Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Lehet a satisztukusoknak ez jött ki.
én és az ismeretségi körömben az ellenkezőjét tapasztalom. Egyre inkább digitalizálódik, közelebb kerül mind a világ mind az inmaginárius világ, valhol kényszer is -
csibe1
addikt
válasz
t72killer #24 üzenetére
A végén egy egy Honor200 lett 512GB-os verzió, de az is tartaléknak a banki appok miatt; mert nem igazán jön be az android 15, hiába fut most szépen a telefonon.
A hátsó ujjlenyomat olvasó meg hiányzik, mert megszoktam a Honor8-on meg a Huawei P Smart Z-n; ezen meg meg a hátsó kamerát tapizom le megszokásból.
A microSD hiánya az bosszantó, mert simán át lehetne rakni a dolgaimat egyik telefonból a másikba, nem kábelen kellene másolgatni. -
Sajna ezzel extrán szivatják a népet, és nem véletlenül. Az én pixelem is csóri 128gigás, nem tudom, mennyit fognak ebből csupán az appok és az android megzabálni 4-5év múlva. A videókat még csak-csak meg tudom oldani külső SSD-vel - mert ugye microSD ezekben "minő véletlen" nincs
- de maga a rendszer is olyan feeling már, mint egy agyonpatchelt 8éve futó windows 10...
-
csibe1
addikt
válasz
t72killer #18 üzenetére
Pár hete voltam szerződést kötni, és nem dobtam el magam a Samsung S sorozattól.
A szolgáltatónál a 200+ ezres telefonokban 128GB tárhely volt, mindegyikben.
Aztán reklámozzák, hogy 4k felvétel stb., az meg azért foglalja a helyet.
Nem értem, hogy ebben mi a pláne, drága is meg a tárhely is kevés. -
btprg
senior tag
Szerintem még így is túl olcsók a telefonok. Mivel az emberek csak a pénz nyelvén értenek, lehetne még nyugodtan egy n-szeres áremelkedés, és akkor talán nem termelnék a szemetet az ilyen "ennek jobban tetszik a lekerekített sarka" indokok alapján történő cserélgetéssel.
Kamera: alapvetően jó, ha jobb a kamera, de az emberek nagy része úgy fossa tele a tárhelyeket képpel, mintha nem lenne holnap, és a nagy részét sose nézi meg többet. Erre felesleges.
Amúgy ha már ennyire nagy AI-zás van, lehetne egy olyan funkció, hogy az "AI" megvizsgálja a képet, és akkora felbontású változatot tárol el belőle, aminek van értelme. Ismerősöknek tele van mindenféle tárhelye a telefonról leszedett, feldolgozás nélküli, darabonként több megabájtos képekkel, ami 60%-ra kicsinyítve pl. 80-as JPEG tömörítési tényezővel mentve se lesz rosszabb (csak tizedakkora méretű), mert alapból a felbontáshoz képest életlen, zajos volt. -
Alusky
senior tag
Egyre drágábbak miközben egyre kevesebb tényleges hasznos dolgot adnak. Közben meg ott a gazdasági válság is.
Amit produkálnak az újabbnál újabb telefonok éppenséggel pont olcsóbbnak kéne lenniük évről évre. -
Attila0
őstag
Jó, ebben is van valami. De cserébe a fényképezőgép nem kér szoftverfrissítést, ami rosszabb esetben akár szó szerint téglásíthatja is az adott telefont. (Persze még én sem nagyon láttam/hallottam ilyenről. De ugye az ördög sosem alszik)
#18 Ezt mondani könnyű de végrehajtani már nehezebb. Ugyanis még most sem születik techgurunak mindenki.
-
válasz
freeknight #15 üzenetére
Miután ott álltam az A52S nélkül, első dolgom volt megnézni, mit tud a NÉGY GENERÁCIÓVAL újabb A56. Egy jó nagy lóf.sz, komolyan semmi értékelhető, kézzelfogható előnye. Nem játszok a telefonon, ergo az, hogy a SoC mondjuk 50%al több pöttyöt hoz egy random bencsmarkban totál hidegen hagy. Még az alap kapható RAM mennyiség is maradt 6GB, és nemhogy periszkópos, de még egy fapados tele/portrékamerát se sikerült belerakni. Közel 4év után. Akksiidőről meg annyit, hogy időközben a gsmarena "mitadisten" változtatott az adatbázisán és "véletlenül" nem lehet a kettőt közvetlen összehasonlítani a listájukon - de elárulom, abban sem történt semmi világmegváltás.
#16: Megoldás: nem vagy hülye, tudod mire VAN SZÜKSÉGED = nem dőlsz be a marketing baromságoknak és konkrét speckók alapján döntesz, hogy ez tényleg kell-e neked, ha igen akkor mikor, mennyiért.
-
joey04
titán
pontosan. plusz egy jóval drágább fényképező sem csinál jobb képet, ha nem értesz hozzá és nem állítgatod. Ha megteszed, akkor persze ég és föld, de amúgy:
Nekem egy iOS alapú telefon kéne, amibe áthoznak a droidból pár dolgot (de nem azokat, amiket az elmúlt években, az nem hiányzott).
Si/C 6000 mah telep
6.7-6.9 kijelző, sík, sehol nem hajlík, és olyan színprofil van benne mint a Xiaomi 15 Ultrában.
Face ID, de nem DI, hanem a régi notch-os megoldással.
Kamera szett pedig legyen az ami a Xiaomi 15 Ultrában, kivéve az UW, az legyen legalább xia 14 u-ban lévő, vagy ha belefér, akkor Oppo X6 pro-ban lévő, de az is 12mm-en mint a xia 14u-ban. Színkezelés meg vagy Apple vagy Vivo. És iOS legyen ugyan az alapja, de a GUI az legyen One UI 6. -
freeknight
őstag
Sőt, bőven ott tartunk, hogy a 3 éve 130ezerért hivatalos forgalmazótól vett Poco F3-am helyett 200-ért van olyan telefon (hivatalos, fehér importról beszélek), ami egyáltalán egálban van a tudásával. Ami lehagyja, az inkább 250.
Pl 180-200ezres telókban is UFS 2.0 tárhely van. Röhej.Tehát még a ráncfelvarrás sem igaz, minden drágul, és visszafélé fejlődünk.
Persze, hogy ragaszkodik az ember a régi telefonhoz, mikor kb dupla áron is csak egy picit gyengébb telefont tud venni, mint a mostani. -
clon
senior tag
Igen, addig jött ez a reakció amíg az éves változások jelentősebbek voltak DE ma gyakorlatilag "ráncfelvarrás" van akár 2 éven keresztül is így az éves vagy 2 éves cserének sincsen sok értelme hiszen ugyanazt veszem meg újra csak többe kerül...
Arról nem is beszélve, hogy elindult a támogatásverseny ami már egyes modellek esetén 7 év tehát akkor miért cseréljem le 2 évente mikor elég 5 évente is és még használtan mindig lesz az új tulajdonosnak 2 év támogatása. -
joey04
titán
válasz
t72killer #10 üzenetére
nem. én jelenleg kompromisszumot kötök, mert nincs meg az ami kell, ami szükséges, holott ha össze lehetne legózni a piacon lévő telefonokból egyet, akkor én sem váltanék hosszú ideig, mert a technológia már tart ott, hogy össze lehessen rakni egy olyat, ami megfelel. Nem irreális elvárások ezek tehát. szóval nem, egyáltalán nem szolgál ki tökéletesen, hiányérzetem van.
-
anulu
félisten
iPhone 5-6 érában 2 évente cseréltem, 11-nél átálltam 3 évre, de úgy, hogy az előző telefonom megy, asszonynak, az ő telefonja is megy tovább családon belül. ha tényleg az agylövött vámok miatt még jobban megdrágul, akkor veszek egy 16-ot most és ameddig supportot kap, addig marad.
-
"ne a saját igényeid alapján akarj nagy igazságot mondani" - nna ezaz, túl sok az igény, a júzer meg türelmetlen. Ott a kezében egy eszköz, ami tökéletesen kiszolgálja azokat, amikre VALÓBAN szüksége van, miért is kell rohanni kukázni?
Emiatt mondjuk van valami értelme a csillagászati áraknak - bár akkor meg inkább valami kacat alsókategóriást vesz a júzer, ami fizikailag esik szét 3év alatt...az AI mondjuk nekem se kell - adák
, ami kell és tételesen használom, a jó kamera (beleértve valós telekamerát - ebből ez az első telóm, ami tudja), nem túl katasztrófa üzemidő ÉS sok év biztonsági frissítés. Rohantam volna ha nem lopják el az elődöt? Nem, még úgy se, hogy ráhúzok 1-2évet frissítések nélkül. Lemaradtam volna BÁRMI érdekesről a VALÓ életben? Frászt...
-
joey04
titán
ja mert azt tudni lehettett, hogy a samu kukázza az ultrában az exyfost. nem. szóval ha samu vonalon mozognék, akkor s22-ről már csak ezért váltottam volna s23u-ra. vagy hogy a 3x 10x (számomra) értelmetlen kombó helyett kap egy rendes 5x-et az s24u. s25u-ban már nincs semmi extra számomra. Másnak meg lehet, hogy a jobb uw, meg a picit lekeríkett ház/kijelző jobban bejön. Vagy iphone vonalon ha tényleg 3,5X 48mp lesz a zoom kamera, akkor még 16-ról is váltanék pl. vagy xiaominál 14U után a 15u a hp9-cel, meg a sokkal jobb üzemidővel már megérte volna nekem pl. Másnak meg nem. ne a saját igényeid alapján akarj nagy igazságot mondani. Nekem pl. az AI rohadtul nem fontos. Másnak meg igen.
-
Egyszerű, ami esélyesen 1éven belül kuka, azt nem kéne megvenni. És persze ki kéne nőni a totális, mindenáron-képernyőfüggésből. Én kb 5-7évente cserélem a telefonjaimat, idén volt egy kivétel, mert a 3 és fél éves A52S-et ellopták - vettem egy pixel 9 prót szerződésben effektíve annyiért, amennyiért az A56okat vesztegetik: ha tudok rá vigyázni (tok van, mostmár jobban odafigyelek a tolvajokra) akkor még 6évig vas pipa, szoftverfrissítés pipa. Nem variálom az appjaimat, az van rajta, ami a munkához és a mindennapi élethez kell, játékra vegyen az ember egy konzolt...
-
Attila0
őstag
"A szeméthegyeket termelő "gazdaság" kizárólag az azt pörgető elitnek jó, mindenki másra+A KÖRNYEZETRE tonnányi externáliát ró."
Pedig, pont erre szokott az a tipikus ellenreakció jönni hogy márpedig az a fejlődés, ha az idő előrehaladtával minél modernebb eszközökkel vesszük körül magunkat.
-
A szeméthegyeket termelő "gazdaság" kizárólag az azt pörgető elitnek jó, mindenki másra+A KÖRNYEZETRE tonnányi externáliát ró. Tökéletes példa erre a magyarországi akksigyár-kultúra. (Magyarország ugyebár a világ medián felett van kb minden szempontból, azaz több mint 50% rosszabb nála) Mit is ért el? TÉNYLEGESEN jobbak pl egy családalapítást tervező fiatal család lehetőségei, mint 25évvel ezelőtt egy olyan járásban, ahova felrittyentettek egy ilyen gyárremeket?
-
Azt is tegyük hozzá, hogy az utóbbi években szemmel láthatóan megdrágultak még a belépő kategóriás telefonok is nemhogy a középkategóriás készülékek. Persze, hogy kevesebb telefon fogy.
-
Semmi értelme, hogy egy ilyen alap használati tárgyat 2évente csereberéljen az ember. Ki cserél 2évente kalapácsot, fúrót, biciklit?
Új hozzászólás Aktív témák
it Az első negyedéves okostelefon-eladások alapján az Apple vezeti a piacot.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest