Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
Felette levo kerdesben pont ez volt a kerdes ,hogy ha merge lesz urana mi tortenik a lekotott ethennyisegel.....
Valszeg sokan el fogjak adni es nyomni fogjak lefele az arat,banyaszat pedig elviekben megszunikHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
k1raly
aktív tag
Sziasztok, mást is "kiválasztottak" az ethermine staking betara? Kíváncsi lennék mennyire vagyok szerencsés vagy ezt az emailt kapta mindenki aki regisztrált? Csak mert adott egy elvileg limitált számú NFTt is azért érdekelne.
-
-
Winzsolt
aktív tag
válasz Attix82 #80092 üzenetére
Korlátozott lesz a naponta kikérhető eth mennyisége. Ha mindenki kiveszi és el is adja akkor sem befolyásolja az árfolyamot mert a jelenleg naponta kibanyaszott mennyiség sokkal nagyobb mint a naponta kivehető eth lesz.
Én igy tudtam megfogalmazni, sok sikert az értelmezéséhez![ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Mi a véleményetek az ETH sorsáról?(nem bányászatra) Merge pl. Gondolok itt, hogy amikor betették az emberek a 32 ETH-t akkor az ára 300-400 euró volt, most pedig 3000 körül mozog. Az ára be fog e esni? Érdemes átváltani BTC-be vagy USDT-be még előtte....aztán vissza ha úgy alakul a helyzet.
Tudom senkinek sincs varázsgömbje, csak kinek mi a meglátása ez ügyben. -
őstag
válasz sanzi89 #80085 üzenetére
Annyira nem nagy batár és nem is ettől függ. Ha rossz a hőátadás borda és chip között lehet akármekkora a borda. Ettől függetlenül valóban nem túl acélos, pl. Aorushoz képest akár 10C°-al is lehet melegebb. Ráfogható, hogy talán megfelel. Hűvősebb helyiségben 88-90C°.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valaki vágja a nicehasht? Eddig nem volt rá szükségem hogy configoljam, de nem jövök rá hogy ha saját paraméterekkel szeretném elindítani, amit belüvük pl. az nbmineren belül azzal induljon el ha rényomok a miningre?
-
sanzi89
addikt
Létezhet, hogy egy MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G VGA hiába egy nagy batár, mégis ultra gyenge a memória hűtése? Van esetleg valakinek tapasztalata? Netes tesztekben dícsérik a hűtését, de azt az infót kaptam, hogy gyenge a memória hűtése.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Bec
tag
válasz Ereshkigal #80082 üzenetére
Na ez engem is érdekel,hogy mitől lehet! Érdekesség hogy ha fut a monitoron (az alaplapi vga kimeneten) terminálban a miner akkor nem csinálja..
-
chungey9
tag
válasz Ereshkigal #80082 üzenetére
Túl ritkán van share és bejelez, fokozd a teljesítményt
-
Ereshkigal
őstag
Kipróbáltam a 2miners poolt. Nappal kb. óránként, éjjel ritkábban küld emailt, hogy offline-ba ment a workerem, de ha ránézek, akkor megy. Mondjuk a diagramon pillanatnyi "beszakadások" látszanak. Az elmúlt egy évben semmilyen más pool nem csinált nálam ilyet, nem a netem szar. Phoenix és nbminerrel próbáltam, de ugyanaz, a miner logban nincs semmi. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
sebkri25
tag
válasz csipesz2020 #80080 üzenetére
kicsit csökkentsd a "Core Voltage"nál úgy hűvösebb lesz, kezdj mondjuk 900mV-tal és a "Advanced config"-nál írj neki egy "amdmemtweak --REF 30" értéket, és mehet neki több hűtés
például így:
[ Szerkesztve ]
-
sebkri25
tag
válasz csipesz2020 #80076 üzenetére
BIOS modot neki
-
csipesz2020
tag
Nem nagyon, még tanulom a dolgokat (nekem úgy jobban megy ha közben csinálom is). Azt gondoltam hogy ez az 1 kártya nem lesz megváltás.
Biztos lesz még ide is kérdésem, meg közben visszafelé is keresgélek mit hogy kéne és próbálkozok a beállításokkal.
A kifizetésekkel meg hogy mennyit mennyi idő alatt termel ami mehet már walletba még annyira sem értem.I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
senior tag
válasz csipesz2020 #80076 üzenetére
azzal tisztában vagy, hogy jelenleg napi 150Ft-ra "gyúrsz"?
a kifizetési limitet esélyed nincs elérni 1 év alatt sem.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
G_Endre
csendes tag
válasz csipesz2020 #80071 üzenetére
Jelen pillanatban nekem kizárólag nvidia-val van tapasztalatom, azonban megpróbálnám a helyedben az RVN-t t-rex minerre állítani, nekem azzal megy szintén flypool-on.
-
G_Endre
csendes tag
válasz csipesz2020 #80067 üzenetére
Pl. fligh sheet indítása utáni rendszerüzenet részletei, kártya beállításai, rig képernyő mit mutat, pool beállításai, miner beállításai.
-
Pharaoh
aktív tag
Szerintme köss rá egy monitort vagy Shellinabox-al nézz rá, ott azért több infót látni. Elindul-e rendesen a miner, stb.
-
sebkri25
tag
Dugj ra monitort vagy shell es fotozd ki mi tortenik inditas utan
-
csipesz2020
tag
válasz G_Endre #80066 üzenetére
Nem tudom miről kéne felrakni képet, azért csak ezt raktam be. lát mindent ami a rigbe van, flight seeth indításra írja hogy config... de végül nem indul a bányászat. ventik mennek, hiveos ír hőfokot meg szerintem mindent amit kell.
Miről töltsek fel képet?I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
G_Endre
csendes tag
válasz csipesz2020 #80065 üzenetére
Sajnos ez nagyon kevés információ, a probléma megállapításához. Több szignifikáns kép kellene.
-
csipesz2020
tag
Hello mindenki! Egy ideje olvasgatom már a topikot, sok hasznos infót is találtam amit ezúton is köszönök.
Most raktam össze magamnak egy riget hobbi célra, viszont problémám akadt.
Hiveos fut, lát mindent, viszont nem indul el a bányászat. Próbálkoztam több coinnal, több flight sheet-el de sehogy nem tudom munkára fogni.
[kép]
Valaki tudna segíteni mi lehet a gond?I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
koko52
nagyúr
Nem egészen. Ez látszik a cikkek hangvételén/stílusán. Te vagy az egyetlen kivétel.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz #65537792 #80039 üzenetére
PH eleve erősen bányász ellenes, szóval ez a topik is csoda ennyi erővel.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz PROHARDVER! #80031 üzenetére
Mióta OFF egy bányász topikban a táp? A 2. fő komponens???? Jesszus hova süllyedünk már? Bestbuy topikban meg 100/99 OFF mire valaki végre odatéved. Nevetséges!
-
sanzi89
addikt
A bányásat leginkább a videókártyákat veszi igénybe, így azok hűtése, a különböző gyártók húzhatósága, stb. kifejezetten fontos és lényeges téma. Másodiknak ott van szerintem a tápegység. Folyamatosan, nagy terhelést kapnak, adott esetben 6-8-10 VGA-val, ilyen típusú igénybevéfelt egy átlagos felhasználónál egy átlagos tápegység nem szokott kapni. Ezért lenne fontos, hogy erről is meg tudjuk osztani a fórumban a téma speficikus tapasztalatokat.
Ha már a többi komponenst említitek. Az alaplapokat például hogy lehetne kihagyni? Hány PCI-E sáv, hogy van bekötve az M2, bír-e külön VGA-t, minden PCI-E slot, BIOS beállítások fontossága és még sorolhatnám. Ezek hogy a fenébe ne lennének bányász specifikus kérdések? Ezzel is gondolom el kellene menni az alaplapos topikba...
A CPU, ram, háttértár kérdés talán nem annyira kritikus egyedül, de a fenti három határozottan az.Nagyrészt csak olvasom a topikot, de megyek is vissza readonly-ba, azt még talán szabad.
Ja, az összefoglalóból is jó lenne akkor kivenni a tápegységre vonatkozó instukciókat, és elég lenne egy link a tápegység topikba.
[ Szerkesztve ]
-
krepp
tag
válasz sanzi89 #80033 üzenetére
Egyetértek! Amúgy meg, ha például most átmennek oda és bányászat hoz kérném javasolt tápot, mennyire lenne releváns a válasz? Úgy hogy nagy eséllyel ott nem bányászott senki, soha. Csak gemerpistike jönne hogy a köcsög bányász...
Gondolom az atyauristen úgy talált ide, hogy Frozen megtalálta a "jelentés" gombot..
Ha ez így történt, Köszönjük...[ Szerkesztve ]
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
sanzi89
addikt
Kriptobányász topikba nem fér bele, hogy milyen tápegység ajánlott/nem ajálott a bányászathoz? Komolyan? VGA-ról, szoftverekről lehet még beszélni? Mindegy...
-
trek81
senior tag
[link]
Itt is kellene szólni, mert nincs más mint a csodálatos ház téma, nem fér be...[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Pietrosz
addikt
Ha már táp, egy kis Coolermaster MWE 2 bronze tapasztalat. A hátsó (kimenő oldalon) rácson lévő lyukak elég kicsik, a beszívott por belülről szép porcicákká áll össze, emiatt a táp kb kétszer olyan hangos volt, mint normál állapotban Kívülről fogdosva sehol sem volt meleg, de mégis hangos volt, vagy belül melegedett valami jobban, vagy csak a megváltozott levegő iránya miatt ezt nem tudom.
-
őstag
válasz sanzi89 #80026 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom és véleményem, hogy Gold alá nem szabad menni bányában és sajnos az FSP hiába egész jó táp az árkategóriájában, bányászati igénybevételre nem ideális. Na meg a jótállás itt igencsak számít. 10 év jótállásos modellek küzül éri meg legjobban bányára választani. Nem csak a fogyasztás a különbség egy silver és egy platinum táp között.
Az az 572 nap nem valami sok ha 10+ év időtartammal számolunk.Abban valóban igazad van, hogy két kisebb táp mindig gazdaságosabb. Viszont a kisebb tápban is inkább valami jobbfélét választanék. Elég jó ár-érték arányal van a Fractal Ion+750 vagy a korábban felsorolt modellek 850-es változatát.
-
sanzi89
addikt
Csak kíváncsiságból. Megéri a dupla árat egy Seasonic Prime 1300 W Platinum két darab FSP 700W Hydro M Pro 700 képest? 7-8%-al dolgozik jobb hatásfokon a Platinum, mint a Silver. Az árkülönbség durván 1250 kWh, amit ha veszünk a 7% veszteségnek, akkor összesen 17857 kWh-nak kell átfolyni a tápegységen, hogy nullán legyen. Ez kb. 572 nap 100%-on járatás esetén nullázódik le.
Az FSP nem egy Seasonic, ez nem kérdés, de nem is a gagyi kategória, évek óta, több tucat ilyen tápegység megfordult nálam, és egy darabbal se volt gond.
Persze, ahova csak egy tápegység fér, ott nem kérdés, de rigekbe 2, 3 tápot is simán össze lehet dugdosni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A táp 50% körüli terhelésen optimàlis, de el lehet menni 70%-ig ha muszáj. Nem a táp márkája számít hanem milyen elektronikával van. Nem rossz a ROG széria, de túlárazott és a Seasonictól veszi az elektronikát. 1000W vennék amihez adnak 8 PCI csatlakozót.
Alzánál 10 év garival ajanlott
EVGA 1000 G6, P6 Sea1300 Prime, vagy Corsair RMX, HX. -
Frozen
addikt
enged el az asus vonalat vegyél egy corsairt vagy valami más megbízható márkát 1000 ben vagy felette és nem lesz gondod. ahogy fent is írtam 1200 vagy felette vegyél ha veszel és hosszú távon jó lesz.(meg legyen rajta uj generiációs csati is ,hogy az érkező uj gpu fronton is megállja a helyét.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
O_L_I
őstag
Sziasztok!
Elég összetett kérdésem lenne, előre is elnézést ha nem teljesen ontopic.
A téma Cardano (ADA) staking
Nemrég vettem egy szatyor ADA-t eToron kicsivel 1,2 alatt... (tudom hülye voltam de ez most mind1)
Mivel úgy néz ki nem mostanában fogok belőle pluszban kiszállni, gondoltam mi lenne ha addig is generálna némi plusz ADA-t stakingen keresztül.- Az eToron van ADA staking, ami nagyjából évi kicsit több min 4%-ra jön ki tehát ha nem csinálok semmit akkor jön valamicske de nem sok.
- Jelenleg az eTororól ki lehet tenni az ADA-t eToro tárcába én onnan elviekben el tudom 'utalni' egy Daedalus tárcába (nem ebbe már nem is vagyok biztos hogy ez működik-e)
- Ha ez járható út, mennyivel jövedelmezőbb közvetlenül egy staking poolba tenni az ADA-át mintha csak ott hagyom eToron?
- Viszonylag kihasználatlanul hever itthon egy 8 gb-s PI4 ami már most is 24/7-be megy mint torrent/DLNA server. Lehet-e/érdemes-e privát staking pool-t csinálni rá?
- Van-e egyáltalán ARM verziója a Deadalusnak? (nem nagyon találtam neten erről infót)
- Az eTorora nem lehet jelenleg kriptót visszatenni, tudom-e egyáltalán később pénzzé tenni az ADA-mat ha ilyen módon elmozgatom az eTororól?Előre is köszi ha valaki tud ezekben segíteni.
-
Frozen
addikt
nem
nagoyn határeset, 2x vesz fel a kártya bánya alatt kb 320 -340w környékét +még ha azt nézzük a riser és esetleg még a cpu és lap, ha elszáll az oc akkor meg közel 800w körül is bekérhet a 2 kártya én legalább egy 1000 néznék a helyedben és gondolnék a következő kártyákra is mekkora lesz az éhségük[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
Binance-n freezelve lett 352 dollárom p2p miatt. Egyszerűen ki akartam volna venni a pénzem és folyamat ezt dobálta fel. Hogyan tudom feloldani freeze alól?
Járt valaki hasonlóan? -
koko52
nagyúr
válasz echterion #80005 üzenetére
kb 24 órája nekem is stabil, pont mióta yettel helyre rakta a netet .
-
-
echterion
nagyúr
Nálam se dobja az új T-rex az LHR-t (stabilan tartja a 79% körüli értéket), pedig most telepítés is volt az egyik gépemnél, töltöttem le a WoW-ot, Valhalla-t, Division-t és semmi megbicsaklás. Pedig ezek launcher-ei igencsak csilivili foskupacok, használnak egy csomó erőforrást a szarjaikkal.
-
krepp
tag
válasz mZoleee #80000 üzenetére
NEM feltétlenül, mert a durvitó kártya több utastás készletet ismer mint az integrált, szoftvere válogatja..
A te eseted ritka szerintem, egyedileg kell ki tesztelned, hogy ki vagy be kapcsolva(HW gyorsítás)mit mutat a miner progi... ."Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 2025.07.28. garanciális
- ACER Aspire E15
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest