-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
fattyu #16399 üzenetére
A Pana GH2 (vsz GH3 is) kereső méretben a Canon 1DsIII-al versenyzik (nem az APS-C kategóriával):
Nem kell nekem elhinni:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicDMCGH2/page3.aspAz rx1 a zsebretehető FF. Ha valakinek megfelel a gyutáv...
-
k1csi
senior tag
válasz
Ed Parker #16396 üzenetére
Azért az nem teljesen fair, hogy a globálisan legjobb ár/érték arányú Nikon vázat (meg obit) ajánlod hasonlítási alapnak (egyébként az 50 1.8G is ilyen).
Nézzük Canonnal, végülis topikban vagyunk.
Pl. 1xxxD vs Pana G5
vagy 100D/650D vs Oly EPL-5
Pana GH3 vs Canon ?Az obiknál meg nézzük meg a m43-at vs. dedikált Canon APS-C fix.
http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html
Népszerűbbek: Pana 20 1.7, Oly 45 1.8Nem MILC, de
Sony DSC-RX1 vs Canon?Nem pont ugyanazokat fedik, de hobbifotósoknak vsz. minden szinten vannak jó alternatívák...
Szerk:
#16397, a 12-35 elég vastagon árazott. Nem is hiszem, hogy sokan vették... m43-ra kitzoomon felül elsősorban fixeket szokás venni. -
Ed Parker
nagyúr
Meg is találtam az obit
1300$ na most ennyi pénzért egész jó üvegek vannak már canonnál is. -
Ed Parker
nagyúr
Az érdekes az hogy Te sem a kérdésemre válaszolsz, csak mellébeszélsz, ahogy Ropi es Coxer is mondta.
Én komolyan kérdeztem, mi az a milc ami 160ezres kategóriában van és nyújt annyi szolgáltatást, amit pl egy d5100 18-105VR obival?Kiskornél: régebben beszélgettem Madgie-val ezekről a milc vázakról, az csak egy dolog hogy a jobb váz annyiba kerül mint egy mid Dslr, de a gyér obi park a másik ami miatt elég gyerekcipőben jár ez a teknika.
Persze van ezekhez is jó üveg, de annak olyan ára van, hogy már értelmét is veszti a dolog, mert annyiért L-es obit is vehetsz. -
kiskornel
addikt
Szerintem badarságokat beszéltek. Ez a kiegészítő dolog is csak azonos szenzorméret mellet müxik. Ha van két lencséd, egy APS-C szenzoros fényképeződ, és a másodváz nem APS-C-s, akkor a szorzója miatt a jól kiépített obiparkod folytonossága ugrik.
Arra meg, hogy egy csúcskompaktot akarsz hurcolni egy dSLR mellé... ez valami olyasmi, mint a "miért építenek telefont a jobb tabletekbe?" kérdés... és a válasz: épp elég hurcolni a nagy tabletet, és akkor még mellé cipelj egy okostelefotn is? Asszem érthető a párhuzam.Mondanám, hogy másodváznak jó egy MILC, de nem. Először is a másodvázat (ami kisebb szenzoros) sokkal kevesebbet fogod használni. Mikor váltottam dSLR-re, egy ideig hurcoltam a bridge-dzsemet is. Aztán abba hagytam, nem véletlenül.
Most a 7D mellett ott egy 450D is. Mióta ketten futnak a 450D-be ha 500 képet raktam, az már soknak mondható. Pedig nem sokkal marad el a tájfotós képe a 7D-étől.MILC-ekről meg annyit, hogy némelyiknek horror ára van. Amelyik meg nem, az vérzik valamely területen.
Abban igazatok van, hogy a jobb érzékelő lesz a jövő. Már most is csorognak le a szenzorépítési technikák, így a régebbi APS-C szenzorokat valóban verheti, vagy felveheti velük a versenyt a kisebb társuk.
Optika szempontból mindig korlát lesz a difrakció, ezen a világ összes szenzora se segíthet. Ezért jó a nagyobb szenzor.
Most jön a 4K megjelenítő. Ha monitorként betör a piacra, 12MPx szőrén szőr megjelenítés lesz.Persze ez egyéni vélemény. Nézegettem már én is MILC-et, mert a variálhatósága tetszik. Ilyesmi kieggel együtt viszont a fénymennyiség ugyanaz lenne...
-
válasz
matyi012345 #16388 üzenetére
"arra senki se gondol esetleg, hogy a kettő kiegészítheti egymást?"
Én a saját részemről végig erről beszéltem, lásd: "Ennek megfelelően egy pár hónapja tervezem is hogy másodgépnek veszek egyet."Csak hát már megint felütötte a fejét a trollkodás a másik oldalról. Olyan ez mint az AMD / Intel vagy ATI / NVIDIA.
Ha egy poston belül felbukkan mind a két kulcsszó, akkor egyesek fejében bebillen valami flag és K.O.-ra ütik magukat vele. -
Klemice
senior tag
válasz
matyi012345 #16388 üzenetére
nem mivel az eos-m egy elbaszott rendszer lett, nikon milceknél nincs még kompatibilitás sem, más márkánál meg minek tarts fenn külön obiparkot, inkább veszek egy adott márkából még egy dslr vázat másodváznak amin tudod használni a meglévő objektíveket
-
matyi012345
őstag
már hányszor hány helyen szembeallitottak egymással a dslt és a milcet...arra senki se gondol esetleg, hogy a kettő kiegészítheti egymást?
-
"Ha meg nincs időd/kedved meggyőzni minket"
Eszem ágában sincs az időmből feleslegesen pazarolni ilyesmire. Főleg azután hogy vetted a fáradtságot és a véleményem (ezzel közvetve engem) lehülyézted anélkül hogy megpróbáltál volna meggyőzni a vélt igazadról.
Vagy ha meggyőzni nem is, de legalább mögéböfögni valamit ami ellentmond neki...Akkor meg miért várod el fordítva, LOL.
-
-
Úgy érzem, hogy fordítva ülsz a lovon...
Nekünk nem kell utána járnunk, hiszen tudjuk mivel fotózunk és azt is miért azzal.
Ha meg nincs időd/kedved meggyőzni minket, akkor kár olyat állítanod, ami nincs köztudottan alátámasztva, hiszen érzelmi alapon állítasz valamit, aminek elvi okait nem tudod megmondani. -
válasz
*Ropi* #16374 üzenetére
Én már meggyőzve érzem magam arról hogy az "entry-level dSLR kit-objektívvel" kategória mellett már régen elmentek a MILC gépek és a csúcskompaktok. Ennek megfelelően egy pár hónapja tervezem is hogy másodgépnek veszek egyet.
Ha valaki továbbra is ragaszkodik ahhoz a nézethez miszerint egy dSLR legyőzhetetlen (amit kihasználnak mind a két nagy oldalról sajnos), az járjon maga utána.
Nem fogom a drága időmet arra áldozni hogy megpróbálom bizonyítani azt, amihez érzelmi / elvi alapon állnak hozzá egyesek. -
Fandango
veterán
válasz
urbanjozsi #16378 üzenetére
Gratula hozza, szep fenyeket es jo szorakozast hozza!
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Ma megvettem a gépet! EOS1100D+18-55 IS II-es obi lett a vége
Vettem hozzá egy 8GB-os kártyát, így lett összesen: 108.000Ft
Most tanulgatom, nézegetem -
zolka78
senior tag
válasz
matyi012345 #16369 üzenetére
Ugyan ezt használok. Eos info nem kezeli az 500D-t ilyen téren. Marad a Camera kft. de ez pénzes. Vagy megoldás még a magic lantern, ez nállam pontosan írja az exposzámot.
-
robi222
senior tag
650d frissítésről nem tud valaki?
-
válasz
*Ropi* #16357 üzenetére
"Ne általánosítsunk! Ez, így, ebben a formában nem igaz. Az lehet, hogy egy legfrissebb fejlesztésű MILC bizonyos helyzetekben meg tud verni egy pár éves belépő dSLR-t a régi, IS néküli kitobival, ami köztudottan fosch képminőséget ad."
Bizonyos helyzetekben? Én úgy látom hogy minden helyzetben.
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #16369 üzenetére
amúgy a milchez hozzaszolva szerintem alapba nem a kepminosegevel van baj, hanem a kiegeszitok horror árával. na meg kényelmetlen és szokatlan lenne egy dslr tulajnak hogy nincs optikai kereső se fazisos fókusz, mondjuk jól haladnak a kontrasztossal de nem vennék milcet meg mindig.
-
wandR
csendes tag
Sziasztok!
Két obi között hezitálok:
-17-40mm f/4L USM
-EF 20mm f/2.8 USM Autofocus Lens
Természet, város, (éjszakai) épület, tájfotózásra szeretném használni elsősorban, (külföldre megyek 2 hétre) de ha tudtok alternatívát szívesen veszem.(400D vázam van.)
Köszönöm! -
apuc
őstag
Canon 650D-t vennék.
Garisat, újszerűt kizárólag.
18-135 -ös új kitobijával, esetleg 18-55 IS II- vel.
Mail publikus. -
Saccco
nagyúr
Azért a szenzor mérete meggyőző, azért hajlok a dSLR felé, nem pont a tükör miatt.
Ilyen alapon mondjuk más nagy szenzoros megvalósítás is érdekel.Ha már nagy szenzor, akkor azért a Canon, mert sokféle kiegészítő van hozzá. Nem beleásva magam úgy látom, hogy több, mint más márkákhoz.
Szerk: A legnagyobb szenzor elképesztő méretű...
-
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #16357 üzenetére
"De egy Nikont biztos össze-vissza aláz"
pfffff Ropi, Te nem értesz a fényképezőkhöz, csak a canonhoz
Amúgy meg egy aps-c suenzoros milc azért csak nem marad el képminőségben a dslr-től, nem?
Már egy epl3-as milcnek is egész jó a képminősége, pedig ennek még négyharmados a szenzora. -
*Ropi*
félisten
"...akkor is egy mai MILC gép vagy csúcskompakt jobb képminőséget hozz bármikor mint egy entry-level dSLR kit-objektívvel."
Ne általánosítsunk! Ez, így, ebben a formában nem igaz. Az lehet, hogy egy legfrissebb fejlesztésű MILC bizonyos helyzetekben meg tud verni egy pár éves belépő dSLR-t a régi, IS néküli kitobival, ami köztudottan fosch képminőséget ad.
De ott az optika a ludas a dologban, ha az új IS I-es kitobira cseréled, már rögtön nem áll meg a gondolatmeneted.
De egy Nikont biztos össze-vissza aláz.
-
robi222
senior tag
Faststone Image Viewer- ez a legjobb eddig (nekem)
650d -hez létezik valamilyen frissítés ?Mert a hivatalos oldalon nem találtam. -
Saccco
nagyúr
Köszi a válaszokat.
A Fuji X10 túl rusztikus nekem.
A modernebb forma jobban bejön. Nem mellesleg szeretek pepecselni. -
Zozzer888
addikt
A szűk keresztmetszet a kit obi szokott lenni, az meg a Milc-nél is megeshet hogy éppen nem egy 100ezres obi lóg a vázon
Ha valaki nem akar obikba fektetni akkor a milc és a dslr is felejtős.(Bár a milc-re úgy tudom van igencsak jó 14-150es obi)
Belépő dslr vázzal is lehet csodás képeket készíteni, ha valaki ügyes, meg ha van előtte egy jó obi (lásd Farkas Balázs)
Az X10 jó tipp amúgy!
-
válasz
Saccco #16342 üzenetére
Cél:
- Jó képminőség. (Kompakt és Bridge-nél jobb.)
- Megfizethető új ár vagy használt.1100D és 450D környékén gondolkodom.
Ezek alapján egy Fuji X10-el például jobban jársz.
Az meg tévhit hogy jobb a képminősége a dSLR-eknek. Bővebben kifejtve, nem a négybetűs dSRL szócskától lesznek jók a képek, hanem egy összetett, sok összetevős egyenlettől aminek a user is a része. De ha azt kivesszük (ahogy sokszor nem szoktunk vele számolni), akkor is egy mai MILC gép vagy csúcskompakt jobb képminőséget hozz bármikor mint egy entry-level dSLR kit-objektívvel. -
Saccco
nagyúr
Helló mindenki,
Szeretnék egy Canon DSLR gépet venni, csak nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne jó nekem.
Cél:
- Jó képminőség. (Kompakt és Bridge-nél jobb.)
- Megfizethető új ár vagy használt.1100D és 450D környékén gondolkodom.
Nagyon mellélövök?
Inkább keressek egy jó Bridge gépet? Vagy m4/3-at? -
robi222
senior tag
válasz
matyi012345 #16339 üzenetére
A régi nero 5-6 tudott mindent de azóta rossz irányba fejlődött.
-
matyi012345
őstag
válasz
robi222 #16338 üzenetére
Lightroomban a legjobb szerintem a képeket válogatni, konkrétan olyan funkciót nem találtam, hogy csak a képeket teljes képernyőn lehessen válogatni, de olyat tud hogy tudsz alapból 1:1 nagyítást, 2:1-t, 3:1-t, meg amilyenre beállítod. Szerintem sokkal hasznosabb funkció.
-
-
robi222
senior tag
Kérdés, 650d-van 18-55.3.5 és 55-f1.8 obim .Szerintetek melyik obit kéne használni felhős időben ,sűrű erdőben tájra ,gyerekekre?És: az ablakon bejövő fényű tornateremben ,videó felvételre?Csak azt ne mondjátok hogy nézzem meg az lcd-t.Az a baj hogy kezdőként mindig a monitoron látszik a hiba.
-
freelanced
addikt
Hali!
Valaki nem használ/használt véletlenül innen közgyűrűt 18-55-ös obival? Ha igen küldene nekem képet ha nem nagy gond?
Nagyon köszönöm! -
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Marky21 #16311 üzenetére
Nézd meg az oldalamat, az ott lévő képek mind 40D-vel készültek (Canon 17-55/2.8 IS, Canon 70-200/2.8L IS, Tokina 11-16/2.8 üvegekkel).
Ezt pedig még 350D-vel és Tamron 17-50/2.8-cal, meg Canon 70-200/F4L-lel csináltam. Ez volt életem első, zenére vágott slideshow-ja.
-
kiskornel
addikt
Na a pixelkukkolóknak (akinek van majd 1 órája rá): [link]; 6D apropójából összehasonlítottak pár Canon vázat... És nem grafikon szinten. Faszi 8x meg 4x nagyításban nézegeti a képeket... Na mind1.
-
zolka78
senior tag
Még egy szavazat a tami. 17-50 re. Én is azt használok már jó ideje. De ha valaki nem tudja rögtön kifizetni az árát, akkor már inkább az IS kitobival kezdje mint rosszabbal.
-
Zozzer888
addikt
válasz
matyi012345 #16316 üzenetére
Igen a Tamron 17-50 az...
Én amúgy ezért vettem a Tamront, mert utáltam hogy a telével készült képeim sokkal jobbak mint a 18-55ös képeim...D
-
matyi012345
őstag
válasz
urbanjozsi #16313 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalatom a DCIII-al, de a kitobik közül mindenki az IS1-et javasolja. Ha kicsivel többet szánsz rá akkor meg Tamron 17-50/2,8. Én mondjuk kellemesen csalódtam a Sigma 18-50 2,8-4,5 DC OS HSM-ben is, de a Tamron (kicsivel több pénzért) jobb nála.
obiválasztáshoz ezek az oldalak nagyon jók : The-Digital-Picture , és a [link]
azt javaslom, hogy nézz meg többet is és a saját szemed alapján válaszd ki a megfelelőt.
Amúgy ha egyszer kipróbálsz egy tamron 17-50-et, vagy egy komolyabb Sigmát, hányingered lesz a kitobitól ezt garantálom, hiába IS1úgyhogy jól gondold meg érdemes-e éveket lehúzni vele, vagy esetleg most veszel egy nagy levegőt és túl lépsz a kit optikákon.
-
zolka78
senior tag
válasz
urbanjozsi #16313 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy nem csak az IS lesz előny. Igen, lehet élni a régi 18-55 DC obikkal is, sőt képeket is lehet vele csinálni gyönyörűeket. De az IS verziós 18-55 kitobik lekörözik a régebbi 18-55 kitobikat képminőséget illetően. Pedig még ez is csak az elfogatható kategória. Egy kis olvasni való.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
matyi012345 #16306 üzenetére
Köszönöm az infot!
A DC III obinál jobb ez?: 18 55 IS I
Napellenzővel 17.000 lenne. Így 117.000 ből lenne két obival a gép. -
zolka78
senior tag
-
Marky21
aktív tag
válasz
csacsi77 #16310 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Elvileg van a 40D-be is élőkép alatt autófókusz AF-ON” gombot menüben átprogramozzuk arra is, hogy egy rövid időre felcsapja a tükröt, és bekapcsolja az autofókuszt.A videoval úgy vagyok hogy jó lenne ha lenne ,de igazából megvagyok nélküle.A 40D mellett a masszívabb váz ,a gyorsabb sorozat ,rövidebb záridő,rövidebb vakuszinkron,meg a kezelhetőség szól.Az 500D meg a video, digic 4 proceszor,920.000 pixeles lcd, nagyobb érzékenység 12800iso,míg a 40D-be ez csak 3200-ig állítható,mondjuk kérdéses hogy az 500D-be mennyire jól használható ilyen magas érzékenységen mivel alsó széria felső kategóriája lévén nem hiszem hogy iso 12800-on olyan képet produkál mint egy Canon EOS-1D X .
Szóval lehet h a 40D jobban kitudnám használni ,de még alszok rá párat -
csacsi77
senior tag
válasz
Marky21 #16307 üzenetére
A 40D egy jól összerakott, masszív, középkategóriás váz. Nagy, pentaprizmás keresővel, státus LCD-vel, jó fogással, sok gombbal. Lehet hallani zár- és tükörmeghibásodásokról, de ez nem mindenkinél jött elő. Van élőkép, de nincs kontraszt AF alatta (ha jól emlékszem). A képminősége szuper, máig sokan profi is használja.
Az 500D a belépőkategória felső szegmensét képviseli, bár nem mai darab (igaz a 40D sem az). Rosszabb fogás, kisebb váz, nincs státus LCD, kevesebb a gomb. Mondjuk a képminőségével szerintem olyan nagy gond nem lehet, bár 500D-m sosem volt, csak a 40D-t próbáltam egy ideig.
Ha választani kéne én 40D-t vennék ezek közül, de egyébként fotózni egy 50D lenne a legjobb most (elfogadható használt piaci ár), ha meg a videó is lényeges, akkor talán egy 650D egy STM obival. -
zolka78
senior tag
válasz
Marky21 #16307 üzenetére
500D-t nyúzok évek óta. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Mivel ezeket már csak használtan kapod meg, én még is azt javaslom, hogy a 40D-t válaszd, hiába modernebb gép az 500D. Egyértelmű, hogy a 40D mint középkategóriás váz praktikusabban használható, ergonómiát és kezelést tekintve. De ezek engem nem érdekelnek. Az 500D-ben modernebb ugyan a szenzor, de ha nincs szükséged a magasabb képfelbontásra és a magasabb ison való használatra, akkor a 40D szenzorával jobban ki fogsz békülni. Dinamikában és színekben többet fog nyújtani. Az 500D szenzora ISO1600 fölött fog csak több előnyt adni és felbontásban.
-
Marky21
aktív tag
Hali!
40D vagy 500D?
Kinek milyen tapasztalatai vannak ezekről a gépekről,melyik a jobb képminőségbe ,megbízhatóságba.stbstb.....?1 db írásjel is elég.
[ Módosította: radi8tor ]
-
matyi012345
őstag
válasz
urbanjozsi #16303 üzenetére
Nem olyan rossz az a DCIII, de azért az IS jól tud jönni sokszor. Én egy DCII-vel kezdtem amibe nincs stabi, és most hogy stabis optikám van, többször is kisegített már a stabi és meglepődtem hogy ilyen jó eredményt el lehet vele érni.
szerk: Mondjuk azt nem tudom, hogy a Canon IS I obija hány FÉ-t tud, amit én használok (Sigma 18-50 2,8-4,5 dc os hsm) az az én kezemben 3-3,3FÉ-t hoz a reciprokhoz képest.
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16303 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robot fűnyírók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest