Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz tom120514 #28295 üzenetére
Július 9 óta két gép (1 RX480 és egy R9 380X) kiszedett 0.44 ETH-et. Nekem ez mind profit, mert a gépek megvannak jó ideje, és az energia is ki van fizetve így is úgy is (Vagyis nem okoz többlet kiadást és akkor is ennyimbe kerül, ha nem számolgat a kártya), Szóval kb ott tartok, hogy megvan az FC blokk a VGA-ra vízhűtéshez. De inkább nem adom el most, had gyűljön még, had emelkedjen az ára, és majd amikor olyan dologra kell, ami tényleg fontos, majd arra költöm. Ez nagyjából heti 5 nap, hétvégén használjuk a gépeket, pl játékra. Hétközben fórum meg film/youtube megy csak. (Illetve mostantól zongora tanulás is! Véégreeee!)
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
tom120514
őstag
Jó válasz
Én, mint szintén kicsi, 4K-ból összerakott géppel havi 150-200 USD-t tudok, ebből lejön a villanyszámla, kb. 10-12 ezer HUF. Szerintem ez a minimum, itt már van látható összeg havonta.
A havi bevétel teljesen árfolyamfüggő, nekem 6 hét alatt van kb. 260 EUR, ami jó arány de számítani kell rá hogy most kezdve 8-10 hónap, mire nullás a project - persze, ha nem dől be mindenNever go full retard.
-
Yany
addikt
válasz Sondi1986 #28289 üzenetére
Win10 creative update-tel + g4400 proci + 1050-es VGA + 4 GB RAM + egy alaplap + egy pici táp + egy picike vinyó vagy ssd
Add össze. Amúgy ez kb arra jó, hogy a villanyszámlád árán coin-t veszel, vagyis ennyi erővel inkább trédelj. Az ami tényleg normál bányászatnak tekinthető, az legalább 3db 1060-as vagy RX480-as egy picit erősebb táppal. De inkább 6. És akkor még a legkisebbek közé tartozol, mint én is. A hébe-hóba futtatott bányaprogram egy gémer gépen az kb semmit nem hoz a konyhára, sőt, ezidő alatt általában többet fogyaszt a gép, mint amit behoz, hiába mondják sokan, hogy a gép ilyenkor amúgy is megy, mert egy gpu alaposan visszavesz a fogyasztásból, mikor nem megy semmilyen terhelő cucc.
Sok sikert.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Sondi1986
addikt
Mi a bányászatra a legminimálisabb gépigény?
-
melkah
tag
@28285 bbarna:
Van furat szerelt usb aljzat is de javits ki ha tevedek. Nem hiszem, hogy ez lenne a legnagyobb problema.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Omli85
őstag
válasz XP NINJA #28268 üzenetére
Ha jól tudom náluk most áll a bál egy ideje valami kártyaszolgáltató problémákra hivatkoznak nem nagyon férnek hozzá ez okból az emberkék a pénzükhöz...
Amúgy ha jól rémlik befizetéskor az éppen aktuális árfolyamon írják jóvá a kiválasztott valutában az egyenleget.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
deadwing
addikt
válasz pschio #28276 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ehhez már kellene nem 60 centis, hanem 2-szer akkora riser kábel...
Nem is tudom, hogy hosszabbakat lehet-e kapni? Gyanítom ugyanis, hogy amiket a riserekhez adnak nem igazán hasonlóak egy szabvány usb kábelhez.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
pschio
őstag
Ez azért már nem egyszerű!
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Zlcsi
senior tag
lejárt a szerk
úgy csináltam ahogy fent írtam, de a miner azt írja, hogy nem lát egy kártyát sem.
mind2 kártya ami most benne van fülre 100%-on pörgeti a ventijeit
hol keressem a hibát?log:
ZEC: 1 pool is specified
16:03:30:559 e9c Main ZCash pool is eu1-zcash.flypool.org:3333
16:03:30:689 e9c OpenCL platform: Intel(R) OpenCL
16:03:30:692 e9c OpenCL platform: AMD Accelerated Parallel Processing
16:03:30:697 e9c No AMD cards in the list.
16:03:30:700 e9c No AMD OPENCLGPUs found, exit[ Szerkesztve ]
-
Zlcsi
senior tag
Elakadtam a bánya építési projektemmel, szenvedtem egy sort a fastbootal, de azt végre megoldottam.
Az lenne a sorrend, hogy berakom a helyére (pci-e) valamelyik kártyát, driver föl, kártya ki riserbe, biosba átállít amit kell
Above 4G Decoding, gen1-eket beállítani és mennie kéne?
-
melkah
tag
Nem tulhajtani szeretnem a tapot, csak radugni 3db vga-t aminek darabjan 1db 6-os es 1db 8-as tapcsati van.
Az adott tap egy 650w-os gold tap, amin 4db 6+2-es csati van. A vga-k darbja 150w tdp-s a gyari specs szerint, de ha oldalankent egy-egy csatit el tudok osztani ketfele, akkor velemenyem szerint mukodhet, foleg, hogy a vga-k alul lesznek feszelve.
Igy is instabilnak gondolod ?Az alap kerdesem inkabb arra vonatkozott, hogy kell-e elosztani a csatlakozokat, vagy a kartyak megelekszenek darabonkent a ketto helyet egy-egy csatival is?!
De erre mar kaptam valaszt @(#28272) shteer-tol. Koszonom. -
melkah
tag
Olyan msi gtx 1070 8gb kartya amin 8+6-os tap csati van, az jarathato egy darab csatival vagy eselytelen ?
-
XP NINJA
őstag
Coinbasen 2x kell sepa utalni?
Eddig telefonról elvoltam vele, Eth-t váltottam euróra majd btc-re és ment tovább. Most már nem engedett walleten belül sem kereskedni, ezért utaltam egyet.
Deposit Required
You'll need to deposit money into your fiat wallet before you can buy, or add a new payment method.Most már ezt irja, de ugyanúgy nem enged csak eladni. Most utaljak mégegyet jópénzért és akkor tudok végre saját walletról btc-t venni? Vagy csak a ráutalt összeget fogom tudni használni?
-
janos666
nagyúr
A GPU-Z is kiírja az első fülön, de a Polaris kártyákon pl. biztos a VBIOS-ból olvassa (vagy legalább is olvasta még az úgy 8 hónappal ezelőtti verzió, de kétlem hogy ez változott volna), szóval csak addig bízz benne, míg nincs piszkálva a kártya.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
(jan)
őstag
Hogy lehet kideriteni milyen ram van a kartyan ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
veterán
Tegnap esti teszt :
- gigabyte itx 1060 3gb = hynix
- gigabyte windforce 1060 3gb = hynix
- 2db zotac itx 1060 3gb = hynix es elpida
- msi armor 1060 3gb = hynix
- msi itx armor 1060 3gb = hynixMind uj, nagykerbol bontatlan kartyak...
Samsung chipest az uj szallitmanyban meg nem lattam xDNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Sidorovich #28249 üzenetére
@Sidorovich: Ledger Nano S -sel teljesen meg vagyok elégedve. Nincs probléma a szállítással.
@Patry0t: Lehet rajta Ripple-t is tárolni, meg egy tucat másik coin-t is. https://www.ledgerwallet.com/ ...
find a way or make one..
-
Patry0t
tag
válasz Sidorovich #28249 üzenetére
lehet ezekkel más altcoint is tárolni? Én Ripple-t szeretnék HW walletre tenni.
-
Sidorovich
senior tag
Van itt valaki, aki hardveres walletet is használ BTC vagy ETH tárolására?
Amennyire eddig utánaolvastam, azt látom, hogy KeepKey, Trezor illetve a Ledger Nano S a legnépszerűbb ilyen eszközök.
Ár/érték arány, biztonság szempontjából melyiket ajánlanátok? Mivel a Ledger Nano S a legfrissebb (2016-ban adták ki), egyelőre én arra hajlok.
Mennyire körülményes a külföldről házhoz rendelés?
Előre is köszi a segítséget!
-
Sondi1986
addikt
Elég sokat olvastam a témában és az nvidiáknál igan is számít milyen memória van a kártyán, mivel az Samsung 14nm gyártja a chipeket ezáltal az idei samsung memóriák modulok 9Ghz-et bírnak, és ezeket teszik rá a kártyákra visszavett 8Ghz-es órajellel.
Nekem 3db 1060-om volt, mindegyik samsung ramos, a tavalyi giga 1060-as csak +800Mhz-et bírt.
De az ide 1060-as kártyák +1000-et, ment volna feljebb is ha engedi a csúszka.
Ja és ez a +1000Mhz azt eredményezte hogy nálam 25,3Mh/s ment.De elkövettem a legnagyobb hibát hogy eladtam a kártyákat mikor megláttam hogy az ETH 130$ alá süllyedt.
Ma már nagyon bánom, ráadásul szarér húgyér adtam el őket.Gondoltam picibe de visszaszállok a bányászatba egy 1070-nek.
Abban bíztam ha egy gyártó hiper szuper prémium minőségű kártyát veszem meg megtisztel avval hogy Samsung memóriát tesz rá, csak mert olvastam hogy 34MH/s felett mennek azok a példányok.
De itt is jól megszívtam mivel mikron memóriás és +500 főlé nem tudom vinni 31Mh/s képes.
Ja még annyit hogy a Hynix asszem 20nm gyártja a GDDR5 memória moduljait. Mikor meg asszem 28nm, azért van hogy tavaly egyes mikron memóriás kártyák alap órajelen is fagytak.
-
janos666
nagyúr
válasz shteer #28246 üzenetére
Augusztus dereka: csökkenő hőmérsékletek és növekvő hardware árak.
A mára menetrendszerűvé vált heti hardware áremelkedés ezúttal az alaplapokat sújtotta. Egyes nem megerősített információk szerint a két legnagyobb alaplapgyártó nem hivatalosan azzal indokolták termékeik 20%-os áremelését, hogy a Shenzei SMD Holdings átcsoportosította a LED eladásokat Gamer-ről Miner vonalra, mivel az CEO, Xing Piung szerint -idézzük- "sokkal több fantázia van a blokkláncban, mint az öldöklésben". Mivel mind jól tudjuk, hogy RGB LED nélkül nem létezhet játékra alkalmas alaplap, így a LED készlethiány idejére be kellett fagyasztani az alaplapok gyártását, mely nyilván az alaplapok készlethiányát eredményezi, így jelentős áremelkedést indokol - nyilatkozta JoäŁ Sanyi piackutató, egy OCIT fórumpost-ra hivatkozva forrásaként @ssPrObe nick alatt [mely hozzászólást azóta sajnos eltávolították eredeti helyéről, de mi meg tudjuk erősíteni, hogy egy ideig olvasható volt]). Örömmel látjuk, hogy a legnagyobb piaci szereplők még ilyen nehéz körülmények közt is ilyen hatékonyan közös megállapodásra tudnak jutni célirányos egyeztetések nélkül is. Továbbra is várjuk a Bit Coin nagy zuhanását (Joy).
De tényleg, vett itt valaki Vega-t bányászni?
Én majdnem voltam olyan hülye, hogy előrendeljek legalább egyet.
Ha sikerült volna, akkor jól járok, mert ~50$ profittal túladhattam volna rajta bontatlanul másnap.
De nem tudom, hogy van-e, aki "ráfanyalodott", mint ahogy látom van aki 1080Ti-ket is vett ilyen célra (csak mert az volt raktáron).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
cuko
aktív tag
válasz ff-thomas #28243 üzenetére
Korlátozott direkt tapasztalatom van a témában (3db 1060-as rig fordult meg a kezem alatt összesen), de a fent linkelt komment alapján is stabilabbnak gondolom, ha mind egy típusú ram egy rigen belül.
"They will crash out a lot ,the overclocking will not work unless you have all Hynix memory graphics cards in one rig"A ram típusok/márkák között nincs nagy különbség, legalábbis nincs akkora, mint a Radeonok esetében, általánosságban azt láttam / tapasztaltam, hogy kisebb a mozgástér és kevésbé húzhatók, mint a Radeonok.
Sondi1986: lehet, hogy többet olvastál a témában (már a kérdés miatt is) - te hogy látod?
-
-
janos666
nagyúr
válasz shteer #28240 üzenetére
Ójaj! Ezt gyorsan töröltesd ki egy moderátorral, mielőtt meglátják, különben a tűzvész lesz a legkisebb gondunk. Most már tényleg jönnek a "gamer"-ek lincselni, hogy "Eddig, és nem tovább! Eddig tűrtük, hogy elvettétek tőlünk a cuccainkat, de de a LED-eket ?!? Hát azt már NEM! CHARGE!!!.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
v008S riserről lehet tudni valamit? O.o miben különbözik a v007S-től?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
cuko
aktív tag
válasz Sondi1986 #28234 üzenetére
Egy Amazon komment alapján régebben Samsung, újabban Hynix.
"Bought five cards in June from Amazon , all had Samsung memory , bought two so far in August and both had Hynix MEMORY"
-
Sondi1986
addikt
Valaki nem tudja ezt a kártyát: ASUS 1060 3GB GDDR5 DUAL OC (DUAL-GTX1060-O3G) milyen memóriával szokták felvértezni?
Vagy az ASUS is több memória márkával dolgozik. -
őstag
Én már hónapok óta ETC-t túrok. Jó érzés, hogy kétnaponta leesik egy egység.
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
-
Zlcsi
senior tag
válasz shteer #28214 üzenetére
hol a jó istenben lehet kikapcsolni a fastbootot?
egyszerűen nem tudok belépni a biosba, folyamatosan átugorja, még akkor is ha kihuztom a hdd-t
végig túrtam az internetet de nem találom a megoldást
ha shitf+újraindítást nyomok, akkor sem írja ki az uefi lehetőséget, ahhol lenni kéne ott rendszer vissza állítás van... mindjárt felrobban a fejem, hogy ilyen hülyeséggel sz@pok 1 órája
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
-
Vigilante
őstag
Above 4G Decoding legyen belőve, miután a driver install kész.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Zlcsi
senior tag
most jutottam el odáig, hogy csináljak egy normális több kártyás bányát, eddig az összes kártya külön gépben volt.
ASUS PRIME Z270-P alap lapot vettem, ahhoz a miner lássa majd a több kártyát, kell valamit mókolni a biosban vagy valahol?
vagy csak összeszerelem a riser kábelekkel és menni fog? -
Plasticbomb
addikt
válasz janos666 #28199 üzenetére
Tegnap, mielőtt elindítottam 3.45 TB írás volt az 500ason, most nyomtam ki, 4.64TB irás van rajta. Teljesen mindegy, honnan nézzük, akkor is veszettül vacakul működik. ~90GB volt a mappája, most 106GB. Az oké, hogy sokat bírnak az SSD-k, de azért ez túlzás.
Viszont végre megírtam oda is, ahova irányítva lettem . Elképesztő azért ez ebben a formában.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
csyo
senior tag
-
_András_
tag
válasz bobalazs #28204 üzenetére
Megérné, ha lenne egy normális pool hozzá.
Próbáltam exp.suprnova-t 8Mh/s-es átlagot hoztam ki az éjszaka alatt. Reggel váltottam dwarfpool-ra itt már 14Mh/s
Értem én, hogy a poolon nem ugyan az a sebesség van mint Claymoreban de ekkora eltérést
Claymore 28Mh/s átlagot ír.Így suprnova-n 0.0499 exp jött össze kb 8 óra alatt. Dwarfpoolon 0.037 3 óra alatt.
WhatToMine szerint ennyi idő alatt kb 0.33-nak kellett volna összejönnie. Kb negyede összejöttValaki jártasabb esetleg tud valamit erre mondani? Egy jobb pool esetleg?
-
(jan)
őstag
Nicehash "daily earnings" ba beleszamolja az aramot?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
bobalazs
nagyúr
Megszaladt egy kicsit Az EXPanse árfolyam, jelenleg jobban megéri mint az ETH bányászat.
-
P3Dr0
senior tag
válasz deadwing #28198 üzenetére
Tokeletesen igazad van. Annak idejen vasaroltam a bitmain-tol Antminer S3 es S3+ okat. Azok epp visszahoztak az arukat. A D3 eseteben is szerintem valami hasonlo lesz Dash-el kapcsolatban de van meg ott par X11 coin es ha mas nem solo mining ban par 1000 darab coint osszeszedve talan lesz esely kis profitra is.
Amugy azert "fanyalodtam" az Asic-ra megint mert VGA fronton eleg halott a dolog. (legalabbis itt Svedorszagban). Az osszes bolt csak igerget de sosincs keszleten VGA ezert az Asic miner gep elhatarozas.
Majd kiderul. Az a szerencsem,hogy az elmult napok meg a mostani BCH aringadozast kihasznalva szinte az osszes BTC-t visszatudtam nyerni ami az Asicra ment el igy ha meg is erkezik kb. 0.15 BTC -t kell kikaparnia es mar 0 ban vagyok ha csak nem lesz valami kis "vonat" addig amire felulve az osszes BTC vissza nem jon. -
janos666
nagyúr
válasz Kun Feri #28200 üzenetére
Ahhoz kérned kéne az OTP-től egy BTC számlát és hozzá publikus kulcsot.
Ha esetleg felhívod őket, akkor kérlek rögzítsd és töltsd fel netre a beszélgetést.Ha HUF-ot akarsz kapni a számlára, akkor előbb el kell adnod EUR-ért és azt tudod kiutalni (én még csak OTP EUR számlára próbáltam, HUF-ra nem, de biztos működik, legfeljebb ramaty valutaváltási árfolyamon, esetleg + váltási díjért), legrosszabb esetben is csak "visszapattan".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Windows 11
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest