Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    Nah végre kaptam infókat. No persze nem az NV-től, de megbízható a srác. Szóval kezdjük:
    Amit az NV nagyon mutogatott az a GF100 teszellátor motorja (Végre nem a PhysX :DDD). Ugye volt róla pletyka, hogy nincs a rendszerben. Nos van. Nyilván ez az NV első próbálkozása ezen a téren, így nagy kérdés volt a hatékonyság, de a tesztek alapján pozitív az eredmény. Konkrétan jól működik még extrém helyzetekben is, bár az Unigine Heaven kivételével ilyenből nem sok lesz, de ez jó jel. A tranzisztorszámról sajna kósza pletykák voltak, de olyan 100 millióba került az egység. Összehasonlítva az ATI-é olyan 20 millió tranyót zabál fel. Nyilván majd ha megjön a kari kielemezzük a dolgot, mert a méretből kiindulva lehet gyorsabban is működik.
    A sebességről annyit, hogy még nincsenek meghatározva a végső órajelek, de az infók alapján olyan 15-35%-kal lehet gyorsabb a HD 5870-nél. Nyilván függően a játéktól, mert manapság eléggé eltérő a felépítésük, és a legtöbbjük rendszerlimitbe fut, ilyen combos kártyák mellett. A driverek még fejlődnek, mivel teljesen új a tech.
    A csupa jó hírt a gyártás árnyékolja be, azt egyelőre nem lehet hatékonyan kivitelezni. Bár a márciusi start biztosnak tűnik, de várhatóan egy kártya jön, ami combos teljesítménnyel, de magas árcédulával érkezik. Májusban lehet egy gyors frissítés, amivel le tudják fedni a felsőkategóriát. Ha nincs platformlimit, akkor a HD 5970 eléggé elhúz a mostani mezőnytől, így az ellen valszeg megint két GPU kell. Esetleg a platformlimitet kihasználva az NV hozhat egy nagyon erős A4-es GF100-at, ami csak akkor marad le, ha a proci képes etetni két Cypress-t.
    Ami a középkategóriát illeti sok infó nincs, de a gyártók újra adnak le rendelést a GT200-ra, ami azt jelentheti, hogy újraindítják a gyártást. A Fermi egyelőre nagy úgy néz ki, hogy egy chippel fog versenyezni. Hogy meddig arról nem tudni. Valszeg nyár közepén jöhet leghamarabb egy kisebb megoldás. A többi kategóriában nyilván a 40 nm-es GT2xx-ek mennek majd, vagy a mostani 200 vagy 300 néven.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák