-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
CactuS #33344 üzenetére
ruzsafókusztetet megcsinálod. 5 perc kábé. azonnal látni fogod hogy mi a bibi.
-
Soká
senior tag
válasz
CactuS #33340 üzenetére
A front és backfókusz megállapítására vannak tesztábrák, letöltöd, kinyomtatod és próbálkozni kell, lehetőleg állványról. Ha valami back vagy front, az azt jelenti, hogy következetesen ront. Ha a problémád random módon jelentkezik, akkor inkább a felhasználó-fényviszony-gépbetegség elegye okozza az anomáliákat. Én azt javasolnám, hogy a középső fókuszpontot használd, élesítsa megfelelő pontra, majd komponáld újra a képet és úgy exponálj. Nálam a csillag gombra van kitéve az AF, szokás kérdése, én így jobban szeretem mint a félig lenyomott expogombot.
-
copass
veterán
válasz
CactuS #33187 üzenetére
ruzsafókuszteszt
nekem ez vált be. -
marcyman
aktív tag
válasz
CactuS #32980 üzenetére
Kiderült, hogy két különböző akció megy a Canonnál.
Van ez a Trade-in akció, amikor viszel egy használt fényképezőgépet és ők beszámolják a váz árába.
A Cash back akciónál pedig nem kell leadni használt gépet, egyszerűen visszaigényled az adott pénzt.A 6D-re trade in akció van, http://webshop.camerakft.hu/canon_trade-in_2016_Q1
-
*Ropi*
félisten
válasz
CactuS #32969 üzenetére
Gondwana-nak igaza van: félreolvastam és szenzort értlemeztem fejben objektív helyett. Kevés alvással néha össze szavakat a keverem.
"Objektívek tisztítására LensPen, váz szenzorának tisztítására senSorKlear?"
Így van, jól tudod.
"Objektíveket gondolom sokkal gyakrabban kell tisztítani majd, mint a vázat. "
Ha nem használod extrán koszos környezetben (pl. rally fotózás felcsapódó mindenfélékkel, vagy nem köpöd le véletlenül, miközben ráfújsz), akkor általában elég csak körtepumpával lefújni vagy a LensPen ecsetjével végigmenni rajta. Egy fokkal erősebb a másik vége a grafitporos felületével, ami azzal sem jön le az már csak nedves tisztítással (valószínűleg ezért kattant át az agyam a szenzorok nedves tisztításának allegóriájára).
"Legalábbis remélem, most még nem szívesen turkálnék egyből a vázban a tufa ujjaimmal."
A tüköraknában még nőgyógyász kezekkel sem ajánlott matatni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
CactuS #32966 üzenetére
Nem, TILOS azokkal tisztítani, sűrített levegővel sem szabad! Vagy a LensPen (de csakis az eredeti) SensorKlear-rel vagy olyan speciális, nedves tisztítóval mint pl. a SensorSwab. És mindig egy oldallal egy irányba egy húzás, utána megfordítod és a másik oldalával is egy húzás, majd újat használsz - különben az előző körben felszedett porszemeket belekarcolja a szenzorba.
-
nkmedve
őstag
válasz
CactuS #32942 üzenetére
Családi fotókhoz, könnyebb felszereléshez jó egy olcsóbb darab is, nem kell minden sznobizmusnak bedőlni
Észszerűen kell használni, erős szélben óvatosabban, és vigyázni az egyensúlyra, hogy nagyjából vizszintben legyen a gép (egy vizmérték szokott lenni olcsóbb háromlábakon is) és akkor nem lesz gond.
Komolyan nem tudom megérteni azokat akik sok tizezer forintos állványt ajánlanak olyanoknak aki most kezdenek fotózgatni és nincs semmi speciális elvárásuk, ráadásul szűkösebb keretből próbálnak gazdálkodni, teljesen értelmetlen. Évekig használtam olcsó állványokat, most is van több is, semmi gond nincs velük ha az ember észszerűen használja és nincsenek nagy elvárásai. Vehetsz 200ezres állványt is de egy szélviharban az is pont úgy el fog dőlni mint a 10ezres (kivéve ha 20 kilót nyom, olyan pedig kinek kell?), normál időjárási körülmények között és ésszerű helyre rakva (mondjuk nem egy 60 fokos emelkedőre) az olcsó is megáll és egy rövid záridős családi képet el tudsz vele késziteni (sokkal többet is).
-
Morgal
aktív tag
válasz
CactuS #32934 üzenetére
Valóban meg lehet venni, de igazából semmire sem valók! Recsegnek ropognak, a könnyű szerkezetet egy kisebb szél is felborítja, a precíz beállításokat meg felejtsd el
Olcsóbb márkákból talán még a Velbon ami minőségibb, ha nem akarsz sokat költeni nézz a minőségibb márkákból használtat Manfrotto, Giottos stb.
-
_seth_
veterán
válasz
CactuS #32889 üzenetére
Szerintem mindenképp nézz körbe a használt cuccok között. 700D-t 18-135 STM obival már 160 körül lehet találni. Jellemzően 10-20e expo körül sokan túladnak a belépő gépeken. Az új szett felárát pedig költheted egyéb kiegészítőkre, pl vaku. Hobbira pl egy Yongnuo 500EX elegendő is, tud mindent, pici, de nagyot villan és olcsó.
-
csacsi77
senior tag
válasz
CactuS #32881 üzenetére
+1 Zoly75 válaszára
Mindenképpen 18-135 STM-el vedd. Azzal mindent meg tudsz csinálni, amit szeretnél és még a kompakt utáni zoom-hiányérzet sem lesz akkora.
Aztán több hónap használat után már tudni fogod, hogy merre akarsz indulni. Nagylátó (10-18 STM) felé vagy teleobjektív(70-200 f/4) irányba, esetleg portréznál (85 f/1,8).
Egy biztos egy vaku biztos kelleni fog, ha családi eseméníeket akarsz szépen megörökíteni. Egy olcsó Meike MK-320 plafon felé fordítva nagyon széperedményeket fog hozni beltérben. -
Zoly75
aktív tag
válasz
CactuS #32881 üzenetére
Lehet jobban járnál, ha egyből a 18-135-öt vennéd.
Ha viszont mégis marad a kit obi, akkor az 55-250 IS lehet még jó, ami elérhető áru kezdetben.
Amúgy épp a napokban mondta nekem egy Nikonos, aki korábban Canonos volt, hogy a Canon-hoz olcsóbbak az obik. Nem tudom megítélni, Nikon-t sosem nézegettem. -
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Update 04.29. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest