- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #32079 üzenetére
Tudnátok segíteni? Először Panasonicra gondoltam. FZ800, FZ950 soudbarban, távirányítóban különbözik, GZ950 idei modell. Most vettem észre, hogy az idei modellben már nincs 3D LUT. Ha jól emlékszem, monitoroknál ezzel pontosabb színvisszaadást lehetett elérni.
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32120 üzenetére
Oled topic ide vagy oda, fogalmam sincs mi az a "3D LUT", így érdemben ebben segíteni sem tudok.
Ha az a kérdés, hogy Panasonic vagy LG C9, akkor természetesen LG C9.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32147 üzenetére
Az egy baromság amit ír. Teljesen rendben van a fényereje még az én 3 éves B7-emnek is. Este még így is bántó. Tükröződik? Rtings szerint az egyik legjobb tükröződésmentes kijelző. Persze kikapcsolva tükröződik. Nem érheti nap? Az enyémet érte. A beégés túl van lihegve, a fekete sáv meg ha beéghetne nálam már beégett volna, szinte csak filmezünk. (Amúgy nem a fekete sáv égne be, hanem pont a többi, ahogy írtad is, mert az ki van kapcsolva. ) Még a Médiás fényárban is megmondom 10/10 melyik OLED, mert a többinek "fakó a képe".
Igen, LG cseréli a panelt.
Az 5 év promónak már mennie kellene, szóval szerintem nem lesz.[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32147 üzenetére
"LG C9 tényleg jó lehet, a drágább Panasonic GZ2000-el szemben állta a versenyt. Valaki vett már ilyen TV-t? Egy értékelést találtam, de ugye az túlzás, hogy be kell sötétíteni a szobát a nézéséhez? MM-ben én nem láttam fakó képű Oled TV-t. Azt viszont jó tudni, hogy nap nem érheti az Oled panelt. Egyébként ez mitől lehet?"
Nem kell besötétíteni a szobát hozzá. Ha nagyon ínyenc vagy akkor csinálsz egy nappali képprofilt és egy éjszakait. (nappalinál többnyire megemelik az oled-fényt)
RTINGS-en találsz hozzá angol leírást.
Napfény tényleg nem érheti hosszú távon, de inkább még rövid távon se kockáztasd. Ez persze nem azt jelenti, hogy szórt fény nem érheti.
Volt olyan tévéd amelyet közvetlen sütött a nap?"Beégéssel mi a helyzet? LG tényleg nem vacakol, simán cserél ilyen hiba esetén? Azt néztem, hogy még a fekete sávok is beéghetnek, azt hittem feketénél, azon a részen ki van kapcsolva a pixel."
Cserélik. A fekete sávok szinte senkinél nem égtek be.
A beégésről inkább olvasd a topikot, elég sokat írtunk erről a témáról.
Piros vagy sárga, esetleg rikitózöld statikus elemek gázosak hosszabb távon. Persze ha jól beállítod a tévét, akár évekig ellehetsz probléma nélkül. Mindenesetre natgeo, kacsatévé vagy egyéb sárga/piros logó nem tesz jót a masinának. Vagy pl piros hírsávok alul. lásd CNN.
A youtube színes pöckök sem biztos, hogy jók órák hosszat a képernyőn..."Lehet most is lesz 5 év garancia akció az LG-nél, ha jól emlékszem Telekomnál kezdik.
MM-ben a +3 év 38.000Ft-ba kerül. Azt mondták a nem saját, hanem márkaszervizben érvényes garancia. Lehet az 5 év garanciás akciós ár, annyi lesz, mint a..."Telekomnál csak B8, szerintem idén meg B9 kapható ilyen akcióban. C és egyéb széria nem!
MM-ben a plusz 3 év az nem gyári garancia hanem egy biztosítás - pénzügyi termék. Ez jó lehet ha pl tartasz töréskártól, villámkártól vagy teljes működésképtelenségtől... de beégésre vagy pixelhibákra pl nem jó ez a biztosítás, ezeket csak az első 2 évben, a gyári garancia "életében" lehet érvényesíteni.
Nekem van MM-biztosításom, de nálunk van két kisgyermek.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32153 üzenetére
Nem tudsz(!) MM-ben gyártói garanciát vásárolni a meglévő két éven túl.
Ha nem hiszed, olvasd el a biztosítás (garancia ) feltételeit. (ÁSZF)
Szerintem fent van a MM oldalán. AEGON adja a hátteret hozzá.De ez nem egyenlő a gyártói garancia meghosszabbításával.
Nem ugyanazok a feltételek. Csak szólunk mielőtt beleringatnád magad a dologba.A gyártói garancia meghibásodás esetén díjmentesen javíttat, vagy cserél.
A MM-silver/gold/platina avultatott értéket számol ha ki kell fizetni a készülék vételárát, kivéve ha javíthatatlanul meghibásodik vagy nem gazdaságos a javítás. (ekkor teljes, vásárláskori vételárat térít!).
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz pinnacle #32153 üzenetére
Még a nevében is benne van hogy biztosítás (GARANCIA PLUSZ SILVER biztosítás). Akit kérdeztél baromságot mondott. További gyári garanciát csak a gyártó adhat, azt meg csak időszakosan szoktak adni. Amúgy érdemes ezeknek a biztosításoknak az ÁSZF-ét átbogarászni, a baleseti meghibásodás szerintem feleannyit se ér, mint az ember gondolná.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32164 üzenetére
Az nincs leírva, de az benne van a garanciafüzetben, hogy beégésre nem vonatkozik a garancia.
Tavaly csak T-com-nál volt 5 év, 2017-ben volt minden hivatalos eladónál. Az enyém az utóbbiból van és semmi utalás nincs a beégésre, de arra sem hogy ez biztosítás lenne. Inkább tűnik gyári garanciának. És ezt az ügyfélszolgálat sem tudta megmondani.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32164 üzenetére
Jajj...nagyon nagy a kavar.
A0-ás hozzászólás kerekedne ebből, de szerintem sajnos kevered a dolgokat.- Van az LG 2 éves gyári garanciája
- Van egy esetleges MM-biztosítás (ez nem gyári garancia, mások a feltételek) A szolgáltatás nem az MM-é hanem az AEGON-é, az MM nem pénzügyi szolgáltató!
- Van az LG 5 éves gondoskodása, a 2 éves gyári garancia után még van egy 3 éves időszak, de itt is mások a paraméterek mint a gyárinál, és emögött sem az LG áll. (ezt sokan elfelejtik!)Az MM eladói sajnos nem mindig állnak a helyzet magaslatán, 2db oledet vettem már náluk (noha az egyik csere volt, a szemükben az vásárlásnak minősül maximum nem én álltam a számlát), szóval hidd el tudom mi a szitu.
Az eladó első alkalommal azt állította, hogy nem éghet be a készülék (ez kiderült, hogy nem igaz!). Első alkalommal azt állította, hogy amennyiben 1 éven belül nem tetszik a készülék, visszavihetem, visszafizetik a pénzt. (napersze ).
Második alkalommal az első áruházban azt állította az eladó, hogy E8-as náluk nincs is, soha nem is volt és nem is lesz. (volt raktáron) . A másik boltban az eladó, - miután közöltem vele, hogy 65E8PLA kellene azon nyomban -, természetesen nem tudta kihagyni, nyomatta a dumát, hogy "jó választás nagyon neki pont ilyen tévéje van otthon!". Akkor volt a készülék 1,1 millió bruttó, legalábbis a cetlin ez volt, online ár 950e kb. Gondolom ha az AF9 kellett volna, akkor természetesen pont olyan tévéja van otthon, nem az E8.
Szerinted mennyi a realitása, hogy a fenti faszságok megfeleltek a valóságnak?Szóval egy MM-es eladónál az sem igaz amit kérdez... Amúgy maga a bolthálózat nagyon jó szerintem és vannak alkalmazottak akik tényleg jók.
Ha ennyire érdekel az MM 3 éves plusz "garanciája" akkor olvasd el a rá vonatkozó ÁSZF-et, a jogalap az lesz ha valaki téved az ügyben és nem az amit az eladó hazudik neked.Ha tudod bizonyítani, hogy ezt vagy azt állított az eladó (mondjuk felveszed videóra), és a készülékválasztásnál ez befolyásol téged, akkor elképzelhető, hogy vitás esetben ezzel tudsz érvelni. USA-ban tuti, itt nem tudom mi lenne, max peren kívüli egyezség.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32168 üzenetére
"daneel_hu ezt nem értem, hogy ez le van-e írva valahol?
De ezek nem vonatkoznak semmiféle beégésre, pixelhibára. (míg a 2 éves LG-garancia igen!)"
Sehol nincs leírva, nem is fogsz ilyet találni.
Sőt... általában papíron megpróbálnak kibújni a felelősség alól.
De a tapasztalat azt mutatja, hogy méltányosság alapon cserélik a beégett panelt.
Itthon is így van és a kinti (UK/USA) piacon is! Ezt a tapasztalatot erősítik a fórumos bejegyzések.(!)De nekem/nekünk mindegy... nem akarlak győzködni.
Ha nekem nem hiszel, higyj az LG-nek, vagy az MM-es eladónak.
Vehetsz 3db MM-es biztosítást is, tényleg nem zavar, demokrácia van. Vedd meg. -
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #32171 üzenetére
Azt mondták, hogy a +3 év tényleg nem gyári garancia. Az 5 év LG promóció viszont igen.
Beégésre ezt írták, "A képernyő beégését a szervizes kollégák minden esetben megvizsgálják, és ha indokolt javítják. Valóban a legtöbb esetben kijelző cserével. Hozzá kell tennem, hogy otthoni felhasználás esetén alig-alig fordul elő a jelzett hiba."Telefonos ügyfélszolgálat először azt mondta, hogy beégés gyakran fordul elő, miután megkérdeztem, mégis milyen gyakran, hetente, havonta, azt válaszolta az ügyintéző, hogy 1-2 alakalommal volt nála.
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32208 üzenetére
Majd megpróbálok némi infót begyűjteni.
Itt van az én 5 év gondoskodás papírom, adatok nélkül. LG + valami Szlovák cég, de magyaroszági telefonszám, és valami promóciós email. Ezen kívül nincs a klasszikus 20 oldalas szerződés, hogy kivel szerződök mire, mikor, feltételek... stb. Regisztrálnom kellett és elküldenem a számlát, gyáriszámot. Annyira emlékszem még, hogy a 24+36 jótállás annyiban változik, hogy a 24 hónap után nekem kell gondoskodnom a készülék szervizbejuttatásáról.
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32212 üzenetére
Nincs. Miután oda nem kellett és értelmét sem láttam - a korábbiakból kiindulva - így ezt már nem is regisztráltam.
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32262 üzenetére
Ez a fényes felület csak akkor számít, ha tényleg eléggé fényes szobában nézed.
Nálunk félhomály is szokott lenni, pedig szándékosan még nappal sem szoktam sötétíteni + van függöny is, és akkor nem kell szenvedni a redőnnyel. (pedig a függönyöket csakis dekorációs célból vásároltam )
(a nappali 45 m2 és 4 hatalmas ablak van)Túl van ez szerintem lihegve kicsit.
Ha nagyon zavar a tükröződés akkor megemeled a fényerőt, vagy sötétítesz.
Amennyiben olyan fontos filmet/sorozatot nézel akkor nem hiszem, hogy ne tudnál egy kicsit rákészülni és segíteni az élményt. (sötétítés)! -
renatto
őstag
válasz pinnacle #32275 üzenetére
Aha, hogy nem tükröződik...értem... akkor az OLED felirat honnan van Samsung tévén?! És milyen szép "mélykéket" tud még világosban is.
Kezdem úgy érezni minket akarsz meggyőzni, hogy milyen jó lenne ha Samsungot vennél.
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32280 üzenetére
Nem tudom, de azon tűnődtem, vajon miért oldalról fotóztad? Szemből nem látszódott vagy te így tévézel?!
Nekem nappal sincs gondom a tükröződéssel, este meg.. egy álom. De azt tudom, hogy egy matt kijelző sokkal kevésbé tűnik kontrasztosnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
válasz pinnacle #32280 üzenetére
Azért tükröződik, mert bármennyivel is nagyobb lenne a tükröződésgátló réteg, rontaná az OLED képminőséget. Hidd el, a mérnökök ezt pontosan megnézték tervezéskor. Annyira jó az OLED képminősége, hogy kár volna rontani rajta, a QLED-nél lehet nem oszt nem szoroz.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-oli-
aktív tag
válasz pinnacle #32244 üzenetére
Pont kimentem a 3 napból. Ettől függetlenül hibát követsz el. Ez a második OLED tévém, minden perc élmény előtte - persze megfelelő tartalmakkal, sajnos a hulladék adásból ez se csinál csodát. Betekintési szögről nem kell beszélni, mert bárhonnét nézve ugyanolyan. Nálunk is besüt a nap a helyére, ez bármilyen technológiánál zavaró - el kell sötétíteni. Egyedül a QLED tudja megközelíteni, a hagyományos LEDek fényévekről vannak tőle. Kár, hogy csak az LG tud többet gyártani belőle, így soha nem lesz elérhető tömegek számára.
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #32292 üzenetére
"Gondolom azért az tévedés, hogy a tavalyi LG panelek nem égnek be."
Beégnek, de csak extrém használat mellett.
Ha rendesen beállítod a tévét, nem valószínű, hogy ilyesmivel találkozni fogsz.
Lényegesebben strapabíróbbak mint 2-3 évvel ezelőtti társaik.Itt van egy szavazás, érdekes eredménnyel:
https://www.avforums.com/threads/poll-has-your-oled-tv-suffered-burn-in-note-your-vote-will-be-public.2197134/ -
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #32367 üzenetére
Megkérdeztem a Panasonictól, hogy náluk mi a helyzet a beégéssel. Azt írták, hogy egyedi elbírálás alapján döntenek. Akkor ebben jobb az LG, mert ugye ott nem vacakolnak, és még nem volt példa elutasításra?
Lehet valamelyik HDTVtestben a peek brightnessre mondták, hogy jobb volt a tavalyi TV-kben. Fenti linken lévő C9 testben írják.
Switching our attention to HDR (High Dynamic Range), we measured 725 nits peak brightness on LG C9, which is actually around 100 nits lower than what we measured on last year's C8.
Egyébként ez mit jelent, nem annyira "ragyogó" a kép.?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
-
renatto
őstag
válasz pinnacle #32419 üzenetére
Ez így sokat nem segít, kb van kalapja, nincs kalapja...
A kép mindkettőn ragyogó! Az én B7-em fényessége nem éri el a C9 szintjét, de este egy elemlámpa, villámlás, fényszóró ezen is zavaró tud lenni. Nem árt ha több, de nem ezenm űlik az OLED képminősége.De ugye ez is lehet "panel lottó" (mint a banding, tinting), tehát ha újra mérnék, a C9 nagyobb vagy akár kisebb értéket is produkálhatna... ahogy a C8 is.
-
PuMbA
titán
válasz pinnacle #32892 üzenetére
Ez azért van odaírva, mert ilyenkor a fekete részeken lévő pixelek nem öregednek, hiszen nem működnek. Azaz, ha állandóan 21:9-es tartalmat nézel, akkor a felső és alsó része a TV paneljának vadi új állapotban marad, míg a többi helyen a szerves vegyületek kapnak mondjuk 4000 órát.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
A beégést inkább gondold "kiégés"-nek. Ahogy előttem is írták ahol használod ott öregszik, ahol nem használod, ott meg nem. Ha valahol túl sokat van használva, ott "fakul" (hat) a kép idővel. Ez lesz a beégés, de valójában kiégett [a pixel (ek)].
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Ezeket azért írják bele, hogy visszatartsanak egy esetleges beégés bejelentésétől avagy legyen némi opció a védekezésre.
De valljuk be, az nem normális, hogy egy TV-nek nevezett tárgyat nem használhasz tévéként!Ettől függetlenül az eddigi garanciális ügyek miatt csillagos ötös a gyártónak, de tartom, hogy nem véletlenül ilyen a hozzáállásuk.
-
janos666
nagyúr
válasz pinnacle #32949 üzenetére
Digitális adásnál nem gond, ha szét van osztva, míg nem kezdenek színes kockák (egyértelmű hibák), vagy akadozások (teljesen elveszett képkocka helyett az előző marad kint) jelentkezni. Ne lesz kicsit életlenebb, vagy fakóbb a kép, mint zajso/gyenge analóg jelnél.
A Panasonic OLED-eken van 4:4 skálázás, amit szeretnék, ha minden TV-nél lenne (1080p120 videójátékhoz használnám), de kevesen szeretik, mert "pixeles" hatású a kép, mikor 4 pixel pontosan ugyan olyan, mint az 1 eredeti, a legtöbb TV inkább a kelleténél is lágyabban nagyít, aztán esetleg azt mondják rá, hogy tekerd fel a képélesítést, de az nem ugyan az, mint ha eleve úgy nagyítasz, hogy élesebb maradjon.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #33316 üzenetére
Igy van.
Nincs csere... nincs olyan, hogy csere!A törvény szerint szerződés előtti állapot visszaállítása van, ez az elérendő állapot.
Ez egy EU-s törvény, tehát nem a szerviz vagy a kisker fogja megmondani mi legyen.
Az, hogy a user előre közli a céggel (kisker mondjuk ahol vette), hogy le fogja vásárolni, az egyéni privilégium. De ez az ő döntése, nem a szervizé vagy a kiskereskedőé!
A szerviznek az a dolga, hogy megmondja = van-e lehetőség a meghibásádott készülék javítására avagy sem. Ha nem, akkor a felhasználó dönt.Amennyiben garanciális és nem tudják megjavítani, avagy nem gazdaságos a javítás, akkor lép életbe a fenti dolog.
A csere csakis kizárólag abban az esetben korrekt, amennyiben a vásárláskori értékben adnak készüléket, avagy adnak egy olcsóbbat és a különbözetet szintén levásárolod, vagy visszakapod a számládra.A szerviznek csak az a dolga, hogy egy papírt kiadjon amit be kell vinni az eredeti vásárlás helyszínére.
Érzelmi szinten lehet kurva jól hangzik, ha egy beszart 55 colos tévé helyett kap az user egy 2 generációval jobbat (szintén 55-öst), de valóságban ennek nem így kell lennie.
Édesmindegy mi mit gondolunk erről.
Ha egy 650k-s tévé helyett kapsz egy 450k-st... akkor átb**ztak.[ Szerkesztve ]
-
renziNNN
tag
válasz pinnacle #33354 üzenetére
"Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n."
Én is pont ezen gondolkodok most, tényleg jó lenne egy magyar adást mutató videó. Egyébként ezeket néztem most : egyik és másik , nekem nem egyértelmű, hogy ezeken a videókon 720p-t vagy 1080-at skáláznak-e fel, tippre az utóbbi. -
AL
addikt
Szia ! Nálam is téglalapok voltak a képben bizonyos színeknél ( sárga, piros, magenta )
Tegnap éppen egy ilyen kijelzőről írtak itt : [link] Ugyanaz az évjárat. Valószínűleg tud róla mindenki, mert elismerték a hibát. Ez nem a Panasonic TV, hanem az LG kijelző gyártási hibája.
Korábban ez már hozzáértők többször leírták, hogy a kijelző gyártása során keletkezik.A Régi rendszerben többször is voltam a Kerminél hasonló problémák miatt, akkor csak 1 telefon volt a Kermis részéről és mindenki hajbókolt előtte. Sajnos most már az EU szabályok gyengébbek. Ha lejár a garancia még alkatrészt sem kötelesek a készülékhez biztosítani. Nemrég így kellett egy 60 ezres készüléket kidobnom ( 2 évesen ), mert nem volt alkatrész hozzá.
Akkor megkérdeztem a Fogyasztóvédelmet és azt mondták, hogy a forgalmazó, csak a garancia idejére köteles alkatrészt biztosítani. Lehet az borotva, vagy porszívó, aminek folyamatosan alkatrészre ( penge, porzsák ) van szüksége, nem számít, pedig azokból is vannak több százezres darabok.Másik téma:
Szerintem így videóról nem tudsz hiteles képet kapni az SD adás minőségéről.
Az biztos, hogy a kép csak az Olednél tökéletes minden betekintési szögből.
Üdv. -
daneel_hu
addikt
"Lehet mégis Oled TV-t kell vennem, mert otthon áll a bál, hogy oldalról fakó a TV. Hiába magyarázom, hogy a VA Direkt LED a legjobb LCD technika, kontraszt szempontjából, feleségemet nem érdekli. És őszintén szólva tényleg sz@r oldalról. Én nem tudok/szeretnék vasalni , így lehet TV csere lesz. 55" LG C9-et vennék. Még gondolkodtam a Pana 55GZ950E-n az 5 év garancia miatt.
Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n.
Valaki töltse már le, legyen szíves a hozzászólás alján lévő linkről a videót, és vegye fel akár telefonos kamerával. FHD TV-n ilyen volt."Egy jó tanács.
Ha az oled képességeit akarod videóra vetetni (gondolom telefonnal tegyük meg mindezt ), akkor milyen készüléken akarod ezt visszanézni?Nálunk 65E8 van, és 2 méterről nem nagyon tudom megállapítani, hogy 4K vagy felskálázott 1080i az anyag. Najó talán igen, de nagyon meresztenem kell a szemem hozzá.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #32949 üzenetére
Megnéztem az LG 55C9-et. Nagyon jó a TV képminősége, színhűsége, mozgás megjelenítése. Beégésnek nyoma sincs. Viszont FHD, SD felvételeket 4 méternél messzebbről kell nézni. Ilyen jelnél zajosabb a képe, mint az FHD TV-nek. Valóságban zajosabb volt ennél. 55SM9010-en is néztem, az még rosszabb volt. Pedig ezek azért már jobb 4K-s TV-k. Gondban vagyok, mert a feleségem jogosan reklamálja, hogy a VA oldalról fakul, de 4K-n meg a TV adások minőségével lenne gond.
MM-ben azt mondták, hogy áruházi vásárlás esetén is el lehet állni 14 napon belül, csak nem reklámozzák. Azért érdemes rákérdezni. Lehet, hogy pl. a C9, nem is lesz az MM Onlineon, csak áruházakban.
-
janos666
nagyúr
válasz pinnacle #33685 üzenetére
Az a "zaj" szerintem a vagy a túlélesítés, vagy a dinamikus kontraszt, élkiemelés, stb eredménye lesz. Ha berakod egy Színház, vagy Szakértő módba, és lehúzod az Élesség csúszkát (bár a jobb képmódokban ez "csak" 10-ről indul, ami még tűrhető, de igazából 0-án kapcsol ki), illetve kilövöd az almenükben, ha még bekapcsolva maradt valami "képjavító", akkor nem rakja tele zajos pixelekkel az élek mentét, illetve nem hangsúlyozza ki túlzottan a már tartalomban jelen lévő zajt. Így elsőre életlennek, homályosnak hathat a kép, de ha megszokod, akkor általában rájössz, hogy jobb az eredeti, mint a "feljavított".
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest