-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Sigma 30 1.4 EX DC HSM-et milyen áron mérnek mostanában? Mit lehet érte kérni? 2012-es -
ballington
addikt
És szereted? Mert Én imádom, a képe bizonyos esetekben elég lágy, de meg vagyok elégedve vele. Szerintem egy kötelező obi, aki természetet is fotóz.
.DLL: komolyabban nézegetve a képeket: az első képen egy 45MB/s-s kártya van (szerinted UHC-I), ami olcsóbb, mint a 2. A 2. képen pedig egy ezressel drágább 30MB/s, de a doboz szerint UHC-I-s kártya.
Na most akkor mi van???? -
ballington
addikt
Szvsz egy 20 körüli árban már találsz olyan állványt, ami használható. Persze ez az obi méretétől is függ, illetve attól, hogy amikor fotózol, mennyire fúj a szél.
Nekem pl. a Cullmann nanomax 260-a elég jó szolgálatot tesz egy kisebb zoommal, illetve akár a Canon 70-300 IS USM-el, ha nem fúj a szél (persze 300-on már nagyon necces, illetve ilyenkor szoktam távkioldót is használni, vagy időzítőre rakom az exponálást). Utóbbi esetén tényleg enyhe rezonancia tapasztalható kis szélben is.
De a szél még kordában tartható valamilyen szinten, ha mellé állok az állványnak, feltéve, ha nem szemből fúj -
ballington
addikt
Újabb kérdés:
30mm környékén szemezgetek obikkal. Amik szóba jöhetnek: Canon 35 f2, 28 f1.8 USM, Sigma 30 f1.4 EX DC HSM.
Illetve van még kicsit drágábban Samyang 35 f1.4 AS UCM.
Mik a tapasztalatok képminőség, bokeh szempontjából? -
ballington
addikt
válasz
*Ropi* #18187 üzenetére
Pixinfon olvastam a tesztet róla, ott írják, hogy az 50D a 60D és a 7D közé pozícionálható. Ebből következtettem, hogy visszalépés, bár tény, milyen szinten.
Bár visszagondolva nem értem ezt a mondatot tőlük, mert az összehasonlító táblázatban a 60D majdnem mindenhol jobb, mint az 50D.
Igazából a HD videót nagyon ritkán használom az 550D-n is, de jó lenne, ha ott lenne a lehetőség.A lényeg, megérné-e váltani 50d vagy 60d-re a magasabb iso-n készített fényképek jobb minősége miatt.
-
ballington
addikt
Egy 50D mennyivel használhatóbb magasabb iso-n, mint egy 550D?
Esetleg egy 60D? Bár ahogy olvastam, az kicsit visszalépés az 50D-hez képest? -
ballington
addikt
válasz
ballington #14600 üzenetére
Na...máshol megtaláltam a hibát, a win7 uac cseszett be. Adminként kellett megnyitni az LR4-et.
-
ballington
addikt
Hello
Újraraktam az op rendszert, LR-t, de akadt egy kis gond, amikor be akartam tölteni a korábbi katalógust:Szerintetek mi lehet a gond?
-
ballington
addikt
Hello!
Tervezek venni egy nagylátót 550D-hez. A Sigma 10-20 4-5,6
Mik a tapasztalatok róla? -
ballington
addikt
Kifogytam az időből. Amit most rendeltem Edigital-ról, az egy Real power akksi. Arról tudtok valami infót?
-
ballington
addikt
válasz
Ed Parker #13404 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy az utángyártott ilyen. Kár, hogy megrendeltem már a 2. utángyártottat is, lehet az is ilyen lesz. Vagy nem, de az biztos. A baj az, hogy a gyári kb. 2x annyiba kerül, mint az utángyártott. Lehet, hogy megéri azt a többletet? Lehet, hogy a gyári eleve többet bír?
-
ballington
addikt
Ez még mindig nem mentség, ha a Sony tud olyan akksikat, amivel 1-2 %-osan kimutatható a töltöttség szintje, akkor a Canon miért nem?
Ez lehetne a következő fejlesztése a Canonnak.
Ráadásul itt előjön a probléma: ha 2 akksi van a markolatban, honnan tudom, hogy az első mikor merült le és mikor tehetem fel töltőre? -
ballington
addikt
Megint előjött az a gond, hogy kimentem fotózni. Mondom akksi talán elég lesz, fenét.
Full jelzéssel indultam el, lövök párat, már villog. Nem tudom, ez az utángyártott akksi hibája-e, de ez így elég gáz.
Mindenesetre a 2. akksi már meg van rendelve.
A Sony-nál azért az akksi töltöttség jelzés sokkal de sokkal jobb, ez nagy visszalépés.
Ráadásul a töltőt sikeresen Gödöllőn hagytam. -
ballington
addikt
válasz
*Ropi* #12862 üzenetére
Szal az 550D akart lenni, csak a NumLock nem volt bekapcsolva.
Tehát akkor nem érdekes, köszi. És azt honnan tudja, hogy melyiket használja?
Tehát berakom feltöltve mind2-t egyszerre, használja az egyiket, honnan tudom, hogy melyik merült le?
Egy BG-E8-as portrémarkolatról van szó. -
ballington
addikt
Hy!
Mennyire érdemes utángyártott (Real-Power) akksit használni a gyári mellett portrémarkolatban egy D-nél? -
ballington
addikt
Help!
Valaki videózott már 550D-vel? Az AF hogy működik, mert baromira nem jövök rá. 3 beállítás van, de, hogy mi mire jó, passzolok. Magyar user manualom nincs, de még angol sincs, csak német, francia, olasz, meg román. -
ballington
addikt
hello!
550D-be kell majd vennem kártyát. Milyet ajánlotok bele? Nem elsősorban videóra használnám, de ha már van, időnként biztos elővenném. -
ballington
addikt
Használt valaki 500D és 550D-t egyaránt? Fogásba mennyire lehet más?
-
ballington
addikt
válasz
ballington #11618 üzenetére
Most azon agyalok, kiadjak-e egybe ennyit egy komplett rendszerre lsd. lenn, vagy inkább 150e körül bg-e8 markolattal és ha közben sikerül eladogatnom a sony-s cuccokat, akkor veszek majd egy komolyabb 70-300-at.
Mennyire mehetnek ezek az 55-250-es obik? Eladható még? Meg a 18-55IS?
Vagy inkább törekedjek csak vázat venni?
Nem tudom.
Véleményeket szívesen fogadok -
ballington
addikt
válasz
ballington #11558 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy a 2 kitobis 550D-hez van egy 16GB-os Kingston Classic6 SDHC és egy Caselogig slrc-202 táska is 200e-ért
Így már megérné? -
ballington
addikt
550D-hez bg-e8 markolat ha ON.on van, akkor működik a vázon lévő expo és a markolaton lévő is?
Vagy ha váltogatom a fogást, akkor ki/be kell kapcsolgatni a markolatot? -
ballington
addikt
26e expos 550D-t mennyire érdemes még megvenni, ha még van rajta 6 hónap garancia 125e-ért?
Vagy inkább egy ca. 4000 expos, 18-55 IS + 55-250 IS-el együtt 200e-ért? -
ballington
addikt
válasz
*Ropi* #11548 üzenetére
24-85 most is eladó, csak írtam, hogy van.
100-300 helyett jobban örülnék egy kisebb átfogásúnak viszont fényerősebbnek. Sajnos Sony vonalon volt egy 70-210 f4, de az még Minolta volt és az feledésbe merült, pedig szerintem igény lenne rá.
Ami jó lenne cserénél, hogy már olyan vázat vennék, amin van esetleg kihajtható LCD. Erre jó a 600D, viszont ott nincs infraérzékelő, hogy ha közelítesz a keresőhöz, akkor kikapcsolja az LCD-t. Ez viszont már gázabb, utálnám mindig kapcsolgatni. Megszerettem már a keresőt.
Viszont ha belegondolok, hogy hányszor hiányzott, akkor már nem is annyira hiányozna az LCD. -
ballington
addikt
Hello!
Mivel haldoklik az A200-am, így vázcsere előtt állok. Megfordult a fejembe, hogy esetleg átállok Canon-ra. Nézegettem az 550D, 600D-t, de szerintem elég lenne nekem az előbbi is. Obi szinten mit tudtok mondani? Jelenleg van egy 50/1,7 (kb.30e), Tami 17-50/2,8 (kb.70e), 100-300/4,5-5,6 (kb30e), 24-85/3,5-4,5 (kb. 30e) és egy sony 32-es vakum (kb.25e).
Ezeknek mennyire lenne alternatívájuk canon oldalon? Ami érdekel az elsősorban 17-50/2,8 és egy vaku.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest