-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri860213
tag
válasz inferno88 #146598 üzenetére
Sokan irjatok ezt felso leguti hurutoe izet. Nem csak takaritani kellene a szuroket es fertotleniteni? Nekunk 3 eve van klima lakasban. Folyamatosn megy mikor otthon vagyunk, 23-24 fokra allitva. Ejszaka is alacsonyabb fokozaton. Melohelyen is klimazok es sem en sem
Parom sose volt tole beteg. Ha tele van mocsokkal a szuro es a parasodas miatt gombas/bacis az egesz belsoresz az siman fertozest csinal. Vagy tul alacsonyra van allitva a hofok. -
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
Mi az általános vélekedés a gluténről? Nem a fehérlisztről beszélek hanem konkrétan a gluténről. Sokszor olvasom hogy tudatosan tervezett étkezésből, diétában zárjuk ki a glutént. Miért? Nem mintha ennék lisztet vagy kenyeret de néha jól esne egy ch csökkentett kenyér, Mivel 2. helyen a glutén áll ezért inkább kerültem eddig. Előd? Zola? Wood?
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146544 üzenetére
Hát de, mert ha hétfőn lemegyek lábazni akkor a keddre kell tennem a mell/kar napomat, és csütörtökön meg szar lesz hátazni ha még fáj a csöcsöm és a bicóm
Ezért szerintem vagy szerda/ pénteket választom majd, ha szerda akkor csütörtök lesz a pihenőm. Ha péntek akkor kivételesen 2x mellezek azon a héten. péntekig úgyis helyrejön.
Ma lábnapod van, kipróbáltad már a szódát? én múltkor igen. az eddigi széria súlyon emelve 20kg-t is ment a szokásos 6-8 ismétlés. de lehet csak placebo hatás mert a csajom kísért -
gyuri860213
tag
válasz Woodslave #146539 üzenetére
Én sem értem, fehérjéből én a sok nem elég alapelvet követem Inkább eszek ch-t vagy húst, mint sem zsírt. Már annyira elszoktam a nehéz kajától hogy egy pörkölt vagy zsírosabb hústól felfordul a gyomrom Legutóbb mikor velős marhacsontból főztünk levest , gondoltam megeszek egy velőt suttyomban sóval borssal, hát nem jött össze. hányinger lett a vége.
-
gyuri860213
tag
válasz bigmasterg #146534 üzenetére
Es mit szeretnel elerni ezzel? Gyorsabb/ hatekonyabb fogyast? Nem tamadasbol csak erdekel. Nem lenne eleg csak a ch-t levinni? Magas feherje es kozepes zsir mellett. Testepitesben fontosnak szoktak tartani a megfelelo protein bevitelt. 1g/tskg kicsit kevesnek tunik nekem. Persze sose probaltam csak ugatok😄
-
gyuri860213
tag
Előd, ezt a csavot ismered? Lifetime bcaa? eleg nepszeru instan, bar eleg egyszeru, a haverja meg mint a faék.
-
gyuri860213
tag
válasz carl18 #146499 üzenetére
Mások az adottságai, erősebb az alkarja, bicepsze. Ne az egód miatt akarj erősebb lenni. az miért jó? Mit csinálsz vele? Gondolom fiatal vagy, ezt van ez a versenyszellem benned Ha erősödni akarsz mindenáron kezdésnek jó ha 5x5 csinálsz az alapgyakorlatokból, olyan súllyal amivel az utolsó ismétlés csak kis segítséggel megy vagy minimális csalással. Fekvenyomás, guggolás, mellről nyomás, bicepsz egyenes rúddal állva.
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146447 üzenetére
Az a bcaa miatt van, vagyis nincs mert nem szeded😄
Amugy hamarosan osszejohet az edzes ha van kedved mert az edzotartsam lekoccolt. Kepes volt visszamenni a regi lepra terembe mert szerinte az A-fitness tul fancy... hat ha szeret az ember 5 napos hugyban tapicskolni a piszoar korul akkor igaza lehet.. -
gyuri860213
tag
válasz marked one94 #146439 üzenetére
Albumba bekerultel mar? 😃
-
-
gyuri860213
tag
válasz Zola007 #146422 üzenetére
Az csak 20 sorozat összesen. bár én a szetteket egynek veszem. nyilván ha 10 guggolás és 10 brutál lábtoló lett volna akkor a második láb off lenne.
Mindenestre köszi hogy mindezt leírtad, akkor mostantól hálát adok a felmenőknek. Eddig azt hittem a többség csak lábat lógat míg én a belemet kidolgozom, de akkor ez sem az én érdemem vagy csak részben.
"át kellett gondolniuk néhány év után a testépítés/powerliftinghez való viszonyukat, mert a testük elkezdte benyújtani a számlát."
Szerencsére én ésszel edzek és figyelek a testem visszajelzéseire . A héten is lábnapon meghúztam a lapockámnál egy mély hátizmot mert a szar guggoló gép kapaszkodója vállmagasságtól fentebb van így kiemelkedik a lapockád miközben a válladon van ~200kg. éppen ezért 2 nappal később már csak 2 ketodex után mentem le hátazni Jó jó tudom nem vicces, ismerem magam, máskor is volt már ilyen és 1 hét alatt elmúlik edzés mellett is. -
gyuri860213
tag
válasz Zola007 #146414 üzenetére
Termeszetesen nem idot nezek mint edzes fo mertekegyseget hanem a volument egy adott izomcsoportra, az hogy most teremben toltott idorol beszeltek es ezt en is hasonlo keppen foglaltam mondatba az nem jelent semmit. Nem hiszem hogy kiveteles a genetikm, ha igy lenne kevesebb edzessel is elertem volna ugyanezt es nem heti 5 sulyzossal + ket aerob. Ha regeneralodast vagy anyagcseret nezunk akkor szinten nem vagyok akkora szam, savasodok en is, labazas utan 3-4 napig eltart az izimlaz, ha felreeszek 1 honapig rogton hasra hizok.
-
gyuri860213
tag
válasz Angel2014 #146396 üzenetére
Felfogod te amit itt írunk neked? Lehet hogy most szépen jön de később ez nem így lesz. ha szerencséd van csak megáll a fogyás és te abba hagyod a diétát és talán nem hízod vissza, de ha nem így lesz akkor visszaugrik rád az a 20kg. Tudod jo-jo effektus... Beszélj már valami cimborával akinek jobban hiszel mint nekünk. BIztos Chepeliában is van rendes edző. -
gyuri860213
tag
válasz Angel2014 #146388 üzenetére
2390 kalóriát számoltam a Harris-Benedict képlettel (nem kalkulátorral) magasságot 195cm, 48 év, és 122kg val számoltam. A BMR magyarul a nyugalmi alapanyagcsere igényt jelenti. Tehát ami ahhoz kell hogy tested ellássa az alapvető létfentartó funkciókat. Tehát ha ülsz, fekszel és csak levegőt veszel a tested akkor is eléget 2390 kalóriát amit muszály fedezni kajából. Ha ez alá mész egy idieg a test zsírt fog égetni és izmot is, majd szépen lelassítja az anyagcserédet, raktározni fog mert túlélésre van tervezve nem arra hogy te szálas legyél. egy idő után pedig ha meguntad a diétát mert 1600 kalória mellett már nem fogysz elkezdesz félre kajálni, hirtelen többlet kalóriát fog kapni a tested amit rögtön elraktároz zsírként. Plusz még anyagcserezavart is okozhat a túl hosszú koplalás. Hormonális egyensúly felborul, IR stb alakulhat ki.
Kezdd el felemelni apránként a kalóriát 150-200 kalóriátval számolva. 3-4 naponta emelj ennyit, egészen addig amíg eléred a 2400 kalóriát. Szénhirátot is egyél normálisan, 70g ch alá nem kell neked menni, ennyi javasolt a normál agyműködéshez alapból. ( emberek ezt most ne .... ) -
gyuri860213
tag
válasz BÁ Nutrition #146379 üzenetére
Valoszinu belassult az anyagcsereje a tul nagy kaloria deficit miatt. Ennek majd az lesz a vege hogy amikor beleun a dietaba es ujra elkezd felrezabalni a teste visszaszippantja gyorsan azt a 20kg zsirt amit leadott. Raadasul ha sokaig csinalja ezt a koplalast akkor komoly anyagcserezavar lesz a vege. 120kg ember kevesebbet eszik mint en 78kg-san. Kicsit gondolkodhatnal Angel. Szep szep az eddigi eredmenyed de ne baszd mar el, kezd el 3-4 naponta megemelni a kaloriat amig el nem ered legalabb a BMR-ed. A sulyodat folyamatosn merd azonos idoben, reggel kulaba utan, eves elott, ha hizni kezdenel az emelestol akkor csinalj tobb aerob edzest vagy HIIT-t. Porgesd az anyagcseredet.
-
gyuri860213
tag
válasz Ļantos #146351 üzenetére
Ez a kebabos gyerek vastag mindenhol, és a fura az volt hogy kis súllyal is bukásig tudott edzeni 8-10 ismétléssel, nem csak izolálgatott kicsit aztán lerakta. Na mindegy, fura volt, ennyi.
Strandforma = Vízből csak deréktől felfelé vagy ki amúgy is.... A parton már nem érvényesek ezek az irányelvek mert az szárazföld.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz Apollyon #146324 üzenetére
Akkor én is felvállalom hogy beszedtem vagy 2kg bcaa-t meg külön leucint az elmúlt bő fél évben diéta alatt, napi 1700-1800 kalória mellett fostam hogy lediétázom a maradék izomzatomat is. de szerintem megmaradt, sőt Inbody mérés szerint jött is fel valamennyi izom, de ez lehet csak a gép pontatlanságából fakad. ez csak a saját példám, nem állítom hogy bcca enélkül nem ugyanígy néznék ki , de inkább nem kísérletezek.
Más kérdés hogy AMD valószínűleg nincs 500-as kalória deficitben, neki tök felesleges -
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146303 üzenetére
Senki nem olvasta el rendesen amit írtam. A srác száraz, és mellé iszonyat vastag is, IZMOS, nem ZSÍROS látszik rajta hogy tele van , ezért kérdeztem hogy kémia okozhat-e ilyet. Vízhajtó meg diéta nem hinném hogy annyira játszik mert annyira azért nem száraz, 5-10% . Nem úgy néz ki mint aki versenyfelkészülés utolsó napjait nyomja.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #146291 üzenetére
Nem ertelek haljak meg. A sracnak olyan fizikuma van h lepszopnad magad erte. A lepcsozogepen siman lenyom 30 percet megallas nelkul de guggolni meg nem tud 70kg val? Ha meg megkerdezem hogy koxnak lehet e ilyen mellekhatasa akkor jon az oltas mert nem vagyok kepben az anabolikus szteroidokkal... neha tenyleg ugy erzem jobb volt readonlyban.
Alacsony ch mellett en is siman lenyomok 2 oras hatedzest 70g ch-val, szerintem ez nem indikolna a latottakat. Mindegy, inkabb szepre alszom magam. 😉 -
gyuri860213
tag
Lehetséges hogy koxtól extrem módon savasodjon az ember vagy izomgyengeség lépjen fel?
Van a teremben egy komolyabb koxos kebabos gyerek, cirka 100+kg , száraz is, kb 175cm. Ma néztem ahogy guggol fordított hack gépen, sima egyenes sorozatok, semmi flanc, a gépen összesen 70kg volt de rogyadozott, majd meg halt alatta, zihált mikor végre kiszállt a gépből. aztán később a súlyt levette 40kg-ra, de a tünetek nem javultak nála. Majd fél óra múlva látom sétáló kitörésezni 2x15-20kg tárcsákkal, sétált 5méter majd kb összesett, ledobta a súlyt és arrébb vánszorgott. Csajom is látta mintkét mutatványt de ő sem vágta.
A hack guggoláshoz még annyit azt a gépet én is rendszeresen használom, nem vagyok egy nagy darab, lábaim sem kiemelkedően erősek de kedden pl 220kg val csináltam 4x6-8 ismétlést. Ilyen ingás cucc, nem szabadsúlyként érzi az ember. Szerintem ha extrém alacsony ch-n van az ember akkor is többet kell bírjön. Molnár Peti mondta a Tom Platz edzés után hogy 30g ch val sikerül azért odatenne magát..[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146248 üzenetére
Ahh , ez a fazon edzeni sem tanult meg 30 ev alatt, az egyenespados tarogatasra azt hittem hogy csunyan nyom fekve egykezesekkel... nem hittem a fulemnek mikor mondta h de szarul megy a tarogatas... inkabb nem mondtam semmit. Es jartak hozza sokan. Ertelmisegi emberek is, ugyved, orvos, epiteszmernok. Guggolasa amit csinaltatott 140kg egy vekonyka ember nyakaban es 5cm terdrogyasztasok. Rossz volt nezni. A Patrik is TSM-es?
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146242 üzenetére
Es koxos? Valoszinu igen. Naluk sokminden mashogy mukodik azert, gondolom... nem is ismerek szemelyesen koxos gyurost😄 A regi teremedzo aki tulvolt elmondasa szerint 18-20 kuran szinten rangatott mindent es nem sikerult egy jo format osszehoznia 40 eves korara sem. Talan meg az en formam is jobb volt mint az ove pedig 100kg korul mozgott, nem volt zsiros de olyan formatlan leeresztett tejes zacsko kinezet. De biztos lehet errol is vitatkozni sokaig😉
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146234 üzenetére
Miért olvastál már olyat bárhol hogy szabályos előre emelést vagy oldalemelést teljes mozgástartományban csinálj 5x3 ismétlést 30kg val? nyilván nem mert nagyon gyorsan lesérülnél. hacsak nem vagy Branch Warren.
Pados evezés? gondolom hátaztál, az mégsem váll. Az egykezes fűrészt én is annyival csinálom. -
gyuri860213
tag
Ilyen kis mozgástartománynak van értelme? Teremben is nemrég láttam ilyet, 20kg oldalemelés a mozgástartomány alsó 1/3-ban... wtf? Vagy lemaradtam eddig valamiről?
-
-
gyuri860213
tag
Ismeros. Continental vulkanizalo mukallomas, 10meters tartalyban vulkanizaljak a gumi szerelvenyeket, nyitakor gombafelho a 80fokos goztol, atlaghomerseklet nyaron 60fok. Ja en nem dolgoztam ott, csak ergonomiai szenzoros meresen voltunk, dolgozo meselte...
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
Igen, csak feljottem Pestre 2012 ben.
-
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146155 üzenetére
Na igen, kb az elmúlt fél évben kaptam rá a módszerére, azóta szerintem a két kezemen meg tudom számolni hányszor alkalmaztam. Nem naturálnak való az a volumen és intenzitás. Be lehet szúrni 1-1 ilyen szettet a végére vagy elejére de végigtolni a teljes programját...hát tuti nem regenerálódsz egyhamar. de tény hogy pezsdítő tud lenni az unalmas egyenes sorozatok és megszokott gyakorlatok után.
-
gyuri860213
tag
válasz Woodslave #146139 üzenetére
Ezzel én is így voltam régebben. Szentségtörésnek vettem ha vállazáskor nem vállból nyomással kezdtük a napot, most meg... Én úgy vagyok vele ha egy kiemelkedő fizikumú testépítő (még ha látszólag tele is van mint a délibusz) a megszokottól eltérő edzésmódszert folytat az jelent valamit. Nem foghatunk mindent a kémiára.
Itt van ez a csávó!
Látszik rajta hogy tele van de mégis kiemelkedően vastag (jó tudom 160cm) és ezt az SST módszert nyomja főleg ami magas volumen és intenzitású óriás szettekből áll.
Párszor csináltam mellnapon ezt a szettjét keretben:
1x6-8 ismétlés bukásig
20mp pihenő
1x bukásig azonos súllyal
no rest
1x 5mp lassú negatív 20%al csökkentett súllyal bukásig
no rest
1x 5mp lassú pozitív 20%al csökkentetss súllya bukásig.
no rest
1x 30mp statikus tartás 20%al csökkentett súllyal.
ez egy kör, annyiszor ismétled amíg bírod én 4x csináltam végig edzőtársammal, a végén olyan savas lettem és izomlázas másnapra.. ja és utána még tárogatás, csigás összehúzás, tolódzkodás -
gyuri860213
tag
válasz aelod #146144 üzenetére
Nem biztos hogy az előfárasztás a jó kifejezés egy izolációs gyakorlatra. Persze itt is lehet bukásig csinálni, általában így is van, de messze áll egy komplex, összetett gyakorlattal elért izombukástól. Én személy szerint azért szeretem mert jól telepumpál vérrel anélkül hogy meg kéne szakadnom már a legelején így a komplex gyakorlatoknál könnyebb elérni a kívánt hatást, jobb az izomérzetem is. Kevés ch esetén azért nehéz rendesen bepumpálni az izmokat... De csak lábnál és vállazáskor csinálom ezeket, a többinél a klasszik vonalat választom, nagy súlyos, komplex gyakorlatokat elsőnek aztán izolálok a végén.
-
gyuri860213
tag
válasz vendingo #146137 üzenetére
Gyors turmix. 1-2 banán, mogyoróvaj (rendes cukrozatlan, pálmazsír nélkül készült földimgyoróból) 1 adag fehérje, kakaópor is mehet akár bele, vagy valamennyi fruktóz (szerintem edzés előtt nem jó a gyors ch, dobálja a vércukrodat és behipózol az edzésen)
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz Woodslave #146131 üzenetére
Előfárasztást szoktam alkalmazni de nem feltétlenül egy szetten belül. Lábnál csinálom guggolás előtt feszítőt hajlítót szettben, 4-5 kört majd úgy jön a guggolás. Vállazásnál pl nem a sokak által preferált nagy súlyos nyomásokkal kezdek hanem a kedvencem a 3x3as dropset oldalemelés ülve. 16kg/12kg/8kg mindet bukásig, összesen 9 széria. aztán előre emelés egyenes sorozatok és úgy jön a military press vagy a viking press, power press. nekem bevált.
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
Találkozott már valaki mellékvese túlműködéses zavarral? Van valami jó tanács? a ne stresszeljen mondaton kívül? Páromnál kiderült hogy elég magas a reggeli kortizolja (600 a felső érték neki meg 820) és valószínű emiatt van pajzsmirigy alulműködése és krónikus gyulladás is. Ja és mindezt nem sikerült az orvosoknak 2 év alatt kideríteni, én küldtem el egy kis guglizás után hogy nézesse meg a kortizol szintjét is, mindezt persze nem is az állami eü-ben hanem magán kórházban. MÁr ott tartunk hogy ha fizetsz se gyógyítanak meg.
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146116 üzenetére
HÁt az igazat Ki hiszi el róla? olyan mint egy faragott márványszobor. Full felesleges ez a parasztvakítás, max a 16 éves kezdők szopják be aztán 1 év után rájönnek hogy bcaa nélkül nem lesz akkora ugrás.
Itt van ez a fószer, állítja már tisztán csinálja, viszont a fizikuma még mindig elég masszív ahhoz mérten, lehetséges megtartani kémia nélkül full tisztán ezt a tömeget és szárazságot?
AMúgy meg elmehet a picsába, 18 évesen Ukrajnából 20 dollárral felkerült az államokba azóta megcsinálta a tutit. Jó-jó tudom irigy vagyok, mehettem volna én is, miért nem vagyok Ukrán... -
gyuri860213
tag
válasz Woodslave #146105 üzenetére
Nem lehetetlen, sok pénz és irgalmatlan mennyiségű BCAA kérdése az egész.
Amúgy ott van Mike Titan O'Hearn aki már 49 , biztos hallottál már róla, és ő is lifetime bcaa azt mondja, én hiszek is neki megbízható arca van -
gyuri860213
tag
válasz AMD Power #146109 üzenetére
Ha nem diétázol (nagyon) akkor nem baj, leöntöd róla, átrakod papírtörlőre, aztán lehet enni. Én egy időben lidl olajos makrélát ettem sokat, olajat leöntöttem róla, aztán forró víz alatt leöblítettem a maradék olajat is majd a bőrét is lekapartam (mint az ázott wc papír kb) óvatosan mert sok zsír van alatta, aztán meguntam a macerát és azóta is tojást eszek
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #146096 üzenetére
Nem szándékosan raktam oda, ez a mosdónál lévő tükör és így fértem oda illetve a telefon de a lényeg látszik azért, nem vagyok még igazán száraz de alakul a törzsem is. amit kitakar a telefon, a has alsó részén még van egy kis pöcöllék
A segges combos azért kellett mert felmerült hogy csak felsőtestem van lábam nincs a 78kg miatt -
gyuri860213
tag
Mit gondoltok biztonságos tengeri halat (hekk) heti 4x fogyasztani? kb 500g per nap. ebből valamennyi kuka mert haltörzs és nem filé. Nehézfém miatt aggódok. Bár szezonális jellegű ez a fellángolásom, nem eszem évi szinten ilyen gyakran. Aldiban csak 800 ft /900g a hekktörzs. Csirkét unom már,
-
gyuri860213
tag
válasz Macka #146073 üzenetére
Kurva későn kezdtem el rendesen lábazni, normális intenzitással. A derekam gyenge, emiatt kerültem a guggolást sokáig.Aztán 3 éve kiderült hogy egyel több csigolyám van a lumbális szakaszon ezért abnormális a gerinc íve azon a részen így a terhelést is nehezebben bírja, hamar beállnak az izmok, lumbágó stb. Azóta sikerült megfelelő technikát találnom és próbálom felhozni a lemaradást.
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #146042 üzenetére
Tudom hogy erre gondoltál, gyenge poénnak szántam. Én is szoktam használni szódát mikor áztatom a 3 napos rohadt kondiscuccomat
Amúgy nekem a tömény citromlé vált még be kaja után közvetlenül vagy kaja közben. Olympos 50%os vagy frissen facsart citromléből 1dl (50%-ból akár több is) és a brokkolit, zöldbabot is képes redukálni e téren.
Szódára viszont ne igyál citromlét se ecetes cuccot mert lehet visszajön a gázképződés miatt -
gyuri860213
tag
válasz aelod #146038 üzenetére
Az értelmét nem tudom saját kézből alátámasztani 100%-san , korábban is próbáltam már lábazáskor de kiemelkedően nagy eredményt nem hozott, igaz szar sem volt voltam annyira aznap... Egy biztos. 20g-ot legalább 1 liter vízben kell feloldani mert máskülönben megfosat így az íze sem annyira szörnyű. Az biztos hogy puffadásra jót tesz ha edzésben nem is profitálsz belőle
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest