v3-ban.Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz chokeee #48955 üzenetére
áhh....messze vagyok én a jótól, meg elértem a limitemet úgy érzem (mondjuk nem is játszok már sokat), vannak egységek amiket mai napig nem játszok, vagy mert érzem, hogy sok (pl viper), vagy nem is ismerem őket.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
hogy van most ez a besoroló?
2v2-ben bedobott plat-ba, valami plat1/50-re, második meccs után átdobott diába3-ba.
elég ha elérem az 1-et adott akármin belül, onnan felsorolhat?előző szezonban is játszottam néhány party-t és éreztem, hogy az a plat már inkább régi gold, de akkor nem akart feldobni...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
egy átlagos 2v2....remek a ladder, csak nem értem miért ad nekem csapattársat
jajj, és szó nincs arról, hogy Ő védte a seggem amig én ecoztam....
mondjuk mikor három supplyt tett le egymás után az elején, akkor éreztem, hogy itt gond lehet.
roach kezdést terveztem, de mass muta lett[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
hosszú idő után ismét toltam ma két 2v2-t, két cannon rusht kaptunk, mindkettőt fogtam egyedül (Zergként), majd mindkettőt buktuk....egyikben terran csapattársamnak két expje volt, mikor már nekem 4+, másodikban meg kikaptam egy olyan csapattársat aki 50-es APM-el tolta (zerget), mentettem az expjét az elején, ő meg nézte, hogy szopok kettővel, armyt csinált, csak használni nem tudta.
platinában vagyok, de nem kevés a hikomatés még hosszabb idő után úgy döntöttem akkor 1v1-zek, nehogy a noobokon múljon...5-ből első besoroló dia zerg...fogtam a ling pusht, majd gondoltam befejezi, és techeltem, de csak nyomta a lingeket, és korán ecoztam...grat dia szint (anno tossal + zergel sikerült dia-ba kerülnöm, de akkor nekem még úgy tünt, hogy nem elég fosni a lingeket....nem számitottam rá, pedig simán foghattam volna.)
másodikra kaptam egy silver ellent...scout 1base-t mutatott, slingel....remek megint, egy aki csak rusholni tud. fast roach + expel fogtam (ugyan nulláztuk egymás seregét, +1 queen-em is oda lett, de nálam volt a gazdasági előny, és úgy elpicsáztam ahogy kell.....ennek is valami 50-60apm-je volt (én 160-170+)
szánalmas, hogy a játékosok jó része még mindig az egy base-nél tart....azt hiszem most megint pihentetem
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
játszottam ma kettőt...de azt hiszem hetente elég is ennyi.
2v2-ben/platinában csak sajtolnak.
elsőben beszoptuk, mert a csapattársam kb semmit nem csinált (cannon rush-t...vicc)
másodikban a csapattársam cannon-ozott, a vége elég sokat elmondott, mikor az ellenfelek annyit irtak be, hogy gg zerg (ez voltam én), tossban úgy látszik csak ez meg, cannon majd levegő.hozzáteszem az APM-eken is látszik a csökkenése a ranked szintnek (csapattársam 60-al tolta (és azt hiszem gyémántban volt), de senki nem volt 100 felett rajtam kivül.)
de ez a sajtolás nagyon nem szórakoztató.....
valamit nagyon kikéne találniuk, hogy ne csak vegetáljon a játék.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz trialboj #48248 üzenetére
azért a legtöbbnek több jelentése is van...és ez visszafelé is érvényes...hány szavunk van pl. a részegre
amúgy amióta a rozsomák lehet farkas nem kell meglepődni semminbtw
mostanában nem játszok ugyan, deha a toss eljut a full légi fölényhez ott baj volt a zergel....
egyszerüen nem szabad hagyni, hogy feltecheljen, és kiépitse a sereget, folyamatos nyomás alatt kell tartan (legalábbis régen ez volt az esély ellene), hydra mellé meg viper kellett (nálam ez volt kb a határ skillben)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
az emlitett intro...
[link]
rám konkrétan azóta csak mark of chaos introja tett ilyen/olyan hatást mint akkor az (amit ugye magyarok csináltak)[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz jokeph #48191 üzenetére
valamit az évszámmal benézel, mert 2000-ben azért a szines monitor már nem volt kiváltság...ugyan nem emlékszem már, hogy éppen pontosan milyen gépem volt akkor...de akörül sikerült "anyúból" kipréselnem egy high-end gépet (és ott volt az első radeon megjelenés...azt sikerült beleraknom, akkor potom 120k+fáért).
de szines monitorom (SVGA...nem CGA, vagy EGA) már '94-96 körül volt, és nem voltam vele kiváltságos helyzetben (commodore vc20, xt (ebből több is), 386xs, dc, 486dlc, dx4, p1, p2, mmx....etc-etc nekem anno a starcraft nem jött át...talán végig vittem, de elég volt...warcraft jobban tetszett, ill. redalert (milyen öröm volt mikor 50flopyn kellett ...és persze egy mindig megadta magát, az .arj meg persze másodjára másképpen tömöritett...)
tekintve, hogy ezen játékok alapja (legalábbis szerintem) a dune2 92'-ben jelent meg 94'körül már vigan játszottunk vele haverokkal (és milyen introja volt...beszarás volt )....the evil of harkonen!!!!
-
oxox
addikt
tegnap előtt gondoltam kicsit játszok 2v2-t...
platinába dobott...de hát a csapattársaim überbénák voltak, az ellenfél 4-ból 3x rusholt, és mondanom sem kell, terran nem épitett falat, protoss forge-al nyitott, de dupla zergnél nem ment scoutolni....azt hiszem megint pihen néhány hetet/hónapot.Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47584 üzenetére
hejló, ha fent vagyok, akkor irj rám nyugodtan (akkor is ha overwatch-zok rámirhatsz...néha nem árt kiszakadni abból)
gyémánt vagyok Zerg-el, Tossal...ill. voltam.
de jövök max terrannal, azzal úgy is silver szinten tolom ...toltamKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47550 üzenetére
sajnos már nem lehet leütni...régen le lehetett, akkor is mikor ásta magát...jelenleg csak akkor sebződik ha kész.
régen ha más nem rá kellett küldeni a szedőket (lehet ez most is müködik)...vision kell hozzá (létrehozni)semmi más (tehát akár terran csapattárs scanje után is mehet, de rendszerint overlordal adnak visiont.tehát amint kész lehet sebezni, nem kell megvárni, hogy bármi elöjöjjön....a ciki a zergnek ha mindkét végét leszedik, úgy, hogy bent vannak a unitok, mert akkor azoknak annyi...csakhát a másik fele a bázison szokott lenni...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47543 üzenetére
muta ellen pedig az egyik legjobb counter a ht, archon..ugyanis storm eszi, archon meg ha nem magic box-ozik akkor csoportosan sebzi....
scout-scout-scout....ez minden alapja.
mutara megy, nem bizol a ht/storm tudasodban....menj phonixre...tancoltasd oket, es akkor a muta pont semmit sem er.Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz Robizm# #47519 üzenetére
en zergel feljutottam platinaba (dia toss jatekoskent)....
szerintem a zerg alaptaktikaja, hogy folyamatos nyomas alatt tartja az ellenfelet (foleg nem zerget)nekem legalabbis az jott be...tech terran ellen en is sz.ptam...ultra jo ellene elmeletben, elmeletben, kell viper is, lingek tomege, muta...tudja franc...ez legnehezebb fejbe is...
visszaterve, toss ellen 10pool, speedling, es ne hagyd expelni...en inkabb eco game-t jatszok, de ez az esetek tobbsegebe bejott, ha megis gyors gyozelmet akartam
terran ellen early roach (atalakitva annyit amennyit lehet), kis lingel megtamogatva (speed sem muszaly), eltolt expel...itt a fal miatt nehezebb, de az early roach brutal tud lenni minden ellenKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz mikromanus #47508 üzenetére
mindketto egy kicsit... ...thanks
ill. ez a teljesitmeny anno a hoskorban szerintem siman gyemant szint lett volna..tobb olyan maradt aki tud jatszani mint aki nem...persze arnyeka a reszvevok szama az egykorinak
van olyan jatek ahol 200apm felett vagyok (es az epm-em 70-80% az apm-nek altalaban, tehat nem felesleges daralas csinalok, hanem a parancsok joreszenek van ertelme is , van hogy az 50-80apm-es embereknel magasabb az epm-em)
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47506 üzenetére
nem eleg, hogy ott maradtal az expen...core utan erdemes felnezni, hogy mire megy, ha ket gaz van, es nem rakott expet, sem twighlightot, akkor vagy proxy stargate vagy proxy dt.
szerintem ilyenkor robot rakj inkabb, mert mothershippel, es stalkerekkel fogni lehet az oracle v a phonix pusht is...cannon keves ezekhez, mert tul nagy kart csinalnak mielott 1 cannon elijesztene oket. /1-2 pylot kirakhatsz szerlre, lasd, hogy jonnek...dt itt igy fogva.
nem mondom, hogy konnyu, de ha megvan a gazdasagi elony a tied.
velem meg ma mi tortent....tegnap este nagyon ideges voltam, reggelre kicsit megnyugodtam (sok a melo mostanaban, nem a jatek miatt)...reggel mondom, akkor megnezem a szezonba hova sorol (ugye zerget eroltetem mostanaban, elozo szezont aranykent zartam, de mar dia jatekosokat is adott)
elso meccs toss ellenfel...mostanaban toss ellen azt jatszom, hogy early push, hogy ne tudjon terjeszkedni, mert eco-eco harcban elverezhetek...le is ettem az elso expet, majd folyamatos nyomas alatt nem hagytam...ling majd ling roach...meg is ettem...jo volt. bedobott aranybaMasodik meccs szinten toss, csak mar platina (azon a palyan ahol bal szelen vagyunk egymas alatt, kis rampa meg vezet fel/ill le. Megint az elozo terv, plane, hogy kozel vagyunk...csakhogy lufi nem mutatott csak egy pylot...proxy..exp cancel, ment le egy crawler, ligjeim meg mar voltak nehanyan.
kicsit bena volt, mert ha ugyes es kozbe kiexpel akkor megfoghat, de mikor lejottek a roach-ok, akkor meszeltek a zeaknak...probalta volna magat bevedeni, dehat roach ellen olvad a faltaaaadaaaaammmm kijelenthetem, hogy 1v1 dia toss utan zergel h hozom a platina szintet
-
oxox
addikt
válasz Robizm# #47426 üzenetére
Haliho
alapjaban veve toss jatekos vagyok...azzal voltam diaban...most tanulgatom zerget, jelenleg arany top (es mar kapom a platina/gyemantokat...lassan felsorol)...amugy is platina kore lonem be magam (apm megvan hozza mar, csak tapasztalat kell meg, csapatban meg dia szintet hozom vele)...ill. ha nem fotelbol tolnam lehet lenne bennem fel / egy szintha gondolod, es van kedvem team jatekhoz, akkor vegyel fel (mondjuk jovoheten csak hetvegen leszek, hetkozben kulfoldon leszek)
-
oxox
addikt
válasz hash99 #47423 üzenetére
anno nem volt asszon otthon egy hetig, rafekudtem a sablon 1v1-re (2-3 buildel) fel is kuzdottem magam gyemantba. Ertem en, hogy zergnek folyamatos nyomas alatt kell tartan a masikat, es map control osszehoznia, csakhat kreativ jatekkal az nehezkes.
-
oxox
addikt
válasz hash99 #47421 üzenetére
ave
ahogy neztem liberator a corruptort is ette szepen...mondjuk az elrangatas sem lehet, haszontalan (hydraval)reggel beleszaladtam ket csufos veresegbe (platina terranok ellen), aztan """szepen""" egyenlitetettem (szinten ket plat terran ellen). Az a bajom, hogy 1v1-ben, mint teamben nem akarok sablont jatszani, de igy viszont nagyon nehez a sablonok ellen mit tenni...pl. az elbukott ket partyban gondoltam ecozok...persze mindketszer kb pont ugyanakkor jott a push, es hiaba vertem vissza egy esetben akkora eco kart okozott, hogy el is dontotte.
Masik kettoben amit meg yertem gondoltam sz.rok az early eco-ra, inkabb pusholok...egyik esetben siman hoztam speedlingel, masik esetben blingel betortem, es utana takaritottak a slingek....egyik sem volt kulonleges gyozelem. Ezzel a sok szedovel mindenki hamar expel (PT), es zergel ahogy latom siman lehet hozni az elejen...P ellen nehezebb core miatt...Zerg ellen meg gyakori a tukor sablon...nemtetszik ez.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
zerg kerdes: (elkezdett platina-gyemant ill. mar mastert is adni, es itt mar kell a tapasztalat)
liberator ellen mit erdemes hozni...magic box ill. ha move-al megyek pl. muta vagy corruptor hatasos...
mert attack-al tomegben 2sec alatt nullazak a seregem
ill. viperral kezdek ismerkedni, ahogy latom (sajat boromon) muta ellen brutalis, milyen legit eri meg vele lekopni?ma reggel volt egy brutal ZvZ-m...ellenfel speedlingel nyitott, blingel countereltem, de tamadni nem tudtam, mert ahogy megindultam speedel beszaladt (keson jott a fejlesztesem, mert dupla expeltem)...mire verge meglett, es elindultam mar hozott egy rakas roach-ot...szerencsere neki is tapolnia kellett, kozben raalltam mutara (a masodik expet igy is buktam), de mutaval mapcontrolom lett..persze rament hydrara (igaz egyszer sikerult levernem) . en is levertem a harmadik expjet...ment durvan az adok kapok kb 3-4x leverte valamelyik expem...techelt infestorra, de az ultra ling-bling muta sereg vegul megette...
ill. kaptam egy mastert is....elcsesztem az elejen, mert gondoltam a bling elveszi a kedvet a pushtol, de csak nyomta tovabb a hullamokat, es az eco jatekom visszanyalt.
ugy latom kevesen vannak fent, ezert dobalgat gold ellener akar 2-3 szintel fentebbit...ill. felakar dobni ahogy latom.
meg egy kerdes late game-ben gyenge vagyok...legi toss ellen mit lehet tenni? mert akar 5-6 carrier mar durvan aprit...hydra viper? vagy infestor?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz hash99 #47405 üzenetére
nekem meg infestort/vipert stb gyakorolni kell, egyelore lurkerhez corruptort, vagy hydrat szoktam...roach-t lategame-ben mar gyengenek erzem (szerintem inkabb a zeahoz hasonloan exp cseszegetesre jo, mint face-to face kuzdelemre)....mondjuk viper-el eleg hatasos...mikor ropkodnek be a colok a zuzdaba (kb foldet sem ernek, es mar terdelnek
-
oxox
addikt
válasz hash99 #47403 üzenetére
az volt a baj, hogy agressziven expeltem (ill. ezt az utat jarom...streameken is ezt latom, csak a vedekezessel nem megy meg ugy), ill. mire realizaltam, hogy mivel jon, mar techeltem mutara (zerg-el meg a scoutot gyakorolnom kell)
lurker jo otletnek tunik....a lurker op...mar tobb meccset azzal forditottam meg (tegnap is egy toss 1exp all-in tolt...leszedte a masodik expem (szerencsere szedoket lehuztam), ill. prismet is lekaptam, igy sikerult nullazni a sereget...mire odaertem megint warpolt nehany unitot, a keszulo masodik expehez, de addigra a lurkerek ellen mar sokat nem tudott....obs-ot kicsit keson hozott, hama' ki is focusaltam
...lehet burrow bling jo lett volna meg thor hellbat ellen
de burrow is szoknom kell ...tegnap egy 3v3-ban mokaztam vele (de vegul abban is a lurkerek dontottek el a partyt)(#47402) sittes gondoltam kicsit mokazok mire feldob....hat sokan "jatszak ugyanezt", es igy agyoncsaptak a vicces jatekokat...frankon mar az elejen figyelnem kellett bronze-ban....most aranyban tobb bena van mint lentebb. Tegnap elso partym terran...a reaperrel olyan bena volt, hogy mar akkor ereztem, hogy sima ugy lesz....ment is az expeles ..jott a widow drop 0 szedo veszteseggel, aztan setalgatott a creepen a seregevel....imadom mikor ling-bling-muta ugy eszi meg a terrant, hogy csak frocsog a sav, de nem lassitok, csak atmarom magam rajtuk
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
hetvegen megint elkeztem 1v1-ezni...legnagyobb meglepetesemre nem nagyon stresszeltem.
jo-jo a harom besorolobol direct kileptem, hogy bronze-ban kezdjek. csak zergel jatszok es gondoltam nem art ha rendesen besorol, megha tobb ido is, nem 3elcseszett, vagy bemakolt party alapjanvaloban igazat kell azoknak adnom akik panaszkodnak, hogy ezust kornyeken nehez ellenfeleket ad...nekem rendszeresen adott mar bronze-ban is arany, platina jatekosokat (ill. tobbseguk olyan huligan volt mint en, es valojaban magasabb ligas).
Nem mondom, hogy toretlenul jutottam fel aranyba, ketszer benyeltem egy rusht, ill. volt, hogy jobbak voltak nalam (de APM/EPM-ben ott vagyok a szeren, ezert ha raerzek, akkor vegugk)...ill. mostanaban DC-t is kaptam...amit nem teljesen ertek (az SSD-mre gyanakszok, bar sehol mashol nem produkalta eddig), ill. minden mas fut kozben ha akarom, megy a net is, de csaknem rak vissza jatekba (ami idegesito, hogy mindketszer pont akkor vagott ki mikor felulkerekedtem az ellenfeleken)
szerintem platina is meglesz nemsoka...afelett mar mokas less.
es egy kerdes zerg-el kapcsolatban:
kekcsovas hellbat + thor ellen mi a fraszt hozzak...ultra/bl meg nem keszult el addig,..ling+roach+muta-t ettek....mass blinget? jobb otletem nem volt...roachot+linget zabajla a hellbat,mutat zabalja a thor...
vagy mass muta...es ezerrel figyeljek a magic box-ra?[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47379 üzenetére
egyiknek sincs koze a masiknhoz, tehat se az 1v1-nek a teamhez, de teamen belul sincs koze tehat lehetsz bronz 4v4-ben, es master 2v2-ben.
A rendszer a besorolas alatt, es a kesobbiekben torekszik arra, hogy 50% felett legyen kicsit a winrate-et.
tekintve, hogy az ember rosszabb nem nagyon lesz gyakorlastol (ugye?) en azt mondanam, hogy nehez visszaesni (nekem meg nem sikerult)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47375 üzenetére
de arra..wol-ban automata boost van a tossnak, azt jelenti, hogy alapban a nexuson van boost (tehat nem kell boostolni), ha gyartasz valami unitot, vagy fejlesztesz valamit, akkor a boostot atrakhatod arra, es akkor azon lesz. a boost folyamatos, tehat nem jar le (de nincs olyen sebessege mint a korabbi verziokban...ahany nexusod van, annyi ilyen automata boostot tudsz rakni (a cooldown-ja 10sec korul van, de ez csak tipp...tehat ha valamire atrakod, de rajossz, hogy megsem azon legyen, akkor kell egy kis ido, hogy masra/vagy visszarakd)..es azonnali hatasa van, ha valamirol leveszed azon onnantol nincs, amire rarakod azon van.
amugy ha ki akarod probalni az uj verziot, vegyel fel (alairasban megtalalod), mertha teamben ha en inditok jatekot, akkor wol-t jatszol te is teamben (DPetivel igy jatszottunk, mig a jobbik fele meg nem lepte a kiegeszitovel...aldva legyen a neve )..marhogy a baratnojenek )...jo legyen az ove is, mert faja meggybort csinal )
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz K1nG HuNp #47370 üzenetére
ahogy Peti is mondja nem veszi el a kihivast...lassuk be mi volt regen...9probe-ig nezted a monitort, 9nel pylo, majd probe es chrono, majd 12/13probig megint nezted a monitort, majd gate, majd nezted a monitort...nagyot gyorsult a jatek, es szeritnem ez a valtoztatas/segitseg siman belefer a dologban. terrannal erzem legjobban a valtozast, mert ott aztan elso supplyiig csak pislogott az ember a monitorra, mostmeg szinte egybol kell rakni a supply.
nekem sem tetszett elsore igy a jatek, de most, hogy szokom mar nem mondom, hogy rosszabb...csak mas (es en amugy is szeretem az eco jatekot, tehat el is vagyok vele...regen is sokszor atestem a lo tuloldalara, es tulzasba vittem a szedo gyartast)rushnal amugy is nyomtak az emberek a chronot, igy meg late gameben tudsz ecozni, mikrozni.
meghat amugy azt gondolom arany szinten nem ezen mulik a dolog, meg rushnal sem.
nem is ertem a problemad? az a bajod, hogy neked kell/nem kell hasznalni, vagy,, hogy masoknak...ill. goldban az a kihivas, hogy felkerulj platinaba (amugy szerintem aranybol nehezebb platinaba kerulni, mint onnan gyemantba)[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz K1nG HuNp #47368 üzenetére
mondjuk ugy furcsa...nekem sem tetszett elsonek, de amugy meg lehet szokni, es kicsit valtoztatja a jatekot, meg nem kell pl. egy fejlesztesre 4x visszamenni es elloni ra...megvan az elonye.
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47366 üzenetére
Ave,
PZ..nehez, mert ha az exp lehetoseg kint van, akkor zerg jo eselyel elbukja az expet, ill. meg lehet vedeni, de nagyban fugg a palyatol, hogy mit kell jatszani.
ha bent van az exp, es sima egyes rampa vezet fel, akkor megnyertetek. 3-4sentry es folyamatosan fent tudod tartan a force-fieldet, es eco elonyotok van.de a legfontosabb a scout, ha nem expelnek, es latjatok, hogy 1base-t nyomnak (en mindig...hangsulyozom, mindig...elso pylo utan kikuldom a probe-t, hogy megnezzem mire mennek, es ott is hagyom a probe-t (mehet korbe-korbe), mert ha valami huncutsagra mennek (stargate, twighlight, azt sem art tudni...es ugye core- utan kell rakniuk valamit, toss meg a probe-t csak core utan tudja elkapni). ha forge-ot raknak, akkora rakni kell a forge-t, egybol korbenezni a bazison, es lent a feljaronal.
fontos, ha mindketten egy-base-re mennek, akkor ne expelj koran, zergnek larva manage-ment miatt kotelezo exeplni....fontos, igen neked kell falaznod, ha pl. proxy gate-re mennek (nincs a bazisukon gateway), forge azonnal, fal moge cannon, falba be kell allitani egy zeat, es egy probe-al falazni, hogyha a zea elesik se tudjanak bemenni, es ne lassitast nyomj hanem lodozzon csak a pylo (2v2-nel ha zerg a csapattart jo kerdes a pylo helyzete...mert ha falba rakod, es leszedik, akkor egyreszt nem lo, masreszt bemennek...ha nem falba teszed, kisebb a range-e lefele...inkabb hata moge raknam...ill. ketto is megoldas lehet
zergnek sem szabad dupla 1base ellen tulecoznia magat (expre ne is nagyon hozzon szedot), mass roachra kell mennie...ha az egyik 3gate robot tol, akkor roach+lings)
kinti zerg exp vedes...csak cannonal tudod megvedeni (zergnel meg rushnal nincs ott eleg unit)
a fentiek leginkabb rush-okra vonatkoznak...tossnak zerg ellen az elejen, ha a zerg ramegy mass roach-ra, akkor nagyon fel kell kotni a gatyat, mert a zerg brutalis sereget tud lemorfolni a jatek elejen (nekunk tobbszor volt, hogy mig Peti ecozik otthon, addig en olyan nyomas alatt tartom a ket ellenfelet, hogy annyival kesleltetem az expet, hogy Peti tankjai onnan mar mindent elsopornek, mire lecsapnak engem.)
ezek jutottak eszembe...ha raksz fel egy replayt megnezem.
mas...szombaton jatszottunk megint kicsit...mar 6-0-as streakkel allunk az idei szezonban (dia 1. helyen hagytuk abba)...volt megint ket kemeny utkozetunk ...es verge megyeget a terran jatek is diaban
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz hash99 #47364 üzenetére
tegnap egy top masteres streamben mindketten egy base reaper nyomtak...a reaper+helion nyert.
szerencsere 2v2-ben eleg jol fogjuk a reapereket, de archonban sem szokott gond lenni.
ez a legordules...tegnap a marine+roach rushnal, hat kb a tanknal is visszaszamoltunk.....jooooojjjoon mar......Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
tegnap ket het utan DPetivel megint jatszogattunk...annyi valtozas volt, hogy random fajjal mentem (zergel sem vagyok mar kutyauto, es terrannal is kezdem szokni)
1meccs TZ (mi) Vs TZ
kemeny volt (Petin latszott a kihagyas, es ment az adok kapok..buktam a masodik expem), azan pont a legjobb pillanatban visszatamadtunk, es ezt a vegere sem hevertek ki...nalunk peti tank marine + roach/atalakitott roach+lings, naluk zerg ugyanez a felallas + marine/medic liberator...nezen de hoztuk.bedobott platinaba.
kov meccs TT (mi) VS TZ ...itt az elejen gyakorlatilag az egy reaperemmel eldontottuk a dolgot, volt egy gyengecske tamadasuk, de Peti tankjai osztottak a sorokat.feldobott gyemantba
ugyanazok mint elobb, es TT voltunk megint...gondoltam akkor mass reaper, amig Peti korai eco-zik...terrant kicsit megcsapkodtam (2reaperrel leszedtem vagy 8 marine-t), de roach/marine rush-t toltak...Peti ket bunker rakot, ill. utolso pillanatra kesz lett az elso tank, en mar rahuztam a roachokra az scv-ket, es petinek is egy tankja/marauderje maradt mire megfotuk oket (a falunk kb nullazva lett), de a gazdasagi elony vegul segitett (egy droppal pont leszedtem az orbitta a pont meg nem alakitott terran expet, es bar a zerg ugyes volt, megettuk oket, en liberator mmm, Peti tank, mm, Viking, (kemeny volt a rush...sajna nekem a reaper+ecozas egyutt meg nehezen megy)...2-0 ...kicsit igazsagtalan voltam Peti fogta meg a rusht (en kb csak magyaraztam kozben )negyedik meccsre, toss-t kaptam...(TP Vs PZ) ...mindket ellen expelt, ezert oracle-re mentem (eleg ugyetlenek voltak, igy a toss-t sikerult visszavetni, veger zerg mar ultrazni probalt, de a megettuk oket (toss stalker+imo-t probalt)
4-bol 4...kellett a lelkunknek (gyemant top)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Mister_X #47344 üzenetére
es milyen ligaban vagy? de most tenyleg..?
"és hamar végig lehet zongorázni a számokkal meg jobbklikkel"...a blink, storm, feedback meg jon magatol, meg mint irtad a colok mennek maguktol
en tabbal szoktam csapaton belul unitot valtani, ill. ha meg elotte vagyok, akkor duplaklikkel, valasztok unitot... ha menne a zongorazas, akkor nem gyemantba lennek *mikor rafekudtem 1v1, hanem master topban...igy orulok, hogyha szet tudom huzni oket, ellovok nehany blinket, stormot (es az apm-em lassan kozelebb van a 200-hoz mint a 100-hoz amivel mar verem a s.ggem a foldhoz
-
oxox
addikt
válasz Mister_X #47339 üzenetére
ez igy jol hangzik, de akkor tuti GM ligaban vagy az elmondas alapjan, merthogy kulon fokuszalsz zealottal, stalkerrel, akivel meg blinkelsz is, ht-val, coloval kulon mozogsz fokuszalsz....vagy ez neked is csak fejben megy? (mint nekem )
trialboj - tossal, es egyebekkel is, ha nagy sereg van celszeru parancsal mozogni kozben, hogy a hatul levok is loni tudjanak...sokszor az a baj amit emlitesz, hogy valaki csak forgolodik, mert nem fer oda.
(nem akarok marhasagot mondani, mert az agyam nem tudja az ujam melyiket nyomja...talan move+attack, vagy move+stop). Ezt foleg mmm-nel lehet latni, mennek egy lepest lonek egyet, mennek megint egy lepest megint lonek...klikkelni kell ezerrel....itt nincs focus.
fokusalna olyan celpontokat erdemes (es master alatt lehetseges) kifokuszalni aki szetkapna pikk-pakk a sereged (itt is celszeru egy egyseget kivalasztani duplakillek), vagy ha ez nem megy egy csoportot...csakhogy nehogy mindenki toporogjon az ellenfel falan (aki csapkod kozben), mert senki nem eri el a colot.[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47329 üzenetére
a base race kerdest me, teljesen ertem...
ha pl dropolsz a legfontosabb a szedok/queen leszedes..ahogy latom a profikat utana fejlesztest ado epuleteket szednek (en a bazist szoktam)muta ellen tosskent, phonix a legjobb, persze ha tudod hasznalni oket (dance-elni kell veluk, mert a phonix lovoldoz mozgas kozben, a muta nem, igy hamar el lehet kapkodni oket..ha meg megvan a range fejlesztes is, akkor a muta felejtos), jo meg ellene a ht (storm), es az archon/stalker is (archon foleg akkor ha az ellenfel nem huzza szet a mutakat (magic box). kis mennyisegben a blink stalker is jo (ha muta van pancelt fejlesztes fontosabb az atpattano muta kopkodes miatt)
meg egy tipp
zerg ellen hozz mothershipet, es fokuszald ki az overseereket...platina alatt siman mukodik, es ugy eltunik a zerg sereg a vision hianya miatt, hogy orom neznioxox
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
gondolom jatszani ult le a gep ele...en is ruhelem a rusholokat megmondom oszinten.
nem azert ulok le jatszani a sok ezer game utan, hogy valami fakocka egyszerusegu rushal valaki elcsesszen 8-10percet az eletembol...en ezt igy elem meg (mondjuk nem is nagyon jatszok 1v1-et)szerintem ez zero skill (persze ha mindketten erre mentek, akkor apm a fo donto szempont)....mondjuk en szoktam deriteni, es 10rushbol 8-9et megfogok.
versenyen meg csak-csak megertem (ha nincs stream)
en is lattam valamelyik este..pylo-val kombinalva.
ertem en, hogy hatasos....dehat vannak dolgok, ahol nem csupan a celert dolgozik az ember, hanem elvezi az odavezeto utat is.[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47313 üzenetére
szerintem nincs...pont azert hoztak ezt be, hogy senki ne lepjen ki, mely jaj istenem egy ligaval komolyabb ellenfel van, ill. senki se az alapjan hozzonk taktikai dontest.
amugy is mi valakinek a korrekt besorolasa? 1v1...en nem jatszok 1v1-et, ha kihagyok egy szezont siman silverben kezdenek...ami persze nem fedi a valosagot, es ugyanez lehetne visszafele is.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
ha jól értem coop-ról beszéltek...hát nekem hardon lvl1-en is elég lolka bolkának tünik....most mentem egyet a blink stalkeres emberkével (és igaz, hogy lvl12-es csapattársam volt, de pont másfélszer annyi kill-em volt, és kb ennyivel volt több amit a vonatra csapkodtam)...brutálon még nem próbáltam.
-
oxox
addikt
válasz trialboj #47296 üzenetére
Ave
welcome on board.
warp prism a megoldas a problemadra...vagy a probe...
meglatasom szerint most mar a warp prism (roboban tudod gyartani, repulo egyseg), a jobb megoldas, mert gyorsabban warpol mint a pusztaban allo pylon....de nehezebb is hasznalni, meg vigyazni is kell ra (en is szokom most, mert eddig inkabb pylont hasznaltam). bar hots-ba talan meg a pylo is ugyanolyan gyorsan warpol.Amugy mi is ezt a felallas jatszuk mar nehany eve DPetivel (mar wolban kezdtuk), aranybol kezdtuk, ma gyemant-master szinten vagyunk (ill. keves jatek miatt inkabb gyemant), fenykorunkban GM jatekosokat is kaptunk (most ilyen archonban fordul inkabb elo)
Amugy tuti taktika, ball nincs...ahogy irtak fentebb figyelni kell, hogy mire megy az ellenfel.
Nalunk pl. en szoktam deriteni (dupla terran ellen nem mindig, de mas esetben igen). elso pylo utan elkuldom a probe-ot, mert rusht igy lehet (nem vert izzadva fogni), pl. ha forge-ot rak az ellenfel, akkor neked is kell rakni, es azonnal korbenezni a bazisatokat, ha early pool, akkor sem art a forge, stb...
ha van egy bevett taktikatok, akkor legyen az a fo iranyelv (nekunk anno a tank-marine + gw units, robo vagy starge-t volt...ma mar cicomazzuk ), es apro lepesekkel probaljatok elterni a csapastol.Mas...tegnap kocajatekoztam zergel, es elsonek leptem tul a 200-as apm-et (pedig brood lord-ig ment a jatek, tehat nem egy 10-perces adok-kapok volt...) jahh nyertuk ...212 volt egesz pontosan (es ebbe a creep kopkodes nem fert bele )
-
oxox
addikt
Ave
történt valami az apm számlálóval megint? csakmert tegnap DPetivel vagy nagyon pörögtünk (volt, hogy 160am felett voltam, es o sem sokkal maradt le), vagy megint buzultak vele valamitjahh es oromteli hir, mar nemcsak archonban, de 2v2-ben is megint gyemantban vagyunk...
archonban raadasul ket napja osszedobott minket valami hires jatekossal (csaj protoss jatekos), aki streamlet is minket (Peti ismeri), persze elpicsaztak minket (en a terran jatekhoz kb az apm-em tudom adni, ami drop szopatasra nagyon jo, de egy fosereget+ecot nem tudok felugyelni), ketten egyutt majdnem 500-as apm-el toltak ellenunk... de amig el nem kezdtek droppolni minket jol tartottuk magunkat
(ebbol gondolom, hogy az archon gyemant topjaban vagyunk)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz Eyesis #47106 üzenetére
hat ilyen ez a popszakma...gondolom bent ragadt egy csomo raktaron, es ki akarjak szorni (ha valami keresnek rajta mar az is haszon, vagy ha egyaltalan kapnak erte valamit)
massal is igy van (ertem ugy muszaki cikkel pl)
-
oxox
addikt
válasz #14955008 #47072 üzenetére
azt gondolom, hogy a pvp resze arnyeka regi onmaganak...egyszeruen elfaradt a jatek...mondom ezt ugy, hogy eleg sokat jatszok. (lassan megvan a 10k lejatszott party)...de egyreszt nekem az 1v1 tul idegtepo...fotelbol, tv-n nem akarok azon idegeskedni, hogy nem vettem eszre a 287. mp-ben egy medicet a palya szelen, es elment vele a party. ez regen is igy volt, ma is igy van...lehet ott meg van elet, de
2v2,3v3... lenyegesen kevesebben vannak fent (naponta jatszok ugyanazokkal akikkel korabban, akar napokkal korabban, perceket kell varni, es nem mondhatni azt sem, hogy nem sorsol ossze 1-2 ligaval alacsonyabb/magasabb emberrel, es csak keres a rendszer)....ha nincs csapattars marad a random, de vegetal a jatek, szerintem ez teny.4v4 -nem komalom
archon - jo otlet szerintem, valoban nem fogja megmenteni a jatekot, de fun-ra jo, egy ideges nap utan kicsit marhulni valakivel.
a single game meg valameddig huzhatja a dolgot szerintem, de ez a kieg szalmalang szerintem csak a visszacsabitott emberek szamat illetoen.
-
oxox
addikt
válasz föccer #47042 üzenetére
köszönöm Föccer
kisse sok mostansag a munka, es hanyagoltam a totyikot (ugye szallitmanyozasban ez a kanaan, meg megkaptam a nyakamba a kornyezo orszagokat is.)neked megvan mar a jatek?
cannon rushoz
amugy cannon rush eros voidban is (miutan egybol nyomhato a pylo)...neha sz.patom is a nepet vele...zerg ellen a legjobb...expelhet koran, ha lebontom neki (az atalakitott roach egy kicsit szivas utana, de voiddal kimikrozhato)ill. tost is szivatja, mert altalaban jo sok probe-t lehuznak (kell is), es ugyes cancellel, megha nem is jon ossze elonyt lehet kovacsolni a kieso bevetelebol.
mostanaban inkabb 2v2 randomom csapattars, random fajt nyomok (silverbol, mar gyemantba vagyok), ill. DPetivel nyomjuk az archont (foleg terrankent), az o skilljevel, es az en apm-emmel mar szinten gyemantban vagyunk (silverbol felkuzdve)...o ecozik, iranyitja a fosereget, en meg szetszivatom az ellent, reaperrel, majd kesobb droppolgatasokkal....komoly.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz nepszter1 #46994 üzenetére
hát a ladder sem lett valami közkedvelt...2v2-ben is perceket kell várni, 3v3-ban van, hogy +5 perc (ezek napközbeni eredmények)...sokan vannak fent, de a többség single-ben, vagy coop-ban tolja (coopra pl. 10mp-nél többet szinte sosem várok)
2v2-ben 5-ból hármat nyertem, silverbe rakott, 3v3-ból szintén 3-at nyertem...platinába rakott.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
2v2 randomban silverbe dobott...feltornáztam magam gyémántba (random faj)
szerintem az új egységek röviden: szarok....a ladder ezzel a sok probe-al, automata boostal megintcsak sz.r...nem tetszik a változás.értem én, hogy kellett valamit virítani, de akiket ideiglenesen visszacsaltak azok sem hiszem, hogy sokáig maradnak, és akiket oldalbavertek (még játszottak, játszogattak), azok sem biztos, hogy folytatják.
szerintem nagyon balansztalan a ladder...legalábbis a 2v2 a régihez képest...
-
oxox
addikt
válasz Mister_X #46833 üzenetére
nekunk tegnap volt DPetivel egy terran Vs toss (mi toss)
elejen korai expeltunk, majd tamadgattunk, de inkabb ecora mentunk..mondtam Petinek csinaljon egy prismet es amig ecozok droppoljon....hat talan egy-ket scv-t leszedett...mondom nahh akkor megmutatom, hogy kell droppolni (dark shrine-t azert leraktam elotte), droppolok, kozben a fo seregunket nullazzak.
DT miatt viszont hazaszaladtak, cask eppen megsplitteltem a dt-ket, meg figyeltem a scan hatokorre.Mire Peti ketszer akkora sereggel megindult, hogy nahh, akkor O is kiveszi a reszet a bulibol kilepett mindketto...
nahh mondom igy kell droppolni (persze DT-vel mulatsagosabb volt)nekem inkabb fun ez az archon...pl. ha terrannal vagyunk, akkor amig o ecozik az elejen, en reaperezek...aztan johet a liberator (mocsok egy unit), meg a siege tank drop (ez is mocsoksag)
szoval tetszik
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
tegnap beslattyogtam az europarkba, es minden elorendeles nelkul vettem magamnak 576-ban egy peldanyt.
Ami kunlon tetsztik, hogy az extra dolgokhoz (pl archon mod eleg ha nekem van peldanyom...fogalmam nincs, hogy volt ez eddig), de igy DPetivel bohockodtunk kicsit...ha egy fajt toltunk volna eddig, akkor egyszerubb lett volna. 5 besorolobol 3w 2 L (a kettobol az egyikben Peti kilaggolt, en meg terrankent egyedul keves voltam ket ellen...addig gyozelemre alltunk)
tehat archon kiprobalva, tetszik...uj egysegeket elesben nem probaltuk de meg a regiek plussz spec kepesseget sem nagyon...de jopofa, es mokazasra mindenkeppen megerte.
mondjuk archon-t csak ts-el, csak olyannal akivel mar jatszott az ember.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
thx...akkor nincs gond...a wol-t sem vittem meg vegig (hots-ot igen, hardon, de nem erdekel mar a solo game)
-
oxox
addikt
ez a dlc mi a sz.r? csak kampany? ladder-hez van barmi koze?
-
oxox
addikt
meglett ttegnap mikor irtam, hogy talán megvan...így már szalad mint régen.
-
oxox
addikt
jo ez patch akkora laggtenger lett a játék már 2v2 ben is, hogy játszhatatlan....
-
oxox
addikt
en 8k-ban jatszok 8v8-at es az apukam sokkal erosebb, mint itt barkinek az apukaja! sot az osszes apuka+chuck norrisnal is erosebb
Szerintem 4v4 ertelmetlen (voltam mar master is benne/random faj/random tarsal) ugy mondom....ott a skill a sokadik (utolso) tenyezo...
-
oxox
addikt
válasz kovsol #46284 üzenetére
hat ha nem fotelben ulve a karfan egy regi d&d alapkonyv fedlapja lenne az egeralatetem, a klavi meg nem az olembe lenne , lehet menne a 150-160 is...(zergel neha igy is)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
vicces volt...kit kaptam ma ellenfelnek 2v2-ben? hat nem egy volt ph!-s GM-et?
1v1-ben elkezdett brutal emberkeket adni...150apm alatti kevesebb volt mint felett...volt 260apm-es zerg is.
kicsit rafekudnek fel is dobna a rendszer gyemantba random fajjal....meg gyemant toss-t is vertem terrannal (125 koruli apm-el)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz Ver'alor #46188 üzenetére
nekem pl a terran jatek a gyengem...heba-hoba raerzek egy meccs erejeig, de tobbnyire valamit kihagyok..
toss a fo fajom, zergel is eleg jol karistolok (platina szint megvan siman)A harom faj, harom eltero jatekstilus...zerg a leginkabb apm igenyu...es mint irtak 1v1-ben gyengecskek az egysegei (1-2t leszamitva...pl. ultra brutal) ...de ott pl az a lenyeg, hogy gazdasagi elonyben vagy, megcsapkodod az ellent, majd ket perc mulva ketszer annyi egyseget morfolsz le....
toss-al ha sok a nyersanyag (20000 nem sok, az mar a hihetetlen mennyiseg), ledobsz jopar gatewayt, es ha mas nem charge zeakat droppolsz, vagy csak az expeket molesztalod.A parancs kiadasahoz nyomvatartani kell a shiftet.
igy adhatsz ki utvonalat is neki.majd raerzel, eleg komplex a dolog....folyamatosan fejleszteni a gazdasagot, de sereget is csinalni, azt is upgradelni, kozben scoutolni, nehogy meglepjen az ellenfel, tamadgatni sem art, mert anelkul nehez nyerni
zola tobb dolgot mar elmondott....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Ver'alor #46181 üzenetére
nice!
van....
nem tudom mennyire vagy spiler a hasonlo jatekokan.
-a jatek sava-borsa a masok elleni jatek, de oda nem art nemi gyakorlat, mert maskulonben hamar elmegy a kedved.
nehany info
-story modban tobb olyan egyseg van ami nincs ladderban (ez a multiplayer), vagy a gep elleni jatekban (amennyire tudom)
-amennyire emlekszem az egysegek tulajdonsagai/spec kepessegei is kulonbozhetnek a story es egyeb modok kozott
-van challange mod...ez ha mar megyeget a jatek nagyon hasznos, mert jobban bevezet a jatek/egysegek hasznalataban (megy offline modban is, csak nem kapsz erte achit)
-van hatszazcsillio egyeb multi jatekmod (pl. a candy shagahoz hasonlo is), ezek egy resze blizz fejlesztes a tobbi nem (en bevallom az emlitett kristalyost kiveve kb 3x probaltam mast....de sokat csak azokat jatszak)alapjatekot, vagy a kieget is megvetted?
-
oxox
addikt
en lehet nem varok vele 1napnal tobbet...toss powa!
-
oxox
addikt
ezert kell jobbnak lenned mint a ket masik jatekos, es akkor mindegy, hogy milyen szinten vannak ok, vagy a csapattarsad
amugy a ladder eleg jol tartja a 45-55% kozott az embert.....nekem az a tapasztalatom, hogy inkabb pozitiv iranyba megy el a merleg (foleg ha az ember ritkan jatszik)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
tegnap este kicsit mokaztunk DPetivel....asszony otthon volt ezert TS hijan 3v3 randomot toltunk.
valamikor tiz elott kicsivel mondtam, hogy akkor nekem ez lesz az utolso...kicsit afk is voltam az elejen (10-20mp-et) Peti mondta, hogy ezt bukjuk, mert dia master ellenfeleket kaptunk...
ZZT ellenfel, PTz nalunk....valami rush+masik addig expel probalkoztak...1ora 8 perces party lett belole....nem maradt kristaly a mapon....az utolso kb 25perc arra ment el, hogy a ket bevedekezett szigetre kiroptetett bazist probaltuk feltorni...a terrant viszonylag hamar sikerult, de a zerget nehezebb volt...ha nem sikerul akkor sem bukunk valoszinuleg, de felo volt, hogy elfogy a legi egysegunk, es nem jutunk at.....dontetlen meg megsem lett volna szep.
mass raven, mass corruptor+viperre kapkodtak a tempestjeimet, hatszazmillio legvedelem....
vegere egyszerre beugrottunk, zergunk tolta a brood lordot, peti raven+viking...ledobtam 4ht-t, ment a storm + feedack...komoly volt[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz PandaMonium #46102 üzenetére
az overlordot az exphez kuld zerg ellen, a mineral line moge (de ugy, hogy lasd ha expel...bar mire odaersz mar keszulnie kell), Terran-toss ellen vagy a mineral line-hoz, vagy olyan magaslathoz ahol nem latja...van egy-ket palya ahol vicc, hogy szinte mindent lathat a zerg, ugy, hogy legi nelkul nem latszik az overlord...amig nem ismered ezeket a helyeket az expre kuld tul a mineral lineon, es akkor betudod huzni a palya szelere, ha elkezdi loni valamivel
A kovetkezo lufit celszeru zerg ellen a palya ellenfel eso resze fele vinni, hogy lasd, ha tamad/mivel...tul kozel ne rakd az exphez, mert queenel leszedi, es a magaslat sem segit a lufik miatt...
en szoktam csinalni 2x2 linget az elejen (ket larva), es abbol probalok scoutolni, hogy mizu...
ha 14poolt csinalok majd exp, akkor rendszerint tamado jatekkal nyitok, speed fejlesztes es probalom megenni az expet, ill. megnezni mire megy...(a sajat expembol gyakorlatilag csak linget fosok az elejen)...ez ha ramegy roachra akkor sem feltetlen bukta, mert nem mer kitamadni, ill. ha latom, hogy roachwaren lent van, akkor en is rakom+evo, es crawler...ha blingnest van, akkor szinten roach warent teszek, az emlitett falazassal...szerencsere bling sebesseghez kell a lair, tehat addig mikrozhato, es roach eszi szepen...ha raall mutara, akkor vagy en is legire megyek, vagy hydra...helyettol fugg...muta amig nincs garmadaval addig igazan csak probe buzeralasra jo, ha megindulnak ellene akar ling-roachal is meglehet enni...persze ling roach hydra megjobb...
-
oxox
addikt
válasz PandaMonium #46098 üzenetére
muta hasztalan...tul keson jon, es tul keves...roach+crawler+queen....
sajna ilyenkor eleg tukorgame-et kell tolnien 14-nel expelek, majd pool szinten 14nel (neha forditva pool majd hatch)....overlordal scout, ill. amint kesz a pool hozok le egy-ket linget, akikkel scoutolok...
ha egy base speedlingre megy akkor crawler, es ontani kell a lingeket, a queenre meg vigyazni...ha keszul a roach waren neked is le kell tenni egybol, majd falat csinalni evobol, es lerakni 2-3 crawlert...a queen-el+roach+crawlerrel lehet fogni, es a korabbi exp miatt innen mar nyert ugy, mert a gazdasagi elony kijon (es a falban levo evo-n nyomni a fejlesztest...)
ha elszaladsz a minerallal akkor ling+roach eszi a mass roach-ot eleg jol......vagy a lingekkel tamadd hatba a gazdasagat.
ami meg fontos, hogy a lufikat ugy helyezd, hogy lasd, hogy mi jon mennyi (es akkor tudsz meg crawlert rakni ha sok)...ill. a creepet terjeszteni
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz netpeti98 #46088 üzenetére
mas a ket stilus....es ez csak hatvanyozodik a jatekosok szamanak novelesevel...
nekem mar a 3v3 is esetenkent kovethetelen, foleg ha valami mikrogame-t tolok kozben.... de foleg a 4v4-ben mar tulsok az input nekem...ott frankon lemaradok osszecsapasokrol (meghat ott amit emlitesz, ha az egyik csapatban mindenki sajtol, akkor eselytelen megfogni a masik csapatnak (hacsak nem ugyanazt csinaljak)volt, hogy mindharom csapatligaban master voltam egy szezonban, de ott jol jott ki a ko-papir-ollo kb...
(#46089) föccer - igen en is ezert szeretem jobban a teamgame-t....lehet mast hibaztatni
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz netpeti98 #46086 üzenetére
hat...ize.....jolvan akkor meg csak platina voltal kicsit tuloztam...meg a harom buildel is lehet...mea culpa ....
de ne tagadd 1v1 player vagy es teamben nem talaltad a helyed....mint en cannon utan...
a gyemantert respect...
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz sikalisk #46082 üzenetére
ahogy Ghoosty is irja...hidd el sajat magamon tapasztaltam (nem hiaba neveztek itt cannon rushernek), de hebe-hoba meg teamben most is fun-olok vele (es akar gyemantosokat is beszopatok...akar tobbet is egyszerre *tobben tudnak igazolni)
Az nem bovites, hogy rajon kesobb, hogy nema' van warp, vagy van chrono, vagy van mothershipcore, vagy van robo...a "repertoar bovitese" esetleg a prism hasznalata, vagy a force field tokeletesitese...
de pl.
van itt a forumon gyemant 1v1 jatekos...teamben meg semmit nem er, mert ismer harom buildet, es ahhoz eleg jo a mikroja is, de mikor mondjuk mass roach jon mass marinnal azt sem tudja, hova kapjon, mert kihullik abbol a harom sablonbol...ez is tapasztalat...mi meg fogjuk a fejunket mert annyira szethullik, hogy move parancsal kuldi a sereget bele az ellenfelbe....aztan meg szo nelkul lelep, mikor kerdezzuk, hogy ez most mi volt.....es ahogy kozben BeLucZ irja 2000 lejatszott 4gate utan mar nem nagyon elvezi az ember....
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz sikalisk #46079 üzenetére
nem ertek egyet...ha folyamatosan egy sajtot csinal, akkor egy bizonyos szint utan baromi nehez lesz elszakadnia tole, es tovabb lepnie...hiaba voltam topgold / platina 1v1 hacsak a cannonrush ment...gyakorlatilag tanulhattam ujra....
nem csak a gyozelem a fontos, hanem, hogy hogyan gyozol...lasd Ender's Game
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz joysefke #46056 üzenetére
nem tudom friends listan vagy-e, ha nem akkor vegyel fel nyugodtan...s ha latsz fent irj ram.
mint emlitettem keveset jatszok mostanaban, hajdanan DPetivel toltuk (TS-t hasznalunk), ill. nagyritkan mostanaban is.Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz joysefke #46054 üzenetére
nem szotkam nezegetni a kozos csatornakat...mondjuk mostanaban nem is sokat jatszok....bar ma pont volt egy igen elvezetes TvZ-m...Z en....ami kulonosen tetszett, hogy tech terrant sikerult vernem....vegre (es nem is volt kutyauto, 130 koruli apm-el tolta)....
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest