Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
Most kell holdalni 😁
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
szabeska
addikt
válasz Dare2Live #64096 üzenetére
Kihagytam valamit: ethermine.org, Phoenix miner. Az megvan, hogy a wallet cimet kell atirnom, de melyikre? Binance chain wallet cimre, vagy a Binance eth deposit cimemre? Nem szarakodnek vele, de a mew 2000 ft-ot von le payout utan, es itt irta valaki korabban, hogy kozvetlen Binance-ra banyaszva 1 euro alatt van a kifizetes koltsege, s nem is erti hogy miert nem kozvetlen binancere banyasznak mew helyett az emberek
[ Szerkesztve ]
F1
-
Dare2Live
félisten
válasz szabeska #64092 üzenetére
paraméterezni nem nagy cucc. pl
t-rex.exe -a ethash -o stratum+tcp://ethash.poolbinance.com:443 -u bgbanya -p x -w rig0bgbanyat persze írd át arra amit lekreáltál binancen. De úgy is hagyhatod.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
szabeska
addikt
Ha holnaptól mew helyett Binance-re bányásznék, akkor Binance Chain Wallet-et kell létrehoznom, és azt beírni a bat fájlba, valamint wallet direct-nél connectelni a walletet? Kicsit átláthatatlan az egész Binance
F1
-
EQMontoya
veterán
Masnak is durvan beesett a hozam az elmult 1-2 oraban, vagy csak a hiveon poolnak volt peche?
Same rules apply!
-
SzlobiG
félisten
válasz s7evcsenko #64082 üzenetére
Lejjebb tudod vinni vele a feszt a gyárihoz képest.
-
nagyonjjo
tag
Jó reggelt.
Rx 6900xt képes menni ezen az értéken,ha igen milyen beállítással? [link]
Én hiába néztem most a kártyát. -
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy ujabb lama kerdessel jovok segitsegert:)
Nicehashem van es egy unicredites ft. szamlam. Hogy tudom kifizettetni a penzt a legopcsobban ilyen korulmenyeknel illetve hogy lenne praktikus.Illetve a nicehash miert 47e usdt ir arfolymra ha valojaban 56e?
Koszi
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
-
Formaster
addikt
Üdv Urak, newbei-ként kérdezem, hogy miképp lehet, hogy a reported eth hash-em 43, míg a current 45, miközben a valós hash a tényleg 43 körül mozog? Illetve ez mennyire jó érték 2070 super esetében? Érdemes még hangolni valamit?
-
EQMontoya
veterán
Eladtam most 0.33 ETH-t, ugy voltam vele, hogy ilyen aron a kitermelt mennyiseg egy reszet kiveszem.
Asszem, bontok is egy Brewdog Punkot ennek oromere.
Same rules apply!
-
Frozen
addikt
Eth új csúcs
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Necro_Ramone
tag
válasz minimumgame #64065 üzenetére
Hagyd úgy, majd megszokja.
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem a bányászattal, Nicehast kezdtem el. Adott egy RX580 8GB ami 20MH/s körül hoz, ha beállítom a Memória timingot Level 2-re akkor 27MH/s, viszont kb. 5-10 perc után befagy. Ezek a beállításaim:
Tudtok segíteni, mit kellene változtatni ?
[kép] -
Frozen
addikt
válasz Puffocska #63949 üzenetére
miről beszéljünk? mindenki aki már akarta az összefoglaloval elkezdte és megépítette amit akart és gond nélkül üzemel. Most akkor minek írjon? a chia egy elég felkapott cucc ,de amíg sem egy rendes összefoglaló sem árak sem más nem lát napvilágot szerintem addig kár vele kínlodni. Várhatoan ennek a coinak is a kezdetleges ára csekély lesz szóval ennyi erővel venni is lehet majd.
-
Laraxior
titán
válasz SzlobiG #64058 üzenetére
Hogy alakul a hőmérséklet?
#64059 Dare2Live : Bezony, ráadásul nekem a böngészőben is fut játék, ha azt kiteszem fullképernyőre, közel 15MH/s-t veszítek.
Ha nem csinálok semmit, akkor persze, hogy nem csökken, de mégis több, ha nincs is rákötve semmi. 90.6 volt, ha kikapcsoltam a monitorom. Most 93.6-al megy. Beállítások ugyanazok. Csak így tudok bármit csinálni, folyamatosan ennyit tud.
Meg a jövő héten jön a 3060, azt is be kell passzíroznom mellé.
Jut eszembe. Lehet ezt a 470.05-ös drivert használni normálisan? Játékra stb?[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
3MH/s-el gyorsult a 3080-am, hogy lekötöttem róla a monitort.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Kiskokó
veterán
válasz nort_on #64050 üzenetére
Pont ezt akartam mondani,a mindig rossz március után volt egy ugrás április elején aztán megint 2 hétig akkora mínusz, a BTC szó szerint most éledt meg max 1 napja, 1 hónap után... de a korrekciót várjuk
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Peterbilt379
csendes tag
válasz ImpersonatoR #63901 üzenetére
Hello
Nálam a kistesó 3950X megy ezzel a beállítással:
3825 MHz 1,075V ~ turbo +0.00625
RAM 2x8GB GSKILL 3200 MHz CL14 Samsung B-DIE beállítással: 3333 MHz CL14-13-13-29 1,41V
Proci 60-65 fokon elvan, program szerint 99W körül fogyaszt (de nyilván több vmivel)
14 - 14,4 kh/skb 110-120 ft a villany, és 420-430 ft körül termel kb.
Mellette megy a VGA is, így ki van használva a proci, hogy termeljen.
Ram is sokat számít amúgy -
SzlobiG
félisten
Ez valóban érdekes, lehet valami más melegszik el a vga-n?
Amúgy meg mi batár vga már az.
Most éjjel itt hagytam én is +1250 memóriával 98mh/s 232W fogyasztás mellett. Nem throttlingolt csak hangos és a memó 104 fok zárt gépházba.
Shkizo: Ja hát ahol ugrik a gar azt tuti nem szedném szét én sem. Én még mindig azt mondom, hogy a 3070 a legjobb bányára, nekem az MSI Gaming nagyon bevált még játékra is abból van kettő, de maradnak is a rigbe.
-
nort_on
senior tag
válasz 2thletme2day #64049 üzenetére
Nem volt elég korrekció? Most volt shopping week, ETH 2000 stb.
De voltak ennél jobb deal-ek is másban.Örülök az ethernek, bár nincs belőle sok, mert húzza fel az alt-okat.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Tetszetősen ballagtunk felfelé az éjjel, eth ATH is akadt.
EA: It's in the crate!
-
őstag
Ha jól értem megcsináltad a thermal padozást. A 77 venti a ház tetejére aljára meg a segge lukára megoldás helyett az a járható út hogy kihajítod a francba a gyári ventikeretet és a bordára erősítesz 2 frankó Noctuát, Be Quiet 14est és azon 1500rpm-nem lefújják a bordáról még a rezsdát is. Nekem is Aorus 3080 újrapadozva Arctic APT2560al és az új ventikkel 40-45C° a GPU környezettől függően, nyitott rigben a legszélen, 220TDP 96Mhs HiveOS.
Teszteléskor Win alatt mem hőfokra nem emlékszem throttling nem volt. Ha a GPU 45 akkor a borda se lehet több és a 45C borda jobban tudja átvenni a hőt a 80-100C ramról mintha 60-70 lenne. -
Puffocska
tag
Értem, de neked elsőkörben a backplateről kellene elvinni a meleget, ebben a ház oldalsíkjaira szerelt silent (levegőcirógató) ventik nem fognak segíteni, mert nem keringteti eléggé a levegőt. Azt javaslom állíts be egyet a vga végére, a radiátor csöveihez közel, állítva, hogy lefújja a meleget közvetlenül, és nézd meg lesz e hatása. Aztán lehet utána még próbálkozni, vagy más megoldásokkal is persze, de ez valószínűleg a legolcsóbb és leggyorsabb.
Üveget én sem fúrnám meg, ha már ez a cél, akkor polikarbonátból vágatnék, nem sima üvegből, mert az kevésbé balesetveszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
-
Puffocska
tag
Gondolom itt is a backplate fűt mint a kályha. Szerintem neked sokat dobna, ha nem alul lenne az a két plusz venti, hanem a kártya tetején/alján, ami felül van, és onnan szívná el a meleget.
Jó megoldás lehet még, ha egy közvetlenül a vga kártya végéről nyomná a ház háta felé a levegőt, le a kártyáról. Ezeket a most meglévő ventik közül egy áthelyezésével ki tudod próbálni, zárt ház mellett. Én a felső jobb oldalit szedném le a teszt erejéig, aztán lépnék tovább. Próba cseresznye. Írd majd meg mire sikerült jutnod.[ Szerkesztve ]
-
őstag
2db 6800 ment 2db 3070 és 1db 6700 társaságában stabilan hetek óta. Betettem még 3db 6700et és azóta nem megy a 2x6800. Nem az hogy leáll, abszolút 0.00Mhs. Pedig azokhoz nem nyúltam. Külön tápon is vannak rigen belül. HiveOs megy. 210.403 verzio. Próbáltam 210.303al is de akkor meg az 6700ek nem mentek.
Értem én hogy guba van de eddig 6700, 6800 egymás mellett mentek stabilan 210.403al. Se a saját beállításaimmal se a popularral se 0-ás beállításokkal nem akar indulni. Csináltam új pendriveot 210.403al de semmi.
Van ötlete valakinek mi szarodótt el?[ Szerkesztve ]
-
retekbacsi
csendes tag
válasz cocobanana #63998 üzenetére
Nem jól közelíted meg a dolgot. Kockáztatni is akarsz, de fix jövedelmet is. Akik itt vassal termelnek, azok is kockázatot vállalnak, hisz hiába van fix bevételük, az gyakorlatilag bármikor bármilyen irányba változhat. Rakj össze egy jó portfóliót ETF-ekkel, részvényekkel, nyersanyaggal és egy kis kriptóval és várj. Semmiképpen se egy valamibe told be a pénzed, mert abból lesz a nagy sírás.
-
kzkz
őstag
válasz SzlobiG #64024 üzenetére
Ha felteszem a ház oldalát, akkor 84 fokra felmegy, ami még mindig nem sok, de ennek ellenére a hashráta leesik a 99,2-ről 94,4-re. Ezt nem értem, pedig nincs thermal throttling.
Levettem újra az oldalát 3 percen belül újra visszament, most 99,9MH/s-t mutat.Amúgy nekem kis légszállítású de halk Arctic P14 Silent-ek vannak nagyrészt, lehet hogy sokat segítene, ha a GPU alatt és a ház elejében lecserélném nem Silent verzióra. De leginkább az segítene, ha a ház oldalán a GPU felett lenne 2 14-es venti, ami kiszívja rögtön a meleg levegőt oldalra. Vajon az edzett üveglapon ki tudok vágni valamivel két 14cm-es kört?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SzlobiG #64036 üzenetére
STRIX van.
Mind1, most vettem 2db 3070-et egy megy be a gépbe, 1 3070 meg 3080 az EVGA 3080 mellé, aztán meglátjuk ott hogy viselkedik a STRIX.
RIG-be az EVGA 88C 1300-on és így hoz 215W-ból stabíl 101-et. Gépbe viszont a STRIX 106-109C.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
kzkz
őstag
válasz Shkiz0 #64026 üzenetére
Az aprón 10e-ért csinálja egy srác anyaggal együtt Győr mellett, 1 óra alatt megcsinálta. Lehet neki postázni is. 5 és 7W/mK-s padok vannak vegyesen rajta azt hiszem.
Így nekem gyorsabban megvolt kb. ugyanannyiból, mintha megvettem volna a padokat. Mondjuk abból maradt volna, de úgysincs még egy 3080-asra pénzem -
nort_on
senior tag
válasz cocobanana #64015 üzenetére
Tanulj (pénzügyi ismeretek, befektetések, passzív alapok, crypto, stb), diverzifikálj (állampapír, ETF, crypto, bányászat, stb) és kezdj kicsiben. Ha valami megy és tetszik, akkor növelj csak. Figyelj a FOMO-ra és legyél türelmes.
[ Szerkesztve ]
-
-
GAbre
veterán
Nem találtam infót.
Riser 006c alatt jól mennek az új rtx-ek?Vagy szokott gond lenni ezzel a riserrel.Avatar
-
Dare2Live
félisten
válasz cocobanana #64022 üzenetére
Le is írtam privibe. Vegyél egy darab lehetőleg garis 580 vagy 1070et. Próbáld ki. Pár hét után megfogod ismerni az alapokat és eldöntheted veszel még vagy eladod azt az egyet is amit vettél.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kzkz
őstag
Lehet, hogy fel kéne tennem a ház oldalát, hogy 80 fok fölé vigyem?!
Szóval elmegy a gigabáj a fenébe, hogy LCD TV-t tud a kártyára rakni, amin a sólyom szívószállal issza a narancsjuice-t, de a hővezető padból a leggagyibbat teszi rá, és azt se mindenhova. Hátul 3 volt csak, pedig a többinek is be volt jelölve a helye!!!
Szóval a 95%-os ventinél 110 fok helyett most 73%-os venti és max 80 fok, úgy, hogy a memória +1300-on jár a +0 helyett.
Azt hiszem megtartom a kártyát
-
prmcsk
addikt
Elsőre talán nem a legszopatósabb és legdrágább kártyákban kéne gondolkodni. Hűtésileg már vizsgázott, kiforrt szériában kell gondolkodni és azt sem a csúcson megvenni.
Tanulmányozd a megtérülés ROI. fogalmát és dönts.
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
sittes79
addikt
válasz cocobanana #63988 üzenetére
Ha most lenne feles pénzem tuti kriptoba raknam, bele a palacsintazoba (pancakeswap) aztán csak csörög a nagy pénz, BNB meg cake szárnyal.
Gpu bányászat dead.
-
Laraxior
titán
Egyszerűbb és olcsóbb, ha figyeled az árfolyamokat és veszed, meg eladod a kriptot.
3090 amúgy sem bányászatra való, mert kb lehetetlen hűteni a kétoldali vramok miatt. Be lehet fogni persze, de még dolgozni kell a VGAn, vagy borda, vagy venti kellhet rá pluszban. Meg amúgysem garancia a 120MH/s... kb. Ahogy az árfolyam sem, nehézségi szint stb sem.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
cocobanana
tag
válasz nort_on #64012 üzenetére
Őszintén én magam sem tudom, miben érdemes befektetnem. Csak olyan helyzetben vagyok, hogy tudnék vállalkozni valamiben, de úgy semmihez nem értek. (Örököltem)
Viszont nézem itt a dolgokat mi hogy van. Ha jelenleg bányászni akarok, akkor elvileg Ethereumot érdemes, mert az fizet legjobban, legalábbis ezt dobja ki a táblázatok amiket nézek. Illetve a másik minimum 3 db 3090 vga kellene, az meg 3 millió forint. Elvileg az 360mh (nem tudom hogyan kell kiszámolni, csak láttam itt valaki 3090 120mht írt). Legalább 1,5 év kell mindennap 24 órában menjen, hogy visszatermelje az árát, és hogy Ethereum tartsa magát, vagy még feljebb menjen árban. Mostani áron napi $21.54/0.00864385 ETH szedne ki. Ahol néztem oldalt, ott ilyen adatokat adott ki. Viszont eléggé rizikósnak érzem, mert ha Ethereum nem fog menni, akkor az gond. PL Litecoinnnál nem fizet annyit, mint a fentiek. De nyilván kezdő vagyok ebben, ezért kérném őszinte véleményeket, tapasztalatokat, akik "komoly" szinten űzik, értsed érdemes e belevágni több millió forintot vagy nem. -
nort_on
senior tag
válasz cocobanana #64006 üzenetére
Szerintem olyan dologba tedd a pénzedet, amihez értesz, ha vállalkozás, akkor abba, ha tőzsde akkor abba, ha bányászás, akkor meg abba. Ez alap minden befektetésnél. Szóval az első lépés a tanulás.
Én is 2 hete léptem be ebbe a világba, mázlim volt az időzítéssel, viszont kb órák alatt kellett valamennyire képbe kerülnöm. Van már befektetési tapasztalatom, így legalább nem nulláról kellett kezdenem, hogy mi is az a hosszútávú stratégia, meg hogy mit kell nézni egy chart-on. A következő ciklusra gyúrok, most a tanulás/tapasztalás folyamata zajlik.
Elvileg idén lesz fizikai kripto ETF, na az lesz a jó, mert ott egy passzív alapba belepakolnak bármilyen kriptót és nem egyenként kell megvenni. Pl egy bitcoin túlsúlyos ETF, vagy épp ETH, vagy egy alap az altalt coinokra mint high-risk. Vagy a top 20 vagy top 100 kripto egy meghatározott arányban. Igazából nincsenek határok. Havonta/hetente megveszed, és kb az egész kriptopiac a tiéd, egyetlen vásárlással. Mellé meg veszel olyat, ami tetszik. Meglátjuk mi lesz ebből.
[ Szerkesztve ]
-
2018
senior tag
chia mivel fog fizetni? Megérni azt venni mert sokszorosát fogja érni.
-
MODERÁTOR
6 éve 14m ft volt egy 52nm-es lakás Bp-en most meg 30.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
2018
senior tag
Azért adják el mert felárral is elmegy a rig. Megéri megvenni és építeni meg azután azonnal eladni mert az azonnali haszon. A hw vásárlás meg azért éri meg mert majd 0-ra kijössz aztán onnantól minden egyes cent amit kitermel haszon. Ezeket a hw eket át lehet állitani más kriptóra is. Mert mindig lesz másik. Az inkább durva szerencsejatekhoz hasonlitható dolog ha sokat akarsz venni kriptót , bukhatsz is rajta, nyilván , de kereshetsz is. Vannak shitcoinok amik szintén kilőttek. De ez olyan mint a tőzsde, senki nem fogja tudni meddig tart a buborék felfújódás. Mert nagyon a földbe tud állni, akár tartósan is az árfolyam. Kriptót venni max 50 100 dollárt gondolom hogy megérné. És igen, majd akár évek múlva kivenni érdemes lehet ha már sokszor annyit ér a kriptó, mint amikor befektettél.
[ Szerkesztve ]
-
cocobanana
tag
válasz mihione #64005 üzenetére
Igen értem ezt, hosszú távú befektetés a kripto. Csak olyan helyzetben vagyok, hogy betehetek x összeget egy vállalkozásba, és ha most kriptovalutába teszek, akkor nem az a célom +50k nyereséggel kivegyem, hanem milliókat vagy több százezer forintért akarnék 1 coint eladni. Ha 10 év múlva történik meg akkor akkor. Nem tőzsdézni akarok, hanem beakarom forgatni egy nagyobb összeget ezekbe, hogy később többszörösét vegyem neki. Azért nagyon durva laikusként azt látni, 10 éve 100$ dollárért lehetett venni és most mennyiért lehet eladni. De tavaly 3m ugrás is durva most, 17m forintot ér. Nyilván nem lehet ezt tudni, meg mondom csak pár napja kerültem kapcsolatba ezzel a világgal. De ha most olcsón megveszek alt coinokat, kitudja 5-10-15 év múlva mennyit fognak érni. Az is lehet nem fog ilyen történni, csak ha most van rá lehetőségem, ezért beakarok lépni ebben a világba. Viszont bányászni tartok azért, mert oda több milliót forintot kell beraknom, hogy az fixen működjön. Annyira bátor meg nem vagyok, mert nem értek hozzá, hogy ha most hypeban megy Ethereum, hogy 8-10 hónap múlva is visszahozza e az árát vagy nem történik valami baj. Illetve az se értem, ha ennyire jó buli ez, miért adják itt el hw n a rigeket?
-
mihione
őstag
Jo befektetes,de nagy a kisertes,en pl algoba raktam amikor meg 1,10 usd korul volt az arfolyam,aztan szepet ugrott 3 nap alatt +25k profitom volt,utana hirtelen oriasi eses amikor megborult a btc kb 1 het varakozas utan egyre csak esett ugyhogy panic sell...azota szepen jon fel ismet csak kozben mar nem is tudom hanyszor adtam-vettem hogy behozzam a turelmetlensegem miatti bukast,jelenleg mar csak -10k-ban vagyok...
Szoval a legjobb ha berakod es par honapig ra sem nezel az arfolyamokra...ugy valoszinuleg jol fogsz kijonni,de nekem pl ez a love 2-3 honapon beluli projekthez nagyon jol jonne igy nezegetem hogy epp hol tart amit beraktam,aztan igy jonnek az elhamarkodott dontesek.Igen sejtettem h megint a gas miatt van ez,de 2minersen nincs 0.01 kiutalas csak 0.05,viszont nekem valamivel jovedelmezobb volt ott turni.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
mihione
őstag
Masnal is eleg gyer a kinyert napi eth mennyiseg?Kb 60%-al kevesebbet tur mint 1-2 hete,az arfolyam kompenzal de igy soka lesz meg a 0,05 eth kiutalas...maradtam volna inkabb etherminenon
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
BoC1ka
senior tag
"Több mint félév vagy 10 hónap eltelhet"..ugya mutass már egyetlen egy olyan befektetést amely rövidebb Me akkó minden azt csinálná inkább...
Mindenki másnapra akar meggazdagodni.
YNWA
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Eredeti játékok OFF topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Politika
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok