- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz
Zozzer888 #18289 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nem lehet jó fotót készíteni az 1100D-vel csak nekem is volt félprofi/profi FF/APS-H/APS-C vázam és ezeken kívül még vagy 10 váz haver/ismerősé amit használtam, illetve boltban/nyílt napokon nyilván megtapiztam/kipróbáltam mindent és ezek után az 1100D tőlem tuti nem kapná meg az "ajánlott" plecsnit.
Egyetlen érv szól mellette, hogy olcsó. (szvsz ezerszer inkább egy használt 40D)
Na de nem akarok senkit megbántani, illetve más pénztárcájában turkálni sem.Abban viszont egyetértek, hogy valószínűleg nem ez az utolsó váza ha meg igen akkor úgyis mindegy.
Amúgy a stabis kérdéshez meg annyi, hogy nincs nagy különség a 18-55 IS és a non IS közt árban, annyit meg megér használhatóság szempontjából ha már nem fényerős az obi. (f/5.6 kézből, borús időben úgy hogy a szenzor nem egy high ISO bajnok nem sugall sok jót)
-
JackFeryll
őstag
válasz
__H4X0R__ #18228 üzenetére
Elvileg az f4 IS a legélesebb verzió, de az összes 70-200 éles. Ha nem kell az IS akkor nem éri meg megvenni.
Esetleg érdemes elgondolkozni, hogy szükséged van-e a 2.8-ra, ha nem akkor tök olcsón kijöttél az f4L-el.radi8tor1 Azt tudod, hogy milyen objektívekre van szükséged ? 17-40L, 70-200f4L, 100 2.8L (macro), 200 2.8L, 24-105L, 85 1.8 mind kiváló ár-érték arányt képviselnek és nem drágák. (relatív persze, de nem az 1000D-hez keresünk objektívet)
Ha meg tényleg sok a sok akkor holy trinity ?(35L, 85L,135L)
-
JackFeryll
őstag
válasz
Klemice #18223 üzenetére
Na a 17-40L-nek sem látom értelmét. FF-en szuper, de APS-C-n egy "silány" alapzoom. Félár alatt lehet élesebb és fix 2.8-as alapzoomokat kapni. (pl Tamron 17-50)
*Ropi* KF-et is csak az használjon akinek tényleg kell. (digitális hátfalasról van szó) Kényelmetlen, zabálja az akksikat és ISO-ban köröket ver rá bármelyik FF gép.
radi8tor1 Mennyi a keret ? Legokosabb az lenne ha relatíve olcsó APS-C vázat vennél olcsó objektívekkel és kitapasztalhatod mire van igazán szükséged.
Amúgy az 5D III szuper váz nem nagyon lehet vele mellé fogni. -
JackFeryll
őstag
válasz
liszi70 #17830 üzenetére
Nem ismerem a 70D-t, de ha olyasmi az AF videó közben mint a 650D-nek volt akkor az komolytalan. Jó lassú és össze-vissza huntol (möge,elé,mögé,elé,mögé,elé fókuszál és jó esetben itt megtalálja) Aki minimálisan is komolyan veszi a videózást az follow focus-t használ. Az 5D Mk III egy picit komolyabb videós váz még sincs benne AF videó közben.
-
JackFeryll
őstag
válasz
RomiJosy #17791 üzenetére
Az 55-250 anyagminősége csapnivaló, de ez igaz bármelyik ilyen árban lévő mai objektívre. A képminősége viszont meglepően jó az árkategóriához képest. Szerintem az 550D nem high ISO bajnok, így statikus témáknál jól jöhet az IS.
(Esetleg el lehet gondolkozni egy használt 70-200 f4L-en isDrágább, de még nem találkoztam olyan emberrel aki megbánta volna és ár-érték arányban ő az igazi bajnok.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest