Call center-forradalom: AI alakítja át az ideges telefonálók hangját

A SoftBank szerint nehéz a munkája a call centerek dolgozóinak, ezért olyan AI-megoldásokkal segítenének, amelyek az ideges telefonálók hangját egyszerűen átalakítják nyugodt stílusúra.

Régóta felmerülnek kérdések arról, hol vannak a határok az AI alkalmazása kapcsán, de abban mindenki egyetért, hogy a befektetők és cégek szó szerinti őrülete miatt az AI idővel átformálja a társadalmat.

Szintén kétoldalúnak tűnik a SoftBank új ígérete. Azt mondják, hogy a call centerek dolgozói számára extrém stresszes lehet a munka, de ők tudnak megoldást. Egy AI-szoftver felpuhítja, nyugodt stílusúvá alakítja át az ideges ügyfelek hangját.

A technológiát belsőleg tesztelik, jövőre külső partnerekkel is – majd 2026 márciustól árulják.

Olyan megoldást ígérnek, ami a call centerek munkásaihoz már nyugodt, beszélgetős hangú beszédet juttat el, mivel az AI-alapú érzelemfelismerő és hangfeldolgozó átalakítja a betelefonáló hívását.

Azt remélik, hogy így az ügyfelekkel megmarad a jó kapcsolat, továbbá a dolgozók jólléte is biztosított lesz. Az utóbbi években Japánban ugyanis nem feltétlen az ügyfélszolgálatok magas minősége volt a téma, hanem a dolgozók zaklatása is. A helyi kormány segítene megvédeni a dolgozókat. Egy felmérés szerint a kereskedelmi és szolgáltatási szektorban a dolgozók nagyjából fele tapasztalt fogyasztói zaklatást az utóbbi két évben. Gyakoriak a szóbeli bántalmazások, a megfélemlítések, de olyan is előfordul, hogy az ügyfél a dolgozótól azt követi, hogy térdeljen le, és kérjen bocsánatot. Többen pszichológushoz fordulnak a zaklatások miatt.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények