-
IT café
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9840 üzenetére
Kábelt ki kell próbálni, elvileg nem lehet probléma. Nálam nem volt gond a 1,5m-ressel.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9840 üzenetére
Nyugodtan próbáld.
Ha nem jó, akkor használd amit szeretnél. 🙂 -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9838 üzenetére
smb és nfs adatrész kb. 512kb
- 128kbGyorsítótár kb. 200Mb
- 64 MBRead faktor 10
- Adaptive
Ezekkel hibátlanul működik a legnagyobb bitrátájú anyag is.
Minél nagyobb értéket adsz meg, annál több erőforrást igényel.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sb
veterán
Köszi. Azóta nem keresgéltem, nem volt időm, nyilván a meglévő stick megy és semmi gondja a HEVC-vel sem, csak furcsálltam és szerettem volna tisztábban látni - akár a tablet oldalra is mert fura, hogy kétféle a megoldás. Az egyiket nem árulják, a másik kapható de kikerült a szöveg, hogy nem tudja. A ködösítés meg megy, mert egyiknél sem tudni akkor pontosan hogy érinti a feautre-öket. Meglévő/új tudja/nem tudja, adott régióra vagy mind, és ha előbbi akkor mi számít régiónak (ebben ugye jött válasz, hogy ez is jóval bonyolultabb lehet mint pl. én tudtam).
De úgy látom ebben marad a homály amazon részről. -
tobias40
veterán
Van egy ilyen stick-em amin akadozik a NAS-ról lejátszott filmek.
Nas syno220+,vezetéken van felcsatolva,NFS-en nézem Kodi alól a filmeket.
Ugyan így van egy Amlogic box-om és azon minden ok Kodi alatt is.
Próbáltam Plex alól is de ott is pufferel.
Van hogy percenként van hogy 40 percenként de nem jó.Mit lehet tenni ilyenkor?
-
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus #9828 üzenetére
Nincs NAS-om és nem is biztos, hogy lesz, valamint egy korábban gond nélkül, első megoldásra működő dologról írtam, hogy valami gond lett vele, kb. 1.5 év működést követően, így nem érzem, hogy erre egy NAS jelentene végső és igazi megoldást. E mellett számos alternatíva van megkerülni ezt a kérdést, számomra csak az volt az érdekes, hogy mi okozhatja azt, a jelenséget, miszerint korában gond nélkül működött valami ami a hozzászólás megírásakor nem, ami ugyanakkor egy másik eszközről továbbra is működik?
Köszi, majd ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz
pkaresz #9823 üzenetére
Amazon Fire TV stick/box - PROHARDVER! Hozzászólások erről a megoldásról van szó
-
kikinda2
tag
válasz
Danecay #9827 üzenetére
Routerenként és hálózati topológiától függően más és más megoldások lehetnek. Ha pl. a routert használod DHCP címek kiosztására, akkor a router beállítások, általában LAN-DHCP menüjében a Domain Name-et beállíthatod a helyi munkacsoport nevére pl. WORKGROUP, ha nálad minden eszköz ezt használja.
Ha használsz SAMBA szervert ott is megadhatod a Domain Name vagy Work Group beállításoknál ugyan azt a nevet.
Ha jól rémlik a stick android derivált rendszert használ, ami elég okos ahhoz, hogy ha csatlakozol egy hálózathoz, felismeri a megosztott hálózatokat. Nem szükséges állítgatni.[ Szerkesztve ]
-
-
Danecay
addikt
válasz
kikinda2 #9825 üzenetére
Köszi!
"Én az otthoni hálózaton minden eszközön azonosra állítom a munkacsoportot. Routeren és a lejátszó eszközön is. Ez segíti a felderítést."
Megmondom őszintén, számomra ez továbbra sem tiszta. Én routeren sohasem állítottam ilyet, de még csak véletlenül sem találkoztam ilyen beállítással, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs, és ez ugyanúgy igaz a lejátszó eszközre is, ami esetünkben ugye az Amazon Fire TV stick. Amennyiben leírnád, hogy ezeket a beállításokat hol találom, azt megköszönném, lehet legközelebb kapóra jön
-
Danecay
addikt
válasz
pkaresz #9823 üzenetére
A spanyol régiós módszerrel feltelepítettre gondolt és ha jól értem azt írja, hogy miután visszaváltotta a spanyol régió alatt feltelepített Skyshowtime-ot magyar régióra, a már telepített Skyshowtime app, így is frissül.
Én egyébként az előbb csináltam meg a "procedúrát", már ha lehet annak nevezni, mert tényleg nem nagy dolog az egész. Lehet címgenerálóval is, hátha valakinek segít. Én ezzel csináltam és a saját telefonszámommal (+36 helyett 00-t kell megadni). Nálam egyből működött, visszaállítani az eredeti régiót és címet pedig még egyszerűbb, mert ezek mind elmentésre kerülnek, így azt már egy lenyíló listából 1 kattintással meg lehet tenni. Szerintem egyszerűbb és gyorsabb, ráadásul még hivatalosabb is
mint a különböző letöltött apk-kal kísérletezni.
-
kikinda2
tag
-
Danecay
addikt
válasz
kikinda2 #9814 üzenetére
Köszi a választ!
Ezt a munkacsoportos dolgot, nem igazán értem, mert az ok, hogy a számítógépeknél ez átírható az alapértelmezett jó öreg WORKGROUP, de ez a router-re, vagy a lejátszóra miként vonatkozik, azt nem értem. Amennyiben arra vonatkozott volna amit írtál, hogy ugyanazon routerre legyenek kapcsolódva az eszközök, arra írtam a hozzászólásomban, hogy
"Egy routerre és IP tartományra csatlakozik az asztali számítógép, a laptop és a Fire stick is"
"A jelszó nélküli megosztásokhoz a Windows alapból nem enged hozzáférni, ezt a következő parancsok adminisztrátori parancssorban történő lefuttatásával tudod engedélyezni"
Ettől függetlenöl még fel kellene derítenie az eszközt, max. jelszót két hozzá, de nálam nem ez a probléma állt fenn. Miután megtalálta a Fire Stick a laptopot, alapértelmezetten kérte is a jelszót, amíg ki nem kapcsoltam, bár én ezt nem ilyen regedit-es megoldással tettem, csak egyszerűen Windows alól.#9819 SunMount3r
Win 11 - Gépház / Hálózat és internet / Speciális hálózati beállítások / Speciális megosztási beállítások
Minden adat / Megosztás jelszavas védelemmel / Ki
Egyébként tegnapról mára, úgy hogy nem csináltam vele semmit működik
-
Onderon
senior tag
Tegnap volt egy frissítés a Skyshowtime app-hoz, minden gond nélkül felment. Hál'istennek akkor nem kell régiót váltogatni az update-ekhez.
-
lm83
őstag
Itt vannak találatok apkmirroros telepítésre keresve, hogyan csinálták.
[link] -
a2d2
addikt
Én próbáltam vagy 3 különböző verzióval, csak a tavaly lehúzottat tudtam volna telepíteni, az ideieket nem.
Downloader appal letöltöttem a fájlt mint eddig, de a telepítésre rányomva csak valami hülye kis ablakot dob be az install helyett a file manager.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
kikinda2
tag
válasz
Danecay #9808 üzenetére
Fontos, hogy a Windows, a router(ek) és a lejátszó ugyanazon munkacsoportban és szubneten legyenek, ezt ellenőrizd.
A jelszó nélküli megosztásokhoz a Windows alapból nem enged hozzáférni, ezt a következő parancsok adminisztrátori parancssorban történő lefuttatásával tudod engedélyezni:reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\LanmanWorkstation /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
Ha újraindítás után sem működik, akkor még megpróbálkozhatsz a következő parancsokkal, hátha:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters /v AllowNBToInternet /t REG_DWORD /d 1 /f
sc config mrxsmb10 start=disabled
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters /v SMB1 /t REG_DWORD /d 0 /f
sc config fdPHost start=auto
sc config FDResPub start=auto
enable web service discovery = yes
-
lm83
őstag
válasz
pkaresz #9806 üzenetére
Senki nem mondta, hogy be kell hozzá hazudni Spanyolországot, hogy működjön!
Hülyeségeket ne terjessz tovább...
Ugyanúgy fel tudod telepíteni sideload az apk-t ahogy eddig is.
Fórumtárs azt a könnyebb megoldást írta le korábban, hogy ha átállítod a régiót spanyolra, akkor az amazon appstore-ból is feltudod egyből telepíteni. Mert spanyolban, meg másik 3 országban is Európában majd a jövőben, hivatalosan megjelent a stickre az alkalmazás. -
Danecay
addikt
Arra van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben, leginkább a router-eim cserélgetése óta vacakol a számítógépem stick-es elérése? Legutóbb már azt gondoltam, hogy megoldottam a problémát, amit már akkor is furcsa megoldásnak gondoltam, de pillanatnyilag működött. Akkor az volt, hogy szétválasztottam az új, garanciában cserélt routerem 2.4 és 5GHz-es frekvenciiáit, úgy ahogy az a korábbi routeremnél is volt, így már az X-plore fel tudta deríteni a PC-n megosztott mappát, viszont most újra nem. A kívánt mappa meg van osztva "Mindenki" felhasználóval, miközben az User mappát alapértelmezetten látnia kellene, a hálózat felderítés engedélyezve van, a Windows-szolgáltatások be-és kikapcsolásánál engedélyeztem az SMB 1.0 funkciót, ami már egy ideje alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van a Windows-ban, viszont mivel a laptopot látja a Fire stick, anélkül, hogy ez be lenne kapcsolva, így minden bizonnyal ez nem releváns. Egy routerre és IP tartományra csatlakozik az asztali számítógép, a laptop és a Fire stick is, a Laptopot most is megtalálta egyből, úgy hogy korábban más tartományban volt, de a PC-met nem. Próbáltam FTP server kapcsolatot indítani Fire stick-en X-plore alól, amire a PC-ről próbáltam csatlakozni FileZilla-val, de valamiatt rohadtul nem látja.
Van valamilyen ötlet, hogy mi történhetett. Korábban valójában így laktam be a Fire Stick-et, hogy letöltögettem a szükséges dolgokat egy megosztott mappába, amiket aztán az X-plore segítségével a Stickre telepítettem, és amikor ezt először próbáltam, akkor is működött az egész, de most nem vágom mi van. . Tudom, hogy ott a Fire Tools Androidra, de engem most sz érdekelne leginkább, hogy vajon miért nem működik?Ötlet?
-
SunMount3r
nagyúr
Nincs semmiféle hangrendszer, amibe dughatnám. Még mindig csak a TV hangszórói "dalolnak". Bár tervezek egy ilyesmit venni, hogy legalább egy sztereó hangfalat tudjak rákötni, de kétségeim vannak, hogy lehet e majd így a TV távjával hangerőt állítani, ha a TV HDMI ARC-jára kötöm az eszközt.
#9803 Danecay: Nem tudom nagyon mozgatni a TV-t, mert egy keskeny "bárpult" szerűségen van, olyan helyen is, ahol nehezen férek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Danecay #9801 üzenetére
Az én egyik TV-mnek amibe egy 4K gen 2 van dugva, full fémlemez hátulja van. Nem gondolom, hogy jótékony hatással lenne a wifi-re.
- Bármi árnyékolhat, nálam is fém a TV hátlapja, mégis simán megy a 400 Mbps. az alkatrészek döntő többsége is fémből van, sok tényező van hatással a vezetéknélküli kapcsolatra, a közelben lévő BT-os egér, egy számítógép, egy bútor, egy vezeték a falban, a falon kívül, stb. Egy AC-s routertől, ráadásul egy Wifivel telített területen nem kell csodára számítani. Sokan azt hiszik, hogy a router fél méterre van, akkor az jó kapcsolatot biztosít, pedig sok esetben inkább gyengít, mivel interferencia is felléphet.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
wjoe
tag
válasz
SunMount3r #9802 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod a sticket a hangrendszerbe dugni. Nálam kényszerűségből így van, mert a TV-ből nem megy vissza a HD hang a soundbar-ba.
-
Danecay
addikt
válasz
SunMount3r #9802 üzenetére
Elképzelhető, bár most 170Mbps-ot mértem, ami megfelel a kábelen mért sebeségnek. Kb. ilyen gyors a netem, ráadásul hosszabbító nélkül, vízszintesen van bedugva a stick a TV-be, a router pedig a szomszéd szobában, kb. a TV képernyőével szemben, tehát mindenképpen útban kell, hogy legyen a TV fém hátulja. Amennyiben nálad ez műanyag, úgy nem hiszem, hogy nagyban befolyásolná a wifit, de megpróbálhatod, HDMI hosszabbító vásárlása előtt úgy forgatni a TV-ta routerhez képest, hogy ez biztosan kizárható, vagy megerősítő legyen. Esetleg próbáld meg újraindítani a sticket, úgy emlékszem, hogy nálam volt, hogy segített.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9798 üzenetére
Egy Asus RT-AC55U a Router-em, nem hiszem, hogy ez olyan gyenge lenne.
- nem is egy "erőmű". Esetleg próbálj ki egy AX1800U, AX53U-t.Esetleg nincs a legideálisabb helyen, node kinél van ott?
- pl. aki Mesh hálózatot épít, annak ideális helyen van, nálam is az van, pont ezért lett így kialakítva, hogy ne legyenek vételi és sebességgel kacsolatos gondok.És már írtam, hogy ez "lépcsőházas" Wi-Fi vadászat -
Wifi6, Wifi6E router ezt is megoldja, de egy olcsóbb Mesh is., pl. 2 db AX1800U-val kevesebb problémád adódna.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Egy Asus RT-AC55U a Router-em, nem hiszem, hogy ez olyan gyenge lenne. Esetleg nincs a legideálisabb helyen, node kinél van ott? És már írtam, hogy ez "lépcsőházas" Wi-Fi vadászat, itt körbe vagyok véve rendesen még 5GHz-esekkel is.
De amúgy, ha a teló hozza a 160Mbit-et, akkor azt a Stick is hozhatná.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9796 üzenetére
…kb. 160Mbit jön össze, tehát azért a Stick biztos "lehetne" gyorsabb.
- Esetleg a hálózatod nem túl "acélos". Nálam a 10 éves TV-k is 300 Mbps körüli sebességre képesek.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Mértem az Oookla-val egy telóval pont onnan, ahol a Stick is van és kb. 160Mbit jön össze, tehát azért a Stick biztos "lehetne" gyorsabb.
#9795 gyűrű: Eleve azzal van bedugva. De épp gondoltam, hogy egy hosszabb adapterrel ki tudnám hozni a TV mögül a TV mellé. Ha veszek egy 1,5 méteres HDMI hosszabbító kábelt és úgy dugom be a Stick-et, azzal szerintetek nem lenne gond?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9783 üzenetére
Van hozzá egy adapter, abba dugd bele és akkor lógni fog.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9781 üzenetére
Nálam a 4K max hozza a 400 Mbps-t, egyáltalán nem rossz cucc. A router a másik szobában van, kb 1,5 m és egy 30 cm-es tégla fal van közöttük.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
solti
senior tag
válasz
SunMount3r #9783 üzenetére
erősítőbe van dugva a stick és meg tudtam oldani hogy függőleges maradjon (falnak támasztva) . Nálam komolyan romlik az átvitel ha eldől oldalra.
Egy speed testet megérhet másnál is a történet.. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9781 üzenetére
Nálam másik helyiségben van a router,
kb. 8m. 1 fal.
Ilyen a wifi és az usb modem speed test. -
solti
senior tag
2nd gen. firestick 4k-nál azt vettem észre hogy, nagyon nem mindegy hogy áll. Függőlegesen gyorsabb sokkal.
-
SunMount3r
nagyúr
Köszi, de ez se sokkal jobb (nálam), igaz 4 mérésből kétszer jött ki 80Mbit-re és kétszer pedig 100Mbit körülire, de ezt 5GHz-re édes kevésnek érzem. (1 szobával odább, 1 fal és 1 ajtó blokkol a router-től). Nekem ráadásul erre azt írja a stick (még a 100Mbit-es mérésre is), hogy max 1080p-t tudok vele "kafán" streamelni... Ezt nem tudom honnan veszi, ha egyszer ez alapvetően egy "online" streamer cucc és mondjuk egy Prime 4K videó bitrátája közelében sincs ennek az értéknek
, de mind1).
Holnap megpróbálom 2.4GHz-en, hátha... (És folytatódik a "lépcsőházas Wi-Fi örömparádé"...
)
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz
Hieronymus #9779 üzenetére
???
A stick kuka? Erre? Jó előjel![ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
-
blakey
titán
Ez a sebességteszt, az előző az állapotot mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #9775 üzenetére
Próbáltam ezzel a Speed Test-el
- A sebességet úgy is tudod ellenőrizni, hogy Settings/Network majd kiválasztod a megfelelő SSID-t és futtatsz (Play) egy sebességtesztet.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Hát egyelőre nálam a Wi-Fi teljesítménye nem olyan meggyőző a 4K Max-nak (2.nd Gen).
Próbáltam ezzel a Speed Test-el (a Store-ból) és van amikor kicsivel 100Mbit fölött, de van amikor 40Mbit körül méri a letöltést. Gigabites stabil netem van, PC-ről, kábelen ugyan ez 900Mbit fölött szokott lenni. Persze nem is várok ennyit a Wi-Fi-től, de azt hittem a videókhoz "megnyugtató" 150-180Mbit az tutira meglesz vele. Nyilván a nagy bitrátás videók miatt aggódom ennyire.Valaki tudja, hogy az Ookla Speedtest-et hogyan lehet működésre bírni a Stick-en?
Letöltöttem innen és az X-Plore-al installáltam is, de a kezdőképernyőről nem jutok tovább, bármit nyomok a távon.Vagy tud valaki az Ookla-n kívül valami tuti megbízható internet Speed Testet, ami reálisan mér és működik is a Stick-en? Ti mit használtok erre?
(Azt szeretném főleg megtudni, hogy 2.4, vagy 5GHz-en jobb e nálam a sebessége.)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
őstag
válasz
mik-oca #9768 üzenetére
Kicsit lejjebb ott a megoldás!
lemmy9
Megnyitod az amazon fiókodat böngészőből (ha com-on regisztráltál akkor azt ha de-n akkor azt) és ott lehet módosítani a country/regoin settings-ben. Én a google maps segítségével kerestem egy létező madridi címet beírtam aztán stick újraindít és már engedi is telepíteni a skyshowtime appot.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
4K-s TV-knél fennál a kép 1/4-ése és teljes képernyőre történő nagyítása. FullHD TV esetén ez nem áll fent és néha, hogy 4K TV-k esetében sem. Nekem is 4K Max gen2-m van, 2 db. is, az egyik egy FullHD-s TV-n a másik pedig egy 4K-sban dugva. A FullHD-s TV-vel használt Skyshowtime-al még soha nem volt bajom, de a 4K-ssal legutoljára is a felnagyított képet kaptam, ezért én is a spanyolos megoldásra fogok rápróbálni.
-
gabo01
őstag
Ha frissiteni szeretne és nem működik a visszaállított régióval akkor a frissítés idejére újra Madridba költözöm!
Persze jobb lenne ha innentől már működne. -
Azur76
tag
Miért nem a saját alkalmazásboltból lett letöltve a Skyshowtime?
Régió váltás, letölt aztán vissza magyarra , kb 5 perc pedig soha nem csináltam ilyet. -
l.kiss
tag
Ma találkoztam a problémával, nekem 4kMax gen2 van, a tv fullhd.
1. Telefonra letöltöttem az Aptoid telepítőjét.
2. Easy Fire Tools segítségével telepítettem a stickre
3. Engedélyt adtam neki
4. A telepített Aptoid áruházból telepítettem a Skyshowtime app-ot.
Nekem működik, sok sikert!"... és a jó győzött, mint mindig."
-
Onderon
senior tag
Sziasztok,
nálam most már 4. napja állandóan frissíti a távirányítót, amikor bekapcsolom. Próbáltam már az elem kivesz, újraindít, megvár üzenet hogy nincs távirányító, elem berak, megtalálja, nagy nehezen frissíti, de másnap megint csinálta, vártam vártam, eltűnt a frissítés, gondolom készen lett, vagy nem tudom, nem írt semmit, aztán másnap megint és ma megint. Láttatok már ilyesmit? Fire TV 4k Max 1st Gen.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Megjött a 4K Max Stick. Eddig minden OK-nak tűnik, de eleinte a Kodi-val volt egy pár 4K-s videó, amibe beleakadt (mintha lapauseolt volna, de beletekeréssel tovább indult). Aztán átírtam a Kodi beállításaiban ezeket:
smb és nfs adatrész kb. 512kb
Gyorsítótár kb. 200Mb
Read faktor 10Azóta jónak tűnik, remélem így már nem fog megállni a lejátszás. Amúgy csinált ilyet másnál is?
Másik kérdésem: A Stick beállításaiban bekapcsoltam az "autó freki váltást", de ugye a Kodi-ban is bekell ezt külön kapcsolni hozzá?
Köszi!
-
gabo01
őstag
Sziasztok!
Ez a kép fogadott ma az egyik stick-en:
Találkozott valaki ezzel?
Apkmirror-ról a stickre telepíthető legfrissebb van fent azt hiszem októberi verzió. Az újabbak nekem nem települnek.
Tud valaki megoldást? -
redjam
csendes tag
válasz
SunMount3r #9744 üzenetére
ez esetleg: Amazon Fire TV Stick 4K (3. Gen) – 2024
valójában csak 2023 -asnem max, de a különbség csekély, ebben a videóban egymás mellett mutatja be a srác:
Most Powerful Fire TV Stick 4K MAX (2ND GEN) (2023) - Impressive Perfomanceés itt látod, hogy kinézetre miből lehet beazonosítani: How to identify which model, year, generation Amazon Fire TV, Stick, Cube, Edition you have – Updated July 2024 | AFTVnews
redjam
-
Mano66
senior tag
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Danecay
addikt
Sziasztok! 2db. 4K Max Gen2 stickem van v8.1.2.7 Fire OS-el, és egyelőre csak az egyik dobálja a frissítést. Beleolvastam a lefutóbbi kommentekbe és olvastam, hogy lehetnek valamilyen jogi problémák, licensek, ezért az lenne a kérdésem, hogy frissíthetek e bátran, vagy a frissítés esetleg valamilyen korlátozásokat hoz?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Valaki meg tudna dobni egy linkkel, ahonnan sweet.tv-hez le tudok tölteni egy müködő apk-t ? köszi!
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #9748 üzenetére
Tudtommal ugyanazt tudja ezen a téren, nekem is csak sima lejátszóként van használva eleinte kodival de nemrég áttértem vimu-ra. Nekem sokkal jobban bejön illetve a Hisense tv-men a dv anyagokat ia jobban kezeli mint a kodi
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
trance89 #9747 üzenetére
Nekünk főleg hálózati videólejátszónak kellene a Kodi-val. Az mind érvényes rá ezzel kapcsolatban ami az összefoglalóban is van? Tehát sima 4K is ugyan azt tudja a Kodi-val? Vagy vannak azért a Max-nak előnyei is ezen a téren? Pl. olvastam olyasmiket, hogy bizonyos hangsávokat csak DD-ben tud kiküldeni, de ez már régen volt, szóval ilyesmikre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #9746 üzenetére
Nincs a sima 4k 2gen-el semmi baj, valójában alig tud kevesebbet mint a max, nekem is az van mert sokkal olcsóbban hozzájutottam fél éve kb. Pontosan ugyanazt tudja mint a max gen1. Mindenki a max 2gen-t hajtja, tök feleslegesen ha az olcsóbbik 4k is bőven megteszi
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
addikt
válasz
SunMount3r #9744 üzenetére
Ez kell neked [link] mehet rá a 4 ezres kupon is ami 20 felett érvényes. Emailben szoktak küldeni ha már vásároltál. Ha még nem,azt hiszem új regisztrációnál is adnak valami kupont.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #9743 üzenetére
Hoppsz, most látom csak hogy ezek csak a sima 4K verzió, nem pedig a 4K Max. 4K Max-ot itt nem is találtam...
-
-
kenicsab
tag
válasz
SunMount3r #9741 üzenetére
Szia!
Ettől #9695 olvass vissza, ott van néhány link!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Urak, bárki tudna egy linket az "igazi" 4K Max 2.Gen Stick-hez, ahonnan viszonylag jó áron rendelhető ide "magyarba"? (Külföldi shop is játszik, persze.)
Köszi!
-
Fandango
veterán
válasz
spiky03 #9737 üzenetére
A stick appstore-ból nem akart települni, valami ár problémája volt. (azt írta ki, hogy a legutóbbi látogatásom óta az ár változott). Aztán leszedtem az apk verziót, továbbra is az ár probléma miatt nem települt. Végül a számítógépen az amazon oldalán adtam hozzá az appokhoz, és így már egyből meg is jelent a sticken hogy telepíteni szeretném e az appot.
Nem értem, hogy miért problémázott alapból, hiszen ingyenes az app, de végül csak felment.
Egyébként ha spanyol a régió, akkor a stick főképérnyő menü is kicsit más lesz, mert például megjelenik egy gaming gomb, ahol játékokat lehet elérni, telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Mindenki csak homályosan fogalmaz, hogy konkrétan mivel sérti a Nokia szabadalmát az Amazon, de mivel csak 4K (HEVC-t /H.265/) támogató Fire stick-eszközök érintettek egyelőre, valószínűleg ez a video tömörítő kodek, vagy ennek a hardver/szoftver/streaming összehangolása a szabadalmi vita tárgya...
...u.i.: és igen, igazad van. valószínűleg ezért van az Amazon fire tableteknél a figyelmeztetés, hogy nem képesek a H.265 kódolásra....[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz
Hieronymus #9731 üzenetére
Ez biztos?
Anno keresgéltem mert az első cikkek csak a "streaminghez kapcsolódó" technológiáról írtak mint ok. Aztán volt pár írás ami konkrétan ott is a codec-ekről szólt. Gyanítom nem magáról a codecről vagy a tök tudja, az elég blama lenne ha egy 1000 helyen használt codec felhasználását csak úgy el***ák.Viszont a lényeg nem is ez lett volna, hanem a korlátozások módja. Ez nekem továbbra sem világos, hogy milyen alapon tiltják az esetlegesen ilyen feature-öket a 3 féle lehetőség közül (lásd fentebb).
Mivel a forgalmazása szűnt meg azt hittem, hogy tök egyszerű: nem adnak el újat, a régiek meg érintetlenek. Ehhez max egy X/Y régióra vonatkozó korlátot adnak hozzá, ez tiszta ügy, fizikai paraméter hol vásárolod.
De a tablet alapján más a helyzet... az ok pedig hasonló. Már ha igaz az általam írt codec érintettség.Na mindegy. Ha nincs róla egzakt infó az se gond. Vélhetően ha nagyobb korlátozások lennének már tudnánk róla.
Max annyi érdekes, hogy ezt az amazon kommunikálhatná egyértelműbben.
-
A válasz röviden.
Ha valamely cég fogást talál az Amazonon és pert nyer, akkor korlátozás lesz a vége. A 4K-s stick Wifi kapcsolata sértett szabadalmi jogot. A bíróság megtiltotta a forgalmazást Németországban. (A tápellátás USB csatlakozója miatt amúgy is forgalmazási korlátba ütközött volna az Amazon, az év vége után.)A táblagépben nem tudom. Vélhetően egyszerűbb volt tiltani, mint a jogdíjat utólag megfizetni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
sb
veterán
válasz
Hieronymus #9729 üzenetére
Köszi. Ezek szerint az elérési hely (IP?) is mindig tényező. ?
A standard lakóhelyem mi határozza meg? Más fix beállítást nem látok a lokáción kívül.Inkább német nyelvterületre optimalizált... A támogatott képátviteli szabványok.
Fogalmam sincs mi a különbség a modellek között, csak annyit láttam, hogy van külön német címre szállítható és egyéb címre szállítható tétel az amazon.de-n.Viszont ha az utolsó mondatot nézem akkor ezt jó lenne konkrétan látni mit, mi alapján és hol lehet használni.
Innen indult ugye a kérdésem...
1. A Fire Stick 4K modellek ott kivonva a forgalomból, ha jól gondolom épp valamilyen képátviteli funkció miatt.
2. Fire HD tablet-nél megjegyzés, hogy HEVC nincs támogatva. Nincs megadva hol és hogyan, csak háttérinfó, hogy "Németországban".
3. És akkor ebből kérdés, hogy lehet-e már korábban megvett Fire Sticknél hasonló korlátozás. Akár most, akár később. És ha igen (tabletnél is releváns) vajon konkrét helytől (IP) függ, fix helytől (lakóhely(=lokáció?)) vagy modelltől függ?@zoltan6
Köszi! Bár fordítva gondoltam alapvetően, Prime-on volt tartalom amit több lokáció beállítással sem tudtam lejátszani és nem tudtam hol lehetséges... de végül itt is megtaláltam indirekt módon. Modjuk kicsit fura volt, mert két sorozatként jelent meg a kétféle lokáció, de végül is sikerült.
Amúgy német lokációban lejátszható elvileg. Amivel próbálkoztam, szóval vélhetően akkor itt más is számított, nem csak ez a beállítás. -
A kérdésedre kettős válasz van.
Amit a lakóhelyed szerinti országban el lehet érni, azt az üdülés alatt is el lehet érni, más országban.
EU- belül biztosan.
A tartalom gyártója, a forgalmazónak, területi korlátozásokkal adja át forgalmazásra, az audiovizuális termékeket.
A régió átállítása önmagában nem oldja meg az elérhetőség problémáját.Ha a lakhelyedtől eltérő országban veszed igénybe a szolgáltatást, akkor az adott ország szabályai is vonatkoznak a szolgáltatásra.
Ha Svájcban egy bizonyos tartalomra korlátozás van. Azt a tartalmat nem lehet elérni Svájcban. Függetlenül attól, hogy hol vetted az akármilyen régiós eszközödet.
mod.
Tudtommal van német piacos és azon kívüli,...
Inkább német nyelvterületre optimalizált.
A távszabályzó gombjaira szitázva van a gyors elérésű szolgáltatás.
Más régiókban ez nem egyértelmű "üres" gombok vannak.
De ilyen korlátozás például a felhasználható WIFI csatornák halmaza.
A támogatott képátviteli szabványok.[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
sb
veterán
válasz
Hieronymus #9722 üzenetére
Az se gond... ha a vásárolt eszköz határozza meg az már inkább. Tudtommal van német piacos és azon kívüli, de nem vagyok ezekben otthon, ezért is kérdezem.
Egyébként ha már a régiónál tartunk, bár ez inkább Prime kérdés, de talán itt tudhatják a legjobban... adott tartalomra hol nézhető meg, hogy hol elérhető? Van weben rákeresve megjelenik mint "ebben a régióban nem elérhető" tartalom, de innentől nem tudni, hogy hol lehet elérni (location-t váltani próbáltam többfélét is de az nem oldotta meg).
-
blakey
titán
válasz
zolikaDB #9725 üzenetére
Mert előtte valami miatt telepítve lett. Anélkül nem működik a kiegészítő. Elég sok videó-kiegészítő használja.
-
zolikaDB
veterán
válasz
silver-pda #9724 üzenetére
Én simán a Kodin belül rákerestem a kiegészítők közt az RTL+ra, telepítettem, és megy.
-
zolikaDB
veterán
válasz
silver-pda #9721 üzenetére
RTL+ nálam is Kodi alól megy.
"inputstream.adaptive" - ez mi, mire való? -
-
silver-pda
aktív tag
válasz
zolikaDB #9715 üzenetére
Skyshowtime: igaz nem play áruházban van, de letölthető máshonnan és simán telepíthető.
RTL+ : na ez macerásabb kicsit, kell a kodi és az alá add-on-ként mehet. Na ez nekem se volt egyszerű, inputstream.adaptive nem ment fel, azt is kézzel kellett felrakni. Utána viszont ok.
Mindez 4k max gen2-n -
sb
veterán
Sziasztok!
Arról tudok, hogy jogi problémák miatt nem forgalmazzák a 4K/4K MAX-ot jelenleg, viszont mi a helyzet a meglévő modellek problémás feature-eivel?
Amazon.de-n feltűnt, hogy más eszközök is kaptak korlátozást, a Fire HD 10 tablet pl. "H.265/HEVC wird von diesem Gerät nicht mehr unterstützt." Developer.amazon.com szerint H.265 (HEVC) is not available in Germany.
Bár nem ugyanaz, hiszen ez kapható, de gyanítom kapcsolódik a fentihez, lévén itt HEVC, ott 4K modellek tiltásáról van szó. Meglévő 4K stick modelleknél bármi hasonló lehet/várható?szerk: Ez gondolom Prime-ban beállított location alapján mehet.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz
zolikaDB #9715 üzenetére
Ha nem tudod mi az AFR, akkor te vagy a legjobb player használó a gyártók szempontjából. Néha én is örülnék neki, ha ilyen "tudatlan" lennék, akkor legalabb nem látnám azokat a hibákat, amik miatt sokszor napokig bámulom a megjelenítőt egy-egy új kütyü megvásárlása után
-
blakey
titán
válasz
zolikaDB #9715 üzenetére
Mert a Fire TV-hez képest fényévekkel rosszabb. Ha nem Fire TV vagy Google CC, akkor inkább többért jobbat. Minimum Homatics (Dune, Nokia) Dune Premier 4K Pro, ezek jók és még jobbak is tudnak lenni.
-
zolikaDB
veterán
Oké, legyen így.
20€ is oké, de mennyibe kerül, ha a postás ideadja a kacsómba?
"per miatt letiltották a forgalmazását" - ha jól érzem, ez sem 40€.
Igen, igénytelen vagyok, de nem tudom, mi az az AFR meg HD hang, szóval ezeket nem is kell választanom akkor
Van egy 12 éves fullHD LG TV-m, azon a stick, meg HDMI-n egy Samsung 3.1 soundbar. Így pont jó most
De ha a konklúzió az, hogy ez uralja ár/értékben a piacot, akkor azt is elfogadom.
Csak feltételezném, hogy egy Google kütyü puci Android TV-vel bármit fogad és bmi felmegy rá Play-ből...?! Tehát ott egy RTL+ vagy Skyshowtime nem kínlódás. -
válasz
zolikaDB #9711 üzenetére
A sima stick 20€ rendszeresen. A 4K Max 2 40€ volt legutoljára mielőtt a per miatt letiltották a forgalmazását. Azt nagyon nem hiszem hogy a Xiaomi-val nem kell mókolni, na meg hogy megy az összes streaming kliens meg van AFR meg HD hangok meg ilyenek.
Tudod, olcsón/egyszerűt/gyorsan, kettőt választhatsz."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
zolikaDB
veterán
Google, Xiaomi, illetve ezek variációi, akár Kínából.
A sima Stick sem 6-7e Ft már: [link]
Valahogy megöregedtem ahhoz, hogy folyton mókoljak egy kütyüt ahhoz, hogy jól működjön
De: egyrészt nem jártam utána, nem mélyedtem el a dolgoban, csak megfogalmazódott bennem, hogy nekem ez így néha már nyűgös.[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
válasz
zolikaDB #9703 üzenetére
Megnéztem ezt az xapk-t.
Most ebben van obb könyvtár külön, meg az apk.
Jól emlékszem régen játékokat is így lehetett telepíteni. Hogy felraktad az obb-t, aztán apk telepítés és indítás után akkor már megvoltak az adatok, nem állt neki letölteni, ami amúgy nem sikerült volna. Ez kb olyan tíz éve, még 4.1. 4.2, 5-ös verziónál.
Na szóval ha a csomagból csak az apk-t telepíted fel és indítod akkor nem működhet a dolog? -
lm83
őstag
Azt megnézi valaki, ha már fentvan a skyshowtime és utána váltasz régiót, akkor frissíteni engedi-e?
Vagy előtte kell egy uninstall? -
válasz
zolikaDB #9703 üzenetére
Kicsit unalmas, hogy az appok nagy részével így kell bohockodni...
Valamit, valamiért.
Az Amazon saját szolgáltatásaihoz forgalmazza a FireTV eszközeit.
A teljesítményhez és a szolgáltatásokhoz képest olcsón.
Még annak is örülni kell, hogy más forrásból lehet appot telepíteni.
Ugyan ez az eszköz VIDAA rendszerben kapna néhány appot, nulla extra lehetőség mellett.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Autós kamerák
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest