Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Iron Funeral #3957 üzenetére

    A GF100 a stratégia szempontjából nem lenne rossz, sőt maga a tökély. A problémák a gyártásnál kezdődnek. Az NV-nek nem volt megfelelő pipe cleaner chipje, így tisztán ugrottak bele a GF100 gyártásába. Az AMD az RV740-et feláldozta, hogy a tapasztalatok alapján megfelelő legyen a Cypress. Teljesen jó az NV rendszere, csak nem jött időre és a gyártása bajos.
    Ha jól tudom, akkor az NV nem tervezi a GlobalFoundries-zel való kapcsolatott, így a TSMC-nél a 28 nm az elérhető alternatíva. Lehet rá játszani. Sőt kell is. A kisebb chipek meg nyilván jönnek, de 40 nm-en. Az eddig szerzett tapasztalatokkal már jobbak lehetnek.

    Az R600-RV670 váltás során az AMD alapvető stratégiát váltott. Nem hiszem, hogy az NV ezt megtenné, nekik fontos a csúcskategóriás lapka, mert más piacokat is erősen támadnak. Alapvetően nincs itt komoly baj, mert rendbe lehet kapni a termékskálát az év végére, de nyilván az az időtartam problémás, mert az AMD-nek már majdnem teljes a HD5000 palettája, meg ugye az AMD is jön az új rendszerekkel, szóval azok ellen is helyt kell állni. Az architektúra alapján ez nem lesz probléma, ha a gyártás meg lesz oldva.

    gbors: Gondolom nem véletlen döntött a textúrázási kapacitás nem túl masszív emelése mellett az NV. Csak tudják, hogy milyen felépítést szeretnek az új játékok. A régiekben a teljesítmény meg úgy sem számít. Azt csípőből kitolja a chip.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák