- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Windows 11
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz
Real_Necro #25370 üzenetére
Jogos!
-
Dolphine
addikt
válasz
Real_Necro #25368 üzenetére
Ismerem a boltokat, csak reméltem, hogy valakinek van elfekvőben kuponkódja!
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #24313 üzenetére
én úgy emlékszem a korábbi beszélgetésekből, hogy egy évet vállalnak mindenre, ami eu-ból származik, és érvényesen kitöltött garilevele van, de aztán lehet, hogy rosszul. USA-ból, ázsiából jött cuccokra biztos nincs semmi.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #23798 üzenetére
20-25 körül van a maximális plafon. Valami régebbi üvegben reménykedek, fókuszmotor nélkül 16-20 mm alsó és 50-100 mm felső gyutávval.
-
szilagyiakos
csendes tag
válasz
Real_Necro #23464 üzenetére
Te rendeltél már tőlük? Mert Hong Kongi cégnek tűnik, ha onnan rendelek akkor lesz vám is, bár lehet, hogy valahogy megkerülik, mert a vásárlói értékelésekben nem nagyon olvastam vámról. De a garancia akkor is problémásnak tűnik... bár az ára tényleg olcsó
-
gaben75
tag
válasz
Real_Necro #23317 üzenetére
Szia,
Rendeltél már innen? Az a tokina eléggé csábító és ha jól értelmeztem akkor 100 eur felett ingyenes a szállítás?
Köszi:-)
-
amulet
senior tag
válasz
Real_Necro #23309 üzenetére
Más alternatíva használt részlegen? Nem találtam eladó sigma 10-20-as objektívet. Újonnan meg nem akarom megvenni
-
amulet
senior tag
válasz
Real_Necro #23309 üzenetére
most elsősorban a macro a fontos és az is 70-100e, ezért gondoltam, hogy egy 20-25e-ért egy nagylátó jó lehet. De akkor még várok a sigma 10-20-ra köszönöm
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #23164 üzenetére
Ezt nem akartam elmondani: gondoltam majd Te, a saját szavaiddal.
A Tamit szemre lőttem be, azaz nem is kellett mert 0-án pontos a Camera Kft.-s kalibrálás után.
-
freelanced
addikt
válasz
Real_Necro #23070 üzenetére
A Marumi szűrőkről mi a véleményed? Nekem elég szimpatikusak.
Egy ND szűrőre is szükségem lesz, abból is a Hoyát ajánlanád?
Azt hallottam, hogy van valami mizéria a polárszűrővel ha forog a lencse elöl az adott objektívnél, ez mi pontosan? A 18-55-nél ez gond lehet?
-
Sage83
aktív tag
válasz
Real_Necro #23075 üzenetére
Természetfotó,rally versenyek,néhe egy kis portré...
70-200 tamronokat nezegettem idáig!
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #23070 üzenetére
14 2.8 cropra? nem sok ertelmet latom.
"Gondolkoztam egy 35mm-es vagy egy 55-ös fixen is, főleg a fényereje miatt de az nem biztos, hogy ideális lenne tájfotózásra. "
epuletfotozashoz meg tajhoz ritkan lesznek jo ezek a latoszogek..foleg az 50-es.
10-20, tokina 11-16.. -
válasz
Real_Necro #23002 üzenetére
Túlárazott!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Real_Necro #23002 üzenetére
még írd le párszor
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Real_Necro #22996 üzenetére
Igen, csak nem mindenhol szeretik gyakorolni
Lehet próbálkozni pl. a kizárólag webshop-ként működő üzleteknél is a visszaküldéssel, csak aki ezt teszi, valszeg elköszönhet a pénzétől
Azért az Edigital-t említettem, mert náluk zökkenőmentesen működik az egész. Máshol is működik feltehetően, de én mindenképpen nagy üzletláncoknál vásárolnék.
-
kulerr
őstag
válasz
Real_Necro #22996 üzenetére
Köszönöm neked es mindenkinek!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #22778 üzenetére
Szentül megvoltam róla győződve, hogy már vett...
-
válasz
Real_Necro #22350 üzenetére
Valakinek egyszer meg kell vennie az obit újonnan, hogy abból használt legyen...
Közben ezt Ali is leírta.
Sőt, már T11-16-ot is láttam fent 90-ért
Olyat is ismerek, aki 80-ért adta el a pöpec állapotú 10-20-át.
1-1 kirívó esetet lehet látni... -
Klemice
senior tag
válasz
Én vettem 11-16-ot újonnan, igaz 4 éve annyiért mentek használtan, amennyiért újonnan vettem
-
aleister
veterán
válasz
Nem a Nikkor van túlárazva, hanem az N* 12-24, 14-24, 24-70, 70-200 f2.8, 18-55, az összes fix szupertele, az összes f1.4 fix, stb. Ettől még jó pár Nikkor obi remek ár/érték arányt képvisel. Az 1.8-as és 2.8-as fixek pölö.
Ez természetesen új áraknál szembetűnő. Használt esetén az ordító árkülönbség felolvad.
"Hány obit vettél újan? Hány embert ismersz, akik N 12-24-et vettek újan? Sőt, hány embert ismersz a környezetedben, akik S vagy T obikat újan vették? "
Nyilván valakiknek meg kellett egyszer venni ezeket az obikat újként, hogy bekerüljenek a használt piacra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #22326 üzenetére
Használt Tokina van 2-3 is 130k környékén a 3 betűs piactéren.
-
válasz
Real_Necro #22326 üzenetére
Nézz utána az áraknak!
Új árak:
S10-20: 130-140k
T 11-16: 160-180k
N12-24: 300-325k.
Igen, kijön a N12-24 árából a másik kettő is újan!Használt:
A S10-20-ak manapság 90-ért is alig mennek el.
T11-16: max. 110-120k
N12-24-et ~160k. -
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #21843 üzenetére
Van hozza egy 18-105, azt gondoltam helyettesíteni 2vel.Elvileg minel kisebb az átfogó annal kevesbe romlik a kep,nem?(a lényege ertem csak lehet ezt rosszul írtam most le)
-
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #21837 üzenetére
hát a 18-70es 33e, a 28-80 as 10e. szerinted?
szétnézek majd aziránt is, de olyannal nem találkoztam most hirtelen itt. -
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #21830 üzenetére
hirdetések közt voltak ezek, jó áron
márkáról még nincs véleményem, hogy melyik jó-jobb, rosszabb, abban is elfogadok minden de minden tanácsot
-
C_hris
tag
válasz
Real_Necro #21475 üzenetére
Köszi a véleményeket, akkor a jobbak között nézelődöm.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #21222 üzenetére
Ismerős adta el.
(#21223) Audison:
"Inkább a képminőség lenne fontos, nem az átfogás, de olyan "univerzális" legyen."
Tehát mégis fontos az átfogás?
Egyébként Tampon.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #21217 üzenetére
Ja igen.
-
quby
őstag
válasz
Real_Necro #21197 üzenetére
Ez jó meg oldás...de nincs rossz hatással a képre?
-
pocak78
csendes tag
válasz
Real_Necro #20821 üzenetére
Köszönöm!
-
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #20539 üzenetére
Szerintem ezzel Coxer tokeletesen tisztaban van
-
válasz
Real_Necro #20451 üzenetére
Ellenben a belinkelt képet nem a srác készítette.
Ez így van, de ez ettől még csak egy objektív demó kép. -
Colonel993
senior tag
válasz
Real_Necro #20448 üzenetére
Nagyon gyakori, már-már unalmas visszatérő kompó...
Nekem nem áll össze sehogy sem a kép témája, azon kívül, hogy szépek a fények meg az élesség/mélységélesség.
Még a Tini szelfi és fészbúk képes dolgokban is folytonos visszatérő elem...Páran már így szoktunk felkiáltani ha meglátunk egy hasonlót... aki meg érti az érti
-
Schuby
aktív tag
válasz
Real_Necro #20302 üzenetére
Remek, köszönöm.
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #20050 üzenetére
Főleg, hogy gyakorlatilag a 35-ös a legolcsóbb fényerős obi ebben a tartományban. A régi 20-24-28 fixek is drágábban mennek.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #20050 üzenetére
Nemrég szerzett be egy tükrös gépet, most kezd ismerkedni vele. Obipark még nincs, egyelőre kölcsönbe kapott üvegeket használ (és van még egy Helios is lencsés átalakítóval, ami azért egy kezdő számára eléggé mély víz
). Emiatt gondolta, hogy esetleg valami régebbi üveg átmenetileg megtenné. De akkor a 35 G alá nem szabad adni (fixek terén)? A régebbi motor nélküli üvegekkel mi a probléma? Simán csak nem tudjak a mai nagy felbontású érzékelőket kirajzolni, vagy van más gond is velük?
-
.DLL
veterán
válasz
Real_Necro #19874 üzenetére
Akkor a lencsevédő kupakok alá tenni 1-1-et
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #19870 üzenetére
Na jó, jó lesz a fekete is...
-
gurabli
őstag
válasz
Real_Necro #19858 üzenetére
Köszönöm, erre gondoltam én is. Netbook nálam van, lövök pár képet és rögtön meg is nézem majd. Egyedül attól tartok, nehogy decenteres legyen, erre írtam a "fésű" tesztet, tudtommal úgy szépen meg lehet állapítani. Fókusz pl. az első fésűtüskére, spot fókusszal, és ha a lőtt képen ott a fókusz, ahová eredetileg szántam és nem egy másik tüskén, akkor elvileg rendben, nem?
A kis retesz elhúz, lamellákat kinyit: ezt sajnos nem nagyon értem, hiába, kezdő vagyok.
Az nem "árt" egy üvgnek, ha sok képet (mondjuk 30e) lőttek vele, de vigyáztak rá, hibátlan, nincs semmi sérülése, nem decenteres?
-
ccH2SO4
tag
válasz
Real_Necro #19813 üzenetére
Értem, köszi szépen az infót.
-
ccH2SO4
tag
válasz
Real_Necro #19808 üzenetére
Jól gondolod. Felvilágosíthatnál, hogy miről is van szó.
-
krisz12356
tag
válasz
Real_Necro #19690 üzenetére
én egy alap objektívet vennék legszívesebben de nem tudom ,hogy miként működne ff-en egy sigma 18-50 vagy egy tamron 17-50...
-
fattyu
veterán
válasz
Real_Necro #19687 üzenetére
nem akadok fent. impulse buynak hívják. semmi gond vele. de a szükségem van egy akármilyen obira. az egy oximoron.
-
krisz12356
tag
válasz
Real_Necro #19687 üzenetére
real_necro
pont az van amit te írtál nem tudok dönteni és ezért kérdeztem meg a tapasztalt embereket -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Real_Necro #19592 üzenetére
Szia!
Igaz az ajánlás nem volt szép(sorry), de azon kívül minden gondolat az említett "embörkéjé".......
Gondolom tőle is" sokkalta okosabbak" is vannak itt. Aminek én csak örülni tudok, hisz már segítetek itt nekem egy jó páran, amit meg is köszöntem, és ez után is kérni fogok tanácsot úgy gondolom.
Üdv: Bogyó!
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17399 üzenetére
Az usd is megugrott kicsit. Régebben voltak jó vételek az angoloknál (simplyelectronics), de egy ideje beállt a piac. A svájci boltokat ajánlották még kb fél éve. Nem tudom jelenleg milyen lehetőségek vannak ott.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17385 üzenetére
Tudom, hogy Nikonról volt szó, csak írtam, hogy inkább a Tami 24-70 f2.8 VC, mint az f4 VR, ha egy árban van.
A Nikkor 24-70 f2.8 jóval drágább muri. Igaz nem dupla annyi -ahogy Kutyus dramatizált-, de jó másfélszer annyi pezetát kell kicsengetni érte. A jómúltkor volt 300k-ért egy elég viharvert darab, de valahol a világ végén. -
törölt tag
válasz
Real_Necro #17383 üzenetére
Hasznaltan, nem?
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17383 üzenetére
Az még drága is. Itthon 306k. Akkor már inkább a 24-70 f2.8 VC.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #17371 üzenetére
b+ feszt keverem ezeket 12, 14.. de kösz a korrekciót.
Múltkor JB szólt rám, módosítsam a cuccaimat itt, mert 12-es Samyangot írtam.
-
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #17373 üzenetére
Nem a polcra, akkor el kell adni
A D700on amúgy kb. a sörösüveg is jól rajzol F8on, szóval itt nem olyan para az objektívkérdés, mint pl. a D800on.
Fullframe-re egyébként az olcsó (de jó) UWA talán a legnehezebb... Ez a Tokina jó alternatíva lehet, fogalmam sincs egyébként mennyi használtan... D700-ra szerintem egy relatív low-budget objektívpark, ami már jó minőséget képvisel, az valahogy így nézne ki: Nikon AF-S 24-85 (VR nélküli); Nikon 50mm 1.8 G; Sigma 70-200 (mindegyik verzió jó ár/érték arányú).
Ezzel szerintem pontosan Kleroo szettjét idéztem, de ez is bizonyítja, hogy működik -
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #17371 üzenetére
Van nálam egy ilyen obi már egy jó ideje, 12 megapixeles FX-re elmegy, DX-en értelmetlen, nagyobb felbontású FXen már szerintem nagyon gyenge lenne. Kromatikus abberációja nagyon durva, becsillanásokra is érzékeny, de ár/érték arányban nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #17367 üzenetére
Két fix, egy 14-es és egy 24-es
Esetleg 16-35, amit már beszéltünk, de ha ez is sok.. de a DX az más, DX-re nem vagyok fejből annyira képben, mi adna 14-24 ekvivalenset. (persze leoszthatom és akkor kijön a 10-16, de passzolom amúgy).
A linkelt kép fényviszonyai hasonlók egy szalonnasütéshez, illetve előtte, amikor még van kis tűz, nem túl nagy de nem is túl kicsi, érdemes szórakozni vele. Anno az EOS450D-mmel kb. a vicc kategória volt akárcsak megpróbálni is a dolgot. Mai komoly DX-ekkel könnyebben megy, csak a wb-re jól kell figyelni, mert utómunkánál mikor odahúzod a színeket, nagyon könnyen szanaszét pacázódik-esik a cucc. Ugye a nagy iso jó dolog, de egyre kevesebb csúszkahúzogatást tűr (pongyolán fogalmazva).
24-120-al vigyázz,
kétféleháromféléről tudok kapásból.
- f/3.5-5.6 (D-s) [link]
- f/3.5-5.6 VR (G-s) [link]
- f/4 VR (G-s) [link]Csak a fix f/4-es jó, a másik kettő elég soványka FX-en. DX-en még úgy-ahogy.
Nekem uwa-nak elég most amúgy a manuál fókuszos (de elektronikus, gépvázból állítható rekeszes) Samyang 14 mili.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #17367 üzenetére
JohnyBlue-t kérdezd meg 24-120-ról, Ő tudtommal esküvőt fotóz vele D7000-en, meg ha Eperkutyus venné D800-ra akkor azért tudhat valamit az a lencse.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #17360 üzenetére
Pofonegyszerű: mire használod ?
- f/2.8 mindössze egyetlen fényértékkel gyorsabb f4-nél
- VR papíron itt-ott 4, de gyakorlatban stabilan 3 fényértékkel nagyobbat fog az obin
- nem fotózok mozgó dolgokat (vagy nagyon ritkán), inkább egy helyben álló modellt kint is, bent is, vagy épületet, természetet, ilyesmiket. Ez mind VR-kompatibilis téma.Zajhoz: FX ide vagy oda, azért itt sem mindegy, 1600-on vagyok-e éppen VR-rel, amit amúgy 6400-on vagy még magasabbon lőnék VR nélkül. 6400 már látszik valamennyire, 1600 meg lazán k* jó.
+ az átfogás, jó az a 120
+ az ára, az is fele annyi, mint egy 24-70 2.8El is dőlt. Csupa csupa "pro" számomra és nagyon kevés kontra. A rajzolata szintén jó (nem profi, de erős négyes szerintem), JohnyBlue-é nagyon tetszett nekem például, az rendben van. Nem karcol ki 100% nézetben, de már felére (50%) leméretezve is mutatja, hogy nem átlag üveg, nemhogy fullhd-ra lehozva. Bokeh rendben, f/4-es bokeh FX-en (főleg nagyobb gyutávon) már jó, AF marhapontos, egyszóval, baba mindenes.
A tényleg karc 24-70 előnye értelemszerűen csak 24-70-ig van meg, rekeszelve ugye (mondjuk pont f/4-re) és ha egy életszerű szitut elképzelek: megyek idegen helyen turistaként, város, akármi, lekapok egy motívumot, csak 70-ig érek az obival, sebaj, crop-olom utólag és úgy hozom közelebb a témát: máris vesztek felbontást vele, oda az előny.
Vagy itt van a legelső kép: nem akarok állványozni, se durva iso-ba mászni. Ez is egy picike kis kép itt, de még így is látod rajta a zajt, tuti feltolta az egekbe az elkövető (amúgy jó kép szerintem). Akkor hogy nézhet ki egy szimpla fullhd-ben ? A tűz lángja bemosódhat kicsit, ahogy lobog, de egy ilyen üldögélő csoportot körülötte simán VR-rel szolídabb (FX) iso tartományokban 3200 körül megfogsz és boldogság. Vagy valamivel több zajt és szín/dinamikavesztést bevállalsz de még mindig csak 6400-en.
Legjobb persze a Tami, kettőnyolc, VC, borotva. Ilyen esti izékhez nem zavarna, ha végig 2.8-on lövök és 0-ra vissza kell állítanom a fókuszkorrekciót.
Rohadt jó obi a Nikkor 24-70 2.8, de a VR nekem többet ad.
Nekem. -
törölt tag
válasz
Real_Necro #17350 üzenetére
Igen, a VR miatt. A Nikkor 24-70 egy standard zoom, ahol számomra rájöttem, nem annyira kardinális az, hogy irdatlan borotva képe legyen pixelszinten is, 36 megán.
Ha portrézni akarok és komoly terveim vannak, arra ott egy 70-200 VRII, ami méltán megérdemel minden szinten csillagos ötösöket, lehetetlen belekötni. Na arra kiadok 5-600-at. De egy 24-70-re nem. Egy 24-70-nel nem tudok úgy dolgozni kézből, főleg 70 környékén, mint egy 24-120-assal amiben van VR. Ha a téma nem mozog - márpedig én általában ilyet fotózok - a VR 3 FÉ-t jelent a gyakorlatban, ez nappal semmi extrát nem jelent, de éjjel rengeteget jelent, ISO-ban például. Buksz valamit 2.8-hoz képest a 4-gyel, de rengeteget nyersz a VR-rel.
Kleroo nagylátóját pl. kitartottam Vajdahunyad esti fotózáskor 1/5, 1/6 záridőkön is úgy, kézből, hogy belezoomolva is éles volt a kép, tehát megfogtam. (18-35, a D-s). Tehát bőven reciprokszabály alatt. A Tamit 70-en ugyanebben a szituban kikapcsolt VC-vel képtelen voltam értelmes iso-n megfogni kézből.
Ahh, nem akarok flame-et, de számomra nem ad annyit a 24-70 VR nélkül 2.8-cal, mint a 24-120 VR 4-gyel. Tipikus utazós obinak venném, tervezek idénre egy Indiai fotós utat is, abszolút ideális mikor az utcán sétálgat az ember a dzsumbujban.. néha be lehet szúrni egy motívumra 120-on, néha pedig nagylátózni egy polcnyi egzotikus gyümölcsöt 24-en.
Borotválkozni
, stúdiózni, portrézni, karcolni, fényerősködni stb. pedig ott vannak a profi 70-200-ak.
A bosszankodásod jogos szerintem, de míg a Nikkor teléjéért hajlandó vagyok kiadni a nagy pénzt is, a stabilizálatlan zoom-jáért (24-70) szinte ugyanazt soha. -
.DLL
veterán
válasz
Írta a focus shiftinget, ami ugye 2,8-on történő fókuszálás / rekeszelve történő exponálás esetében lehet para, (míg a másiknál f/4-en történik az élességállítás)
bár szerintem egy Nikkor üveg firmwar-e tisztában van fele, hogy mikor mennyit csúszik a fókusz, és kompenzálja, nem? -
aleister
veterán
válasz
Na ezért kell Tamit venni. .)
A DX-re sokat ajánlott 70-300VC egész használható FX-en. Hagy némi kívánnivalót maga után, de ha azt nézem, hogy a köv lépcső a 70-200 f4 350-ért, akkor hirtelen kompromisszum kész lesz az ember. -
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #16952 üzenetére
Ezért igyekszem eladni a D90+17-70et. Vettem egy jólárasított D7k-t, nem lenne pofám 20-al többet kérni érte 2 héttel később.
Nem siránkozás, de valahogy mindenki mindig jobb cuccal szeretne képelni mint amilyen van neki, igaz ez rám is néha.
-
válasz
Real_Necro #16954 üzenetére
Bocs, nem bírtam kihagyni. Olyan magas labda volt ez egy szakmai fórumon, hogy bizsergett a tenyerem
-
válasz
Real_Necro #16952 üzenetére
búbos
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #16853 üzenetére
en ezert ajanlgatom mindig a raynoxot, mert azzal nem veszitesz fenyt..legalabbis kb nem merheto ha van egyaltalan veszteseg
nem mind1 ha nem akarja az ember az egekbe csavarni az erzekenyseget, vagy nem akar vakuzni...
plusz hasznalata is kenyelmesebb, nem kell leszedni az obit a vazrol.
kepminosegen biztos ront vmit, de en azt sem nagyon vettem eszre. -
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #16846 üzenetére
A közgyűrűben nincs optikai elem, tehát nincs mi rontson, ráadásul minden obihoz jó, amivel egyáltalán szóbajön a makrózás. Ezért szerintem elviekben is (a leg)jobb megoldás a makróobin kívül.
Amit linkeltem, azt használom, nem gagyi, tökéletesen átvisz minden adatot és működik az AF is (SWM).Persze, lehet ebay is, ott olcsóbb.
Ha megjön.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #16416 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a taminak nincs prime lencséje a macrókon kívűl.
-
deja vu
addikt
válasz
Real_Necro #16396 üzenetére
Látod
, valamiért csak megmaradt a bizalmatlanság a tamronnal szemben, meg spórolnak a minőségellenőrzésen meg blabla. De ez már a sokadik off, és már rég be akartam fejezni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #16291 üzenetére
az ésszerűséget is nézve neked nem kell ff, a különbözetből obikat is tudnál venni.
-
atok666
őstag
válasz
Real_Necro #16265 üzenetére
7.1, ff nem kell
Atok
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #16274 üzenetére
Tolcsvay-Telkessy Dianát végighajthatod rajtam, még élőben is. Csak ne felejts el kamerázni!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #16272 üzenetére
"El vagyok maradva kb 3 könyvvel meg úgy 3000 kép feldolgozásával..."
Látom, már nagyon arra edzel, hogy az esküvőmön fotózz...
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #16265 üzenetére
d7100 szvsz.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #16261 üzenetére
és fx vagy valami újabb dx?
mert egy 70-200-zal sokra nem mész.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #16259 üzenetére
50-70-es lyuk nem hiányzik? Vagy nem érezhető?
Látom itt mindig van valaki, csak jó kérdést kell jól feltenni és jön az instant válasz.Az említett 70-200 alatt mit ajánlanál, ami árban barátibb? Használtan 100-120e Huf környékére gondoltam így elsőre. Egyenlőre csak távolról nézegetek és kíváncsi lennék, hogy alacsonyabb kategóriából érdemes-e választani, vagy onnét a 18-105-nél jobbat nem nagyon fogok találni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #16259 üzenetére
lesz mellé fx váz?
-
kulerr
őstag
válasz
Real_Necro #16181 üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget!
Ezek szerint nagyon jó kis üveg ez a Tokina 12-24 -
törölt tag
válasz
Real_Necro #16165 üzenetére
85/1.8g vagy 50/1.8g
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #16019 üzenetére
Mostanában kevesebbet fogyasztok alkoholt
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #15961 üzenetére
Azért, mert Coxer nem tudja elviselni, ha valaki nem ájul el a képeitől, és innét kezdve a kritizálót kitüntetett figyelemmel kíséri..
(#15959) cOxeR:
Ebben a hsz-edben megemlíted a panning IS-t, ami konkrétan egy kreténség sportfotózás közben. Persze, ha valaki nem síugrást, bobot vagy épp autóversenyt akar panningolni, akkor használható, de ahol már mozognak a végtagok (a populáris sportok nagy része), a hajadra kenheted. Ráadásul a kérdező direkt kiemelte, hogy kézire, focira kell, amire nem jó.Nincs azzal gond, ha butaságot írsz, de ha még ezek után neked állj feljebb, az vicces...
-
válasz
Real_Necro #15970 üzenetére
Menj ki egy játszótérre, ahol van kötélcsúszda... és már ki is próbálhatod.
Stabil állvány esetén kérjük kapcsojja ki történet van... -
válasz
Oldal irányú mozgást nem stabilizálja, csak a horizontálisat...
Talán azért, mert az első hozzászólásomban kiemeltem, hogy magas ISO tartományban is jó képességű váz kell, valamint minden üveg amit írtam fényerős, ergo semmi újat nem tett ezzel hozzá, max beállt kötekedni, hogy miért mondok IS-t. Hát azért, mert van olyan IS, ami pont erre lett kitalálva...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Nikonnál is van ilyen ... Normal illetve Active ami jó dolog
-
Zozzer888
addikt
válasz
Real_Necro #15829 üzenetére
Nekem a vázam nevét kérték.
-
Andrew31
senior tag
válasz
Real_Necro #15819 üzenetére
Ez mire utalhat?
"...Legalábbis a hölgy így mondta"...
Csak hogy ne fussunk felesleges köröket: A boltban mondták.
De a gép típusát mindenesetre kéri:[link]
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15819 üzenetére
Viszont csak az első beregisztrált tulajra él az öt év garancia. Tehát ha x eladja y usernek akkor y felhasználó bukta az 5 év gart vagy csaj akkor van rajta gar ha x user viszi be y helyett
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15804 üzenetére
és még marad nem is kevés manid amiből vehetsz egy csomó kodzsek nyalókát
amúgy én is 1,8G bár nekem a 1.8D bőven jó
az még ócsóbb
Maradt egy csomó manim sörre meg borra
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #15777 üzenetére
jogos
bár én úgy vettem ki az írásából, hogy ezzel tisztában van, és manuálként használná, de lehet, hogy csak én értettem félre. -
psycroptic
őstag
válasz
Real_Necro #15599 üzenetére
Ez is igaz, de ez már plusz információ...
-
_seth_
veterán
válasz
Real_Necro #15599 üzenetére
Nekem a Canon 55-250 ISII angliából is csak 45e forint volt futárral, az itthoni ár alatt van és még oda ki is tudom küldeni ha kell hiba esetén.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #15549 üzenetére
Hetvenkéccáz F/5 lesz az már, és 140-400 ami szerintem szűk lehet olykor. Oké madarazni megfelelő, kétszerezőt amúgy nem, max 1,7x-ezőt ajánlanak. Túl sok a minőségromlás 2x-ezőnél már
(#15552) sza.sa: Próbáltam az újabb 2.8-4 OS-t, de nem éreztem sok különbséget, akkor már 17-50 f/2.8 EX OS HSM ~130k-ért. F/4 vállalható még beltérben, vagy ha hetvenkéccázad van akkor az kiegészíti.
-
válasz
Real_Necro #15555 üzenetére
4-500mm + cserkelés. Akkor hátha összejön valami.
-
válasz
Real_Necro #15549 üzenetére
Nem volt vele AF.
Nikonhoz a Nikont kell(ene) megvenned, ha nyújtani akarod a 200-at. -
Zozzer888
addikt
válasz
Real_Necro #15507 üzenetére
+sok !
Nehogy már , vatta új váz, mi az hogy koszos??????
-
*Ropi*
félisten
válasz
+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
fattyu
veterán
válasz
+111111
-
sza.sa
tag
válasz
Real_Necro #15463 üzenetére
Igen, közben olvasom hogy a nem stabis Tamron 17-50-nek jobb a képminősége.
Jelenleg szerintem nem jó a 35 + D90 kombó (backfókuszos szerintem, de a 18-105 is kicsit...), jövő héten küldöm a szervizbe hogy mit tudnak kihozni belőle.
Beltérre gyerekfotóhoz van vakum, ha van rá lehetőség azt használom.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #15313 üzenetére
Az más, de egész eddig hazai árakról volt szó. A külföldi beszerzés tökre nem releváns.
Egyébként sajna külföldön egyre kevésebb fellehető, ugyanis szinte már csak a DX II van. Azok meg drágábbak. SE-nél 450 font.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15266 üzenetére
Na jól van
De ha nektek kellene Afrikaiul vagy valami spéci nyelven szóljál van itt mindenféle náció
11-12 körül majd felhívlak
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15264 üzenetére
Áháhh! Fontos info
Amúgy egy szóval se mondtam, hogy ne tudnék egy levelet megírni
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15221 üzenetére
Mi lehet, hogy a 18-35ről de ők meg a 50 1.4 sigmáról
Ejj Ejj nem követed rendesen a fórumfolyamot
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #15202 üzenetére
Áááá Freddy nem veszi azt meg
Majd Kutyus vesz egy 24-70 2.0 Sigmát és a Tamiját fogja eladni Freddynek
Én nagyon nehezen válok meg egy-egy obitól
(gondolkozok a 90mili eladásán de nem tudom magammal letisztázni a dolgot)
-
Sera26
aktív tag
válasz
Real_Necro #15186 üzenetére
A legnagyobb baj, hogy kipróbálni nem tudom, mivel az ország másik végéből jönne, annyit tudni róla, hogy "tökéletes" állapot
Egyébként 40 lenne postával, na de így próba (amiket említettél eléggé fontos szempontok) nélkül bármennyire is megbízható, "jószériás" obi, eléggé bizonytalan.
Na még körbejárom egyszer
Köszönöm azért!
Új hozzászólás Aktív témák
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Politikai mémek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Canon EF-S 18-135mm IS USM vagy Canon EF-S 18-135mm IS STM vagy Canon EF-S 18-135mm IS objektívek !
- Canon EF-S 55-250mm IS II és Canon EF-S 55-250mm STM objektívek
- Canon EOS M50 (Traveller kit) EF-M 15-45 kitobjektívvel + 22mm f2 STM optikával EF adapterrel
- Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR objektív eladó
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC objektív Canon gépekhez
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest