Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz anglergab #17617 üzenetére

    az, hogy miben sugározzák már lényegtelen a boxok kapcsán. Úgy értem, hogy a box bármilyen formátumú tartalomból elő tudja állítani az sd pal jelet.

    Az interlaced, a hogy írod, ma is sávszélesség spórolás. Tévés tartalom esetén szerintem nem érdekes a mozis 24, 23.x sem, mert úgyis 25-re van gyorsítva.
    A tömörítés nem így működik, hogy megspórol sorokat. Ha jól emlékszem talán direkt fel is van készítve interlaced-re is a codec. De akkor is négyzetes blokkokkal dolgozik, attól függő méretben, hogy mi a tömörítés foka és mennyire homogén a tartalom. Ha 50i módban tolna mozis 25p-s tartalmat, akkor lényegében a két egymásutáni félkép kiadja a teljes eredeti egy képet. Gyors mozgásnál előnye, hogy jobban követi a mozgás fázisokat és amire a tömörítés is alapoz: gyors mozgásnál úgyis elmosódott a tartalom, nem látni a gyengébb felbontást. Állóképnél, lassú mozgásnál meg több részlet lehet interlaced módban.

    (#17618) Doky586
    a képarány csak egy megjelenítéskor számító paraméter, a tömörítés nem foglalkozik vele szerintem. Az 1:1 négyzetekkel dolgozik.

    A nem 1:1 pixel meg arra megoldás, hogy a meglévő technikával ne letterboxolás legyen, amivel a függőleges felbontásból rengeteg értékes sort veszítenénk. (lehet a régi encoderek / transcoderek is fix felbontásúak voltak, bár ezt nem állítom biztosan)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák