-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz
matyi012345 #16499 üzenetére
Hát azért a Tami nem váltja ki a fix50est, nálam sincs kihúzva a fix50
Mondjuk mivel ott a helios, így nem olyan égető a hiánya
-
matyi012345
őstag
válasz
copass #16497 üzenetére
hát akkor ha jól számolok akkor 225+30+60 = 315.000 lenne a rendszerre. Ebből a használtpiacon kijönne egy 500D + 70-200 f4L +tamron 17-50 /2,8 + yongnuo TTL vaku rádiós kioldóval + egy közgyűrűsor kb. a fix 50 a tamron mellet szerintem elhagyható lenne. Én inkább ezt ajánlanám, de valószínűleg minden ember mást ajánlana...viszont ezen érdemes még gondolkodni mert az obipark fontosabb. Vázra kiadni 225 ezret utána meg ilyen lencséket elérakni az meggondolatlanság szerintem. Meg így általánosságban nagyon nehéz megmondani ezt, hogy kinek mi kell. Ha mondjuk portrézni akar majd akkor nyilván nem ezek a cuccok kellenének, hanem mondjuk egy 85/1,8 +50/1,4 meg komolyabb világítás, mondjuk softboxok, ernyők, fényterelők, cto fóliák stb...ha makrózni akkor meg egy jó makróobi, mondjuk Sigma 70, tamron 90, stb...
Általánosságban nehéz megmondani, de rendszerbe kell gondolkodni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ed Parker #16496 üzenetére
Az biztos, hogy meg tudok csinálni olyan képeket, amiket előtte csak fejben (az előző vázak technikai korlátai miatt: pl. ISO 12800 csodákra képes), harmadrészt az utómunkát is könnyíti, hogy ISO 1600-on még nem kell zajt szűrni: a 40D-nél ott már nagyon pontosan kellett expózni, ha azt akartam viszontlátni a képen, amit én akartam, nem pedig amit a váz engedett...3200-ról és a magas ISO-s részletvesztésről meg színcsúszásról már nem is beszélve.
Viszont a Highlight Tone Priority szűkebb mozgásteret enged, mint a 40D-n.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #16495 üzenetére
olcsó vonal: 1.8/50 30k, 55-250 IS 60k, vagy a művészi vonal az m42 manuál obik.
-
Saccco
nagyúr
Lehet ezeknek a makró előtét lencséknek értelme?
Kit-obira tenném, esetleg Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM-re.
Még csak tapogatózok. Egy 500D-t néztem ki.
(Korábban kérdeztem 450D vs 1100D-t.)
-
robi222
senior tag
A pixel számot érdemes vissza venni sötétebb helyeken kézben tartva ,hogy ne legyen olyan zajos a kép ,vagy nagyon hülyeséget beszélek.?
-
*Ropi*
félisten
válasz
csacsi77 #16480 üzenetére
Ha régebbi, jóval kisebb tudású vázat ajánl az ember, akkor meg esetleg azt vágják a fejéhez, hogy miért azt a sz@®t ajánlotta.
A 60D ma is megállja a helyét és a kihajtható kijelző sok helyzetben életmentő lehet. Ha fotózni akar, vegye azt. Ha videózni, akkor mást, de akkor úgy kell a kérdést is feltenni, hogy tudja az ember, milyen vázat ajánljon.
-
csacsi77
senior tag
válasz
*Ropi* #16477 üzenetére
Nem lehet, hogy egy kezdőnek a 700D is megfelelne? Csak a jó videó alatti AF-re gondolok vagy a sok kreatív módra esetleg a jobb fogásra (mármint női kéz, talán jobban kézre áll egy kisebb váz)?
Nem kötözködni akarok csak személyes élmény alapján. Egy ismerősöm (hölgy) megkért, hogy segítsek neki gépet találni. 60 eFt volt a keret. Sikerült egy Nikon D60-at találni kitt obival. Két hét használat után jött hozzám panaszkodni. Nagy a váz, kevés a zoom, bonyolult a használat stb. Pedig volt indíttatás és elszántság. Mi lett volna ha egy 60D-re lett volna keret? -
TomFace
tag
Sziasztok!
Barátnőm nagy álma válik nemsokára valóra, szert fog tenni egy fényképezőgépre! Tudni kell, hogy ez lesz élete első gépe, ettől függetlenül azonnal a mélyvízet célozza, mert komolyabb célokkal és ambíciókkal vág neki. DSLR és a Canon márka, amit tudunk biztosra. Valami nem túl speciális gép kellene, mert még nyilván nem lehet tudni, hogy milyen irányba fog a későbbiekben elmenni.
Canon EOS 700D lett így első körben kinézve, egészen univerzálisnak tűnik. Árban viszont szinte megegyezik a 60D-vel. A két gép közül melyiket ajánlanátok? Mennyire eltérő a két váz? Árban ezek a gépek jelentik a plafont. Köszi előre is a segítséget!
-
copass
veterán
válasz
urbanjozsi #16473 üzenetére
55-250 IS II, az ára se rossz én szeretem, csak nem használtam ki igazán.eladtam 50k asszem fél év garival,napellenzővel.
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16473 üzenetére
vaku: Én azt nem venném meg,nincs rajta manuális állítási lehetőség.
obi:Majd mindjárt beírják hogy az egy rakás f*s, kerüld, dobd ki, stb.Nekem olyan van, szeretem, 200ig szépen rajzol eléggé és ott még 4.5ös vagy 5 ös (most megnem mondom biztosan) rekeszt tudsz használni.Vele készült képet tudok küldeni (vagy mutatni) ha szeretnéd.DE, ha nem olyan témát fotóznál vele,ahol amúgyse kell stabi (én motorsportot fotózok vele nagyrészt, oda nem kell) akkor NE vedd meg!
Ha úgy érzed hogy a 18-55 ben is hasznodra van a stabid, akkor 55-250 IS-t vegyél
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Canon EOS1100D-hez, kompatibilis ez a vaku: Canon Speedlite 380 EX
Használtan mennyit szabadna érte adni?
És ez az obi mennyit ér használtan? : Canon Zoom Lens EF II 75-300 mm 1:4-5.6
Tudom, hogy a 70-300 az ajánlott, de ha ócssóé odaadnák? -
Zozzer888
addikt
válasz
*Ropi* #16469 üzenetére
"A 430EX II meg tényleg annyival jobb, mert egyrészt a jövőbeli vázaiddal is biztosan működni fog,"
Egyik legjobb példa rá a Canon 430 EZ vakum, ami a 20évvel később megjelent 1000D-vel is tökéletesen működik együtt és kommunikál a vázzal (auto zoom + rekesz érték is átmegy, E-TTLt persze nem tud)
-
*Ropi*
félisten
válasz
600d-s #16464 üzenetére
Nincs sem olyan vakum, sem olyan vázam, de a fizika az mindenütt ugyanaz.
Ha egy vakunak 105 mm-es zoomállásra van megadva a kulcsszáma (33), akkor nagylátó állásban annál jóval kevesebbet tud: ott reális a 20. És vedd hozzá, hogy a vázak beépített mókusvakítója ~13-as kulcsszámú.
A 430EX II meg tényleg annyival jobb, mert egyrészt a jövőbeli vázaiddal is biztosan működni fog, ami egy 3rd party termékről nem mindig mondható el, másrészt tud olyan dolgokat, mint pl. a nagy sebességű vakuszinkron, ami direkt napfényben fotózásnál jól jön.
-
apuc
őstag
válasz
matyi012345 #16465 üzenetére
Gyenge a forint..
A teljesen hangtalan és gyors fókuszálás a videónál, és a stabi az is nagy előnye.
-
600d-s
csendes tag
Sziasztok!
Ha van valakinek Yongnuo yn-468 II vakuja, kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatait! Ha ráadásul Canon 600d-vel használja, az már hab lenne a tortán! Azt olvastam róla, hogy a(z amúgy is karcsú) 33-as kulcsszám valójában csak 20. Elsősorban a TTl működése érdekel, szobában indirekt és szabadban derítésre, portré, gyermek. Nem utolsó sorban az is érdekel, hogy ez mennyire alternatívája a Canon 430 ex II-nek, annyival jobb-e a Canon, hogy 3x annyiba kerül? -
apuc
őstag
700D első mintafotói,18-55 STM -el:
[link] -
apuc
őstag
válasz
csacsi77 #16451 üzenetére
Tuti, mert megkérdeztem.
Nekem is van Cetelem kártyám- igaz most üres.
De a + 10 %-ért ( ami még 25 ezer forint -) akkor utaltam volna rá, és azzal fizettem volna, így maradt a Visa..Így is 224.900-ért lett meg, az új STM-kitobijával.Ennyiért megéri.
Már csak Szegeden van 1db, utána ha jön, arra már nem él a kupon..
Akinek kell, irány Szeged. -
csacsi77
senior tag
-
-
Klemice
senior tag
Igazából szerintem aki 3-4 számjegyű vázzal kezdett (tehát kb mindenki) az megfogadja a vásárlás után, hogy csakis 2 számjegyűre vált, ha úgy adódik (és ilyenkor általában megmarad a régi váz másodváznak, mert mire kinövi a kezdő eltelik 3 év legalább, addig optikába pakolja az ember a pénzt, és addigra elhasználódik a váz, valamint el is értéktelenedik)
-
fulton
addikt
sziasztok
az normális hogy a 17-55 fókuszálás után pici, kattanó féle hangot ad mikor befókuszált?
Csak mert pl a 15-85 full hangtalan. Egyébként elég lazán jár a zoom gyűrüje, közel sem olyan patent mint pl a 15-85-é.
-
apuc
őstag
válasz
csacsi77 #16428 üzenetére
Á, köszi!
Akkor nem veszek 650D-t, hanem 700D-t, főleg, hogy annak a 18-55 kitobija is STM-es.
A legjobb lenne egy 18-135 STM nekem hozzá, csak még nagyon drága..
Ezek szerint, a 650D szenzora nem ugyanaz, mint a 700D-é?
Ez jó hír, hogy fejlesztettek rajta, nem olvastam sehol a neten hogy jobb a szenzora.
Igaz kevés magyar infót találni még a 700D-ről, nagyon új gép, kapni is csak itt-ott lehet itthon még.. -
csacsi77
senior tag
Erre a háromra igaz lehet, hogy ugyanaz a szenzor, de a 650-700-100D-ben már hibrid AF-es szenzor van. Az érzékelő területén helyeztek el fázisérzékelős fókuszpontokat, amik így élőkép alatt is működnek. A 100-700D újdonsága, hogy ezek a pontok nagyobb területet fednek le. Nyilván a 650D tapasztalatai alapján továbbfejlesztették a pontosságot és a gyorsaságot. A 650D-t próbálva nekem már megfelelt ahhoz a pár családi videóhoz, amit én csinálnék vele. Csak a vázat érzem kicsinek, azért nincs még ilyen gépem. Ezért várom a 70D-t, mert végre egy méltó vázat fogok kapni a számomra megfelelő szenzor köré.
Nyilván a fent leírtak csak STM-es obival igazak. A sima 18-135 csak szenvedett a 650D-n és még egy USM-es obi is lassú volt. Az STM, az igazi! Már csak az kéne, hogy végre fényerősebb obik jöjjenek ki. Egy f/2,8-4-es jól esne.... -
Zozzer888
addikt
válasz
*Ropi* #16419 üzenetére
Ha már így szóba jöttek az obik
Ma volt az első, igazán szép idős "bevetése" a Taminak
Nézem a képeket...és már értem miért került ennyibe
Sajnos elkezdett csepegni az eső,így hamar vége lett a mókának.Amúgy egy obi+váz (pl 1000d+tami 17-50) mennyire "vízálló"? Egy pár csepp esőtől nem lesz baja,nem?
-
BennyRay
tag
Üdv Urak, az utóbbi szép DSLR-MILC csörte után
tanácsotokat szeretném kérni objektívekkel kapcsolatban.
Nevezetesen autofókuszos, fényerős fixet szeretnék valahol 28 és 40 mm között, gyenge fényviszonyokhoz (templomok fényképezése belülről, alkonyat a városban jeligére). A Canon 35/1,4-et sokallom, a Sigma 35/1,4 DG HSM van még a számomra kb belátható ársáv tetején, de sokkal jobban esne, ha lenne valami "olcsón jó". A 24-105-höz képest keresek képminőség terén előrelépést jelentő alternatívát.
-Milyen használható alternatívák léteznek, amelyek normál élességre rekeszelve is fényerősök maradnak?
-Canon 35/2,0-ról, 28/1,8-ról van valamelyikőtöknek saját tapasztalata?A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Klemice
senior tag
A 100D már vadi új 18as szenzort kapott??
-
gógyi
aktív tag
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC Aspherical Lens for Canon
Ilyet használt már valaki?
-
Freddy76
addikt
Ha belepofázhatok kívülről (bár Ropi is mindig a nikon topikban lóg
), tök értelmetlen ez a dslr vagy milc a jobb kérdés. Mintha az lenne a kérdés, hogy egy luxus lakóbusz jobb, vagy egy sportkocsi. Én dslr-ről (nikon d5100) váltottam milcre (olympus omd), onnan vissza dslr-re (nikon d7000), és ha az oly omd vagy a fuji xe1 utódja orvosolni fogja az előd hibáit, vissza is váltok... És nem azért mert jobb a milc, hanem azért, mert arra, amire én használom, jobb.
Nyilván soha nem lesz egy milc olyan jó fogású, mint egy dslr, nem lesz rajta annyi gomb sem, és a kontrasztalapú fókusz sem lesz fáziskülönbség alapú. De kisebb, és van, akinek ez fontos. Nincs front/backfókusz (ami nekem a d7000-rel nagy szívás volt, mire javították, és obivásárlás előtt még most is alaposan meg kell néznem, hogy össze tudom-e hangolni a vázat az obival). Van, akinek nem fontos a kereső. Van, akinek jobban bejön az evf, mint a dslr prizmás keresője (pl. nekem). És van, aki nem akar feltétlenül 196 obiból válogatni (aminek szvsz 80 %-a megfizethetetlenül drága, nagyon spec. dologra jó, vagy sz.r). Én pl. az olyval tökéletesen boldog voltam két nagyon patent fix-szel.
És a milc-ek érzékelője sem feltétlenül kicsi, a fuji milc-jei pl. apsc méretűek. De a 4/3 sem olyan sokkal kisebb, mint egy apsc. Tény, hogy a milcek drágábbak, és ez igaz az obikra, viszont ami obi van, az jó minőségű, és nem marketing a ráírt szám, a zuiko vagy pana 1.7, 1.8 obijai teljesen nyitva is jók, nem kérdés az, hogy meddig kell rekeszelni, hogy ne legyen nagyon lágy (legalábbis nikon obiknál ez mindig kérdés). De ahogy terjed a technika, úgy lesz egyre olcsóbb (emlékezzünk vissza, hogy mennyi volt a 350d indulóára, és mennyi most az utód indulóára).
Coxernek nyilván sohasem lesz milc-je, mert nem jó neki; mert nincs az a milc, ami egy ff vázat kivált, de a 7d-nek sincs versenytársa. Fattyúnak sem lesz olyan milc, ami a meglévő obiparkja alá jó lenne. De őszintén, mindannyian ismertek olyan dslr júzereket, akinek tökéletes lenne egy milc tudása. Nekem pl. elég, sőt, a gyerekkel a hátamon, pelenkázótáskával az oldalamon nem mindegy, hogy mekkora gép lóg a nyakamban, hajlandó vagyok áldozni akár árban, akár egy-egy funkcióban a méretért cserébe.
És még egyszer, nem mondtam azt, hogy jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest