- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
400-as Burgiról csak jókat olvasni... ...ráadásul van rajta rögzítőfék is, ami hegyes terepen nem egy utolsó dolog! (Meg brutális méretű csomagtartó 2 bukónak meg egyebeknek.)
(#39050) AndrewTdi: egy jó barátom éveken át használt ilyet nagy túrákra, maximális megelégedettséggel. Aztán egy ködös őszi napon (tavaly) a macisajtot nem vette észre a szőke néni a kocsijában. Barátom azóta bottal jár, túl van vagy 5 műtéten, rokkantnyugdíjas és valószínűleg soha többé nem ülhet már sem motorra, sem autóba. 37 éves.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ALI_G
veterán
Udv,
Ket szemelyre szeretnek robogot berelni nyaralason. A taj eleg dimbes dombos, kb 1 oras utakat tervezunk. Mekkora robogot erdemes berelni ami mar eleg eros? 50esnel nagyobbat nem vezettem meg.
Korlatlan jogsim van.[ Szerkesztve ]
-
wolfnet
tag
válasz #45553408 #39042 üzenetére
Hejhó! A nálam sokkal okosabb kollégák majd megmondják a tutit, de én ilyet csak kuplung miatt tapasztaltam. Nálam az volt a gond, hogy el voltak kopva a kuplung "pofák" és ezért nem zárt rendesen, hanem csúszott. Ám de bár biztos lehet más oka is. Reméljük nem az engine szarakszik.
Nálam pedig a sztenderd nyiszog fémes hangon 60 fölött, baromi idegesítő. Olyan mintha a rugó csinálná. Mi a fenét csináljak vele. Régen egy kis zsír a rugóra megoldotta. Csere?
[ Szerkesztve ]
Privátban érdeklődj! :)
-
AndrewTdi
addikt
a szóval annyi van, hogy ugye írtam, hogy elhagytam a papírjaimat. az összeset. A rendőrségi papírral nem tudok vezetni, csak az okmányirodában kiállított erre alkalmas ideiglenes papírokkal. de lehet, hogy lesz@rom
DigitXT: neked mikor lenne jó? időzíthetünk így is, nekem szinte mindegy mikor délután.
szerk: nagyon szép... na de ennyiért????
Akkor már inkább ez
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Rico45 #39038 üzenetére
A belső átmérője számít, hogy szorosan, szivárgásmentesen feküdjön fel a csonkokra. A külső átmérője csak annyiban, hogy a bilincsek rögzíteni tudják lecsúszás ellen. Ja, meg feltétlenül benzinálló legyen.
Én is cseréltem mindhárom benzincsövet a motor megvételekor, de nekem vastagabb külső átmérőjű, szövetbetétest kellett vennem, így a rugós bilincseket is cserélnem kellett.
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
A benzin csövem meg volt repedezve több helyen is.Még jó hogy észrevettem és nem folyt a benzin a kipura :-(
Raktam rá újat,de ez egy kicsit vékonyabb.Az lényeges hogy milyen méretű a cső?[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
AndrewTdi
addikt
válasz runner 125 #39036 üzenetére
oks, akkor Motul lesz. Nomeg Misinél athena szűrő kapható.
[ Szerkesztve ]
-
-
huszi.gyb
senior tag
Igen. Ebben egyet értünk. De szerintem Kappa KV4 Jade 18k (+pk) árban nem tudsz nekem legalább ilyen minőségű, beépített napszemüveges nyitható bukót mondani. (Van otthon valamilyen Katrina bukóm, az felnyitható, nincs vele gond, csak tesómék össze b@szkodták, a matricák sérültek, karcos lett, meg koszos a belseje... Így tartaléknak otthonra jó, ide vettem újat
www.dongosofor.hu
-
kcsa
veterán
válasz runner 125 #39032 üzenetére
Kb. egyetértek az ajánlott termékekkel, de szűrőben jellemzően Hiflot veszek, a Malossi formáját és csomagolását elnézve nem csodálkoznék, ha ez is egy OEM Hiflo lenne, némileg drágábban
@AndrewTdi: Motult választanám, ha mindegy az ár. Nálam most ősszel fog Repsol belecsorogni, első alkalommal nem Motul, meglátjuk milyen lesz a hangja utána
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
AndrewTdi
addikt
válasz runner 125 #39032 üzenetére
kösz. elöbb megkérdem Misit nála mennyi.
szerk: olcsóbb a kedvezményemmel. 3000.-
amugy Motul vagy Repsol?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz AndrewTdi #39031 üzenetére
Malossi szűrő kb. 1500.
Olaj: Motul Scooter Power 5W40. H hol? Az autoteka2000-nél, Vámház krt. 9."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
AndrewTdi
addikt
kcsa, runner thx.
milyen olajat vegyek meg milyen szűrőt? -
kcsa
veterán
válasz AndrewTdi #39026 üzenetére
Az okosok azt mondják, hogy használat közben az olaj elsavasodik, ami nem tesz jót a fém alkatrészeknek (plusz pár hónap alatt a lebegő szennyeződések is biztosan leülepednek valahova). Ezen logika mentén az biztosan nem árt, ha új olajjal rakod el télire, én is így szoktam.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
AndrewTdi
addikt
Erre esetleg?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Messze nem véd annyit, mint egy zárt (olvass teszteket: arcsérülések). A fő ok egyébként az volt, hogy valami biztonságos, csendes sisak kellett, nagyon olcsón. Fórumtárs ezt tudta félár alatt megszerezni, ráadásul el is postázta nekem, max. respect neki!
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Na, nyomtam egy powerslide-ot kifelé a mélygarázsból...
Most szigetelték újra, a cipő is marhára csúszik rajta.
Oda kell rà figyelni, mert nem volt eszetlen nagy gázadás. -
wolfnet
tag
válasz runner 125 #38933 üzenetére
Írtam pár depónak amúgy és a motul-mintabolt felhívott az előbb. Sajnos nincs az országban az olaj, szóval nem tudok olyat önteni a motorba amit a gyártő előír. Viszont rendesek voltak elmagyarázták nekem telefonban, hogy mi micsoda és hogyan működik, és - *szarkazmus ON* - szerintük az 5'000FT/l árú 7100 100% synthetic is jó lesz. Azt mondták, hogy a 16k kilométert futott motor még nem kopott annyira, hogy keljen az észteres olaj - ami segít olajfilmet létrehozni a kopó felületeken -, jó lesz a teljes szintetikus is, illetve a magasabb hőfokot bíró 10W40-is jó lesz bele.
Akkor a gyártó poénból javasolja hozzá a 10W30 viszkozitást észter bázisú olajjal? Valakinek nincs egy fél liter a pincében?
Privátban érdeklődj! :)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz huszi.gyb #39015 üzenetére
Az enyémben azért 50km/h-nál még nincs szélzaj (elöl van nagy plexije).
Ezért is tartom meg, a 4 hónapos bukóért kapnék a Vaterán max. 5-6 ezer forintot, ennyit nekem is megér.
De nem OFF-olok tovább...Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #39012 üzenetére
"Nexus már eleve nincs meg..."
Ja hogy ez még Nexuson volt! Erről lemaradtam..."...de mivel fényképezni kell már nekik mindent, így nem fért bele."
Jó ezt tudni, köszi az infót! Ezek szerint még egy szűrő: olyat kell keresnem amihez megvan a gyári dob is. Mégsem lesz ez olyan egyszerű mint gondoltam...Ja és itt még nem említettem: a keresgélés oka hogy tegnap korlátlanítottam magam így nagymotorra váltok.
Ha esetleg tudtok valakit akit érdekelhet egy CG125 szóljatok!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
AndrewTdi
addikt
válasz runner 125 #39008 üzenetére
nemtom mennyi lehet a valós 40K. óra szerint még van 20K.
új olajjal érdemes letenni a motort télre vagy a régivel és majd szezon előtt cseréljen? -
runner 125
nagyúr
válasz canniball #39009 üzenetére
Nexus már eleve nincs meg, de gyári dobbal adtam el.
Nem, van contact-om ott is, de mivel fényképezni kell már nekik mindent, így nem fért bele. Átraktam a gyárit, 5 perc.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz huszi.gyb #39010 üzenetére
Én meg úgy döntöttem, hogy ha csak a városba szaladok el a boltba (max. 50 km/h, szigorúan be szoktam tartani) akkor mindenképpen a nyitottat fogom használni, ha meg "motorozni megyek", akkor természetesen a normális védelmet (és szélvédelmet) biztosító zártat. Annyira macerás - szemüvegesként - ötpercenként fel/le venni az újat, hogy "boltba járni" mindenképpen a nyitott az alkalmasabb. Szerintem
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Bogyó bá' #38998 üzenetére
Én már megszoktam, városi körülmények közt az összes teljes bukóm párásodott (ez a harmadik). Én kapok levegőt azzal nincs gond. Városban 1 katt, és kész (Nem hiába a robogós bukók jobban szellőznek, viszont a védelméről, és a szélzajról ne beszéljünk
www.dongosofor.hu
-
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #39008 üzenetére
És műszakin átment így? Vagy okosba meg tudtad oldani? Bár ha csak volt akkor gondolom már lecserélted valamilyen megfontolásból...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
runner 125
nagyúr
válasz canniball #39000 üzenetére
Szerintem nincs, legalábbis enyémen sem volt.
Andrew
Még annyi, h nyitott dobbal szereti majd csipegetni az olajat, az olajszintet 1500km-enként azért csekkold.
Illetve majd 40.000 körül illene ránézni a szelepekre is.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
golyani
őstag
válasz korpicschess #38974 üzenetére
azt azért tegyük hozzá, hogy ahhoz már jóval könnyebb görgőt kell használni. nekem 4,9-el is is teljesen kifutott, úgy mint 6-al. a 3,6-ot nem próbáltam, de lehet az már nem szalad volna ki teljesen.
-
AndrewTdi
addikt
na de azt hozzá kell tegyem, hog nem hangosabb mint az überharleyk... bér.tény, hogy azok háromszor ennyi ccm
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz AndrewTdi #38999 üzenetére
Gondolom, azért állították meg, mert hangos volt (messziről az E-jelzés nem látszik). Így még a kimagyarázkodás sem sikerült ("Biztos úr, hát van rajta E-betű!") hogy valami hót illegal pályacuccot rakott fel...
(#39002) canniball: ennyire vágysz egy piszok hangos kipufogóra, amit aztán csak füldugóban tudsz elviselni?
(#39004) korpicschess: kipróbálva: ott meg bejön a muslinca. Múlt nap este egy egész felhőbe futottam bele, résnyire nyitott bukóban. Nem jó az ízük, sótlanok!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)