Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok! Nagyon alap kérdéssel kezdeném a tanácskérést. Hamarosan külső budapesti kerületbe fogok költözni (18. ker), ahonnan csúcsidőben elég problémás a munkába járás autóval a Millenáris Parknál található irodámba. Tapasztalataim alapján reggelente olyan 60-70 perc között szokott alakulni, nap végén 50-60 perc vissza. Ezért felmerült bennem, hogy valószínűleg sok időt tudnék spórolni motorral történő bejárással, ami elég fontos szempont nekem, mert most fog születni a 2. gyerekem.

    Viszont eléggé laikusnak számítok, mert utoljára 15 éve motorozgattam fiatal koromban egy 100 kmph-t tudó kis Honda sportmotorral, és azóta nem igazán követem a motoros trendeket, nem ismerem jól a motorokat és a kategóriákat is csak alap szinten. Jogsim is csak A1-es van, nagymotort soha nem vezettem.Tehát ha bele is vágok újra a motorozásba, bele kell majd rázódnom.

    Első körben nézelődés szintjén: milyen típusokat tudnátok ajánlani az alábbi felhasználási helyzetre?
    - A1-es jogsival vezethető
    - kizárólag városi felhasználásra munkábajáráshoz, nem kell erőműnek lennie
    - viszont Budapesten menne napi 45 km-t, úgyhogy azért kell tudnia tartani a dinamikus tempót (emiatt úgy képzelem, hogy egy 50-es robogó nem ideális)
    - a dugós, soklámpás környezet miatt jó lenne, ha minél könnyebb, keskenyebb és mozgékonyabb lenne, könnyű legyen vezetni
    - ne legyen idegesítő a hangja (mint egy "tipikus" 50-es robogónak)
    - én 190 cm vagyok és 100 kg
    - az ár talán kevésbé szempont, de mivel lényegében bkv kiváltó eszköz lenne, így nem lőnék csúcs tudásra vagy luxusra, mert overkill lenne

    Mielőtt bárkit befolyásolni akarnék, zárójelben megjegyzem, hogy tök véletlenül láttam korábban egy Super Soco videót, és arra gondoltam, hogy ez mennyire ideális városba. Kicsi, keskeny, könnyen vezethető - pipa; elektromos, ezért nincs idegesítő hangja - pipa; tudnám otthon tölteni - pipa; nem erős, de azért tud menni 70-et és elektromos lévén jó lehet a nyomatéka, tehát Budapestre még pont jó - pipa. Csak aztán szembesültem néhány negatív tulajdonságával, tehát lehet, hogy mégsem ez a legtutibb vétel.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák