- Synology NAS
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Linux kezdőknek
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
spanyoll #16014 üzenetére
Ma mesélte Kovács Gyula segédoperatőr, hogy egyszer (nagyon régen) egy színész elég magasról vízbe esett, ő pedig jó úszóként utána ugrott segíteni. Csak hogy nála volt még két Arri 2C-re való objektív is.....
Utána amíg nem kerül szervízbe, addig is gyorsan bele kellett dobni a a drága felszerelést az elérhető legtöményebb alkoholba.
Az alkohol egyrészt kiszorítja a vizet, nem korrodál és nem hagyja hogy a vízkő és egyéb sók lecsapódjanak az objektívben. -
_seth_
veterán
válasz
spanyoll #15879 üzenetére
Új Canon 600D mattüvegén vagy valamely részén a keresőnek is volt gomba, cserélte is az edigital azonnal. Ráadásul nem is apró volt hanem egész szép nagy.
kokr: van vele gond mert van amikor valóban mellélő ezért jobb lehet ugyanazt a képet kétszer is elkészíteni de a képminőség amit tud az jóval magasabb árkategóriát képvisel. Nekem is van 18-55 és 55-250 ISII is de az 50 1.8 ami igazán szép képet készít, kicsit gyenge az anyaga, az összeszerelése és sajnos az AF is de azért ajánlott beszerezni
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #14358 üzenetére
Teszt szerint azért több különbség van mint f/4 és f/5.6 között. TC-t nem veszem figyelembe, lehet hogy nem sokkal hanem csak teszt szerint gyengébb. Engem mindenesetre meglepett mert nem vettem észre ilyesmit.
Teleconverter a szavaimból kivéve. De nem szeretnék olyant.
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #14213 üzenetére
Lelkem rajta,így van.
Azért az övön aluli hogy vissza kell küldeni szervizbe hogy kalibrálják az objektívet,vagy épp a váznak nem küld megfelelő jelet hogy hány mm-en áll épp az objektív,vagy hogy gyári darabnál ragasztani kelljen a fókuszáló üveget az objektíven. Talán mit gondoljak, rendjén van ez így? Ilyen fejlettségű világban nehogy már ezt kelljen elfogadhatónak tartanom. Igaz ennyi pénzért mégis mit várhatnék.. Örüljek ha egyáltalán működik, hátnem? Meg idegeskedjek hogy hány hét mire bekalibrálják a lencsét, vagy észrevesznek rajta mást is.. Ha hiszed ha nem kapnék egy 17-50es Tamront kisorsolnám itt az emberek között hogy kinek adjam.
Maradjunk ennyiben. Engem az ideg szétvetne ha így járnék hogy újonnan vett termékkel bármi bajom is lenne.
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #14197 üzenetére
Notórius azért nem vagyok, de ~130 környékét megadok egy normál zoom obiért ha úgy van (remélem ennyiért már odaadják már) De tény azok között vagyok akik ingyen sem fogadnának el egy tampon lencsét.
Csupán abból kiindulva mert idegesítene ha nem működik jól, ne firtassuk ezt a dolgot inkább mert elfogult vagyok.
-
Clemi
veterán
válasz
spanyoll #13826 üzenetére
Rendicsek. Az adobe Camera Raw programmal 8-9-es minőségben mindenféle piszkálás nélkül egyszerűen csak átkonvertáltam néhány RAW fájlt. Feltettem egy rar csomagban a data.hu-ra.
Innen letölthető. Kíváncsi vagyok szerintetek milyen a minőségük.
De tényleg nincs senkinek ilyen Tamron 70-300 Di SP VC 4-5,6 obija, hogy nyilatkozzon, neki úszik-e a kép a keresőben, miközben a stabi dolgozik?
-
-
aleister
veterán
válasz
spanyoll #13626 üzenetére
Siófoki vagy, ugye?
23-án megyek föl Pöstre a Canon műtermes izére. Szerintem kocsival toljuk majd, és pályázunk. Szóval, ha el tudsz jönni Keneséig, akkor ott kipróbálhatod. Szombat reggel megyünk, vasárnap délután/este jövünk. Esetleg visszafelé (vasárnap) beugorhatok 'fokra, és akkor tolunk egy naplementés megoldást, te meg tesztelhetsz bátran.
-
-
aleister
veterán
válasz
spanyoll #13622 üzenetére
Huh, írtam egy csomót, de aztán elvitte a Tűzróka.
A lényeg: kb ugyanaz a képminőség. A Tami minimálisan élesebb, a Nikkor a szélek felé jobban lágyul. A Nikkor állatira CA-zik.
Tamiban állati pro a VC. Hátránya, hogy utána minden más stabit képes lenézni az ember.
A fentiek, az ár és az 5 év gari fényében én a Tamront ajánlom.
ps: sry, de nem volt idegrendszerem/időm még egyszer mélyebben kifejteni az okokat
-
Eagl3
veterán
válasz
spanyoll #13619 üzenetére
A napokban vettem egyet, mivel még nem tudtam szabadba vinni mert beteg vagyok, ezért nem alkotnék véleményt a képminőségről, ellenben kattintgattam az erkélyről vele és hát a stabilizátor az valami kegyetlen durván jó. Olyan szinten kimerevíti a képet, hogy nem hittem a szememnek, olvastam, hogy jókat írtak róla, de ezt nem gondoltam volna.
A másik dolog, hogy ebben a tartományban már biztos nem vennék stabi nélküli objektívet, szerintem sokszor lenne használhatatlan. Már a keresőben is úgy remeg a kép mint az állat stabi nélkül.
-
válasz
spanyoll #13597 üzenetére
Vagy kivárod, vagy sokért lesz.
+ ha beírod, hogy keresel, akkor az árat emelhet, mert látják, hogy valaki épp keres...
Ha F4 is jó, akkor még a Sigma 17-70 2,8-4 OS HSM is képbe kerülhet.
Az élesség meg darabfüggő, minden használt obit, meg kell nézni, hogy mit tud valójában. -
Santiagain
őstag
válasz
spanyoll #13389 üzenetére
Nem Te felelsz véletlenül a kormányzati kommunikációért?
Elképzelem, ahogy hobbifotósok százezrei dobják el a 20k-s kompaktokat, hogy 600k-ért vegyenek D600-at félmillás üvegekkel.
Egy D3100 és egy D600 között hatszoros különbség van árban. Erre jön az obik közötti nem elhanyagolható árkülönbözet.
A DX élt, a DX él, a DX élni fog. Még jó sokáig. -
.DLL
veterán
válasz
spanyoll #13387 üzenetére
Miért haldoklik? Nem lehet több megapixelt eladni? Majd jön a mikroprizmás színbontó rács, aztán természetesen nem a dinamikára, zajra fog fordítódni az előny, hanem megapixelekre. Aztán majd használhatunk méréstechnikában és űrkutatásban alkalmazott optikákat, hogy kirajzolja a képpontokat. Aztán ha elérkeztünk oda, hogy egy érzékelő képpont egy fotonnyi felületű, akkor beszélhetünk bárminek is a haláláról.
-
Clemi
veterán
válasz
spanyoll #13261 üzenetére
Bocsi de nem UV hanem Polár szűrő kérdezett
tejeskifly Igen, van különbség sokszor nem is kevés. Ezzel kapcsolatban a Youtube-on is találsz bemutató filmet, ahol láthatod mennyire semmit nem csinál a beeső fénnyel egy nagyon olcsó gyártmány, és mellé még a képet is lágyítja sokszor nem kicsit.
Ha tanácsolhatom, ne spórolj a polár szűrőn, mert nyáron nagyon sokszor kellhet, ez az egyik alap szűrő ami kell egy készletbe, és nagyon nem mindegy rontja-e a képminőséget. -
válasz
spanyoll #13050 üzenetére
Bigmának az 50-500-at szokták hívni, igaz a 70-200-ak sem kicsik.
Amúgy hogyhogy nincs Macro tartománya? A Macro felirat arra utal, hogy a megszokottnál közelebbre tud fókuszálni + a leképzése is 0,29x-es. Ez pl. lepkékhez már jó lehet.
Amúgy a képe valóban nem rossz.
[link] -
aleister
veterán
válasz
spanyoll #13006 üzenetére
Én a kétobis számolást ismerem. Az a lényeg, hogy a vázon lévő obi nagy gyutávú legyen, a ráfordított obi meg kicsi. Természetesen ajánlott a fényerős fixek használata. Tehát pl egy Nikkor 35 és egy Sigma 105 frigyéből 3x-as nagyítást tudsz elérni. N = F1/F2 105/35=3
Más számítás kell az egy obis fordítógyűrűs makrózáshoz, és megint más a közgyűrűs megoldáshoz. A kedvencem a 2 fordított obi + közgyűrű.
Tudtommal az egy obis fordítógyűrűvel nem lehet közvetlenül nagyítást számolni. Gondolom, mert a bázistávolságtól függ, ami minden váznál más, továbbá a használt fordítólencse vastagságától. Lőni kell egy tesztábrát, és utána már kalkulálható.szerk: megtaláltam a cikket, amiből én tanultam a számításokat. Tessék.
-
atok666
őstag
válasz
spanyoll #12884 üzenetére
Nem írod milyen vázra, de gondolom nikonra kérded. Én anno szemeztem egy 17-55/2.8 Nikon uveggel de azt mondta az eladó a boltban, h nem jó annyira, mint az árából gondolná vki (érdekes hozzáálás egy eladótól,hogy lebeszélt róla
). Más alternatíva viszont nincs nagyon abban a tartományban ahova szeretnéd (esetleg egy 14-24/2.8 vagy 24-70/2.8 de az meg vagy felulrol túl rovid vagy pedig alulról túl szuk - bar nalam a 24 indulo cropon boven elegendo egyenlore mindenre).
Atok
-
Konflikt
addikt
válasz
spanyoll #12842 üzenetére
stabi, es belso motor nelkuli 70-300-ak eseteben nincs igazan kul, ez az arakon is latszik. nagyjabol a G-s, D-s 70-300 nikkor azt a szintet hozza mint a tami 70-300 Di LD, es a simga 70-300.
stabi+ultrahangos motoros 70-300-ak eseteben en arra jutottam hogy a tami egy hajszallal meg jobb is, es olcsobb is. de megoszlanak a velemenyek. bar mind2-t probaltam, de nem egyszerre.
edit:
@(#12834) Sefter Walimex / Samyang kapcsan hasonlot lattam en is. a Dorr sztem mas gyarto lehet, Danubia neven mennek nekik meg cuccaik. -
indigo
aktív tag
válasz
spanyoll #12685 üzenetére
Annyival jobb lenne az FF mint egy kroppos váz? Nekem egy 550D-m van, ami homogén felületnél pl. köd esetén ISO 800-nál már zajos, de nem homogénnél még bőven jó. Erdőben is ISO 800-on használom. Sajnos az ISO 1600-as már nekem nagyon zajos, többet kell szűrni PS-ben vagy LR-ban, és a részletek kezdenek eltűnni. Sajnos még nem próbáltam egy FF-es vázat sem
-
kiskornel
addikt
válasz
spanyoll #12645 üzenetére
Nem mindenki van képben. Csak hallomásból tudom:
Sigma obik esetén a szoftver visszafejtés alapján került bele a termékbe, és nem licenszelték. (Magyarán visszafejtették a Canon szoftverét) Így mindig fenn áll a lehetőség, hogy jön egy újabb canon váz, és azzal már nem lesz kompatibilis az obi.
Ez történt a régi sigma obikkal. A szoftvere nem hajlandó együttműködni az új vázakkal.Hogy a kérdésre is válaszoljak: netes források szerint sok régi obira már nem írnak új szoftvert, míg a nem olyan régiek szakszervízzel megoldhatók. A legújabb obik esetében meg dokkoló egység van, amivel usb-n keresztül naprakésszé tehetők a sigma obik szoftverei (kalibrálhatók is).
Ez utóbbi jó húzás volt, mert így már lassan kockázat nélkül lehet az obikat megvenni. Követő módra panaszkodnak, hogy az azért nem olyan, mint az eredeti canon obiknál.
A fentiek netes források, amiket összeolvasgattam, szóval valóságtartalmuk úgy kezelendők.
-
gab.m
senior tag
válasz
spanyoll #12638 üzenetére
Eredetileg bolt volt a Digitalrev ha jól tudom. Nézd csak meg a korábbi videóikat, mondjuk a D3 bemutató videóját még valami random szar kiejtésű arcnélküli emberke csinálta. Asszem 2009ben került oda Kai és azóta egyre fejlődik, alakul a "show".
Szóval bolt is egyben.
Az eredeti kérdésre: Biztos megbízhatóak egyébként, az áraik nem tudom, hogy korrektek-e, de arra számíts, hogy megvámolják, és áfát raknak a rendelt cuccra, meg a szállítás se két forint, úgyhogy szerintem bármit is vennél, itthon, vagy európa más országaiból vásárolva olcsóbban jönnél ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pajac: Gigászkalmár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kedvenc zene a mai napra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest