-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
sellerbuyer #16596 üzenetére
Talán június...
Hogy a fene enné meg őket!!! -
sellerbuyer
őstag
70D-ről semmi friss hír? Eltűnt, mit Petőfi a ködben...
-
Ed Parker
nagyúr
Hatalmas firmware csomag érkezett a Canon EOS 5D Mark III-hoz.
akit érint. -
Laybee
őstag
Sziasztok! 50d váz 100k-t ér? Milyen piai áron lehet kapni? Köszönöm.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
matyi012345 #16578 üzenetére
Sztem amatőrök közül kevés van olyan,aki csak portrézik.
Onnantól fogva,meg egy 70-200 sokoldalúbb. -
radi8tor
MODERÁTOR
Fáradjatok át a Milyen DSLR-t vegyek topicba, ha kérhetném.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Kvazár #16571 üzenetére
A D700 egy félprofesszionális FF váz.
Szinte semmiben nem hasonlítható egy belépő kategoriához.
A D7000 az apsc teteje volt, annak is kijött az utódja, ahogy a D700-nak is.
Ha egy D700-at meg tudsz csípni jó áron, azzal sokáig nem lesz gondod.
Hogy veri e a D7000 a D700-at, ez megint olyan kérdés, hogy miben?
A dpreview mindkét vázat jól ki elemezte, nézd meg melyik funkciók fontosabbak számodra, ez azért erősen függ a fotózási szokásaidtól.
Ha engem kérdezel én az FF vázat venném, a mostani vázam is az és az előző is sz volt. -
Kvazár
őstag
válasz
Ed Parker #16570 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled!
Arra mindig is ügyelni fognak, hogy minden gép a saját kategóriájában maradjon és nem fogják eltolni a kategória határokat. (Az csak szépen lassan változik...)
Viszont a Nikon topikban ajánlottak egy megint másik gépet: Nikon D7000 Kit AF-S DX 18-105 mm VR
Erről Canon-os szemmel mi a véleményed? D700-at veri, vagy nem veri? (Vagy valamelyik másik 250 körüli/alatti Canon-t tudsz ajánlani.)csacsi77:
Használat szempontjából család, táj és sport lenne a cél. (Viszont, mivel nem expert fotós vagyok, így nekem az ilyen opciók kellenek, hogy élőkép és társai. És ugyan erre az okra vezethető vissza, hogy a felbontás értékének a mérete, az nekem nagyon kívánatos dolog.)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Kvazár #16568 üzenetére
Persze,nyilván a belépő feletti kategóriában a Nikon is nagykanállal osztja az új fícsöröket,ahogy a Canon is.
Hát nem.
Persze azért a haladó belépőszint megmaradt belépőszintnek (de nevezhetnénk alsó középkategóriának is, a lényegen nem változtat)
Attól hogy volt model frissítés,attól még nem lett D3-as váz az 5200-esből.
Persze nyilván 24Mp lett a szenzor,új fókuszt kapott 11 pontos helyett 39 pontos,9 keresztszenzorral,új az expeed processzor es a fénymérő szenzor.
De,ez nem azt jelenti,hogy túlságosan kiugrana ebből a mezőnyből,erre azért gondosan vigyáz mindkét gyártó,hogy a drágább termékek is eladhatók legyenek.
Azt kellene eldönteni,mekkora összeg van az új váz vásárlására.
Azt utána,megnézni,kipróbálni a vázat,amit vennél.Bármelyik vázat választod a kettő közül,jól jársz,ha van keret az 5200-ra,akkor azt,ha Nikon mellett döntesz.
A D5100 18-105VR-rel 167ezer
A D5200 18-105VR-rel 262ezer
A 700D 18-135-el 300ezer -
Kvazár
őstag
válasz
Ed Parker #16567 üzenetére
Mivel az a d5200 előd modellje, így gondolom az újban a különböző képjavító technikák mind újabbak és jobbak. Az érzékelőjének a felbontása jóval kisebb és videó felvételnél sem tud magas fps-mal felvenni.
Ezért gondolom, hogy az 5100 a többihez képest gyengusz azonban, ha magában nézem mint fényképező, akkor biztos tökéletes az is. (Főleg, mivel az obi úgy is sokkal többet tud számítani, ha jól gondolom.)
-
-
Kvazár
őstag
válasz
Fandango #16562 üzenetére
Én sem vagyok egy régi motoros a témában, de valahogy az 5100 az eléggé gyengusznak tűnik...
Viszont a keretemből egy ilyen kifutná: Nikon D5100 18-55 + 55-300 VR KitSorry az off-ért:
Canon-nál, tudom mi az is, stm, usm jelölés és értem is a szinteket közöttük.
Nikon-nál is van ilyen éles eltérés az obik között? Mert jellemzően, csak azt láttam, hogy vr, vagy nem vr!És af időt tekintve egy nikon obi af ideje, hogy viszonyul egy canon stm-es obi af idejéhez?
-
Fandango
veterán
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok és ezeket néztem ki:
- 650d + EF-S 18-55 mm IS II
- 700d + 18-55 STM
- d5200 (Nikon) + 18-55mm VRSzerintetek melyik éri meg a legjobban?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
matyi012345 #16556 üzenetére
mi a baj azzal hogy messzebbről is tudsz portrézni?
van aki 180/2.8-al potrézik van aki még nagyobbal. -
Zozzer888
addikt
válasz
matyi012345 #16556 üzenetére
Ha csak portrézni kell,akkor tényleg jobb a 85ös
-
k1csi
senior tag
válasz
Ed Parker #16553 üzenetére
Tippem szerint az 1DX esetén kompromisszumot kellett kötni a felbontás (ami egyébként 18MP) és az fps között. Mivel itt a szenzor minden pixelét kell 12/14 fps-el olvasni vsz. nem tudtak nagyobb felbontást választani. Egyébként a nagyobb pixelek (FF-hez képest is, nemcsak APS-C-hez) jót tesz a zajnak meg a dinamikának is (kis zajt/nagy dinamikát vagy jó technológiával, pl. Sony/Nikon, vagy nagy pixelekkel lehet elérni).
-
k1csi
senior tag
válasz
Zozzer888 #16549 üzenetére
Senki sem kivánja a pixelek számának a növekedését, hanem a pixelek minőségének (zaj, dinamika) a javulását. 4 éve a Canon APS-C-ben még hozta az ipari átlagot. Most meg kullog utánna, mert ugye amíg mások fejlesztettek Canon semmit sem tett a per pixel minőség javulásért. Persze van fázis AF a szenzoron (nem tudom Pana GH2 sebességét eléri-e már) stb. de most ugye nem erről van szó.
-
csacsi77
senior tag
Hol a p***ban van a 70D?????
Mára igérték!!! -
Morgal
aktív tag
-
matyi012345
őstag
válasz
Kalandor #16540 üzenetére
nekem volt 30D-m is, most 1000D van. nem akarok állást foglalni, egyik gép ebben másik abban jó. 30D ben jobb a fokuszrendszer, gyorsabb a sorozat, jobb a fogás, jobb a kereső, kényelmes hogy 2 tarcsa van és több gomb. 1000D ben van elokep 10- szeres belenagyitassal, kisebb, könnyebb, és én úgy vettem észre, hogy egy picit kevesebb zajjal dolgozik. ezen kívül vannak meg különbségek nyilván, amik meg fontosak lehetnek. kérdezz ha van valami konkrét dolog
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kalandor #16529 üzenetére
Irányjelzősön van egy 40D 97k expóval, alkudd le 50-60 közé! Reális, mert én a patika állapotban lévő 41k expósat adtam el 75-ért.
Ha már eddig elketyegett, el fog tovább is.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Kalandor #16529 üzenetére
A Canon "zöldségesmercije" (de találó
) a 350D
meg még ott a 400D is
Amúgy ilyen célokra az 1000D is megfelelne, tudásban kb ott van mint a 400D,csak tud élőképet.
A 350,400-as már bizonyított, az 1000resekre sincs sok panasz.
De ha már írtad a 10D-t...10D-t ne, akkor már ott a 30D, 55körül simán lehet találni,indexen sok szokott menni 50 körül.Én azt venném ennyiért
-
Korcsii
őstag
Sziaztok!
60D-men meg akartam nézni valamit a vakubeállításoknál, ekkor vettem észre, hogy nem nyitja ki a beépített vakut (meg se próbála), a menüben pedig azt írja, hogy csatlakoztatva van külső vaku, ezért nem enged a beépített vaku beállításaihoz (külsőre megint csak azt írja, hogy nincs csatlakoztatva
vagy nem ismert).
Próbáltam a vakupapucsot birizgálni, de eddig semmi változás. Mondjuk a sínek alatt kis pöcköt csak jobb oldalt látok, bal oldalon csak lyuk van neki. Ez normális, vagy ez lehet a baj forrása?
-
apuc
őstag
válasz
csacsi77 #16517 üzenetére
Abszolút hozza a jó kis videókamera szintet, sőt.A mélység-élességben sokkal jobb.A nejem letiltotta a videót, amit a multkor belinkeltem, de ott még nem is állítottam be a követő AI Servo- fókuszt rajta.Ellenfényben is jól teljesít.Videózás közben fotózni is tudsz simán.A DigiC5-ös proci hasít, iszonyat gyors.Nem bántam meg hogy 225-ért megvettem.Filóztam hogy ez vagy egy 50D, de a videó miatt ez, és nem volt rossz választás!Ha tudok, csinálok teszt videót ma, és fellinkelem neked, OK?
-
csacsi77
senior tag
Köszönöm! Pont ilyen életszagú leírást vártam. Az számít nekem igazán, hogy egy magamfajta hobbifotós hogy viszonyul ezekhez az új gépekhez.
A videó alatti AF akkor tényleg gyors? Pontos is? Mennyi idő telik el, amíg a közeli gyerekről váltasz a távoli feleségre például? Mennyire tudja kiváltani a videókamerát? Szerinted hobbi videós szinten már alternatíva? Sajnos a 60D még nem az. Persze a képminőség remek, de nekem hiányzik a pontos és hagtalan AF. Ha a 70D-ben is 100D/700D hibrid AF-je lenne és te azt mondanád, hogy oké az AF, akkor nagyon várnám már a keddi bejelentést (amúgy is...).
-
apuc
őstag
válasz
csacsi77 #16515 üzenetére
A fogása sokkal jobb, mint az 500D-é volt.Terveztem hozzá portrémarkolatot rendelni E-buy-en, de lehet hogy csak tartalékakku lesz belőle- mert kicsi a kezem, nekem ideális.Több a gumis felülete, és jobban kézreesik minden.
Az objektív nekem TELJESEN hangtalanul és nagyon gyorsan fókuszál, kb olyan gyorsan , mint az 50/1.4 USM-em annó.
Sajnos amikor feltettem, láttam hogy nem fém, hanem műanyag a menete, de egyenlőre nem cserélgetem, így nem zavar..
A súlya kicsit érezhetően nehezebb az 500D-nél, nekem ez is OK.
A videóban bejön, hogy gyorsan és automatikusan követi a fókusza a témát, amire rábökök az érintőkijelzőn.
Csodás a videó minősége is..
Egyenlőre nem jut eszembe negatívum, kicsit elfogult vagyok.
A zárhangja az 500D- kicsit vinnyogó hangja után profin szól, szép és tetszik.
(Úgy olvastam, hogy nem csak a 9 keresztfókuszos szenzort örökölte nagyobb testvérétől,(50 vagy 60D?) hanem a zárszerkezetet is, ezért lehet ez talán..de ez nem 100%)
A gép külső felülete ahol nem minőségi gumi borítást kapott, ott nagyon finoman érdes jó fogású műanyag, nehezen csúszna ki a kézből.
Új kupakot adnak a 18-55-höz is, olyan Nikonos, abban hogy belül van a nyitó, benyomható két kis izé, ilyet még Canonban én nem láttam..
Számomra a legmeglepőbb a nagyon halk, gyors és igen pontos fókusza, egyenlőre ez nagy öröm az 500D után.
Amikor áttöltöttem a 16Gigás Class10-es Scandisk kártya volt benne, a gyári kábelével a Picasa-val importálva a 120 körüli fotót, ez is gyorsabban átment.Igaz, alapból levettem a képek méretét jó minőségű 8 megás Jpegre, így fotóztam vele,ez nekem bővem elég, nem kell nagyobb.
Hangsúlyozottan amatőr vagyok, sokszor semmit nem változtatok a fotón, úgy jó ahogy kijön Jpegben, tuti másnak ez kevés lenne.Nem tudom mit tud Rawban, vagy utólag szerkesztve.
Az esti, kézből 4 kép funkció nagyon hasznos nekem, így ha alig van fény, akkor is tudok jó képet lőni vele.
Tegnap séta Normafánál, volt egy idegen "fotóstárs" nyakában egy 40D+egy tele aki nagyon rácsodálkozott hogy 700D..?..
Kérdezzen, akit valami még érdekelne esetleg. -
apuc
őstag
10 db tesztfotó a Canon 700D+ EF-S 18-55 STM új kitobival:
[link] -
Dr V
őstag
Üdv!
Nálam most van virágzás és holdfény. Ezt a kettőt szeretném összehozni, de eddigi tapasztalataim alapján nem sikerült a színeket is megörökítenem. Mit taácsoltok, milyen beállításokat alkalmazzak? A RAW egyértelmű. Állvány, 40D és 2.8 rekesz adott. Sajnos távkioldóm nincs. A vakut kerülném.
-
*Ropi*
félisten
válasz
matyi012345 #16499 üzenetére
A 70-200-zal lehet portrézni, meggyűrűzve még makrózni is.
-
kiskornel
addikt
válasz
RigoJancsi #16501 üzenetére
Persze, hogy régimódi, hiszen egy 6 éves postra válaszoltál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest