- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Pityu. #42843 üzenetére
Aki DSLR/MILC géppel fényképezik, azt eleve lenézik, mert ilyen gépet használni sokak szerint tipikus boomer szokás.
A fiatalabbak a DSLR gép használatát retró szokásnak tartják, kb. mintha a strandon egy kazettás walkmannel hallgatnád a zenét
Aztán aki még tetézi a helyzetet azzal, hogy egy DSLR gépet lecserél, de másik DSLR gépre, az aztán tényleg érthetetlen sokaknak
-
-
válasz
Chosen #42822 üzenetére
mert középre lesz expozva, és a gépből kiesett JPG-nél megáll majd a történet,
Akkor máris lefelezted a gépek közötti különbségeket (amiket precíz gépbeállítások mellett, RAW-ba mentve lehetne tapasztalni), vagyis szerintem semmilyen különbséget sem fogsz a szemeddel látni
-
-
-
-
válasz
Chosen #42792 üzenetére
Sajna már nincs nálad egyik új obi sem, nem tudod kipróbálni, de én mindig a kinyomtatott fókusz tesztábrát szoktam lefényképezni (1 m távolságból, 45 fokos szögben), abból lehet látni, hogy nem jól fókuszál az obi, vagy egyszerűen életlen a képe valamilyen lencsehiba miatt.
-
-
válasz
Blindmouse_ #42780 üzenetére
A tükröződésmentesítő réteg sérülése csak ritkán látszik meg a képeken.
Ha az eladótól kérsz képeket, akkor akár 100 képet is tud küldeni, amelyeken semmi sem tszik
Ha viszont én csinálok vele képet, akkor 100-ból 100 képen tudom demonstrálni a hibát
(Ha a nap súroló fénnyel rásüt a külső lencse felületére, akkor ez a hiba komoly becsillanásokat tud okozni.)
-
válasz
Chosen #42770 üzenetére
Pár beltéri tesztnél összelőttem őket WB-ben és még úgy is másnak tűnt szemre a fehéregyensúly. De akkor ez valós probléma ha jól értem, nem én néztem be valamit.
Az ember szeme (vagyis inkább az agya) szintén AWB-t állít, ami eléggé szubjektív.
Vagyis ha ott vagy a helyszínen és nézed a különböző gépek által készített képeket, akkor sem lehetsz biztos benne, hogy melyik kép adja vissza a legjobban a valóságot, mert lehet, hogy más meg másképpen látja
-
-
Régi szép idők relikviái kerültek elő a szekrény mélyéről
-
-
-
-
-
-
válasz
SkyLine3000 #42678 üzenetére
Megnéztem, az AVG és az AVAST is bejelez rá
Lehet, hogy csak valami kis veszélyességű kukac van a programban, de inkább nem kockáztatok
-
Hol lehet hozzájutni a v1.05 verzióhoz
A Tornado mostani változatára rögtön ugrik a Defender
Írják a letöltő linket tartalmazó levélben, hogy egyes vírusvédelmi programok (szerintük tévedésből) vírusként azonosítják a Tornado-t és kapcsoljuk ki a vírusvédelmi programot. Hát ezt inkább nem tettem meg...
-
válasz
SkyLine3000 #42674 üzenetére
700D-nél ez még működött, de aztán a Canon "fejlesztett" a rendszeren
-
-
Még mindig nincs semmilyen normális lehetőség pl. egy 750D fényképezőgép exposzámának az otthoni kiolvasására
Az EOSInfo nem ismeri fel a gépet, a ShutterCount weboldal azt írja, hogy a feltöltött kép nem tartalmazza ezt az információt, a Tornado program futtatását rögtön lelövi a win defender, az EOSMSG programot meg már letölteni sem engedi
Van valami lehetőség az exposzám házilagos kiolvasására?
-
válasz
Zwodkassy #42638 üzenetére
Egy átlagos CPL 5000 ft, egy jó (ugyanakkora méretben) majdnem a négyszerese.
A Canon APS-C kit objektívek mind forgó frontlencsével vannak szerelve, ez az ára annak, hogy viszonylag jó optikai minőséget tudnak nyújtani elfogadható árszínvonalon.
-
válasz
Zwodkassy #42636 üzenetére
Igen, pl. hagyományos polárszűrőt sem lehet forgó frontlencsés objektívre felrakni, mert élességállítás közben mindig szögeltérés keletkezik, a rossz szögben álló polárszűrő pedig többet árt mint használ
Erre találták ki elvileg a cirkuláris polárszűrőt, de abból én még nem találtam igazán jót, persze a drágábbak között biztosan van jó, csak annyit nem szánnék rá
-
válasz
Zwodkassy #42634 üzenetére
Felrakni fel tudsz (szinte) bármilyen Canon kompatibilis napellenzőt bármelyik egyező átmérőjű Canon kompatibilis objektívre, mert ezek mind bajonettes rögzítésűek.
A konkrét Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM objektívnek 58 mm a szűrőátmérője, tehát bármelyik ilyen objektívre passzoló (63-as jelzésű) napellenző felrakható rá.
A másik szempont az, hogy az objektív frontlencséje forog-e, mert ha forog, akkor hülyén mutat rajta a forgó virágszirom formájú napellenző
A forgó frontlencsés objektívekre találták ki a teljes tölcséres napellenzőket, azoknál nem gond, ha forognak, mert nem látszik
Szóval, ha forog a Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM objektív frontlencséje, akkor ne használj hozzá virágszirom formájú napellenzőt. Ha nem forog, akor tehetsz rá ilyet
-
válasz
t72killer #42615 üzenetére
Sandisk Extreme Pro kártyát nagyon szereti a 6D
-
válasz
Zwodkassy #42607 üzenetére
Én ilyen Kontakt60 sprayt használok, ez biztosan nem károsít semmit.
-
válasz
pigsty #42583 üzenetére
Szerintem megér 130 eFt-ot a 800D, de mond azt, hogy azt mondták, hogy nem ér annyit és alkudd le 125 eFt-ra.
Objektívet első nekifutásra egy ilyet javaslok.
Persze, ha olcsón akarod megúszni, akkor egy ilyet.
-
válasz
pitiless #42561 üzenetére
resetet, power resetet próbáltad már?
Reset a menüben érhető el. A power reset meg így:
1. Győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, majd vegye ki az akkumulátort, a memóriakártyát és az objektívet.
2. Csukja be az akkumulátor/memóriakártya ajtaját.
3. Fordítsa a főkapcsolót "ON" állásba, majd nyomja le és tartsa lenyomva az exponáló gombot 10 másodpercig.
4. Engedje el az exponáló gombot, fordítsa a főkapcsolót "OFF" állásba, helyezze vissza az akkumulátort, a memóriakártyát, és rögzítse az objektívet.
5. Kapcsolja be a kamerát.
-
-
válasz
Pityu. #42536 üzenetére
Nekem simán csak frontfókuszosnak tűnnek a képek.
Tegyél a földre egy kihúzott mérőszalagot és 45 fokos szögben felülről készíts képeket 1, 1.5 és 2 méteres távolságból, úgy hogy mondjuk a 100 cm-s pontra állítod a középső fókuszpontot.
Ha permanensen a mérőszalag közelebbi része lesz éles a képeken, akkor érdemes nekifogni a microadjustmentnek, ha össze-vissza van az éles rész a képeken, akkor el kell vinni javíttatni.
-
-
válasz
Zwodkassy #42523 üzenetére
Szerintem nem tud ilyet a gép (bár lehet, hogy tud, csak én sosem használtam). A focus lock funkcióval oldom meg az ilyen feladatokat, a középső fókuszponttal (a középső fókuszpontot használom, mert ugye a középső fókuszpont érzékenyebb, mint a többi) célba veszem az élesre állítani kívánt témát, félig lenyomom az exponálógombot, aztán átkomponálom a képet, majd teljesen lenyomom a gombot.
-
válasz
KTTech #42478 üzenetére
Szép túra lesz
Mi Budapestről indulva egyszer mentünk egyvégtében Korfura, de a kompon úgy bealudtam, hogy az asszony már attól félt, hogy nem tud felébreszteni.
Másodszorra menet már aludtunk egyet Szaloniki előtt egy panzióban, úgy már jó volt utazni.
Harmadszor meg repülővel mentünk
-
-
-
Te ugyanazt látod, az objektív is ugyanazt látja,
Szerintem nem így van, egy crop-os vázon úgy van beállítva a rendszer, hogy te azt a kivágást látod, amit a szenzor is lát, vagyis nem az egész képet látod, amiből az APS-C szenzor csak egy részt rögzít.
Hogy az obi mit "lát" az más kérdés, de a kép nem rögzíthető részét te sem látod.
-
válasz
Katicza #42300 üzenetére
Nekem 80D gépem van, már az is bőven többet tud, mint amire nekem szükségem van. A 90D meg még többet tud
Komolyra fordítva a szót, a 90D jópár dologban fejlődött az elődmodellhez képest, szinte már nem az igényes amatőr sorozat (a kétszámjegyű sorozat, 70D, 80D,...) csúcsa, hanem a félprofi kategória (6D, 7D,...) közepére van belőve.
De adódik a kérdés, hogy mit akarsz vele kezdeni. Ha nem gyúrsz UHD videóra, akkor a jóval olcsóbb előd (a 80D) 98 %-ban hozza a 90D fényképezési tudását.
A másik kérdés meg az, hogy meddig akarod megtartani és mennyit akarsz vele fényképezni. Ez a gép már olyan árszínvonalon van, amit csak akkor érdemes kiadni vadiúj gépre, ha nagyon sokáig akarod megtartani és sokat akarsz vele fényképezni.
A legtöbben azt mondják, hogy DSLR gépet már nem érdemes újonnan venni, keresni kell használt, de jó állapotú gépet, amit az új árához képest sokkal kedvezőbb áron lehet megvenni. A 90D is már 4 éve a piacon van, ha találsz jó állapotú használtat, akkor azon érdemes elgondolkodni.
-
-
Mennyi pénzt szánnál rá, újat keresel, vagy jó a használt? Gyárit keresel, vagy utángyártott is jó?
Újonnan most a SpeedLite RT430EX II a kapható legjobb vaku, de jobban jársz egy használt Speedlite RT600EX, vagy 580 EX vakuval.
Ha jó az utángyártott is, akkor jobb vétel egy Yongnuo YN968EX-RT vaku.
Nekem is egy korábbi Yongnuo vakum van a 80D gépemhez, elégedett vagyok vele.
-
Vagy ez a vaku csak manuálisan működik?
Az adott vaku manuális működésű, elég kevés automata fumkciót tud, mondjuk a második redőnyre való szinkronizálást elvileg pont tudja. Nincs a vaku saját menüjében valami beállítva?
Egy Canon géphez jobb egy ETTL kompatibilis vaku, a Yongnuo kínálatában van jópár ilyen vaku. Nekem egy Yongnuo YN-565EX vakum van 80D géppel, az szinte mindent tud, amire egy amatőrnek egy Canon géppel szüksége lehet, ennek az utóda az YN-568EX, azt messzemenően tudom ajánlani
-
válasz
szpeti40 #42218 üzenetére
Nekem az ilyen vászon/gyöngyvászon cuccok tisztítására a Vanish Oxi Action vált be a legjobban. 1 deci Vanisht elkeverek fél liter vízben, majd egy puhább szőrű körömkefével finoman megsíkálom a felületét.
Aztán alaposan kiöblítem, hagyom kicsöpögni a víz túlnyomó részét, majd valahová felcsíptetem csipesszel száradni.
-
-
válasz
rednifegnar #42196 üzenetére
Ha már én CTRL+C kombinációval kijelöltem, hogy a keresősorba át tudjam vinni, akkor a többiek kedvéért linkben is berakom ide
-
válasz
wicken #42190 üzenetére
Eléggé mellbevágó hír, hogy a szerviz nem foglalkozik egy 550D fényképezőgéppel, de sajna az az igazság, hogy a gyártót csak 8 évig kötelezi a törvény pótalkatrészek raktáron tartására és a készülék (akár fizetős) szervizelésének biztosítására. 8 év után csak maszek szervizben van esélyed javíttatni a készülékeket, ha szerencséd van, akkor potom pénzért, ha nincs szerencséd, akkor aranyárban
És sajna bármennyire is hihetetlen, az 550D már 12 éve került forgalomba.
-
-
válasz
Steve0514 #42168 üzenetére
Gyanús nekem, hogy minden objektívvel pontatlanul fókuszál.
Mielőtt elviszed kalibráltatni, először azt nézd meg, hogy a Beállításokban az AF finombeállítás menüben nincs-e elállítva a fókuszpont értéke.
Ha nincs, akkor is kipróbálhatod, hogy valamelyik objektívedet ebben a menüben élesre tudod-e állítani, vagy a finombeállítás se segít a fókuszáláson.
(Keress rá, hogy Reikan Focal2.)
-
-
Amikor magán a gépen nézem vissza a képeket, akkor van lehetőség arra, hogy az EXIF tartalmából valamit el tudjak olvasni?
Konkrétan a gyújtótávolság értékére lennék kíváncsi, elvileg látom ugye az obin lévő skálán, de nekem pontosabb érték kéne, az obin lévő skála nem lineáris.
Egy 80D gépről lenne szó, pontosan 150 mm-es gyújtótávolságot kéne az objektíven beállítani, jó lenne a gépen látni az EXIF adatok között lévő gyújtótávolság értéket.
-
válasz
rednifegnar #42147 üzenetére
Amelyik vázak keresőjében nincs ilyen, azoknál hogyan oldják meg az aktív fókuszpontok kijelzését?
Mert pl. az én 500D-m is mutatta, hogy melyik fókuszponton sikerült az élesre állítás.
-
-
-
Ha egy fényképezőgép kikapcsolt állapotban 3 nap alatt lemerít egy akkut, akkor az a gép hibás. Ha erre a hibára az eladó felhívta a vevő figyelmét, akkor reklamációnak helye nincs.
Ha viszont az eladó úgy adott el egy használt terméket, hogy az hibás és a hiba már az eladás pillanatában is létezett, de ezt nem hozta a vevő tudomására (akár azért, mert titkolta, akár azért mert nem volt róla tudomása) akkor a vevőnek joga van visszaállítani az eladás előtti állapotot (gép vissza - pénz vissza).
Ez a főszabály, de a felek közötti megállapodás alapján szóba jöhet még a hiba kijavításának kifizetése, vagy árleszállítás is.
-
válasz
rednifegnar #42137 üzenetére
Nos, ha valóban most vette, akkor tényleg a legegyszerűbb még melegében visszaadni az eladónak és másikat venni.
-
-
-
Az tény, hogy a Canon gépeken a kikapcsológomb csak placebó, valójában nem kapcsolja ki a gépet, csak megakadályozza, hogy exponálógomb felélessze a rendszert.
Ennek ellenére az, hogy csak 3 napig bírja feltöltött akkuval az állásidőt, az valami hibára utal. Vagy a gép rossz, vagy az akku
-
válasz
#46824192 #42126 üzenetére
Semmi hi-tech dolog sincs benne, copyright van a kódoló chip-en, amit sok helyen nagyon komolyan vesznek.
Leutánozni már sokszor leutánozták, aztán a Canon kitiltatta az adott kínai gyártó összes termékét a piacról, szóval műszakilag nudli a dolog, de jogilag tiltott az utánzás.
-
-
Nekem is jó tapasztalataim vannak a Probty márkával (szerintem Faby kolléga pont az én ajánlásom alapján vett ilyen akkut, örülök, hogy neki is bevált).
23.3 dollárért (7900 Ft-ért) két akkut kapsz, meg egy töltőt. Ez a töltő mobiltelefontöltők, vagy a számítógépek USB portjáról, meg powerbankról is működik, tehát szélesebb körben használható, mint a gyári töltő, ami csak 230 V-ról megy. Nekem pl. nagy előny, hogy az autó szivargyújtó töltőjéről is tudom tölteni a fényképezőgép akkukat.
Ráadásul ez az USB-s töltő a gyári akkut is tudja tölteni, tehát a gyári töltőt vissza tudod csomagolni a fényképezőgép dobozába, többet nem lesz rá szükség.
Szóval szerintem akkunként spórolsz 5000 Ft-ot, ha két Probty akkut veszel, akkor 10 000 Ft-t spórolsz
-
-
válasz
AttyVin #42084 üzenetére
Nekem Sigma objektívról jött le részben az a gumiburkolat, amivel a zoomot állítom.
Fogpiszkálóval megemeltem ezt a vékony gumi-héjat, és másik fogpiszkálóval finoman Palmatex univerzális ragasztót kentem alá. Aztán egy napra körbetekertem szigetelőszalaggal, hogy a száradásig tartsa fixen a helyén (a Palmatexet nem így kéne használni, de ahogyan használni kéne, úgy nem lehet oda kenni).
Ez már vagy 2 éve volt, azóta nem vált el újra.
-
válasz
racskobalazs #42073 üzenetére
Van egy Canon EOS 80D-m egy Tamron 16-300-al, és újabban egy csomószor előfordul, hogy az AF fókuszt téveszt.
Szerencsés vagy, hogy csak mostanában fordul neked ez elő, nekem kezdettől fogva így van
Pl. itt is írtam róla, a korábbi Tami 18-270 obi sokkal jobb ebből a szempontból.
Azt el tudom mondani, hogy ez nem a 80D hibája, mert a Tami 16-300 obi nálam egy 750D-n is ugyanezt csinálja.
Kicsit segít a dolgon, ha nem a középső egy fókuszpontot, hanem mondjuk a középső 9 fókuszpontot teszed aktívvá a gépen, de ez csak felezi a hibás fókuszálás mennyiségét, meg nem szünteti
-
-
-
-
válasz
racskobalazs #42053 üzenetére
Van a 80D-re MagicLantern
-
-
válasz
balazs1022 #42021 üzenetére
Ilyet használj, ha feltétlenül adapterezni akarsz, ennek megvan az eredeti CFast kártyának megfelelő sebessége.
Az SD kártya adapter sajnos csökkenti az SD kártya eredeti írási sebességét, szóval egy SD kártyával és adapterrel nagyjából tizedakkora írási sebességet tudsz elérni, mint egy CFast kártyával. Ebben az esetben pedig teljesen megkérdőjeleződik a második kártya használatának az értelme.
-
válasz
balazs1022 #42016 üzenetére
CFast kártyát nem lehet adapter segítségével egy SD kártyával helyettesíteni. A CFast 2.0 kártya SATA 3.0 interfészt használ, ezt nem lehet adapterrel az SD kártya formátumára átalakítani, vagy ha lehet, akkor olyan lassú lesz, hogy értelmetlen használni. Adapterezni csak úgy lehet, hogy az adapter másik végén egy SSD meghajtó van.
-
válasz
Surfym@n #42014 üzenetére
Nem értem a problémát, azoknak a gépek, amelyek CFast kártyát fogadnak, azoknak az ára jóval félmillió Ft felett kezdődik. Ehhez képest egy 70 eFt-os kártya nem gond...
Na, a viccet félretéve, vannak ilyen egzotikus kártyaformátumok (pl. a Huawei nano formátumú kártyája, a SONY Memorystick kártyája, a SONY/NIKON XQD kártyája és ide tartozik a CFExpres/CFast kártya is), amelyek a felhasználók számára semmi különösebb sebességbeli előnyt sem nyújtanak egy UHS-II SD kártyához képest, viszont az áruk a sokszorosa az UHS-II SD kártyának
Ha egy gépbe raknának 2 db párhuzamos UHS-II kártyafoglalatot, akkor az olyan írási biztonságot nyújtana, hogy egy gép teljes élettartama alatt sem lenne mentési probléma miatt elveszett kép. Persze akkor nem lehetne még egy bőrt lehúzni a kameravásárlókról.
-
-
Az életében összesen bírt 1800 fotót, vagy egy feltöltéssel bír 1800 fotót? Az egyik rettentő kevés, a másik meg hihetetlenül sok...
Egyébként a halódó akkud gyári volt? Mert akkor választ kaptál a kérdésedre, egy négyszeres árba kerülő gyári akku se mindig bírja tovább, mint a sokkal olcsóbb utángyártott. Egy jobb minőségű (chipes) utángyártott akku szerintem teljesen jó választás és még a jobb minőségűből is hármat kapsz egy gyári akku árából.
Nemrég vett egy ismerős GreenCell márkájú utángyártott akkut, erről azt kell tudni, hogy a gép működik vele problémamentesen, de a gyári töltő nem tölti. Csakhogy egy gyári akku árából kapott egy hármas pakk Greencell akkut, amihez adtak ajándékba pluszban egy USB-s töltőt, amivel kettő LP-E17 akkut is tud tölteni párhuzamosan
-
-
-
válasz
malibu #41984 üzenetére
A Godox kiadott egy firmware frissítést (elérhető innen) többek között a Godox TT350-C vakura, ezzel elvileg rendesen elvillan a vaku középérzékelő nélkül is (vagy nem
).
-
-
válasz
racskobalazs #41955 üzenetére
-
válasz
zafiridas #41949 üzenetére
Vegyél egy olcsó (de jó) Canon 55-250 obit és menjél közelebb a repülőkhöz
Hiába veszel nagyon drága, harapós élességű obit, télen ködös a környék, nyáron remeg a levegő a kifutópálya felett, szóval minél messzebb vagy, annál rosszabb képeket fogsz lőni a levegő zavarossága miatt.
-
-
Nekem úgy jött le az optikai vs. EVF kereső, hogy egy DSLR gép optikai keresőjében mindig látod, hogy mit fogsz fényképezni és a kép vagy sikerül, vagy nem.
Egy MILC keresőjében nem mindig látod, hogy mit akarsz fényképezni, de a kép sikerülni fog, és majd meglátod, hogy mit fényképeztél
-
válasz
racskobalazs #41897 üzenetére
Ha korlátos a pénzed, amit a projektre fordíthatsz, akkor is azt javaslom, hogy inkább a 80D vázat vedd meg.
Van pár kisebb, de fontos előnye a 80D-nek a 800D-vel szemben. Az egyik fontos dolog, az LCD kijelző a gépvázon. Nem kell kinyitni a hátsó kijelzőpanelt a beállítások ellenőrzéséhez, ez éjszakai fényképezésnél nagyon hasznos, de általában is gyorsítja a gép használatát.
A szenzor mindkettőben 24 megapixeles, de a 80D szenzora picit jobb, amit csak részben kompenzál a 800D jobb képfeldolgozó rendszere.
A 80D gyorsabb sorozatra képes (7 fps) és hosszabb sorozatot tud rögzíteni, illetve a 80D jobban védett az időjárás viszontagságai ellen, ami természetfotózáskor jól jöhet.
Az objektívet ráérsz később lecserélni, bár lehet, hogy az általad preferált témákra sokáig jó lesz a Tamron is.
-
Az teljesen igaz, hogy a Tamron 16-300 egy régi obi, csak az a bökkenő, hogy a mégrégebbi Tamron 18-270 obival meg tökéletes a 80D fókusza
Egyébként jobban is szeretem a Tamron 18-270 obit használni, annak olyan erős a stabilizátora, hogy érzem a kezemen a pici rántást, amikor kimozdítom az obit a stabilizált pozíciójából. Ennek az ára mondjuk az, hogy jobban eszi az akkumulátort a stabilizátor.
A képminőségük meg olyan, amilyen, jó fényben, lerekeszelve, középen elég éles a kép.
-
válasz
racskobalazs #41890 üzenetére
Ha az itt ajánlott 80D típus egyik használt példányát választanád, akkor az objektívedet mindenképpen vidd magaddal a próbára.
Nekem van 80D-m az általad is használt Tamron 16-300 obival, nekem sajnos elég sokszor nem sikerül fókuszálnia a rendszernek
Ha nem a középső fókuszpontot használom, hanem több fókuszpont aktív, akkor kicsit jobb a helyzet, de akkor sem tökéletes.
Más zoomos obikkal (Tamron 18-270, Canon 18-135 IS USM, Canon 70-300) tökéletes a 80D-m fókuszának a működése, de pont a Tamron 16-300 obival nem szeretik egymást. Lehet, hogy az én Tamron 16-300 obimmal van valami bibi, de jobb, ha te a vétel előtt alaposan leteszteled.
-
lesz alá egy ff váz - ami valószínű MILC lesz.
Jelenleg a Canon kínálata kicsit elmarad a többiekétől MILC fronton, tehát nem biztos, hogy érdemes drága Canon objektívekbe beruházni, ha a közeljövőben MILC-re akarsz váltani.
Egyébként mire használnád a rendszert, nálad mire nem alkalmas a 850D, ami miatt mindenképpen FF-MILC irányába akarsz indulni?
Értem én, hogy lófüttyöt se ér az a hobbi, amire nem lehet a világ minden pénzét elszórni, de ha van egy 850D-d és veszel hozzá pl. egy használt Canon 15-85 USM obit, akkor egy igényes hobbista/fotóamatőr által általánosságban fényképezni szokott témák 90 %-át remek minőségben le tudod fényképezni. A maradék 10 %-ból 8 %-nyit lefedsz az 55-250-es obiddal, a fennmaradó 2 %-ot meg elengeded.
-
APS-C méretű szenzor nem valószínű, hogy lesz mobiltelefonban
Ellenben van már olyan mobiltelefon, amelyben ugyanaz a SONY EXMOR RS CMOS szenzor van, ami egy kompakt kamerában is megtalálható (amely kompakt kamera nem lószarral gurigázik, mivelhogy jócskán 400 eFt felett van az ára
)
-
válasz
KTTech #41869 üzenetére
Igen, ez a "fejlődés"
Minek gyártsunk DSLR gépet, amikor ott a MILC, olcsóbb gyártani, mert nincs benne tükör és ugyanannyiért rá lehet sózni a madarakra, mint egy DSLR gépet.
Aztán 10 év múlva azt mondják, hogy minek gyártsunk MILC-et, amikor ott a bridge kamera, olcsóbb gyártani, mert nincs rajta bajonett és ugyanannyiért el lehet adni a madaraknak, mint a MILC-et.
Aztán 10 év múlva azt mondják, hogy minek gyártsunk bridge kamerát, amikor ott a mobiltelefon, sokkal olcsóbb gyártani, mert abban már szinte semmilyen mechanikai elem sincs, és ugyanannyiért el lehet adni a madaraknak, mint a bridge kamerát
-
válasz
_csocso_ #41864 üzenetére
A cikkben ezt írják:
Egy Yomiuri Shimbunnal adott interjúban a Canon elnök-vezérigazgatója, Fujio Mitarai kijelentette, hogy néhány évvel később befejezik a hagyományos digitális tükörreflexes fényképezőgép zászlóshajójának fejlesztését és gyártását
Ebből nekem az jön le, hogy nem felsőkategóriás DSLR gépeket továbbra is fejleszteni és gyártani fogják. Persze tévedhetek is...
-
Nekem egy Yongnuo 565EX vakum van, teljesen elégedett vagyok vele, tökéletesen együttműködik a Canon vázak ETTL vakuvezérlésével, mindent tud, ami egy gyakorlott amatőrnek szükséges lehet. Különösen az tetszik benne, hogy egy jól feltöltött Eneloop akkukészlettel nagyon sok villanás kijön belőle.
Az utóda ennek a vakunak a 568EX, ez annyival tud többet az 565-nél, hogy tud HSS villanást is.
A Godox TT685C nagyjából egyenértékű a Yongnuo YN-568EX vakuval, ha ezekből választasz, akkor biztosan elégedett leszel vele
-
Az első kérdésre egyszerű a válasz, nincs értelmezhető Canon EX vaku 100 eFt alatt, a legolcsóbb EX430 pont 100 eFt.
A második kérdésedet meg nem értem, természetesen el tudja sütni a 850D a rá helyezett EX sorozatú vakukat automata módban, semmilyen kézi kioldóra nincs szükség.
Canon kompatibilis vakuk vannak elég jók, ha nem ragaszkodsz az eredeti EX vonalhoz.
-
-
válasz
balazsovics #41767 üzenetére
-
válasz
pelenka35 #41734 üzenetére
A 750D nem egy sebesség bajnok gép, a videókészítés során sem lesz nagy az átviteli sebesség igény, egy jobb Class10-nek megfelelő jelölésű SD kártya megfelel bele.
Tudom ajánlani a Sandisk Ultra szériát, ennek a sebessége kiváló, a megbízhatósága nagyon jó, az ára pedig kimondottan kellemes.
-
-
Digitális fényképezéshez mindig több darab, egyenként kisebb kapacitású memóriakártyát érdemes használni, mert ha meghalna egy kártya (amire százalékosan kifejezve mindig van esély
) akkor nem az összes kép megy a kukába, hanem csak egy része, illetve tudod folytatni a fényképezést egy másik kártyával.
A magam részéről amúgy a Sandisk Extreme Pro kártyákat preferálom, de az újabb Kingston kártyák sem rosszak (szokták szidni a Kingston kártyákat, de azok a tapasztalatok több évvel ezelőtti sorozatokon alapulnak, a mai Canvas/CanvasPlus kártyák már teljesen megbízhatóak és nem is lényegesen lassúbbak, mint a Sandisk Extreme kártyák).
A te linkeden is Sandisk Extreme Pro kártya van, nem Extreme Plus.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Starlink
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest