-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Plasticbomb #28197 üzenetére
A lemezre írt mennyiség nem biztos, hogy sokat változik attól, hogy X és X+N blokkok közt 24/7 futott, vagy egy-két nagy falatban szinkronizálod le (pl. hetente egyszer elindítottad és azonnal bezártad, amint utolérte a külvilágot), szerintem csak az N értéke az igazán érdekes (ami ugyan az lesz hosszútávon).
Persze valamennyit biztos összefűzhet a cache-(ek)ben (kiejtve a felülírásokat úgy, hogy csak a RAM-ban többször módosított végeredmény kerül egyszer a lemezre ahelyett, hogy a lemez tartalmát módosítgatja folyton), de mivel adatbázis jellegű, így gondolom szeret flush-olni orrba-szájba (amellett, hogy naplóz is magának mindent saját journal-be, ami szintén sok irkálás).
De ez csak vakk tipp, sohasem mértem le, csak azt tudom, hogy ha 0-ról végigszinkronizálsz mondjuk egy évet, akkor is sokszorosa lesz a lemezre írt mennyiség a végleges mappamérethez, tehát biztos nagyon messze áll a 100% hatékonyságtól, bármennyire "tömöríted" időben "csomagokba" a műveletet a folyamatos futtatás helyet.
Inkább a WAN feltöltés lesz több, illetve a lemezről olvasás, ha sokat fut (és meg van engedve neki, hogy felfelé is töltsön régi blokkokat másoknak, nincs lezárva a port vagy átkonfigolva).
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest