-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
KFORboy #42714 üzenetére
50 1.4 eleg gyenge cucc.
Canonon is kinlodas a manualozas, en azert biztos nem vennek canont, van ugyan fenymeres de kb itt vege is. Rendszerben kell maradni. Ha pentax obik vannak akkor pentax vaz kell. Canon vazhoz meg canon obit oszt mukodik. Filing az nincs jo bumszli minden, muanyaggal boviben.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Zwodkassy #42607 üzenetére
ha benne a cucc akkor frissen parszor atnyomkodni masszirozni, de akksi nelkul. aztan fel-1 napig erdemes hagyni hogy kiszaradjon.
kart ezek nem okoznak (nyilvan akksit ki kell venni), de szetszedes nelkul azert ezeknek a megoldasoknak a hatasa limitalt. a koszt nem biztos hogy kiszedi, lehet kicsit megoldja es jo lesz vagy jobb egy darabig. konnyen lehet hogy elmulik a hatasa vagy sosem lesz olyan mint gyarilag, mert ha mar megkopott az erintkezo vagy vastagabb benne a gunya akkor csodat nem tud csinalni.
haverom is ezt csinalta a 6d-vel, hasznalhato lett, ha nem is olyan mint az uj (en is csinaltam mar ilyet, de vegul inkabb szetszedtem es kicsereltem a kapcsolot).
az kulon jo hogy a 6d-nel az uzemmod tarcsa is hajlamos elbaxodni, de az annyira hogy izombol kell tekergetni. ha jol remlik ahhoz mar bontani kell. -
-
rednifegnar
senior tag
válasz
KTTech #42435 üzenetére
harom (3) db, 50/1.8mk1-em van, mind jok az 5dmk2-n (meg meg egy par masik vazon).
persze ezek 25 eves konstrukciok ennek megfeleloek, sosem lesz olyan mint egy mai modern usm/stm, de funkcionalisan mind jo. aztan van amiben meg felulmuljak a maiakat (pl van meter skala, fem bajonett,valos mf). -
rednifegnar
senior tag
gepben formazgasd, es lodd tele. mennyi most egy ekkora kartya? en ilyenkor ezekben mar nem bizom, jo lesz vesz esetere vagy mp3 lejatszashoz de komolyabb dolgokra nem hasznalom.
egyszer volt egy draga es markas eredeti olympus usb-s kartyaolvasom. 3 db cf kartyamat vagta galyra, mire rajottem hogy az olvaso a xar.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
MasterHUn #42317 üzenetére
hat nem mindegy hogy promaster vagy promax
ez ami a kepeden van az 99% hogy nikon. a canon talpu igy nez ki.
elvileg el lehetne sutni a nikonost is, de csak kozeperintkezosben, ehhez le kell takarni a tobbi erintkezot ugy hogy csak a kozepson at kapjon jelet (pl celuxal), de nem annyira jo ezt raeroltetni.
kiprobalni ugy tudod, hogy saru fem reszet es a kozepso erintkezot valamivel rovidre zarod akkor el kellene sulnie.
leteznek atalakito bizbaszok de attol a canonon tovabbra is csak kozeperintkezoskent hasznalhatod, azaz csak manualban tudod elsutni. nem egy nagy elmeny. -
rednifegnar
senior tag
válasz
MasterHUn #42313 üzenetére
ez a promax vaku? mert sztem ez csak egy feltet a vakufejen a feny szorasahoz.
a 60d egy kozeperintkezos vaz, elvileg elsuti a kozeperintkezos vakukat (a vakuk 99%-a kozeperintkezos).
mas kerdes hogy ezek a geppel nem kommunikalnak igy mindent magadnak kell beallitani (a vakun es a vazon is). elvileg 1/250s zaridoig (es alatta) el kellene sutnie megfeleloen a vakut. a canonnal van egy kapcsolo a saruban amirol tudja hogy vaku van rajta.
ha a vakun a kozeperintkezon tul vannak egyeb erintkezok az mar okozhat galibat, de ehhez tudni kell mifele vaku es milyen talpas. -
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
válasz
"_Maverick_" #42265 üzenetére
sztem az mk1 mar biztos nem javithato hivatalosan de talan mar az mk2 se (vagy nem eri meg).
nagyon ra vagy gerjedve arra az 5d-re, biztos olcso, de sztem csalodas lesz. az egy majd 20 eves technika.
azt mar nem is mondom hogy mindenben dupla-tripla akkora lesz. meretben, sulyban is a kis olympusokhoz kepest. az objektivek sokkal nagyobbak, na meg egy jo ef obi nem olcso moka. egy m43 pana 12-32 nagyon jo kis obi, eles, jo az atfogasa, nagyon pici, hasznaltan se draga. ilyen nem lesz canonban, plane ilyen meretben es elesseggel fullframera. -
rednifegnar
senior tag
válasz
"_Maverick_" #42260 üzenetére
en ma mar biztos nem vennek 5d1-et, baromi regi technika (17-18 eves, az digitben iszonyat sok ido).
a mk2 nagy ugras volt hozza kepest, de mar az is eleg regi cucc. nekunk is 5d2 van, 6d nekem nem volt olyan szimpi, gombjai se olyan jok, haveromenak bekrepalt eleg hamar a modvalaszto meg az expogomb. ha 6d akkor a masodik. vagy ujabb 5d, persze a penz nagy ur, de 5dmk1-et ne vegyel, szvsz. -
-
rednifegnar
senior tag
válasz
wicken #42195 üzenetére
de ha a mattuveged tiszta es eles rajta a kep akkor minek cserelni? vedd ki en biztos mar reg megneztem volna mi a helyzet odabenn.
https://www.focusingscreen.com/work/550den.htm
az ef/ef-s obikat nem kell uj vazzal cserelni, az idok vegezeteig jok lesznek foleg ha eredeti canon. max a felbontast nem tudjak kiszolgalni de az mas tortenet.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #42149 üzenetére
a mattuvegbe vannak belegravirozva (nyilvan ontessel) a kis kocukak es ledek vilagitjak meg a megfelelot.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #42146 üzenetére
it has a transmissive polymer network LCD display integrated into the prism assembly
canon oldalan volt regebben egy lista mely vazakban van ilyen. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #42136 üzenetére
ha vett egy hasznalt gepet es az 2 nap allatt leszivja az akukkat (megha valami okbol pont mind a ket akku hibas?) es ezeket nem mondta az elado, magyarul sumakolt, akkor nem az a megoldas, hogy vedd ki az akksit.. van eleg sok elado darab a piacon, venni kell masikat ez a gep meg legyen az elado gondja, magyarul penzvissza. en meg szervizelgetesekbe se mennek bele.
nekem egy jo regi mk2 van, eredeti akkuval de az honapokig birja a polcon pedig az is ilyen nem kikapcsolos modon mukodik. -
rednifegnar
senior tag
válasz
vegyszer #42077 üzenetére
manual fokuszban beallithato es eles a kep teljes feluleten?
nem mozdult el valami tag? vagy ha razod a fuled mellett akkor nem zorog benne valami?en nem szertem a gen2-est, az stm sztem jobb technikailag meg konstrukcioban is. de igazabol az stm se a szivem csucske, van gen1-esem azt szeretem, fem bajonett, fokusz skala, fokusz gyuru.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
racskobalazs #42073 üzenetére
probald ki masik vazon. kontaktpucolas stb.
altalaban a legtobb obiban a szalagkabel torik meg, egy darabig bizonytalan amig kontaktos, aztan vegleg kifexik. -
rednifegnar
senior tag
válasz
murdock25 #41796 üzenetére
arra azert gondolj h mi van ha hibas a cucc. a vamafa eleg bukos ilyenkor.
en a japanoknak nem hiszek, tele a net storykkal a csodas mint+++++ cuccok amikrol kiderult hogy szar.
en konkretan ketto geppel jartam ugy hogy az egyiknel az volt kiirva hogy fizetes utan 3 napon belul postan a cucc, aztan 1 het utan megkerdeztem hogy ugyan mar mi a turo van. erre jott a mindenfele duma, hogy epp miert nem tudja feladni. 2 het es nemi cirkuszolas utan inkabb visszaadta a penzt.
a masik gepvaz meg ugy jott, hogy nem mukododtt az lcd kijelzoben tobb szegmens, igy meg eladni is alig tudtam csak nyomott aron. mind a ketto exc++++ jelolesu volt, top rated (amugy mar jo ideje az elado szo nelkul torolgetheti a neki nem tetszo ertekeleseket, kb mar semmi jelentose nincs). szoval en mar megegettem magam, ezert csak ha nagyon muszaj vasarolok japoktol. -
rednifegnar
senior tag
válasz
balazsovics #41761 üzenetére
efs24 stm v ef40 stm.
de azert nem mindegy hogy az a mosodoas mitol van. eleve legjobb minosegu jpg-t allitson be (de kiprobalhatna raw-al is).
masik meg, hogy tegye probakepp allvanyra (ha nincs akkor fixen valamire) es lojjon manual fokusszal idozitovel. ugy is mosott e a kep? meg en az obit is megneznem mennyire koszos, ha nincs rendesen tisztitva az is okoz mosott kepet. -
rednifegnar
senior tag
hat hogy miert vetted azt neked kell tudni
kinaiak barmit legyartanak amire azt gondoljak jo valamire. letezik rekeszes adapter is, ami megint olyan, hogy ahogy sikerul az egyik obin mukodik a masikon meg egy feketeseg kozepen egy lukat latsz. az obikban a rekesz rendszerint kozepen (fosikok kornyeken) van, a kinai csodaban meg mogotte.
elvileg van ef mountos rekeszes obi ahogy irtam, de nem fotozasra valo palne nem filmes fotos, ezek a cine obik (4-5dolcsitol):
[link]
meg vannak meike,rokinon,samyang,iris es tarsai szinten rekeszgyurusben:
[link] -
rednifegnar
senior tag
válasz
cseptomi #41655 üzenetére
azt kellene kisakkozni mivel van a gond. azt mondod elo kepen eles lesz. az a szenzoron fokuszal.
ha optikai kereson at fenykepezel az a tukron es a segedtukron (ami a fotukor alatt van) keresztul fokuszal az af szenzorral.
ezek kozul barmi lehet elmozdulva, sot meg a keresoben levo mattuveg is. ezt lehetne kisakkozni probakkal kideriteni mivel van a gond.
mindezt persze stabilan, allvanyrol kellene jatszani.
ha beallitod elesre a keresoben (celszeruen egy kozelebbi kontrasztos targyra es keszitesz kepet rola a legtagabb rekesszel) es a kep eles akkor a fotukor es a mattuveg jol all. ha nem eles akkor azt is ki lehet sakkozni hogy front vagy backfokusz hiba van.
erdemes megnezni a mattuveg reszt is hogy nincs e ott elmozdulas (bar az af-nek ehhez nincs koze).
azt is megnezheted hogy beallitod elesre a kereso szerint, majd atvaltod az obit af-re es megnezni mennyit rant az af a kezi beallitashoz kepest (meg hogy merre all be ahhoz kepest). ja meg persze mindent fix kozepso af-ponttal erdemes nezni.
sztem a kis szoszok annyira nem szamitanak az af szenzoron, inkabb a tukor tamasztasat neznem meg, nem lotyog e valami valahol, esetleg tt alament valami vagy letort egy kis muanyag tengely ilyesmik. -
rednifegnar
senior tag
válasz
balazs1022 #41614 üzenetére
olvass utana a vakuszinkron idonek miert is van es miert ennyi, van rola sok iras, pl:
https://www.onlinefototanfolyam.hu/aktualis-cikkek/vakus-alapfogalmak/55837/
https://prohardver.hu/teszt/a_fotozas_alapjai_masodik_resz/zar_redonyzar_zarido_vakuszinkron_ii.htmlkulso vaku se fog segiteni mert a legrovidebb vakuszinkron ettol meg nem lesz rovidebb. olcso megoldas az nd filter. amugy meg hss vakuzas (nem tom ezek a gepek tudjak e), de az altalaban draga moka, rendszer vakuval.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
spiky03 #41608 üzenetére
az osszes gombot es tekerot is erdemes megkerdezni/rakerdeni mert en is futottam olyanba hogy elfelejtette megemliteni hogy van ami nem okes, lotyog/akad/nem jo. haverom is vett olyat hogy kezbe derult csak ki, hogy a tokeletes 6d modvalasztojat izombol lehet csak elforditani...
-
rednifegnar
senior tag
hi, próbálkozott már valaki a camerakftnél obi tisztíttatással? lenne egy ef 35/f2 is obi amiben van némi szutymák, nem vészes, képeken észre se venni (egy másikkal is próbáltam és semmi difi nincs), inkább csak esztétikai problem. kitisztíttatnám ha nem túl sok, mennyi lehet egy ilyen menet?
-
rednifegnar
senior tag
ahogy irtak minden regi eos filmes vazra felmegy minden ef obi es teljeskoruen hasznalhato meg a legmodernebbje is. amire figyelni kell, hogy az utangyartok (pl tamron,sigma,tokina) azok random nem mukodnek vagy csak reszben, ezt max probaval lehet megallapitani (egy kivetel van a voigtlander az kompatibilis mert ok az eos protokol alapjan fejlesztettek).
a chipes obi adapterekkel is gond van, azok se szeretik a filmes vazakat, vagy nem mukodik, vagy hulyeseget mutat, de nekem volt olyan is ami menet kozben sult meg (altalaban le is ragasztom a csipet ne zavarjon). -
rednifegnar
senior tag
válasz
KTTech #40694 üzenetére
nem tudom te mar casaroltal e ebayrol es ha igen volt e mar problemas veteled, de en az utobbi 15 evben szinte csak onnan veszem a fotos cuccaim 90%-at es ilyen soha nem volt hogy 2 nappal utana elhajtottak volna. nincs is ra semmi ilyen szabaly. van reklamacios idoszak, a megerkezes utan 30 napig, ha abbol kifutsz akkor pp 180 nap. es nem kell 2 nappal utana bizonygatnod hogy de ez igy jott. kell bizonyitek, de eleg par kep, esetleg video a hibas mukodesrol. nekem mar volt tobb esetben es mindig megoldottak (azokrol az esetekrol nem is szolva amikor a tisztelt enyveskezuek meglovasitjak megerkezes elott...). en ha lehet nem vasarolok itthon, azzal sokkal tobb a rossz tapasztalatom, himihumi szoveg, 2 nap mulva nem veszi fel a telot, mellebeszel, tujda nagyon jol hogy szart adott el aztan adja a hulyet, ahh, mar nem hianyzik evek ota.
-
rednifegnar
senior tag
hi, sztetek az 5dmk2 tudja valahol (exif? v raw) hogy mekkora volt a targytavolsag amire az obi beallt? mar vegigneztem az exif mezoket de nem igazan lelek ilyet. egyaltalan tudja e barmelyik eos slr vaz ezt, vagy ez nincs bennuk, vagy obi foggo, stb?
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
válasz
SkyLine3000 #39710 üzenetére
azt az 560-at is atgondolnam mert az egy sima kozeperintkezos manual vaku. studioban kiszamithato korulmenyek es probak mellett oke, de ezzel rendezvenyt fotozni eleg kihivas ;)
-
rednifegnar
senior tag
mesterek, ef 15mm-re (ff) mi a legolcsobb alternativa, ami nem manualis rekeszes hanem normal ef elektronikus? 14-16mm tartomanyban kellene valami (17 mar sok) a leheto legolcsobban, kepminoseg nem szamit, se meret, se tomeg, se fenyero. viszont lehet manual fokuszu es ne legyen halszem (egyebkent meresi celokra kell).
nem nagyon ismerem a canon-on kivuli cegeket, de canonban ez eleg draga ezert jo valami kulso gyarto is. mivel az ar fontos tenyezo ezert hasznalt lesz belole.
(ha nagyon nincs mas akkor esetleg valami adapterezett dolog? persze akkor elketronikus rekesz ugrott.) -
rednifegnar
senior tag
válasz
vihartigris #39223 üzenetére
fb-n azt irtak hogy a 600-as meglett, az index cikkben van frissites es abban azt irjak, hogy nem az elzart tarolokba tettek a cuccot (amit e miatt biztositanak a fotosoknak) hanem kint hagytak oket az asztalon ahova a mediasoknak szabad bejarasa van leintes utan. nem hiszem hogy barkinek is fizetnenek ezek utan, max ha kotottek biztositast, de azt nem nagyon szokas mert a magas kockazat miatt magas a dija.
-
rednifegnar
senior tag
hi, a gyari canon ef kozgyurukben van barmifele elektronika? vagy csak siman drot az obi es a vaz kozott?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
JohnyBlue #38875 üzenetére
nekem is volt 16-35 f4 is, de eleg hamar eladtam, kepminosege penge, de en akkora dogot nem hurcolok napi szinten, igy mennie kellett (620gr). igazabol kivancsisagbol vettem meg kiprobalni, telleg eles, af-el se volt gondom (amugy konnyu nagylato fixeim vannak es ahhoz hasonlitok mindent).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Terapeuta #38602 üzenetére
Ismimnek xar a 6d üzemmód (av/tv/stb) tekerője, iszonyat nehezen lehet lenyomni a lock gombot. Izomból kell nyomni és közben elfordítani a tárcsát.
Lehet ezt házilag gyógyítani? Amúgy ismert hiba ez? Mennyi lehet a cameranal a javítás?
Tudom hívjuk fel, de ha netán valaki belefutott mar ebbe a gondba akkor megírhatná a tapasztalatát. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Doki16 #38539 üzenetére
en is azt mondom hogy az 50/1.4-et nem erdemes megvenni. foleg akkor nem ha van mar egy 50/1.8-as. az 1.4-es nem valami jo obi, rekeszelni is kell (akkor meg mar ott az 1.8) ellenben nehez. az enyimen bun rosszul jar a fokoszgyuru, nem tom masoknal milyen mert meg nem volt kezemben masik, de az enyem egyenetlenul jar, se tisztitas se zsirzas nem segitett rajta. igazabol mar reg eladtam volna, csak a lanyom hasznalja igy nem akartam elrontani a lelkesedeset.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
korcsillio #38493 üzenetére
van belole vagy 3 verzio (plusz yongnuo). en az elso gen-est szoktam szeretni, fem bajonettes es van fokuszskalaja.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Tóth_Balázs #38371 üzenetére
m42-es adapterbol erdemes peremeset venni, az benyomja a rekeszbeugrasztot.
fenymeressel nincs semmi extra, meri rendesen (csipes adapterek nekem nem muzsikaltak tul jol, max exifben nem lesz az obirol semmi).
az mto1000-el nem csak az a baj, hogy nagy es dog nehez, hanem hogy eleg xar a kepe. nekem volt egy par evig, de inkabb tavcsoveztem vele mert nem tul acelos (mondhatnam inkabb taknyol mint a fene) amugy is a gepet teszed az obira. az obin levo allvanymenetbe kell tekerni az allvanyt nem a vazba. mas kerdes hogy holdazni nehez mert nem egyszeru befogni, aztan hamar elszalad. persze egy massziv allvany se art hozza (meg a 055-os is keveske). -
rednifegnar
senior tag
válasz
SidCorky #38305 üzenetére
minden digitgep igy mukodik, ket kep van a fajlban egy butitott jpeg es a tobbi. ezt a butitottat mutatja visszanezeskor, hogy emberi tempoban tudja megjeleniteni. az meg olyan amilyen, van amelyik gepen jobb van amelyiken gyengebb.
meg olyan is szokott lenni, hogy visszanezes kozben varni kell egy kicsit hogy megmutassa a maximalis felbontast, mert eloszor gyengeben mutatja majd kifinomodik (progressive jpeg megjelenites). -
rednifegnar
senior tag
válasz
SkyTrancer #37915 üzenetére
ha nincs megfelelo szerkod (szofboxok, vakuk, vezerlok) es a szulok se egyutmukodoek akkor nem szabad elvallalni. aztan a kepek lattan jon majd a siras rivas. vegyek elo a szifont az ugyis sokkal jobb, ezt fogod majd hallgatni. az ilyen melot nem kell megcsinalni, sem penzert sem jofejsegbol.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
nfsu17 #37901 üzenetére
gondolom szalagkabel tores:
https://photo.stackexchange.com/questions/85579/weird-canon-17-55-f2-8-is-lens-error -
rednifegnar
senior tag
válasz
Warton #37705 üzenetére
de erdekes hogy a 35 f2 abbol van stabis az relaitv modern azt megcsinaltak. ahogy a 28 2.8-at es a 24 2.8-at megcsinaltak simaban es stabisban is (a zoomok mas teszta). az 50 1.4 szinten nem mai darab abba is elmenne ha felujitanak.
az 50 1.8-bol meg van vagy 3 fele legalabb. az 1 gen.-t hasznalom, azon van fokuszskala es viszonylag hasznalhato a fokuszgyuru. persze eleg hitvany kivitel, lotyog meg zorog, zajos az af, a tolokapcsolo is eleg hitvany, de nekem ez jott be az eddigi verziok kozul. kicsit nagy, indokulatlanul hosszu. az eleje total ures muanyag, majdnem lemehetne meretileg 40stm szintjere mert semmi nincs benne (szedtem mar szet).(nem videozom, mondjuk az stm pont videoban jo lenne, koncertet eletemben nem fotoztam, nem is fogok, az nem vonz, inkabb utca, csalad, tajkep, szerencsere nem vagyok hivatasos ezert csak hobbi es csak sajat magamnak kell, hogy megfeleljek, ezert is szeretem a kicsi konnyu cuccokat amik mindig nalam lehetnek)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
copass #37694 üzenetére
nem azt mondom hogy rossz, de ha nem talal akkor vadaszik eleg lassan. ezzel nem is lenne bajom, mert manualozni szoktam, csak pont a manual nagyon nem fexik ennek az obinak. pedig a merete es tomege nagyon adja magat es a 40mm-es latoszoget is szeretem, nekem ez majdnem idealis obi lenne. persze ha van feny nem vetem meg az af-et de nem baj ha hasznalhato manualban is.
nyilvan jo a 35 1.4 art, de 700g és batar nagy. lehet barmilyen penge kepe ha nem viszem magammal. a vekony fokuszsik meg a buke nem nagyon izgat, altalaban f4..f8-on fotozom, jobb szeretem az is-t mint nyitni a rekeszt (ezaltal csokkenteni a dof-ot).
-
rednifegnar
senior tag
nem a minosegevel van godom hanem a kezelhetosegevel. manualban teljesen agyatlan, ha mar nincs stabi akkor legalabb lehessen rendesen hasznalni. se fokusz skala se rendes manual, az AF meg azert nem olyan villam mint egy rendes usm-nek.
a tobbi obi meg nagy, azt se ertem hogy 24,28,35 van stabisban es utana luk van, pedig inkabb a 40-50mm korul lenne haszna. a 16-35IS vagy a 24-70IS meg batar nagy es nehez. nekem valahogy hianzyik a 24,28 2.8IS utan a tobbi hasonlo esszeru cucc (35/40 2.8IS, 50 f2 IS ilyesmik).
neztem a tamron/tokina/sigma vonalat, de nincs IS plusz meg marha nagyok es nehezek is, 1.4-es fenyero 35-re, mondanam minek? a stabit nem valtja ki, persze biztos van aki erre izgul en jobb szeretem a hordozhato meretueket (pl ott a 28 f2.8 non is, vagy a 35 f2.8 elso verzio, csak hat eleg ergya a fokuszmotor, nincs IS es az af kapcsolo is eleg gyengus).
meg a voigtlandernek vannak (voltak) jo obijai, kicsik es ef kompatibilsek, jo manual fokusszal (skopar/ultron). de nincs IS, nem gyartjak, nem kaphato, ritka hasznaltan es draga is. -
rednifegnar
senior tag
hat igen, pont ma reggel talaltam meg en is. sajna boszmulet nagy, ahogy a 35IS is. valami 28IS meretut nem tom miert nem alkotnak, lathato hogy a 40stm nem kivan sok uveget megis jo a kepe, ha IS lenne es nem stm akkor az tutko lenne. ezzel a nyamvadt villanyfokusszal kinlodas hasznalni. persze probaltam mar manualt is, pl pentaxot, om-et, de a fenymeres nem az igazi, foleg rekeszelve (ahogy a vakuzas sem), es AF/IS sincs.
-
rednifegnar
senior tag
ef bajonetre, stabis fix obi letezik a 40-50mm-es tartomanyra? akar kulso gyartoe?
-
rednifegnar
senior tag
furcsa dologgal szembesültem egy obinál, konkrétan egy 40mm stm-nél. egy fórumban olvastam hogy valaki azt írta hogy rossz a gépe mert nem tudja manuális módba átváltani. vagyis atvaltas utan, nem mukodik a manual villanyfókusz hanem továbbra is af-el. gép kikapcs-bekapcs utan jo lesz. erre azt irtak hogy tul regi a gépe vigye szervizbe...
elkezdtem próbálgatni az enyém és valóban az a jelenség, hogy amíg delej alatt van az obi azaz felig le van nyomva az expogomb (meg utána meg pár mp-ig), szóval ha e közben atvaltom mf-re, akkor nem kapcsol át hanem marad af-ben.
ma kipróbáltam egy másik vázon egy másik 40-es obit és az jó. aztán kipróbáltam az én vázamon az o obijat és az is jó. ezek xerint az obimmal van valami gebax. találtam is egy firmware frissítést hozza, bar azt írja, hogy a serial number 3. jegye mondja meg hányas fw van az obiban. e szerint az egyik obiban 1.1-van a másikban 1.3-as. de letölteni az 1.2-est lehet csak.
az 1.2-esre azt irjak hogy egy olyan problémát javít ami az af-et leállitja ha az obi megnyomódik, pl táskába betéve, sőt elég ha a lencse oldala megnyomódik nem is kell elölről (ez után csak gépről levéve lehet újraéleszteni).
az én hibámról viszont nincs szó. ráadásul a frissítést is összesen 3 fele géppel lehet csak feltenni (nekem momentán nincs 5d3-asom meg 1dx-em). persze be tudom vinni a camera kft-be, nem tom ez pénzbe kerül e, de inkább az a kérdés hogy más találkozott e mar ilyen gonddal, és az 1.2-es fw megoldja e?
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
sziasztok, szandekomban all venni egy 5dmk2-t, hasznaltan.
van olyan specifikus dolog amit ezen erdemes kulon megnezni vagy rakerdezni?
olvasgattam az osszefoglalot de eleg hosszu, nem igazan lattam benne ilyet (vagy atcsusztam felette...).(esetleg itt a topicbol valakinek elado?)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #37179 üzenetére
helyes ez az egyik elonye a milc-nek. nyilvan majd lesz hozza markolat. ez az r nekem jobban tetszik mint a nikon z, az valahogy bumfordi, az obik nagyok es olyan mintha slr obik lennenek adaterezve. ez sokkal pofasabb es jobban is nez ki, szvsz.
-
rednifegnar
senior tag
a kukucskalos foto az mi? (ovf?)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #36715 üzenetére
nekem ugy remlik hogy 3-as tud infra slavet, a 4-es nem, ami egyszeru vakuzasnal elegge tud hianyozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest