-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Szerintem Android TV alatt nincs timeshift.
Legalábbis, amikor én utoljára néztem, sajnos nem volt.
Az újabb modelleket, amin már Google TV van, azt nem tudom, habár az is droid tv, csak újabb verzió, újabb néven.
Ezt én úgy szoktam áthidalni, hogy elindítom a rögzítést, majd pár mp. múlva bemegyek a rögzítés listába, és onnan elindítom a lejátszást.
Szépen működik együtt a lejátszás, miközben ugyanazt veszi fel folyamatosan.
Bele lehet pörgetni előre, hátra, megállítani, stb... -
pjen
félisten
Üdv. Akinek esetleg van A80L OLED Tv je esetleg meg tudja állítani és ujra indítani az élő adást? USB ről fel tudok venni pen re és SSD re is, viszont megállítani még nem sikerült.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
wrathchild #70441 üzenetére
Szia,
Nekem KD-65X90J van, biztos van nála jobb TV, de ha jó a forrás minősége, akkor szuper a kép
(TV-ben vannak bőven kihívások, de fátyolosodás nincs)
-
wrathchild
tag
Üdv! Tudom, nehéz így állást foglalni, de véleményt kérdeznék:
Sony 65XJ90-93 tulajoktól. Megelégedéssel használják a TV-t?Egy ismerősöm anno az én ajánlásomra vett egy 65XJ92-t, valószínűleg Vincent vagy rtings beállításokat küldtem, így valamelyikkel használják!
Most újra jártam Náluk:
TV adáson közel élvezhetetlenül fakó és fátyolos (Telekomosok). A korábbi 55XE85-ös (ha jól emléxem), még messzebb a TV boxtól egy másik szobában szebb, élesebb, kontrasztosabb képet ad... Érdekes módon (focimeccs ment épp) a zoomolt kép rosszabbnak tűnt, mint a normál "egész pályás". Most utána olvastam a teszteknek és érdekes: túlnyomórészt kimondottan jókat írnak a képminőségről, de van olyan is (techworld.hu), ahol pont a fátyolosságot és fakóságot említik... Streaming 4K sem az a jujjdeütős... Hol van ez a TV a polcon? -
Ger_man
senior tag
válasz
semetka #70432 üzenetére
A kérdés a következő, hogy 4K@60-on mire van állítva? Mi a színtér és hány biten, és azon belül van-e HDR kapcsolva?
HDR (10bit) 4K-n és 60hz-en csak YUV422-n tud lenni stabilan. - Én ezt ajánlom
RGB (8bit) vagy YUV444-en (8bit) csak SDR elérhető HDMI 2.0-n.HDMI 2.1 Bandwidth Calculator - MURIDEO
A kábeled teljesen jó, főleg 5m-en. Nem lesz gond a minőségével. Nekem is passzív HDMI 2.0-val van a PC-m összekapcsolva a tv-vel. Tökéletesen stabil az ajánlott beállítássommal.
-
Joshi
titán
válasz
semetka #70436 üzenetére
"Mi a jó minőség? Hama?"
Őőő...., nem. Nem akarok a kábeles mizériába belemenni, mert nagyon sokan kábel ellenesek.Nem tudom, hogy ebben a fórumban milyen szinten fordulnak meg ezek az emberek. Én márkát nem mondanék pont ezek miatt, de a Kácsa Audionál biztosan találsz megfelelő kábelt.
-
semetka
őstag
Minden kábel ott megy mellette, Van közte LAN, hangszórókábel, sőt 230-as elosztókábel
is, bár az nincs közvetlen benne a kábelcsatornában hanem kívül de ott van mellette.
Lehet akkor megfogadom a tanácsod és veszek minőségi 18Gbps kábelt. Mi a jó minőség? Hama?
Eddig ilyen Gembird valami volt és 10+ évig semmi gondom nem volt , mondjuk írtam feljebb hogy csak 4k30 volt az elérhető max. -
Joshi
titán
válasz
semetka #70434 üzenetére
Ezen a szinten az a lényeg, hogy jó legyen az árnyékolás. Ha te befűzted a falba, akkor ott lehet hogy közel van egy nagyobb feszes kábel vagy hasonló. Minőségi kábelt vegyél és nem lesz gond. Most mondom, hogy akkor inkább vegyél egy 18Gbps-es 5m-es kábelt de minőségit, mint ezt amit linkeltél. Amúgy a 18Gbps-es kábelből talán a max az 5m-es, a 48Gbps-ből már nagyon drágák tudják ugyan ezt.
-
semetka
őstag
Fura dolog történik a xe85-ös TV-mel. Eddig a PC-m 4k30at tudott csak ,de most újítottam ami már tudja a 4k60-at. Vettem másik HDMI-t mert ami volt az régi volt. AZ új 2.1-es 5méter hosszú. Mikor megvettem kipróbáltam 4k60-on semmi baj nem volt, viszont akkor nem került még be a kábelcsatornába. Már 1 hónapja a helyén van és most akartam áttenni 4k60-ra és össze vissza villogott és színes hangyás volt a kép. Most valami zavarja vagy a TV kezdi megadni magát? Be van állítva az enhanced HDMI.
-
Kispósi
aktív tag
Üdv,
adott egy XF9005, korábban is szenvedtem már a disney+ -szal mert folyamatosan beszaggat 8-10 másodpercenként, a netflix gond nélkül megy. kíváncsiságból csináltam egy speedtestet a tv-n és mind kábelen mind wifin ~28Mbps a letöltés és ~98Mbps a feltöltés. Valami nem kerek, mert 2 gigás netünk van Omada AP-k. Van esetleg valami tippetek? -
rodman73
aktív tag
Sziasztok,
átmenetileg egy sony kd 49xg7077 típusú tv-t használok pc monitornak és sajnos elég közelről nézem. Próbálnám átméretezni a képernyőt, de sajnos a Képernyő Beállítás menü szürke, nem tudok állítani benne semmit. Van erre valami megoldás? Előszőr a 3-as hdmiben volt a pc, aztán átraktam a 2-esbe, de ugyanúgy szürke.
-
partizanka
csendes újonc
Sziasztok van Sony 55-os 4k LED tv-m ami egymás után két pendriveot küldött az örök bitmezőkre, ez mitől lehetséges? Csak filmet lestem róla
-
kezo0
addikt
Érdeklődés hiányában...
Nem gyárt több 8K TV-t a Sony -
Nheo047
kezdő
Sziasztok,
tud vki vmit a Sony streaming szolgaltatasarol, hogy elerheto e PS5 is? (Sony Pictures Core)
En nem talaltam sehol… -
vlevi
nagyúr
Xh90 modellekre jött a egy apró frissítés.
[link] -
vlevi
nagyúr
Ez még nem jelenti azt, hogy elromlott, csak azt (sajnos), hogy a Sony tunere sokkal érzékenyebb a jelre. Ahogy írtam, nálam is volt ilyen, de nem minden adónál. pl. a Nat Geo HD tökéletesen ment, a Film+ HD-n alig alig láttam pár kockát, de a Comedy Central SD adása nézhetetlen volt.
Aztán valami piócásember levette a rontást róla.
Nem tudjuk mi van a háttérben, túl sok a fogyasztó egyszerre egy alhálózaton, nincs jelerősség, vagy érdemes-e cserélni a házban lévő passízv eszközöket (elosztókat)?
Érdemes megérdeklődni aVodafOne fórumban, hogy van-e segítség.
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) -
Sonja
nagyúr
exDigi-s DVB-C, ami a ZTE ont-ból jön egyenesen a Sony TV-be. Gondoltam arra is, hogy náluk a gond, viszont mint írtam, átdugva a Pana TV-be a kábelt, semmi hiba. Kihúzom a Panából, átteszem a Sony-ba, és törik iszonyúan a kép. Először nem, aztán fokozatosan esik a jelminőség, úgy kockásodik, akad a kép, nézhetetlen. Bármennyisszer is cserélgetem a kábelt a két TV között, akkor is ez van. Pana jó, Sony nem.
#70412pjen: Nem véletlenül van a tv-ben DVB-C tuner, azt is akarom használni, nem egy külső tunert. Igaz, hamarosan kénytelen leszek, ha átállnak teljesen a szutyok ONE-ra.
-
zonusz
aktív tag
Tudom, hogy nem Sony specifikus, de mivel Sonyt szeretnék venni itt kérdezem. A kinézett tv 65” viszont a nézési távolság csak 2,5 m. Teljesen vegyes felhasználás, de elsősorban Netflix és társai. Tudom az egyik elv a minél nagyobb annál jobb, de nem vagyok biztos benne. Sajnos ez a típus nincs kisebb méretben, most 50” van, 55” elég lenne, de akkora nincs a kínálatban. Köszönöm.
-
-
Sonja
nagyúr
Nekem meg úgy néz ki, hogy a gariidő lejárta után 2 hónappal tönkrement a TV tuner része (Sony KD-43X85J).
Minden csatorna kockásodik, megáll, nézhetetlen. Cseréltem antenna kábelt, nem lett jó. Gondoltam egyet, és egy másik TV-re csatlakoztattam az antenna kábelt (Panasonic), és ott semmi probléma, végig 100% a jelminőség és jelszint! Sajnos a Sony TV-men a jelminőség 50 alá is bemegy, a jelszint 90-re!
Szóval tuti a tuner lett rossz benne.
Gondolom nem lenne olcsó egy tuner javítás/csere?!
-
Robert73
tag
válasz
CharlieDrop #70407 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdeztem. 🙂
Most ott tartok, hogy van service menü -m, elő tudom hozni a bravia+ beállításokat, be tudom állítani, hogy bekapcsoláskor a yettel app induljon, de pl. a guide gombra nem tudom hozzá rendelni a yettel app menüjét, ott mindig a digit csatorna lista akar megjelenni. 😥 -
Robert73
tag
Hello, egy gyors kérdés:
Adatfolyamos csatornaként be lehet állítani a yetteltv-t? Egyáltalán hol van ennek valami beállítási lehetősége? Sehol sem találom.
Kd-55xf9005 -
modflow
veterán
Most elég misztikus dolog történt.
Kapcsolom be a TV-t, erre kiírja, hogy frissítés érhető el.
Közben a honlapon meg semmi friss firmware nincs.
Máskor 2-3 héttel jelezte csak a tv, most meg hamarabb? Durva! 😅 -
duke
aktív tag
Időközben a korábban említett gyenge fényű elkékült Sony tévébe megrendeltem és kicseréltem a háttérvilágítást. Teljesen jó, lett, pedig voltak kétségeim, mert nem tudtam elképzelni, hogy ennyire elkékülhetnek a ledek. De amikor kivettem a hibás ledeket és szabadon bekapcsoltam, akkor nagyon meglepődtem, hogy mennyire kékek. Arra számítottam, hogy biztos lesz egy kis kékes árnyalatuk, és csak reméltem hogy az uj fehér ledek jobbá teszik. De a kivett ledek annyira kékek, mintha kéknek gyártották volna, szóval oriási lett a különbség, teljesen jó a kép. Amúgy 8500 -ért vettem az Aliexpresszen, Persze azért nem volt triviális a csere, ovatosan körültekitően egy fél napig dolgoztam vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest