Folyamatosan hazudott a bitcoin állítólagos feltalálója

Egy brit bíró szerint Craig Wright, a bitcoin állítólagos feltalálója folyamatosan hazudott és bizonyítékot hamisított.

Craig Wright ausztrál számítógéptudós régóta hangoztatja, hogy ő találta fel a bitcoint. London legfelsőbb bírósága szerint ez nem igaz. James Mellor bíró szerint konkrétan folyamatosan és kiterjedten hazudott az illető és nagy mennyiségben hamisított dokumentumokat, hogy bizonyítsa hamis állítását.

Craig Wright régóta mondja, hogy ő Satoshi Nakamoto, de a bíró már márciusban arról beszélt, hogy nem túl meggyőzőek a bizonyítékai. Az ügy kapcsán egyébként a COPA el akarta érni, hogy Wright ne perelhesse tovább a bitcoinfejlesztőket.

A bíró szerint Wright extrém okos embernek mutatja be magát, de a döntése szerint nem annyira az, mint gondolja. A bíró szerint minden hazugsága és hamis dokumentuma a legnagyobb hazugságát akarta igazolni, vagyis azt, hogy ő Satoshi Nakamoto. A bíró szerint a folyamatos fejlesztői pereskedés és a látásmódja sem igazolja az állítást.

Wright fellebbez, míg a COPA szerint végre folytathatják a fejlesztők a fontos munkát a bitcoinhálózat fejlesztése kapcsán, anélkül, hogy megélhetésüket féltenék vagy költséges pereskedésekbe kényszerülnének Craig Wrighttal.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények