Újabb országba vihet akkumulátorgyárat Elon Musk

Miközben Kínában adatközpontot építhet Elon Musk és a Tesla, addig Indonézia kapcsán akkumulátorgyár felépítését fontolgatják.

A Tesla az utóbbi hónapokban számos keleti országban járt és ígért lehetséges nagy befektetéseket. Elon Musk hétfőn Indonézia miniszterelnökével találkozott, és a jelentések szerint ízt ígérte – többek között –, hogy megfontolja egy EV-s akkumulátorgyár építését az országban.

Miután mindketten részt vettek a World Water Forumon, Balin találkozott a két fél. Az ajánlatot állítólag Indonézia tette, Musk pedig megígérte, hogy megfontolja. Az egyik miniszter szerint azt is kérték Musktól, hogy egy AI-központ létrehozását is fontolja meg az országban, valamint a SpaceX építsen kilövőplatformot az egyik szigeten.


[+]

Indonézia nem csak a Teslát szeretné magához csalogatni, de az EV-s szektort is feépörgetné, mivel nagy nikkelkészleteik vannak.

Musk egyébként az országban vasárnap indította el a SpaceX műholdas internetszolgáltatását az egészségügyi szektor számára. Ott is elérhető már a szolgáltatás kereskedelmileg, de elsőként a félreeső, fejletlenebb régiókat célozzák.

Ezzel párhuzamosan Musk állítólag Kína kapcsán stratégiát váltott: eddig kizárólag az volt a célja, hogy meggyőzze a kínai hatóságokat arról, hogy az EV-k által generált adatokat átvihetik az USA-ba az FSD rendszer működése érdekében. Most jól értesült források szerint már egy helyi adatközpont felépítését is számításba vették, hogy az adatokat az országon belül dolgozzák fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények