-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
Ennek a szettnek lehet mi kb a mai értéke?
- EOS 500D
- Tamron 17-50 F/2.8 XR Di II
- 50MM 1.8 (még a műanyag végű)
- Yongnuo ETTL rendszer vaku
- Sosem használt kitobi -
Flashback
addikt
Kikerült a cikkem: Lowepro Transit Backpack 350 bemutató
-
Flashback
addikt
Tv Av módban nem számítja bele a vaku fényerejét a gépváz? ( 500d )
-
Flashback
addikt
válasz
berzerker83 #28291 üzenetére
Komoly ellentmondást érzek a két mondat között:
Alapvetően a kitobi is elég a legtöbb dologra, és valszeg ezt is használjuk továbbra is...
Canon 24-70 f2.8 II obiját néztem...
-
Flashback
addikt
válasz
bbkmachine #28128 üzenetére
500D
-
Flashback
addikt
válasz
bbkmachine #28122 üzenetére
Köszönöm. A Nagy gyutáv nem szükséges, 200-is elég. Meg ugye az átfogás arányos a képi hibák előfordulásával.
-
Flashback
addikt
Egy alap Zoom objektívet szeretnék venni. Megéri foglalkozni ezekkel az 50e környéki darabokkal? Vagy a Canon 70-200/f4L alatt nincs élet?
-
Flashback
addikt
Sziasztok
A mostani Kata válltáskámat cserélném egy HÁTI táskára.Kritériumok:
- 1 DSLR váz + 17-50/2.8OBI-nyi hely. Gyors Hozzáféréssel
- Rendszervaku
- +1 obi
- 14-15" laptop rekesz
- Ár minél olcsóbb, de ne menjen a minőség rovására (Max 50e)Ki mit ajánl?
Köszönöm
Üdv,
Szabolcs -
Flashback
addikt
Lenne egy kérdésem: hogy lehet 500Dvel HDR képet lőni (3 képből)? Mi a legegyszerűbb módja? Lehet-e sorozatot beállítani (-1, 0, +1)?
Köszönöm a válaszokat is előre! -
Flashback
addikt
Tudom srácok hogy nem reklám helye előre is bocsi!
Lenne egy Kata táskám eladó!És hogy ON is legyen:
-
Flashback
addikt
Na akkor kicsi dilemma. Most már kikristályosodott hogy Tamron 17-50/2.8 a megfeleő obi nekem. Már csak az a kérdés hogy a VC (stabis) verzió vagy az ennélküli.
E teszt szerint, mindenképpen a stabi nélküli.
Bár ez a teszt állványról készült. Ezért nem túl reprezentatív...De viszont ezek szerint a stabi jó szolgálatot tesz...
Teszt 1
Teszt 2Egyenlőre még nem tudom megvenni az üveget, de majd hamarosan. Így van időm matekolni rajta! Véleményeket hallgatnék.
220Voltban ki lehet vásárlás előtt próbálni? -
Flashback
addikt
Sajnos én remegős kezű vagyok
Viszont egy másik fórumon őt ajánlotta nagyjából mindenki. -
Flashback
addikt
Portré, és rendezvényfotózásra keresnék valami jó obit, APS-C vázhoz. Erre gondoltam: Sigma 17 70mm f/2.8 4 DC Macro OS HSM
Valahol olvastam hogy ezzel 1/125 v 1/250-nél is éles képet lehet lőni kézből.
Ez mennyire igaz? Valaki tapasztalatból meg tudja cerősíteni cáfolni? A fókusz mennyire gyors/pontos? -
Flashback
addikt
válasz
kiskornel #5701 üzenetére
[link] Persze egyenlőre fej nélkül...
De annyira szép az élet. Most tört ketté az egyébként is már javított törött székem, így mehetek holnap az venni... Így ennyivel kevesebb pénz jut az állványra. Le is csúszok erről a Giottos-ról... Mondanom sem kell tartoznak még 40K-val...
Szép az élet! -
Flashback
addikt
válasz
killerjohn #5695 üzenetére
-
Flashback
addikt
válasz
kiskornel #5691 üzenetére
Ott visszaolvastam, megnéztem a topik elejét is. Erről a tpusról semmi konkrétum sincs. Neten nézelődtem és egy spanyol fórumban jókat írtak róla csak ott a srác a súlya miatt problémázott.
Elhiszem hogy egy jó állvány drága, ahogy a jó fényképező meg az obi is... De nem a Natgeonak akarok fényképet lőni egy 400-as telével.
Nincs raja portré mód? Az baj...
Valahol lehet egyébként állványokat nézni élőben? -
Flashback
addikt
Ide is berakom hátha.
Állványt szeretnék olyan 20K körül. Ezt néztem ki. Ha majd egyszer teljes lesz összkép akkor max:
Váz 500D, Rendszervaku, 200-as tele, portré markolat.
Ennél nagyobb súllyal nem kell birkóznia. Ez az összeállítás is már lehetetlen gyakorlatilag... -
-
Flashback
addikt
Melyik ehhez a legközelebbi tudású obi FF-re árban?
-
Flashback
addikt
Ha egy ilyet felcsavarok egy FULL FRAME-es vázra akkor mi történik? Milyen képet fog adni?
-
Flashback
addikt
Unom a KIT-obit szeretnék helyette valamit ami már komolyabb portrézáshoz, és a macrokhoz is elmegy így kinéztem őt:
[link]...de erre még évekig nem lesz keret... így a helyébe egy ilyen?
[link]1.) Minőségben gondolom az első a jobb, de mégis megéri a különbözetet?
2.) AF, Képstabi van olyan mint a Canon-on? Van valakinek tapasztalata vele?
3.) Megéri külföldről rendelni? És itt jön a képbe a megbízhatóság.
4.) Gondolva a későbbiekre. FullFrame-es vázon is használható? (Most 500D-m van) -
Flashback
addikt
Hogy lehet ilyet publikálni?
-
Flashback
addikt
Köszönöm!
-
Flashback
addikt
A gépemben egy Nokia 8gb-os Class 6-os micro SD kártya van egy SD kártya átalakítóval. Valamelyik nap gondoltam leszedem a képeket a gépről és a kártya nem volt felismerhető! Le kellett formázni a PC-n. Aztán a gépen is leformáztam (a gép szerint alacsony szintű formázást csinált, na az is érdekes...).
A kártya kb 1 éves. Nem volt agyonhasználva. Jelenleg működik de fogalmam sincs ez most mi volt a kártya részéről, kicsit tartok is tőle. Mi okozhatta? -
Flashback
addikt
válasz
makraipeter1 #5082 üzenetére
Nézz hozzá külső mikrofont is. A jobb félék sajnos nem olcsók, meg ha komoly gondolod a videózást akkor kell még egy steady cam állvány...
-
Flashback
addikt
válasz
makraipeter1 #5079 üzenetére
Ha komolyan gondolod a videózást akkor 550D a külső mikrofon csatlakozó miatt.
Ha nem kell annyira a videó akkor 500D. Én is sokat örlődtem, de a tapasztalatom az hogy 6 hónap alatt egy videót csináltam -
Flashback
addikt
Találtam a helyi Second Hand shopban egy ilyet.
A második kép nem lett éles, hála a telefonomnak... Szóval lenne pár kérdésem:
- ez T2 vagy M42 bajonettes?
- Szét lehet szedni megtisztítás céljából különösebb szerszámok nélkül?
- az elején a szűrő menetet ki lehet egyengetni?
- 1200 forintot megér? -
Flashback
addikt
válasz
zolka78 #4674 üzenetére
Ha garis akkor a kamera KFT ingyen megtisztítja a tükört. Jobb eset ez, rosszabb ha valahol az obiban van a szennyeződés (bár gondolom Canon kit obi, ott nemigen szokott ilyen lenni) . Kipróbálhatnád másik obival.
Végső esetben. -
Flashback
addikt
válasz
kiskornel #4649 üzenetére
Egyenlőre hobbi célra keresek obit de nyáron kell pár rendezvényen is fotóznom, ezért keresek valami jó ár/érték arányú obit. Lehetőleg azért fényerőset mert van sokszor annyi fény hogy az 50/1.8f-emmel vígan tudtam vaku nélkül is jó fotókat lőni, viszont a Kitobival ez már nem ment. Igazából (látván az obi kínálatot) egy jó fényerős kitobi tartományú 17-55 is megtenné, csak sokszor meg jól jött volna a tele is...
Jajj nehéz, nem tudom mi legyen a következő lépés. Gondolkodom még egy Speedlite 430-as + EF-S 70-200/3.5-x.x-on is. Akkor lenne egy telém meg egy vakum.
Nem tudom hogy a 430-as már kevés lenne 200-on? -
Flashback
addikt
Egyenlőre csak nézegetem őket, de okosan szeretném felépiteni az obi parkot.
-
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
válasz
t72killer #4630 üzenetére
Akkor mondjuk egy rendezvény/esküvői fotós milyen obit használ, mikor akár 50méterre is el kell fényképezni de lehet hogy csak 2-re kell? Megtanul gyorsan obit cserélni?
Nem akarok ekkora tartomány lefedni de mondjuk egy nagy fényerős 18->90-100 az már kényelmes lenne. -
Flashback
addikt
Ilyet kotortam. De nem egy fényerőbajnok.
[link]
Ebből van 18-200 is ha jól láttam? -
Flashback
addikt
Létezik 1x-1xx nagy fényerős, jól használható obi Canonhoz?
-
Flashback
addikt
válasz
blackvinyl #4506 üzenetére
Szia
Itt IS optikával adják (képstabilizátor), és 2 év gar!.
Amúgy hasonló célra nálam bejött ez a gép!
Üdv! -
Flashback
addikt
M42-es obik mennyire használhatóak? Ott az AUTO kifejezés mit jelent?
-
Flashback
addikt
és ő mennyivel roszabb mint a 55-250 IS?
[link] -
Flashback
addikt
Hát végül is ha kapok minőségibb szebb rajzolatú üveget akkor a 200mm-el is megelégedem
-
Flashback
addikt
Egy olcsó és jó teleobit ajánljatok légyszíves olyan 250-300mm körülit.
-
Flashback
addikt
Leírná valaki hogy az 500D-vel hogy lehet jó HDR képet csinálni? Milyen szoftvert érdemes használni?
-
Flashback
addikt
A legközelebbi ilyen supermarket tőlem 25km-re van. De gondolom ezért van telefonszám! Félreértés ne essék, én sem azt vártam hogy a CMOS érzékelő előnyeiről fogok trécselni, de egy tisztességes leírást ha már nem raktak bele a hirdetős újságba, akkor legalább központilag legyen egy korrekt adatbázis ahonnan fel tudja olvasni a részletes specifikációkat.
-
Flashback
addikt
Az "Ósönben" éppen van 500D akcióban. Az üvegről és gariról persze semmi infó. Sebaj gondoltam felhívom őket.
Tudtam hogy nem lesz egyszerű így rögtön kértem az ekeltronikai osztályt. Kb 1 perc után sikerült meggyőznöm a vonal másik végén lévőt férfit hogy kapcsolják is őket! 3perc zene...
Egy női hang szól bele a telefonba. Megkérdeztem hogy ez a műszaki osztály? Mondta hogy nem de akkor kapcsolja őket... 1 perc újabb zene...
Szintén egy nő vette fel. Megkérdeztem hogy tudok-e kérdezni egy most hirdetett fényképezőgép tulajdonságairól. Válasz: Persze!
Megkérdeztem hogy (direkt magyarul hogy egyszerűbb legyen) az objektív ami van a géphez KÉPSTABILIZÁTOROS-e vagy sem?
Mondta tartsam, megnézni. Hallhatólag elment.
3 percig háttér hangokat hallgatam hogy valakinek már a töke ki van és hazamegy stb stb.
Majd utánna egy eléggé magas hangú feltehetőleg fiú szólt bele a telefonba. Mondta hogy a nő akivel beszéltem most nézi meg a termék dobozát, de hogy ő rákeresett a neten és hogy az írják hogy ez képstabilizátoros!
Kérdezem: Ez az "Ósön" oldalán van fent?
Válasz: Nem ezt egy fotós oldalon találta. De hogy ez lehet nem is a gép mert náluk EOX van! Meg itt a honlapon valami KITben van benne ez a képstabilizátor!
Innentől gondoltam hogy jó lesz...
2 perc csönd majd beleszól a telefonba: Imázsos! Az van ráírva hogy Imázs stabilizátor! Ez pedig biztos azt jelenti!
Hűha... gondoltam még a garanciára kérdezek. Az gyorsan kiderült hogy egy év. Majd elmondta a fiú hogy ez mindenhol drágább, és hogy náluk a legolcsóbb!
Megköszönöntem szépen és 9p 35mp után leraktam a telefont. -
Flashback
addikt
Ha egy 15mpix-eles vázzal mondjuk 3mpix-eles képeket csinálok, az befolyásolja az ISO-t vagy zajt?
-
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
Az 500D-re sok helyen 1év gari van. A "hálózati feszültséges" boltban viszont 2 év van rá.
Na most ez hogy is működik?
üdv! -
Flashback
addikt
Sziasztok!
Rendelt már valaki kamera KIT-et mondjuk kínából vagy japánból? Ha igen legyen olyan szives rámírni egy PÜ-et vagy emailt vagy ilyesmi
Üdv! -
Flashback
addikt
Most állok gép vásárlás előtt, és megkérdezném kinek mi hiányzik a kamerából, újra megvennéd-e? Jót/rosszat szeretnék hallani tömören
-
Flashback
addikt
Sziasztok
500D mennyire HD képes? Mármint be lehet állítani -1,+1F expo sorozatot?
Canon utilityvel kompatibilis.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Külpolitika
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest