Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
Ha már kamerák mobilokban, akkor igaz kissé sarkítva, de én inkább a 15 évvel ezelőtti motyót választanám....
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Doki42
őstag
Elég komoly lett, csak a fotózás miatt tetszik.
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
t72killer
titán
Hmm, van egy jóöreg RX100iv zsebkompaktom, kíváncsi lennék egy fej-fej melletti összehasonlításra.
Nekem elsőre tetszik az igyekezet, hogy amennyire csak lehet próbálnak normális méretű szenzorokat pakolni a tele és a nagylátó lencsék alá.#3: noigen, ahogy haladunk az egyre jobb fotós képességek felé, lassan kiderül, hogy egy s.ggel nem lehet két lovat megülni. Kell a normális markolat, szűrők, stb-stb, és közben olyan messze kerülünk a praktikusan használható TELEFONTÓL, mint Makó Jeruzsálemtől...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
Én vagyok vak, vagy se ebben, se a meghivatkozott tesztben nem tértetek ki egy pillanatra se arra, hogy van-e rendes RAW / DNG üzemmód?
(Urambocsá esetleg Lightroom lencseprofil...? Jó, mondjuk ez rossz vicc, élből tudom rá a választ )
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
freeapro
senior tag
Szűrőfoglalat nagy pirospont.
-
MikeWazowski
veterán
komoly kis szett
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
fecke78
senior tag
"Kipróbáltuk " csak egy képet nem sikerült vele csinálni ....
-
gombasm
aktív tag
"Részletes tesztünkben errefelé gyűjtöttünk össze több tucat fotós példát minden lehetőséget körbejárva az automata módtól kezdve a Leica Authentic és Vibrant feldolgozáson át az 50 megapixeles példákig és a négy lencsével készített makrókig. A videós példákkal sem spóroltunk a 8K, és 4K klipektől kezdve a szuperstabil és MasterCinema HDR módon át a LOG formátumig és az egyéni előhívásig, és az az igazság, hogy így sem értünk minden opció végére."
A szett a telefon fotós képességeit nem befolyásolja, arra elég példát találsz a tesztben. A kipróbálás nem a fotók elkészítésére, hanem a szett használhatóságára, annak kipróbálására vonatkozik ebben az esetben.Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Nothing (1)
-
Ijk
nagyúr
Nem igazán tudom ki a célközönség. Akinek megfelel 1" (1/1,2") telefonos érzékelő, köröm méretű optikával annak jó egy sokkal olcsóbb mobil is. Jó képminőséghez meg egyszerűen kevés ez az érzékelő méret és optika kombináció, fizikailag nem is férne be egy vékony készülékbe. Ricoh GR3(x) az a szint ami már szerintem komolynak mondható, de jóval vastagabb még behúzható objektívvel is. Ez inkább amolyan drága bazári játékszer.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HThomas
senior tag
Én sem értem a koncepciót... azért fotózok telefonnal, mert egyszerű, relatíve kicsi, könnyű és bármikor nálam van. Most ehhez képest nekiállok felaggatni rá mindenféle cuccot, akkor pont ez veszik el.
Gondolom a markolattal nincs qi töltés, ha üzenetet akarok írni, akkor az is kényelmetlenebb, de megkockáztatom, hogy még egy hosszabb telefonálás is macerásabb így (bár ezekről a teszben nincs szó), illetve ott van a kitakart mikrofon és az adatkapcsolat. Szóval akkor vagy szívok, vagy pakolhatom folyton fel és le a cuccot, miközben komoly fotózáshoz még mindig erősen kompromisszumos az egész szett.
Akkor már inkább egy komolyabb kompakt, vagy akár kisebb MILC, ami méretben alig nagyobb mint a markolatos telefon, és legalább egy fotózásra szánt céleszköz... igaz, ott meg a képek azonnali megosztása macerásabb.
-
Neck
veterán
A szűrőzés vélhetően könnyebb ezzel a telefonnal, mint az RX100 IV-el. Tudom, arra is van valami öntapadós / mágneses történet, de azért az messze nem egy kiforrott sztori.
Ez a felcsavarható 67mm-es szűrőmenet nagyon szimpatikus.A 67mm nagyon elterjedt méret, például a Sony E mountra való Full Frame Tamron objektívek túlnyomó része is 67mm-es szűrőmenettel fut.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Ijk
nagyúr
Az elmélet hogy egy telefon jóformán mindig nálad van, akármilyen kompakt fényképező meg ahhoz képest szinte soha. A probléma hogy prémium kategóriás telefon alig fog jobb képet lőni mint egy középkategóriás, messze elmaradva egy Ricoh GR-től. Persze van benne több gyújtótávú kamera, ez az egyetlen fícsör amivel tudnak mobilokban játszani, de engem teljesen hidegen hagy. Inkább egy jó kamera legyen mint 3-4 közepes, rossz.
Nekem a Lumix CM-1 sokkal közelebb áll a fotós telefonhoz, azt jó lenne frissíteni, de valószínűleg pont az előző hozzászólásomban kifejtve nem igazán tömegigény./人◕ ‿‿ ◕人\
-
HThomas
senior tag
Na igen, nekem Panasonic LX100 és Canon G1X M3 volt, illetve van. Ezek a gépek is kicsik, ha már táskával megyek bárhova, akkor simán berakom, elfér. Fotózás közben meg ha épp nem kell, akkor a picit hosszabbra vett nyakpánton ellötyög az oldalamon, nem zavar. Ha viszont nem viszek magammal táskát, akkor már azt hiszem a mobilos markolatot sem vinném magammal, az meg nem igazán opció, hogy mindig a telefonon van.
-
Smiro
senior tag
Még meg van a Sony DSC-QX100 (optikám) eszközöm, nagyobb kirándulások alkalmával viszem. Már el akartam adni, de mindig megbánom, mert tényleg rohadt jó kiegészítő. Sajnos már szoftveres frissítés nem jön rá. A régi Sony telefonomhoz volt ehhez megfelelő tok is, így egyszerű volt csatlakoztatni, most a szélesebb lefonom még épp elbírja a "satupofát" a rögzítéskor. Kár, hogy leálltak ezzel a vonallal, pedig csak magát az optikát állványra rakni és távolról exponálni is lehet vele.
-
félisten
Érdekes ötlet, de szerintem nincs jól kivitelezve. YouTube tesztelők sincsenek elájulva. Főleg az az usb-s kiegészítő problémás.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Hallosz
senior tag
Köszönet az érdekes tesztért. Számomra maga az eszköz, kissé fából-vaskarika érzés.
-
Kiss4ever
csendes tag
Engem csak két dolog érdekelne, ami kimaradt h mennyibe kerül? Mert az azért elég lényeges dolog. Illetve, miért nincs olyan adapter amivel manuál optikákat esetleg nagyobb tele rálehetne rakni?
-
Silenzio
addikt
Én szeretek telefonnal filmet forgatni, és már a technika is elég fejlett hozzá, hogy ne mindig a Sony Alphához vagy a Blackmagichez nyúljak, hiszen egy ilyet jóval könnyebb stabilizálni és nem feltétlenül kell felrigelni a videózáshoz. A markolat számomra hasztalan, hiszen így külső SSD-t se tudnék telefonba dugni, hogy RAW videót csináljak a telóra. A tok maga viszont zseniális, hiszen rá lehet tenni egy ND filtert közgyűrűkkel. Évek óta szeretném ezt a problémát megoldani, ld. záridő. Mondjuk a Xiaomi 14 Ultrával lehet blendét is állítani elég szépen, szóval kisebbfajta forradalom ez a videósoknak, lehet, be is ruházok rá. Mert jó.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Neck
veterán
Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy a másik probléma a dedikált fényképezőgépekkel a hordozhatóságon kívül a képek kezelése, tárolása, megosztása. Ebben a telefon jobb, mint egy dedikált kompakt.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Quqesz
nagyúr
Emlékszünk még erre?
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Ha telefon kell akkor telefont veszek ha fényképezőgép akkor meg azt.
Ez csak egy nyűg.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
HThomas
senior tag
Abszolút... ha jól emlékszem voltak próbálkozások Androidot futtató fényépezőgépre, de nem igazán lettek sikeresek. Pedig nagyon hiányzik az, hogy a BT, wifi és egyéb appos bohóckodás helyett legyen SIM és adatkapcsolat a fényképezőgépen és tudjon közvetlenül pl felhős tárhelyekre szinkronizálni, akár a raw fájlokat is, ha van rá igény. Vagy tudjon a közösségi platformokra direktben posztolni, bár személy szerint engem az nem érdekel. Az Androidos irány nem is lenne rossz, csak azt kell megoldani, hogy idle-ben keveset fogyasszon és az expo gomb félig nyomására minimális késleltetéssel induljon a kamera app.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A fotós képességek változatlanok, csak a fogás jobb, úgyhogy linkeltük a teszt közel száz felvételét. Mellékeltünk ugyanakkor egy-egy videoklipet a markolattal és nélküle, mert ott az extra fogásbiztonság javíthat a képstabilizáláson, míg a mikrofon takarása befolyásolhatja a sztereó hangminőséget. A lényeg máskülönben az ergonómián és a funkciókon van.
-
püki
aktív tag
Tudom, tudom nem teljesen ugyanaz, nincs szűrőadapter, de S24 Ultrámhoz vettem ilyet:
[link]
Fogása eggyel stabilabb, van exponálógomb (igaz csak egy állású) de értitek a lényegetGalaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
moleculez
veterán
Én abszolút értem hogy elmegyek olyan helyre/ eseményre/ tájra etc hogy sokat fogok fotózni videózni, vagy kifejezetten streetphotography vagy hasonló kikapcsolódásra elmegyek, akkor öszerakom a kitet és… de ha úgyis akkor már miért nem egy rendes DSLR? Emlékszem anno a DJI Osmo stabilizátort is vittem magammal nyaralni de csak nyűg volt, megölte a spontán videózást
Láthatóan jobb fotót fogok lőni, mint zsebből előrántva, kézből? A filter foglalat az parádés, de amúgy a többi eléggé… minek?!Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
veterán
Inkább ha fotózni akarok veszek egy igazi fényképező gépet.
duree54
-
7Heads Drago
veterán
Le a kalappal a gyártó előtt. Remélem másnál is lesz rá majd kedv.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
t72killer
titán
válasz 7Heads Drago #36 üzenetére
Én már a periszkópos telék (=a portré fókusztáv alá is bekerül egy normális méretű szenzor) terjedésének is örülnék.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
joey04
titán
Nem győzött meg. Az elején azon a véleményen voltam, hogy ez jobb ajándék mint a nyomtató, de az hasznosabb szvsz.
-
Silenzio
addikt
Szerinted nem ki nem szarja le? Nézd meg, hogy néz ki egy Beastgrip rig, aztán legyél nagyokos. Imádom az ilyen oroszlánszívűeket, akik nyomják ezt a szemmeresztő emotikont, és mellé nyögnek valami (nem teljesen, de jórészt) butaságot. Oda tolod a felfogatást az elé a szenzor elé, ami elé akarod, aztán rácsavarozod a DOF adaptert. Legfeljebb az lehet a gond, hogy egyes telefonok (pl. iPhone) lencsemérete nagyot nőtt. Én a Beastgripemre nyomtattam megfelelő felfogatást (Moment lencséknek), így no problemo. 4 éve minden telefonomon minimum 3, de lehet, hogy 5 hátlapi lencse van, nem jelent semmit. A DOF adapterek a főszenzorokra vannak kalibrálva, mindig azok a legjobb minőségűek, csak azt kell elérni, hogy a többi kamera ne zavarjon be. A Beastgripemet a Xiaomi 14 Ultrára is rá tudom tenni, azt garantálom. Az adapter is valszeg működne.
A Moment pl. ugyanúgy gyártja az egyes konkrét telefontípusokra (pl. iPhone 15 Pro Max) szabott tokjait a saját lencséihez olyan telefonokra is, amiken 3 kamera van, de az optikákhoz kellő csatlakozót általában csak a főkamera elé szerkesztik rá, mert másnak nincs értelme.
Ez már nem feltétlenül neked szól:
Aki meg azt mondja, hogy ez már hülyeség, mert a telefon kompakt és point & shootra való, vagy elitista fotós\filmes, vagy még életében nem dolgozott fotózáson\filmen. Jó nagy baromság, na. Vittem forgatásra 50 kilónyi kelléket, a helyszín megközelíthetetlensége miatt gyalog meneteltünk 1 órát, majd rájöttem, hogy az egyik gimbal a kocsiban maradt, így lett plusz 2 óra séta. F@szomat, azt. A telefonos felszerelésem összesen, minden szirszarral befér egy hátizsákba és max 2 kiló riggel, obikkal, gimballal stb. Van ennek értelme, olyan is, ennyire lesz népszerű és annyiba is kerül. Ún. rétegtermék. De van piaca. Pl. én.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Khm, ha esetleg a nagy kirohanásod helyett, elolvasnád, hogy amire én eredetileg válaszoltam hsz, az azt hiányolta, hogy erre a gripre miert nem jön külön "obi"....
Én erre reflektáltam, hogy annak a használható megoldását erre a gripre hogy gondolja? Szerintem értelmesen (és ne adj Isten még akár minimális esztétikum megtartása mellett) ehhez a tok+grip szethez nehezen kivitelezhető. Mindezt nem 1000 USD-s áron, de lehet én látom rosszul.
Részemről peace
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Feladtam már a telefonos fényképezést... láttam webes versenyeket ahol lehet nyerni velük akár díjakat is, naptárba is beletesznek mobilfotókat, de nekem egyszerűen nem vált be. Új fényképezőfelszerelést kaparok össze inkább.
Intel Core i9-9900K víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Silenzio
addikt
Értem, mea culpa. Volt a Xiaominak az a concept telefonja levehető objektívvel. Nyilván egy tervezett lépés a jövőben is.
Teljesen evidens, hogy külön obi nem jöhet rá, a DOF filter pedig okozhat problémákat (fényerő, torzulás, erőteljes vignetting).
-
freeapro
senior tag
Én a fényképezőgépes fotózást adtam fel. Pár éve még 10 kilós fotó hátizsákkal mentem minden kirándulásra. A nyakam beállt mint egy zsiráfnak a 800g váztól es 1500g fém és üveg objektív egész napos cipelésétől. Ezeket a turista képeket ma simán meglövöm telefonnal es FHD- ben nem rosszabb az eredmény, sőt egyből olyan, mintha PS-ben is helyretettem volna.
Még portrézni is jó. De a stúdió az egyetlen ahol nem használnám
Új hozzászólás Aktív témák
- trek81 károsultjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest