-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
ateszm #35321 üzenetére
Tudod, ez téma kérdése. Persze, amúgy igazad van. De mindkettő FF váz, portré, tájkép szempontjából azonos (lenne) a tudásszint.
Paramétereit tekintve a d850 tényleg jelentőset előrelépett, sztem nikonból totál felesleges d5-re lépni, ha a d850 tényleg tudja azt, amit írnak róla. De az 5dm4-hez képest ennyire föléárazni! Ez erős túlzás.Amúgy meg kit érdekel, nem?
-
_seth_
veterán
válasz
ateszm #34448 üzenetére
70-200 2.8 IS + 2x II + 5D3 triót tudok mutatni, ha jársz valamikor Debrecenben
Stabi valóban nem árt 400 mm-re, viszont ha már adott a 70-200-ad akkor ez a legegyszerűbb megoldás, használtan veszel egy kétszerezőt, ha pedig nem jön be el tudod adni beszerzési áron és nem buktál semmit sem
-
válasz
ateszm #34370 üzenetére
sztem csak kirakta, hátha talál madarat. szilveszterkor volt egy barom aki 700ezret adakozott egy másik videósnak..
ez olcsóbb és még kap is valamit a pénzért cserébeszerintetek jöna canon tavaszi dömpingje??
egy ideje 80d-t akarok venni, de tegnap belebuzultam az 100d-be. amire nekem kell egy fényképező arra tökéletesen megfelel. viszont sehol az ég világon nincs már. fehérben meg abszolút nincs. -
copass
veterán
válasz
ateszm #34180 üzenetére
annyit nem tud vele keresni hogy megérje egy ff partyfotózásra. 600D-18-55 stm vagy 24 2.8 stm bika rendszervaku yn565 aztán haddszóljon.
a party fotózás jellemzően a darálásról szól, sok-sok csoportkép.
nulla művészet, mert az nem értik. nem vicc!
rohadtul mindegy hogy ki van rajta részegen vagy józanon. minél több ember legyen rajta hogy lehessen lájkóni. -
csacsi77
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
ateszm #34095 üzenetére
Ha ironikusnak vélted, akkor rosszul fogalmaztam, semmi ilyen szándékom nem volt!!! Valóban eszembe sem jutott, hogy egy szar akkuval kárt tehetek a gépben. Ez most el is gondolkodtatott, ez erősebb érv, mint az, hogy kisebb az akku kapacitása. Legfeljebb annyi kétségem támad, hogy az utángyártott akku végzetes hibájának mekkora az esélye? Vagy mennyiben a gyártó marketing érvelése a saját, eszméletlenül túlárazott terméke érdekében. Mert riogatni tudnak, ezt ismerjük...
-
Soká
senior tag
válasz
ateszm #34091 üzenetére
"Én egyiket sem raknám gépbe"
Látod, idáig tudatlanul éltem, eszembe sem jutott, hogy a gépben is kárt okozhat egy rossz akksi.
A videós szempont más egyébként. Ott nyilván mindig kérdés, hogy végig lehet-e filmezni x perces eseményt. Fotózásnál engem kevésbé zavar, ha sűrűbben kell váltogatni az akkumulátorokat de van miből.
-
Soká
senior tag
válasz
ateszm #34084 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az akku ajánlatokat.
Az a helyzet, hogy én 2001 óta vettem már vagy 10db különféle utángyártott akksit és úgy egyikkel sem jártam, hogy megbántam volna. Nem voltak azonos értékűek a gyáriéval, de az áruk sem. De egyik sem volt minősíthetetlenül gyenge kapacitású és rövid élettartamú. Igaz mindegyiket itthon vettem, de a származási helyük Kína. nem tudom mi történik, ha én rendelek egyenesen onnan.
Amit hirtelen találtam az olcsó szegmensben:
1. 2. 3. 4.
Más típusok: 5. 6.Nekem talán az 5. a legbizalomgerjesztőbb.
-
_seth_
veterán
válasz
ateszm #33996 üzenetére
Meike egy hibával küzd: ha bekapcsolod a markolatot akkor a vázon található joytick nyomáspontja megváltozik, sokkal érzékenyebb lesz, szinte érintésre is ugrál az AF pontok között, a markolaton lévő hibátlanul üzemel mindeközben. Ha együtt tudsz élni vele akkor nincs gond, más baja nincs a meike változatnak. Akkuból nekem volt az 5D3-ban Blumax és phottix is, mindkettő szépen üzemelt. Különbözőket használva sem meríti, viszont a merítés az érdekes lesz, van amikor két frissen feltöltött akkut betéve az egyikben van 30 expo a másikban 300, nem egyenletesen meríti a fotózás alatt a két akkut, viszont valóban teljesen külön kezeli, az akku infóban mutatja, hogy melyik oldalon van az adott akku, mennyi expo van benne, az Info gombbal pedig még a sorozatszámát is kiírja + menti az akkuinfót.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #33996 üzenetére
Több hasznos dolog közt ezek is a topikösszefoglaló a részei:
● Akkumulátorok és tápegységek.
● A portrémarkolatokról, avagy a „portrémarcsákról”.
"Nem meríti az egyik a másikat ha különböző?"
Nem fogja lemeríteni, mert az 5D3 markolata külön kezeli az akkukat: külön figyeli mindkettőnek a feszültségét, és aszerint váltogat köztük a terhelés függvényében. Amire viszont figyelni kell az az EID (összefoglaltam az akkukról szóló leírásban).
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #33359 üzenetére
Nyugi, én is.
Itt van ráadásnak egy 5D4 tapasztalati beszámoló.
(#33360) copass: Jó lett, de vele együtt jól megnyomták az árát is.
-
-
válasz
ateszm #33342 üzenetére
Igen, de pont ezért nem is értem, hogy arra, hogy a fenébe fókuszált. Mindig megvárom félig lenyomva a gombot, hogy felvillanjon a keresőben a kis négyzet (vagy négyzetek). Ráadásul a vonatnál még csak nem is az van, hogy mondjuk az a háttér és kiteszi a kép nagyobb részét, így ott talált több éles pontot. Egyszerűen nem értem az ilyen képeket. Köze nincs a kijelzett AF ponthoz.
De azon a hétvégén készült még pár ilyen:
Mondjuk most átnézve a rawokat, eddig csak olyat találtam a képek között, ahol az állítólagos pont elé fókuszált (Itt csak a 18-55-öst használtam, nem cseréltem).
Én nem akarom belemagyarázni, hogy ez hibás, örülnék, ha user error lenne és ki tudnám valahogy küszöbölni, de eddig még nem sikerült. Mind írtam, próbáltam már csak a középső nagy AF-et használva fotózni, de ott is csinált ilyeneket. Viszont nem állandóan.
-
Kisherceg85
tag
válasz
ateszm #33291 üzenetére
Igen, én is olvastam, hogy a Tamron 17-50 non IS-t dicsérik, bár én kicsit félek tőle, mert sok olyat is olvastam, hogy x-szer visszavitték, mert fókuszhibás volt.
A Canon 17-55 IS-t olyan helyről venném, ahol adnak fél év garit használtra is, az azért megnyugtató volna.
A fényerő az kell, igaz a 2,8 nem olyan mint a fix 50nél az 1,8, de mégis jobb mint a mostani 4,0.
Úgy gondolom, hogy előbb a 17-85 vs 17-55 cserét lépném meg, mert az tuti minőségi csere lenne, aztán foglalkoznék a telével. Amiben vonzó a 70-250, de sok olyat is olvastam, hogy APS-C-n az 55-250 STM tuti kis obi.
Őszintén megmondom, nem vonz az ff rendszer, ha cserélek akkor is a 70D/80D/7DII ami számomra alternatíva. De egyelőre a közel 5000 expós 50D megmaradKöszi a véleményedet!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
ateszm #33189 üzenetére
háhh így utólag persze... de annó úgy gondoltam, hogy hááát ez biza kááánon ennek nem málik a gumija mint a nikonnak, és beruháztam, mert vót píz dögivel. most meg csak pislogok
CactuS: én ezt a fókusztesztet nem szoktam azért ennyire tudományosra venni... leb@szok az asztalra egy kulcscsomót vagy bármit. rálövök 1-2-3-4-5 méterről, próbálok életszerű dolgokat szimulálni. Mivel tudod hogy hova fókuszálsz gyönyörű szépen lehet látni, hogy hova is ment a fókusz, elé, háta mögé vagy hót éles a tárgy.
-
válasz
ateszm #33157 üzenetére
ha átcsavarom automatába akkor egész jók a képek. igaz az iso-t is felcsavarja 400-ra és a vakut sem sajnálja használni. biztos én vagyok a béna. igaz megvan már vagy 6-7-8 éve. nem tudom pontosan és olyan 5000 expo lehet benne. 1x csináltam egy firmware frissitést és akkor lenullázodott. szóval elvileg agyonhasználva nincs a gép.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #33100 üzenetére
Inkább fordítva: ha nem munkára használná és mondjuk 800 expó után meghalna, akkor az zsebből 20-40k (20 az "elmebajos" ár + szerelés, de nincs rá garancia, hogy rövid záridőkön is pontos lesz, ezért ajánlott inkább a Camera Kft.-s verzió a duplájáért). Ha viszont munkára használná, akkor ki is termeli a zárcsere árát, szóval nem annyira vészes (bár akkor is kellemetlen). Itt a fórumon volt olyan, akinek 2500 expónál halt meg, az enyém pl.198xx-nél...
Fogjuk fel úgy, hogy ha véletlenül zárcserés lenne akkor lenne árában, addig viszont jó vétel.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
ateszm #33069 üzenetére
Sony objektívpark kezd szélesedni, de keményen megkérik az árukat továbbra is. A kiegészítők köre továbbra is szűk keresztmetszet. Ami canonosként megfontolandó, hogy adapterezve az A7II PDAF-fel a Canon obikat már elég jól kezeli. A vázba épített 5 tengelyes szenzorstabi valós körülmények között 2 - 3 FÉ előnyt ad bármilyen EF obival. Annak, aki most akar váltani Canon FF-re, eléggé megfontolandó alternatíva lehet az A7II. Szerintem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #32653 üzenetére
Tudom, hogy most viccnek szántad de vigyázz az ilyenek beírásával, mert amennyiben komolyan írod hirdetésnek minősül és törölnöm kell!
Tudod: értjük a viccet, csak nem szeretjük.
-
Anthony111
csendes tag
válasz
ateszm #32627 üzenetére
Jó lenne mi
Csak éppen nem tudok rendelni mert kretén a paypal, azt mondja igazoljam a kártyámat, rákattintok és ott mutatja a kártyát ami már rég be van írva, és nem történik semmi...és le van igazolva a userem de mégsem emeli fel az 500 euros limitet, ááá
Ősszel gondolom úgyis bezuhan az ára ennek is meg a MK III-nak is, ha kijön a IV. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ateszm #32612 üzenetére
Nem akarok bele menni a szövegértelmezés rejtelmeibe, de ezt írtad, ami szerintem valótlanság:
"Ő fizet vámot, áfát..." "Ha te magadnak rendeled,egyiket sem"
Ő is és te is fizetsz ÁFÁt ha 22 EUR-t meghaladó termékről van szó (termék ára+szállítási költség értendő ez alatt). -
radi8tor
MODERÁTOR
-
.DLL
veterán
válasz
ateszm #32380 üzenetére
EOS M10? (Milc) Most van rá pénz visszatérítési akció is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #31076 üzenetére
Volt egy történet, még a D3-as korszak hajnalán: fotós boltban egy vásárló D3 + 70-200 VR2-őt nézeget (akkoriban ~1.8M volt), majd kéri, hogy csomagolják be mert elviszi. Majd miután kifizette, megkérdezi az eladót: - "Azt azért elmondod, hogy az ISO-t hogy kell rajta beállítani?"
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
ateszm #29770 üzenetére
Én egyetlen egy dolog miatt vettem nem gyári marcsákat: mert így oldottam meg, hogy az összes, nem egyforma vázunknak ugyanolyan legyen az akkutálcája: ha véletlenül lemerülne akkor tálcástul sokkal gyorsabb cserélni mint egyenként guberálni az akkukat adott esetben sötétben. Ráadásul akár egy másik vázból is áttehetem, ha más nincs kéznél.
Persze tüzetesen átvizsgáltam a markolatokat a lehetséges hibák miatt és amit tudtam előre kivédtem, de a biztonság okáért még markolatból is van tartalék.
Ezenkívül még az is előnye az egyforma akkutálcáknak, hogy átalakíthattam hozzájuk a töltőmet, így a 3 tálcán egyszerre 6 db akkut tölt: ha egymás utáni napokon vannak fotózások akkor sem fáj a fejem, hogy közben nincs időm az akkukat "felpumpálni".
(#29768) pinnacle: Én is erre gondoltam.
(#29769) .DLL: Az is lehet, hogy amikor egy objektív hátsó lencsetagjai "pumpálnak" a tüköraknában, akkor kerül oda belülről...
(#29772) _seth_: Kezdelek nem érteni: ha ennyire nem keresel vele, akkor miért vettél ilyen drága és gyorsan amortizálódó vázat egy köztudottan zárkoptatós műfajhoz?
-
_seth_
veterán
válasz
ateszm #29764 üzenetére
De a 6D vázadra valamiért Te sem gyárit vettél, hanem Travort, ami forintra annyi ebayen pl. mint a Meike...
85e egy gyári markolat... annyiból inkább veszek egy 85 1.8-at.
70D-hez gyári szinte új markolatom volt, masszív volt az is, tapintásra jobb mint a Meike, viszont párszor azzal lefagyott és le kellett venni. Lehet egyedi gond, okozhatta bármi... és már a 70D markolata sem olcsó eredetiből...
Az 5d3 már rég nem 1 misi -
válasz
ateszm #29764 üzenetére
Nincs ezzel semmi... nekem is két utángyártott markolatom van a 2 db 5d3-hoz (igaz nem meike)... kövezzél meg, de a harmad ár az sokat számít, főleg egy ilyen "elemnél"... ahol annyira túl van árazva a gyári, hogy már a nevetséges kategórián is túl van. Én aki zömében csak gyári cuccokat hajlandó megvenni... sosem vennék gyári markolatot.
Tartalék vázhoz (6D), gyári markolatom van, az is egy kutya, csak így kitben jó áron volt... az se lenne gyári. -
pinnacle
nagyúr
válasz
ateszm #29586 üzenetére
Köszi! Képernyőhöz igazítva nézem a képeket, úgy nem annyira látszódik. Érdekes módon most az épület színe hasonlít jobban az eredetihez az A700-on (bal oldali kép), a homokozó, járda csíkjai kontrasztosabbak, a levelek színe jobb az 1200D-n. Úgy tudom, hogy az emberi szem a zöld árnyalatából képes a legtöbbet megkülönböztetni, illetve a bőr színén látja legjobban az eltérést a valóságtól. Lehet, hogy raw-ban kellene fotózni és utólag állítgatni a képet, de utólag ki emlékszik, hogy milyen volt az eredeti.
*Ropi* 100%-os képeket raktam be, ezért gondoltam, hogy nagyobb felbontású monitoron a 18MP élesebb lenne, persze lehet, hogy a 6MP-es, meg még élesebb.
Egyébként a képnek, gépnek milyen tulajdonsága az, amit én "napfényesnek" hívok. Leginkább az a feltűnő, hogy az A700-on lehet látni, hogy szikrázó nap sütés van, az 1200D-on meg olyan, mintha kicsit borús lenne az ég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Robot fűnyírók
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest