Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz RI/OS #4115 üzenetére

    Pedig egyszeru a keplet, nem lesz 700$ korul :)

    Itt 299$-t irnak a GTX470-re, es 399$-t a GX480-ra, a kisebbiket a HD5870 szintjere irjak teljesitmenyben.

    Ezek az ar/teljesitmeny aranyok a HD4850/HD4870 fele strategiat sejtetnek, amikor "onkinzo" arazassal az elvesztett piaci reszesedest akarjak visszaszerezni.

    Alapbol ez ongyilkos taktikanak tunhet, mert ~6 honappal kesobb jelennek meg a piacon, es nem tartom valoszinuleg, hogy ilyen arazassal eltudnak latni a keresletet (foleg akkor ha meg igaz is, hogy teljesitmenyben a HD5870 szintjen lenne a 299$-os GTX470), raadasul a GPU joval nagyobb, de ugye ott a HPC piac nekik az extra nagy profittal, amivel lehet ellensulyozni a GF vonalon fentallo problemakat.
    Mivel a GF joval erosebb brand meg mindig, es ott a PhysX/Stereo3D igy nem latom ertelmet ilyen strategianak, szoval szerintem ha igaz az arazas, akkor ez fogja tukrozni a kartyak ar/ertek aranyat a konkurenciahoz kepest (legalabbis amig az AMD nem csokkenti), magyarul atlagosan a GTX470 a HD5850 szintjen lesz a megjelent jatekok tobbsegeben.

    Persze ha megis hara-kiri akcioba kezdenek azt az AMD se fogja szo nelkul hagyni amikor latjak csokken a kereslet, es nem csak papiron lehet majd kapni az NV kartyait, ezzel meg eljohet az arhaboru amire sokan regota varnak :)

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák