-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
malibu #41984 üzenetére
A Godox kiadott egy firmware frissítést (elérhető innen) többek között a Godox TT350-C vakura, ezzel elvileg rendesen elvillan a vaku középérzékelő nélkül is (vagy nem
).
-
KTTech
veterán
A 20D-ben 50E-es zár volt még. A 30D-től deklarálták a 100.000 expót a középkategóriás vázakra (egyébként ilyen terheléshez inkább az 1-es szériában kellene nézelődnöd).
Túlmelegedés ellen nincs orvosság... a manual szerint is pihentetni kell. Egyébként az bírja a legjobban a strapát (580EXII). Talán óvatosabban kellene használni...
-
-
*Ropi*
félisten
Szerintem pechedre belenyúltál egy rossz vakuba, mert elég sok fotóst ismerek 580EX II-vel, de csak 1-nek volt baja vele rajtad kívül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem általános a hibajelenség. Metzet semmiképpen ne vegyél, az még ennyire sem bírja az ilyen ipari szintű felhasználást.
-
Dtomi
őstag
Nekem a mostani két vázam a 6 illetve a 7. digitális tükörreflexesem az egyik 300D-m 80.000 expónál is hibátlan állapotban volt és hibátlanul is működött. Egyedül az első 10D-m kellett "hiba" miatt eladni de azt is csak azért mert olyan állapotban vettem + még én is használtam, hogy küllemre már nem volt pofám elővenni. Ha ilyen munkát vállalsz ahol ilyen expó szám szükséges vagy kérj "céges" gépet vagy kalkuláld bele jól az árba azz ilyen hibákat! Hiszen ez kell a munkádhoz! Vagy forgóeszközbe kell gyárilag megvásárolni és akkor ugyi megint csak valamennyit jön vissza az ára.
-
Dtomi
őstag
Elég érdekes figura vagy hallode.
Munkanapok száma x 1000 x 8 hónappal => 20X1000X8 = 160.000.- a 20D-t tudomásom szerint 50.000 de soha nem adott ki a gyár információt erről a 30D-nél volt az első ilyen jellegű hivatalos bejelentés nem profi gép kategóriában. Az 580EX -kettes vaku mint ahogyan az a kézikönyvébe is bele van írva (user manual) hogy mennyi villanást bír ki a vaku károsodás nélkül. De megolvadhatott a kondi szar elemek miatt is. Esetleg gondolkodj el egy 1D mark II N-en és egy quantum instruments t5-ös vakun hátha........
-
Szten Márs
nagyúr
Fura, hogy ebből élsz és nem ismered egy gép felépítését
Ne vedd bírálatnak, nem annak szántam, a fura szó tényleg annyit jelent, hogy fura - de annak nagyon az
A tükör a zárszerkezet előtt helyezkedik el. A tükör alapból 45 fokos szöget zár be a zárszerkezet síkjával, így az objektív hossztengelyére merőleges síkkal is, így a fény egy részét a prizmaházba, egy másik részét - mivel féligáteresztő - pedig egy újabb tükör közreműködésével az AF szenzorokhoz vezeti. Az expó pillanatában - illetve MLU használatakor már előtte - a tükör felcsapódik, és utat ad a fénynek a zárszerkezethez, ami DSLR-eknél redőnyzár. A zárszerkezet kinyílik, a redőnyök lefutnak, manapság függőleges irányba és a fény eléri a szenzort, megtörténik a kép rögzítése.
Lényeg a lényeg: a zárszerkezet meg a tükör egymástól függetlenül is gyönyörűen meg tud hibásodni.
-
törölt tag
Kilencvenezret költeni egy használt 20D-re - ennél rosszabb befektetést nem sokat ismerek. Kb mint húszéves bmw-hez rendelni egy új motort. Nem lehet hogy egyszerűen csak le akarnak venni a kedves szervizes urak mert látják hogy nem értesz hozzá? Lehet hogy sok szívástól mented meg magad ha hanyagolod a vázat, lásd az előttem szólót.
Egyébként a kicserélt zárra mennyi garit vállaltak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Jelszókezelők
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- nVidia tulajok OFF topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Switch 2
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest