- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Bitcoin topic
- Mikrotik routerek
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boha
tag
Lehetséges hogy másfél éves LP-E17 canon akkumulátor haldoklik ? Kb 1800 fotót bírna ? Milyen lehetőségeim vannak a cserére, vagy csak a gyáriba bízzak ?
-
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
Ennek a szettnek lehet mi kb a mai értéke?
- EOS 500D
- Tamron 17-50 F/2.8 XR Di II
- 50MM 1.8 (még a műanyag végű)
- Yongnuo ETTL rendszer vaku
- Sosem használt kitobi -
KTTech
veterán
válasz
JohnyBlue #41989 üzenetére
Ez járható út lehet, elvileg, de a vázon levő jeladón nincs kimenet, oda kell egy manuális vaku - ezzel indítható a villanj körte IR vevője jó eséllyel...
De az X1T-C + X1R-C párossal már 99%, hogy működik, az egyik villanj körtére mehet az X1R-C a PC-Sync csatival, és annak a fénye elindítja a többi villanj körtét. Mondjuk lassan többe kerülne a leves, mint a hús
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte #41990 üzenetére
A 2000D tudja az e-TTL-t, de a 3rd party vakuk nem mindegyike volt kompatibilis vele. Erre jött a Godox-nál a FW frissítés annak idején. De ez nem segít a villanjkörtés kérdésen, az nem fog ezzel a géppel/vaku párossal működni.
-
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte #41987 üzenetére
A vaku elvillan... eTTL módban
csak ezt tette lehetövé a firmware.
-
válasz
malibu #41984 üzenetére
A Godox kiadott egy firmware frissítést (elérhető innen) többek között a Godox TT350-C vakura, ezzel elvileg rendesen elvillan a vaku középérzékelő nélkül is (vagy nem
).
-
malibu
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek próbálok segíteni, de nem jövök rá a hibára. Vett egy 2000D gépet amin mint kiderült nincs középső érintkező a vakunál.(nem is értem...) Van neki villanj körte szettje, amit szeretne elvillantani. Beépített vaku fényére villan, de nem jó a szinkron. Nem látszódik a fénye a képen. Vett egy Godox TT350 rendszervakut, elvileg ezt már úgy fejlesztették ki, hogy nem szükséges a középső érintkező. Ezt ajánlották neki az üzletben. Ugyanaz a helyzet, mint a beépített vakuval. Elvillantja(igaz csak TTL módban, M módban nem), de nem látszódik a képen a fénye. Mi lehet a probléma, vagy mi a legegyszerűbb megoldás, hogy ezzel a géppel tudja használni a külső villanóit? Köszi!!
-
JohnyBlue
addikt
-
Felvettem videót az AF és az IS hangjáról is az EF 24-105 f4 L-ről: [link]
Három részből áll a videó (39 mp összesen):
1. AF hangteszt (IS OFF)
2. IS-t bekapcsolom, de AF-hez nem nyúlok
3. AF hangteszt + IS ONEz alapján ilyennek kellene lennie a hangjának? Én nem tudok mihez viszonítani, csak a teljesen néma STM-es obikhoz, így fogalmam sincs, hogy ez még jó, vagy már itt gondok vannak.
-
-
-
válasz
rednifegnar #41970 üzenetére
Köszi, ezek szerint egyszerűen idő kérdése mikor éri utol adott obit. :\
-
válasz
Donki Hóte #41969 üzenetére
Hmm. Javítható vajon, vagy marad a gumigyűrűs trükközés?
-
-
-
EF 24-105 f4 L-nél mennyire normális, hogy lefelé fordítva kicsúszik saját magától az obi zoomja és visszafordítva pedig visszacsúszik? Így néz ki videón: [link]
Ma vettem használtan, nem tudok semmit az előéletéről. (Az IS is elég darálós hangú benne, de lehet, hogy csak az STM obik elkényeztettek és amúgy ilyen az összesnél. )
-
zafiridas
csendes tag
igazad van csak "sajnos" 2009-ben vettem elöször canon dslr-t (450D) és azota szaporodtak az ef-s obik és ff-re váltás esetén minden elkéne adnom és én még harmad áron sem tudom eladni ha valami nem kell ,igy most már inkább ef obikat akarok venni.de szerintem nem könnyü dönteni hogy egy használt 10 éves canon 100-400 vagy egy uj sigma 100-400.kb azonos az ár és használt sigmát nem találni a piacon .vagy hasonlo .kizárolag repülögép fotozásra kell.77 D-t használok .ha ez segit valamiben.
-
PuMbA
titán
válasz
zafiridas #41961 üzenetére
Itt a legfontosabb, hogy APS-C-n hogy teljesít a kiszemelt objektíved, szóval mindenképp olyan teszteket nézz
FF-en jobban viselkednek az obik, hiszen ott jóval nagyobb területre esik kevesebb pixel, tehát az objektív felbontóképessége sokkal kevésbé számít. Ezért nem svájci bicska az APS-C szenzor, mert FF-re egy rosszabb objektívvel is jobb végeredményt tudsz kapni. Lehet, hogy egy FF váz drágább, de az is előfordulhat, hogy az olcsóbb obikon visszajöhet a pénz az APS-C-vel szemben.
-
zafiridas
csendes tag
válasz
Donki Hóte #41960 üzenetére
wow de jó képek ,igen ez az egér szigetnél van jártam ott én de csak 1 napos kiránduláson pargárol de budapesten a helyi körülményekhez kell alkalmazkodnom a lényeg hogy kevés a 250-es zoom.most még kivárok és figyelem a hirdetéseketd .ha ff gépem lenne akkor könnyebb lenne a döntés egy sigma 150-600 -ra esne a választás.remélem nem offoljuk szét a opicot
-
válasz
racskobalazs #41955 üzenetére
-
KTTech
veterán
válasz
zafiridas #41956 üzenetére
Ha már mindenáron Sigma, akkor én az 50-500-asra adnám a szavazatom... az sokkal jobb cucc.
Mivel a záridő kritikus pont, így a lehető legfényerősebb objektívet kell választani, emiatt (is) jobb a Canon 100-400. A képminőségétől nem kell félni, nem mai darab, de nem rossz. Ellenfényben azért nem erőltetném a dolgot(hiszen a hátsó lencsetagon nincs tükröződésgátlás, a szenzor pedig tökéletesen tükröz, szemben a filmmel, amire tervezve lett még annak idején).
-
zafiridas
csendes tag
válasz
racskobalazs #41955 üzenetére
igen ezt láttam és brutál jó lehet kár hogy nem magyar gyarmat
-
zafiridas
csendes tag
válasz
Donki Hóte #41954 üzenetére
még az első szériás 55-250 is stm-s obit akarom lecserélni kb.9 éves ,és néha nem elég a 250mm.jók a meglátásaid és a többi hozzászólónak is köszönet.néha ködben is lehet jó képeket csinálni amikor a winglet vágja a levegőt és csíkoz huzz,nyáron van elég fény és a rövid záridő sokat javít.sajnos nem engednek keritésen belülre
.az emlitett két objektiv kb.egy árban van .rizikos a használt vásárlás de szívem szerint canon gépre canon objektivet tennék.viszont jókat irnak a sigmárol.a canon 2.szériás obija már jobb de az nem megfizethető számomra.az stm obim videozásnál hangos amig nem hallani a turbinák doromolását.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Donki Hóte #41954 üzenetére
Legalább annyira mint ezen a reptéren?
-
válasz
zafiridas #41949 üzenetére
Vegyél egy olcsó (de jó) Canon 55-250 obit és menjél közelebb a repülőkhöz
Hiába veszel nagyon drága, harapós élességű obit, télen ködös a környék, nyáron remeg a levegő a kifutópálya felett, szóval minél messzebb vagy, annál rosszabb képeket fogsz lőni a levegő zavarossága miatt.
-
zafiridas
csendes tag
üdv! olyan kérdésem lenne hogy repülőgép fotózáshoz optikailag melyik objektiv lenne a jobb :használt Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM (tolo zoomos) vagy egy új Sigma 100-400mm f/5-6.3 (C) DG OS HSM Contemporary .aps-c re.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Donki Hóte #41947 üzenetére
Szerintem a D90 inkább a 30-40-50D ligájában játszik.
A belépő kategória a Nikonnál a D3100 volt akkoriban. Jó, persze a Canonnál meg az 1100D. Ha így nézzük akkor helyes az eredeti összevetés. De azért egy D90 kézben fogva nem olyan érzetet kelt, mint egy 550D. -
-
Peet91
aktív tag
De attól még jó barátok a mai napig és sokszor forgatnak együtt.
-
csacsi77
senior tag
Most nem azért, de amikor objektív frontlencsével veri be a szöget, akkor az nekem kifejezetten fájt!!!
Egyébként nem fair összehasonlítani egy Nikon D90-et és egy Canon 550D-t. Más kategória mindkettő. -
válasz
bagaba1 #41942 üzenetére
Ha jól emlékszem feloszlott a duo, hogy miért az jó kérdés, külön csatornájuk van már.
https://www.youtube.com/c/KaiManWong
https://www.youtube.com/channel/UC4_m1_0MTTmnWo4tpB0O_7g -
-
-
Pikaa
aktív tag
Üdv újra!
Létezik, hogy ha firmwaret frissited, akkor változhat az expo szam?
5d mark3
-
-
-
-
-
KTTech
veterán
válasz
bagaba1 #41929 üzenetére
Tudtommal a konverter jár minden R szériás vázhoz ingyen, szóval arra elvileg nem kell költeni (én is így vettem). Igaz, csak az alap (nem a filter tartós vagy funkciógyűrűs verzió). Onnan kezdve, hogy felraktam a vázra, még sose volt levéve (nincs RF bajonettes objektívem), csak az obikat cserélgetem.
-
KTTech
veterán
válasz
bagaba1 #41923 üzenetére
Nekem pont ez a kis méret volt a lényeg, vehettem volna R-t is, de meguntam a nagy és nehéz cucc cipelését egész nap (a hátam se szerette)... Sokszor egy kis pisztolytáskában viszem a gépet, rajta a 24-105-öt, 2 memókártyát és 2 akkut egész napos mászkáláshoz... igaz, most kezdek elcsábulni a 16-35/4L IS fele
amellé meg lehet, csak a 70-200/4L IS-t vinném...
-
jeni
félisten
válasz
Chosen #41924 üzenetére
0,3mm lcd védő mehet rá,igaz határ eset
ilyet tettem rá -
Üvegfóliával van tapasztalatotok a kihajtható LCD-re?
850D-re tennék, de azt nézegettem, hogy annyira szorosan csukódik rá a kijelző a vázra (ha befelé néz), hogy tartok tőle, hogy ha üvegfóliával együtt csukom rá, akkor benyomná a kijelzőt.
-
bagaba1
tag
válasz
KTTech #41913 üzenetére
Ma megfogdoztam MM-ban, meglepően kicsi. Újonnan nem vennék DSLR-t jelenleg én se, viszont a 6D2 árai konkrétan meglepően magasak. 150-200e expo-val jelenleg 300e magasságában árulják, amikor újként jelenleg 400e Ft-ért megvehető. Talán nem is a használt ára a sok, inkább az új tűnik kevésnek. Rp-t meg konkrétan nem találni jelenleg használtan.
Új vs Használt témába nem is mennék bele nagyon. Többnyire én is használtan vásárolok, viszont egy többéves, akár 100e expo környéki gépnél aminél igenis vannak kopó alkatrészek, nem tartom reálisnak az új árhoz képesti 20-30%-os árkedvezményt. Szerintem ilyen esetben nem éri meg használtan venni.
-
Nekem úgy jött le az optikai vs. EVF kereső, hogy egy DSLR gép optikai keresőjében mindig látod, hogy mit fogsz fényképezni és a kép vagy sikerül, vagy nem.
Egy MILC keresőjében nem mindig látod, hogy mit akarsz fényképezni, de a kép sikerülni fog, és majd meglátod, hogy mit fényképeztél
-
Próbáltam barátom R6-ját, a 120fps-es EVF tényleg sokkal jobb már, mint amit régebben próbáltam talán Sony, na ott majdnem elhánytam magam pár perc után.
Nekem ha minden igaz lassan megjön az EOS R, én is a keresőtől félek a legjobban, de az az arc/szem felismerős AF annál jobban érdekel, hogy milyen. -
Faby
senior tag
Abszolút amatőr, hobbi fotósként egy észrevétel a MILC vs DSLR kérdéshez:
77D-vel fotózok, a gyereknek van egy Pana G7 MILC-e.
Nem tudom megszokni az EVF-et, a rendes optikai kereső után nagyon rossz, nagyon zavar a kereső minimális késleltetése.
Tudom, hogy nem ez a legkomolyabb kérdés a két kategória választása között, de aki hasonlóan érzékeny erre, mint én, annál később okozhat kényelmetlenséget, akár kiábrándulást.
Persze biztos megszokja az ember hosszútávon, de engem zavar. -
duni84
aktív tag
válasz
szpeti40 #41907 üzenetére
igen náluk lehet cseréltetni. úgy emlékszem, hogy kb 12-14e volt pár éve 70-200 obira. ha előre jelzed, hogy melyik napon viszed be és mihez kell, akkor meg is tudod várni, mert egy 10 perces munka (gyűrű ára + 1 órás szervíz díjat számláznak ki, ez szerintem most sem lesz több 15-18 ezernél)
-
PuMbA
titán
válasz
szpeti40 #41915 üzenetére
Én csak az első gépemet meg 1 olcsó obit vettem csak újonnan, azóta mindent használtan. 3 év gari járt a géphez speckó akció miatt, de elromlott a 3 év alatt? Hát persze, hogy nem. Hülyének éreztem magam, szóval akkor megfogadtam, hogy többet ilyet nem csinálok. Azóta a használt cuccokon annyit spóroltam, hogy ha el is romlana valamelyik és javíttatni kéne még akkor is több százezres nagyságrenddel jobban jártam, mint ha újonnan vettem volna
-
PuMbA
titán
válasz
bagaba1 #41912 üzenetére
A gépek nagyon nagy részt a garancia időn túl szoktak elromlani, szóval azt nem tartom előnynek új vásárlás esetén
15-20 évig simán működő fényképezőgépek esetén az 1-2 év gari.... nudli. Az RP-vel és a 6D2-vel az a gond egyébként, hogy az 5D alatt vannak kategóriában és a Canon tudjuk, hogy erősen szegmentál és butít. Ezért RP-t nem vennék, főleg ha ennyire hosszú távban gondolkodsz.
-
KTTech
veterán
válasz
bagaba1 #41908 üzenetére
Az 5Dmk1-hez képest már az RP is jelentős ugrás AF terén. Én Mk2-ről. Viszont fogd kézbe először, mivel jelentősen kisebb méretre (nekem ez szempont volt). De egy EOS R sem rossz választás. Hagyományos dSLR-t én már nem vennék magamnak, de ez egyéni preferencia.
Viszont az RP-nél kelleni fog pótakku mindenképp, az IS-es objektívek gyorsan merítik (a hidegről nem beszélve), mivel elég kis kapacitású az akkuja. Nekem 1 gyári tartalékom van, meg egy USB-s töltő egy powerbank-al tartalékban, ezzel kihúzok egy napot (a powerbank még sose kellett, de fő a biztonság) 😃
-
bagaba1
tag
Nem járok minden hétvégén 2 esküvőre, így minden bizonnyal jódarabig kiszolgál majd a következő váz is. Ennek ellenére nem véletlenül olcsóbb egy használt váz, tagadhatatlan hogy nagyobb a rizikó mint új esetén, pláne ha már lejárt a garancia. Szóbajöhet az is hogy használtan veszem, akkor viszont egy R jóval drágább már mint egy RP vagy egy 6d2. Egyelőre az ár másodlagos, inkább a valós használat közbeni tapasztalatokra lennék kíváncsi.
-
bagaba1
tag
Sziasztok,
hosszú idő után eljött az ideje, hogy lecseréljem sokat látott 5D1 vázamat. Jó pár Canon obi pihen itthon( 70-200 f2.8L IS2, 24-70 f2.8L, 85 f1.8, 100 f2.8L macro), amiket cserélni se szeretnék, így mindenképp maradnék házon belül. Erősen szemezek használtan 5D4 illetve új 6D2 vázzal, viszont a DSLR-et érintő hír miatt elgondolkodtam, hogy maradjak-e ezen a vonalon. Nagyon csábít az RP ára, tesztek szerint nem is szuperál rosszabbul mint a fennt említett darabok. Tisztában vagyok a száraz adatokkal, de vajon napi használat terén milyen különbségek jönnének elő? Akkumulátorkapacitás úgy gondolom nem probléma, ritkán lövök napi 1000 fölött, többnyire 100-300 kép körül.
Van tapasztalatotok az említett gépekkel? Mit gondoltok, melyik lenne a jobb alternatíva? Hogy fair legyen az összehasonlítás, leginkább új darabot nézzünk, 6D2 vagy RP?
Köszönöm előre is!
-
Canon L optikákon a hátsó időjárás védő kis gyűrűt lehet valahogy cseréltetni?
Gondolom Camera Kft csinálja, valaki javíttatott már ilyet? -
Tdizsolt
senior tag
válasz
KTTech #41905 üzenetére
Megint Te voltál a befutó!
Még este szétkaptam, nem bírtam magammal, az volt, amit mondtál. A kis pöcök volt leragadva, a rugó is deformálódott volt. Levettem a csavaros elemet is, valami ragacs volt alatta, lehet, hogy lefolyatták valamivel régebben. Megtakarítottam, vissza hajtogattam a rugót, és működik.
Köszönöm szépen a segítséget újfent.
A következő után már küldök valami csokit. -
KTTech
veterán
válasz
Tdizsolt #41904 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy az a tű a talpban a jobb oldali laprugó alatt helyezkedik el. Elég macerás hozzáférni, de itt egy elég rossz minőségű videó (jobbat hirtelen nem találtam), hogy mit kell megtakarítani a hotshoe fedőlapja - ami maga a laprugó - alatt:
[link]... és ha már ott vagy, húzd meg a 4 kis csavart is, hajlamosak fellazulni, onnan kezdve olyan lesz a külső vakud, mint az egyszeri mese: egyszer volt, hol meg nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Last Epoch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest