-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #179856 üzenetére
Rákerestem, és igazad van, kicsit le voltam maradva, az elmúlt néhány évben nem követtem annyira a versenyzőket, az a néhány kép, amit meg láttam, nem adott pontos képet, nekem az jött le belőlük, hogy aránytalanul vastag a törzsük; de jobban megnézve nem, Hadi és Ramy is egészen arányosak (váll-derék), nekem inkább mindegyik simán csak túl sok, vagyis hogy nekem a 80-as évek kevesebb izomtömege valahogy jobban bejött.
Ilyesmi szerintem az ideális férfitest, szigorúan szubjektíven. -
Fred23
nagyúr
válasz aelod #179854 üzenetére
Profiknál mindenképpen, de ha valaki nem a színpadra gyúr, máris nagyobb tere lehet a szubjektivitásnak. Illetve a testépítő sztenderd is mintha változna az időkkel, a mai divat szerinti izomszörnyek arányai számomra nem olyan jók, mint az Arnoldék idején versenyzőké, mert most a nagyobb méretekhez sokkal nagyobb belesség is tartozik. Szóval ebben is van egyfajta divat, ami versenyzőknek is lehet előnyös vagy hátrányos.
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179851 üzenetére
ja tudom inkább Benfolds kommentje alapján csak azért neked válaszoltam mert én se szeretem hallgatni
Páldi meg más kérdés abban is igazad van. Van valami mondás a hülyeségről meg meggyőződésről de nem jut eszembe
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179828 üzenetére
Én azt értem, csak ha hát akkor edzünk hátat adott gyakorlatban ne bicepszet és erre írtam, hogy mi lenne optimálisabb a hát szempontjából. Majd utána rá lehet térni a bicepszre amire szintén optimálisabb bármilyen karhajlítás.
A hát és bicepsz napon, először 2 nagyon komoly HÁT gyakorlattal kezdek, és a harmadik, amiről most beszélünk, az szerintem (is) szintén nagyon jó hát gyakorlat.
Tehát a hát kipipálva, de mint írtam, a bicepszet itt nem tudod kiiktatni (mint más hát gyakorlatnál sem) így ez a csigás lehúzás -főleg az utolsó sorozat- átmenet a bicepszhez."amire szintén optimálisabb bármilyen karhajlítás."
De csinálom... a hát gyakorlat után jön a scott pados bicepsz és van kalapács bicepsz is, amelyek karhajlítások.Na és itt azért jó lenne egy pillanatra megállni, hiszen amiből kiindultunk, az az volt, hogy a bicepsz kevésbé fejlődik nálam, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban stagnál mint a többi izomcsoport.
Tehát, ha már bicepszhez értünk, akkor itt feszegethetnénk, hogy a scott pad és a kalapács bicepsz jó-e, elég-e, kevesebbet, többet csináljak, nagyobb súllyal, kisebbel, terheljem-e folyamtos bukásokkal stb. (Az én ismereteim alapján egyébként a bukásig való edzés nem követendő, és a nagyobb személyiségek sem edzenek bukásokig még cuccal sem.)
Korábban klasszikusabb edzést csinálva, természetesen álló, rudas karhajlítást csináltam, volt egy idő, amikor a hosszú, 20 kg-os rúddal, és volt amikor 60 kg-al. Semmivel nem fejlődött jobban a bicepszem, pedig még csináltam utána egykezes karhajlításokat, és koncentrált bicepsz gyakorlatot is.
Az viszont tény, hogy a bicepsz fejlődéséről szóló irásoknál mindig megemlítik a hátgyakorlatokat, valahogy így " csinálj komoly hát edzéseket ha jó bicepszet akarsz!"
Ebben a témában jó lenne elmélkedni, hogy mi lehet a célravezetőbb!Amit észrevettem az az, hogy ezeknél a gyakorlatoknál nem kap elég stimulust a melled ha már mellhez írtad őket.
Nem tudom miből gondolod, hogy nem kap. A mell gyakorlatoknál szerintem (is) tök mindegy, hogy fekvenyomsz padon, tárogatsz, csigán nyomsz, ülő padon, dettó ugyanaz a mozdulatsor, ráadásul egy gyakorlat leírásából nem is igazán jön elő, hogy azt mekkora súllyal (vagyis inkább ellenállásal) végzem, így milyen szintű a terhelés.
De a mellemmel semmi bajom...tudom, jó nekem...Valamiért mégis itt vagy és tanácsot kértél mert megrekedtél és ezek szerint akkor mégsem annyira jók ezek a gyakorlatok ebben a bontásban nem gondolod?
A megrekedés rossz szó. Mint ahogy a felvetésemben írtam, szerintem nagyon sok mindenkit érint és érdekel az a dolog, hogy egyes izmai a többihez képest miért fejlődnek kevésbé.
Ennek kibeszélése, illetve az ezzel kapcsolatos "tanács" helyett, a végén eljutottunk egy edzésterv kivesézéséig.
Ráadásul pont azokkal az izomcsoportokkal kapcsolatos gyakorlatokat jelölted meg problémásként, amelyekkel nincs is bajom.Merev lábas felhúzásnál azt írtad, hogy levesszük a terhelést a hajlítókról mert a fő mozgató izom a farizom erre írtam, hogy anatómiailag kivitelezhetetlen, hogy a hajlító ne kapjon terhelést a mozdulat során. Feszítőt pedig senki nem írta nem is tudom ez honnan jött...
Szimpla elírás történt, egyértelműen comb hajlítóról van szó. Mint írtam, csináltam erre az izomra merev lábas felhúzást, az tényleg a "fő csapásként" a hajlítot edzi, ez viszont azt, a legkevésbé.
Azt írtam, hogy van jobb módja is az adott izom megedzésének az általad írtakkal ellentétben. Ez nem meggyőződés kérdése hanem tény.
Ha én, vagy a másik, vagy a harmadik ember úgy gondolná, hogy amit csinál az rossz, és van jobb módja egy egy izom megedzésének, akkor miért nem azt csinálná?
Határozottan meg van győzödve róla, hogy az a legjobb.
Így vagy ezzel te is., és még sokan a földön.
Dehát azért gondoljunk bele, hogy ha lenne egy tuti edzésterv, ami a legjobb lenne, akkor mindenki azt csinálná, semmi mással nem foglalkozna.
A nagyok is így tennének, de nem tuzdom, hogy akkor miért edz így az egyik, miért másként a másik.
Csak egy példa. Arnold nagyon erőltette ezt az egykezes súlyzóval végzendő forgatásos-kitolást "Arnold press"-et.
Én úgy tudom, ez semmivel nem jobb, mint más gyakorlatok.
Ugyanez van számtalan gyakorlat esetén is. Közel sem biztos, hogy ez, vagy az, a mindent vivő gyakorlat.
Vannak kutatások, mérések, amelyek valamilyen szinten mérik, illetve rámutatnak egyes mozdulatsorok esetén azok hatékonyságára, de valamiért a részbeni objektivitásuk mellett, azért a feljődés sokszor mást mutat.Kérdeztél valamit, leírtam a véleményem de láthatóan nem engedsz vagy nem vagy hajlandó elfogadni azt amit írtam. Ezzel sincs semmi gond, lelked rajta.
Igen, leírtad a véleményed, de nem az edzésterv boncolgatását szerettem volna elérni, mert akkor azt kérdeztem, hanem ahogy feljebb írtam, az elmaradtabb izomcsoportokkal kapcsolatos tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Nálam ez főként a vádli, és a bicepsz.
Sajnos erről viszont nem nagyon esett szó, pedig gondolom másnál is gondot jelent ez, csak másnál mondjuk éppen a mell, vagy a hát az ami jobban zavarja.Nem ragozom tovább, elfogadom, hogy lehetséges az edzéstervem okozza az elamaradást, azon kell változtatnom!
Most viszont indulok edzeni, reggeli órákban soha nem szoktam, de mivel ma szabadságon vagyok, kipróbálom, hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179824 üzenetére
B, és/vagy egy padot húzz az alsó csigához úgy, hogy a karod teljesen ki tudjon nyúlni ha ráfogsz a fogantyúkra és két független fogantyúval végezz evezést alsó csigán teljes mozgástartományban.
Ezt hogy is? Nálunk csak egy szokásos kábel állomás van két oldalt fenn és lenn csiga, nem lehet módosítani a magasságot. Mondjuk én nem is nagyon használok dupla csigás gyakit, mert nem ugyanolyan ellenállással mozog a két oldal függetlenül a lapsúlytól (vmi xar már) és ez engem zavar. Valszeg ezért nem tudtam megszeretni a smith keretet se, mert ott is van valami zavar az erőben"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179817 üzenetére
Gondolom, hogy nézted az edzestervemben, hogy mivel kezdem a hat edzését. Tehat amire utalsz, az már eddigre megedzett rész!
És gondolom olvastad, ne adj isten végig is gondoltad, hogy az edzés koplexitást is nézve, hogy ennél a napnál hát és bicepsz edzésrol van szó.
Tehát a csigas lehuzas után bicepsz jön, igy az utolsó beforgditott csuklós lehúzás már a hát mellett a bicepszet is sokkal jobban dolgoztatja.
Picit zavar, hogy leírod, hogy miért nem jo, utalsz hátnál bicepszre, mellezésnél tricepszre, közben meg nem veszed észre, hogy az edzésemen a következő izom pontosan az, amit felhozol.
”inkább nyomj ruddal’ ! Dehát nyomok! Olvasd el milyen gyakorlatokat csinálok. Utolsó gyakorlat a szűk nyomás ruddal. Igaz, a cél a tricepsz, de a mellet nem tudod kiiktatni, kvázi egy 100 kg-os szűknyomasnál benne van a mell.
Pontosan ezért edzek így!
Egyebként a csigás edzéseket nagyon nem szabad leírni. Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van velük, ugyan ugy, mint a lassu negatív tartománnyal.
A következő megjegyzésedben megint leírod, hogy az általatok merev lábas felhuzasnak titulált gyakorlatban a far izom a fő izom, amit edz ez a mozgás.
Dehát ezt írtam én is, és erre az izomra koncentralva csinálom ezt a mozdulatsort.
A merev lábas felhúzast én nem így csinálnám, ha csinalonám. Mélyebbre engedném a súlyt, nem csak éppen térd alá, és közel sem “togyaszranék” térben ekkorát, és közel sem tolnám ennyire ki a fenekemet.
Ahogy én csinálom az “alsó hat” és farizom megdolgozása. Én ezeket az izmokat érzem ennél a gyakorlatnál a combfeszitot nem, vagy nem nagyon.Az, hogy van e alsó hát vagy sincs, ez más kérdés. Az egyszerűség kedvéért írtam azt, amit, és arra akartam utalni az említett gyakorlatnál szintén (mint az edzesem többi napjainal is látható) hogy az, “átfedés”, “átmenet” a következő, vagy előző izom edzésére.
Pl. lehet sok mindenkiben felmerül, hogy kerül a csukja, hátsó és oldalsó vall után a tricepsz gyakorlat ide.
Ha kipróbálja valaki, egyértelműen rájön, hogy a csukja és a vállak után ak övetkező tricepsz gyakorlat igenis szintén “átfedés”, “átmenet”:Ui.:
A szerinted, szerintem dolgot azért írtam, mert egyébként mindenki meg van róla győződve, hogy az a legjobb gyakorlat, amit ő csinál.
Te is, én is, a harmadik is….[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Woodslave
félisten
-
Rivaul
addikt
válasz aelod #179821 üzenetére
Kérdeztem pont a napokban a hátról. Meglovagolnám a témát. Melyik két gyakorlat lenne az említett alsó/középső trapézon kívül amivel a legjobban megedzem/lefedem a hátam. Anno 5 különböző gyakorlatot csináltam hát napon. De a teljes testnél csak egyet. Mivel 3 különböző gyakorlatra redukáltam, alkalmanként egyel. Így nem vagyok benne biztos hogy a legjobbakat választottam. Eddig A: széles lehúzás nyak mögé (ezt mindig szerettem és nem okoz gondot vállnál). B: Klasszikus evezés alsó csigán szűk fogással. C: döntött törzsű evezés széles fogással rúddal. Ebből egyet mindenképpen a Kelso Shrug, Dumbbells vált ki. De mi legyen a másik kettő ha nem opció többet beiktatni?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179817 üzenetére
Azért pár hátat felépítettek lat pulldown gyakival. Anatómia ide vagy oda. Nem is akarok ezen vitatkozni. Volt egy ilyen trend pár éve hogy ez xar és hogy kell iliac lat pulldown térdelve fejen állva aztán most meg magyarázza mindenki hogy nyilván latissimus gyaki is de hát ilyen ez a popszakma
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179812 üzenetére
Igen, diétakor mást csinálok.
Azért néha kell a változatosság.Ez nem hát gyakorlat, ennél csak jobb hát gyakorlatok vannak.
Maradjunk annyiban, hogy SZERINTED vannak jobb gyakorlatok.
Szerintem, meg ezek a jók, amit én csinálok.Ez a csigás lehúzás:
Nyomás csigán:
Ezt, hogy kell elképzelni? Milyen csigán? Hogyan?
Itt két feszítő és egy hajlító van ha jól látom. Van valami oka, hogy nem guggolsz szabad súllyal?
Sajnos korábbi sport sérülèsek miatt többször volt már meniszkusz szakadásom és egy gyermekkori térd kalács mögötti tumor miatt, jobb lábamat 4x a balt 2x operálták. Ezen kívül gerincemen több helyen (főleg az alsó, lumbáris részen) kopás, meszesedés, és porckorongsérvet ugyan el nem érő, de több mm-es ún. kiboltosulások vannak.
Magyarul súly nélkül sem tudok leguggolni, fáj a térdem, fáj a derekam.Ezt hívjuk merev lábas felhúzásnak.
Szerintem nem.
Ez az alsó hátizom és farizom gyakorlata. Részben ugye az előtte levő hiperhajlitas folytatása.Y emelés
Ez mi? Vállra nem végzel nyomásokat, oldalemeléseket? "hátsó váll" a legtöbb esetben kap elég terhelést húzásoknál nem kell úgymond külön megedzeni. Viszont a nagyobb izmokat én 3-4 gyakorlattal edzeném meg.
Íme az Y emelés:Nálam tolódzkodásnál, fekvenyomásnál az első váll is dolgozik, így azt tömegeléskor külön nem edzem, viszont a hátsó váll gyakorlat szintén csigán csinálom és lényegében egy bemelegítés a többi váll csigás gyakorlat előtt.
Oldalemelést csinálok (azt kihagytam véletlenül az előző hsz-ból), az Y emelés után, szintén csigán." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aelod #179799 üzenetére
Íme az edzésprogramom tömegeléskor:
1. hát+bicepsz+alkar
-melltámaszos evezés szélesen
-evezés kézi súllyal
-csigás lehúzás vállszéles fogással hátra, (utolsó sorozat befordított tenyérrel "bicepszre")
-bicepsz scott gépen
-kalapács bicepsz ülve, 90 fokos padon
-alkal madárfogással egyenes rúddal2. mell+tricepsz+has
-nyomás csigán
-fekvenyomás ülő gépen
-tolódzkodás testsúllyal
-tricepsz letolás csigán 1 kézzel
-szűk nyomás rúddal padon
-has3. alkar+láb
-csukló behúzás csigán
-kalapács bicepsz 45 fokos padon ülve (szuperszett)
-vádli állva
-vádli lábtoló gépen
(vagy-vádli ülve)
-lábhajlítás
-adduktor
-hack guggolás
(vagy-lábtoló)
-lábnyújtás4. hajlító+far+csukja+vállak+rticepsz
-hiperhajlítás
-kézi súlly térdig engedése egyenes háttal, fenék kinyomással
-vállvonogatás széles fogassal egyenes ruddal
-hátsó váll crucifix
-Y emelés
-tricepsz csigán, fej feletti kitolás alulról húzva
-tricepsz letolás csigán (szuperszett)Nem az alapoktól akarok elindulni, sok éve edzek, ismerem magam és a testemet is. Tényleg az van, hogy jelez, ha túl fáradt vagyok, akkor egyértelműen pihenek.
Mivel 54. éves vagyok számtalan elfoglaltsággal, így sorrendet kell tennem a programjaim között.
Az edzést akkor csinálom "egyfolytában", ha látom, hogy 2-3 nap múlva biztosan nem tudok menni 1-2-3 napig. Olyan a munkám, hogy részben kiszámíthatatlan, így meg kell ragadni a szabad időpontokat, és edzeni kell.Én úgy gondolom, hogy bukásig meg tudok edzeni, mert elő tudom idézni azt, hogy (nevezzük így) az utolsó utáni ismétlést már nem tudom teljesíteni.
Ez jelenti a bukásig edzést nálam, vagyis az, hogy pl. a mellemtől a teljesíthető kb. 50 cm helyett csak 6.5 cm-re tudom eltolni mellezésnél a súlyt, ezt én már nem nevezem ismétlésnek, tehát az ezt megelőző ismétlés volt az utolsó, hiszen a következőnél elbuktam.Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, de igazából senki nem irta le, hogyan "küzd" az "elmaradás" ellen.
Ki mit alkalmaz, probálkozik-e egyáltalán valamivel. Saját példa jó lenne, és annak az eredménye esteleg.
Azért is jelöltem meg azokat az izomcsoportokat, hogy látható legyen milyen típusokról van szó.
Lehet nincs is szabály rá, de mondjuk egy hátat pl. nem is igazán baj, ha "túlterheljük", hiszen nagy izomról van szó.
De mi van egy kissebbel, mint a bicepszszel?
Számtalan olyan ember van, aki abszolúte nem is edzi, arra hivatkozással, hogy más gyakorlatnál úgy is dolgozik, és az a stimuláció pontosan elég neki.
De itt jöhet az, amit írtam, vagyis hogy genetika... Volt korábban olyan edzőtársam, akivel ugyanazt a gyakorlatokat csináltuk, és neki a bicepsze szinte havonta nőtt 1-1 centit, míg a vállával bármit csinált semmit nem fejődött. Nekem meg fordítva...
Tudom, lehet különbség a végrehajtási technikában, de probáltuk jól csinálni mindketten.
Ez a társam soha nem vádlizott, és mégis brutális (kb 50-es) vádlija volt. Én meg edzettem mindehogyan, hetente 1x, aztán minden edzéskor, sok sok ismétléssel, kisebb súllyal, naggyal keveset, stb., és most is olyan vékony, hogyha kimegyek a tengerpartra, vigyáznom kell, hogy nehogy leszúródjon a lábam, mint egy napernyő...Nem hanyagolok el egyetlen egy izomcsoportot sem, ezért is zavar a "lemaradási" jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179778 üzenetére
nyilván erről nincs statisztika de kiváncsi lennék átlagos terembe járóknál milyen arányban lehetnek ilyen szakadások.
A "fáradásos" elhasználódás már más tészta. Én most 13 év alatt egyszer húztam meg a derekam guggolás közben és én is bemelegítő súllyal, hogy utána alig bírtam pár napig felkelni de amúgy csak ilyen tenisz könyök, vállfájdalom (folyamatosan kialakuló nem akut hirtelen) volt csak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz aelod #179774 üzenetére
Ez egyébként a folyamat túlerőltetett nagy súlyoktól van, igaz? Annyira anatómiailag részletesen nem mennék bele a dologba, mert beájulok az ilyen horror témáktól , de gondolnám felelősségteljes, észszerűen lebonyolított edzésnél ilyen szakadások nem fordulhatnának elő...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #179744 üzenetére
A dolgozószobám másik fele.
Két hete vettem még 100cmx100cm x 3,5cm gumilapot , eddig csak 50esek voltak.
kép, itt még nincs rendesen elrendezve, de látszik hogy hol van az íróasztalom.szerk.: Az ablek előtt meg a felhúzó platform, ott 3 réteg gumilap van. Most gyorsan kattintottam róla képet.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz aelod #179715 üzenetére
Köszi Ez alapján el tudok indulni, kipróbálom - negyedik napra pedig beteszek némi kardiót + a hasat talán.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Darren
lelkes újonc
-
basaharc502
aktív tag
-
-
Cs1csó
félisten
-
Rivaul
addikt
válasz aelod #179564 üzenetére
A kék az általános, a sárga inkább van sportra. De én a kéket szoktam használni, mert a sárgába van valami amit nem bír a bőröm és kicsapja. Meglepően hatékony az is.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179499 üzenetére
se
mondjuk a sóval én se nagyon foglalkozok. Reggeli zabba egy csipet (volt hogy mértem legyen 1 gramm) 3 napi húshoz 25 gramm fűszerkeverék (nem tudom mennyi lehet benne). Rizst megsózom de 3 adagra se jut 1 gramm. Fehérjében is van. Szóval azért összejön napi 3-4 gramm simán
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #179496 üzenetére
Hosszútávfutóknak mondjuk kifejezetten ajánlott a sok só, de valóban: ők itt inkább a kivételek. Anno nekem akkor tűnt fel, milyen sok sót fogyasztok, mikor 1 órás futás után csípte a bőröm a rajta lévő só, jól ki is vörösödött több helyen.
Normál életvitel mellett a magyar többség simán felezhetné szerintem is a bevitelét, durván túltolja az átlag a sót. -
goodboy007
senior tag
válasz aelod #179483 üzenetére
Nem az akciók fület kell nézni, minden egyes kategórián belül vannak jó áras termékek, pl. póló 4300-ért.
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz aelod #179386 üzenetére
Akkor a nőknél is póztanga.
Mondjuk a mai csajok előszeretettel viselnek férfinadrágokat, ahogy észrevettem, és egyes férfiak pedig még a csajomnál is szűkebb farmert húz.
Valahogy megfordult a világ.. Rengeteg fitnesses csajon látok olyan nadrágokat, ami teljesen előnytelen az alakjuknak, a bálnákon meg leggingst.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179365 üzenetére
jó mindenki "lopta" valahonnan
amúgy nem fognám a liberális vélemény diktatúrára csak, mindenki a saját "igazságát" szereti csak hallani, mindesetre arról az oldalról nézve képmutatóbbnak tűnik ezt adom.
-
Rivaul
addikt
válasz aelod #179280 üzenetére
De jó is volt. Még sulis koromba a legalsó polcról vettem. Olyan volt mint a kristálycukor. Az volt rá írva hogy idd a kedvenc gyümölcsleveddel. Be is "kevertem" 3 deci 100%-os meggylébe a feltöltő 20 grammot... 5 percen belül pocakba is volt, suliba menet egyetlen rázás után. Újpestre jártam az akkori Moszkva tér mellől. Mire odaértem már kapaszkodtam a kerítésbe és csorgott a veríték a homlokomról. Csodával határos módon, borzasztó fájdalmak közepette, de elértem a sulis budit. Nulladik órás tesire mentem szerencsére. Így nem volt még ott jóformán senki. Azt a bűntetést amit aznap a takarítónőnek hagytam, mai napig szégyenlem
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz aelod #179274 üzenetére
Beh szép is lenne. Napi 2 gramm (1+1) már kitekeri a gyomrom, akármennyi vízzel iszom.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
AsakuraDave
őstag
válasz aelod #179202 üzenetére
A belga csokis is compact whey és ez az epres is mégis teljesen más az állaga a kettőnek, a sima sóskaramellás volt ugyanilyen massza szerűbb de az nem compact hanem a "rendes" :Đ
Nekem oly mindegy csak megtudjam inni, ne legyen borzalmas íze.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Speeedfire
félisten
-
IntelKiller7
veterán
válasz aelod #179171 üzenetére
Én az első 2 ilyen "extrém" ízem után megtanultam, hogy soha többet nem veszek ilyeneket. Max 1 adagost(ha van) aztán kész.
Amit viszont nem tudok megunni, az a Biotech-es Pure Whey Tejberizs. Az valami brutális, legalábbis számomra.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Rivaul
addikt
válasz aelod #179171 üzenetére
A kilós rizspudingból 2 hónapja van még fél kiló a szekrény tetején. Azóta már nem egy kiló fehérjét vettem mást. Azzal nyugtatom magam hogy jó lesz vész tartaléknak. De nehéz elképzelni azt a vészt, ami eltűnteti
-
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #179092 üzenetére
Az alap témát nem ismerem, nem láttam a videót és a dietgainz csatornát sem követem, csak a storydba olvastam bele.
Izomrost aktivitás témát nem vágom, nem olvastam utána.
De inkább úgy fogalmaznám át, hogy nagyobb terhelést kapnak az izomrostok a robbanékony pozitv szakasszal.Előző hsz-emben direkt írtam külön a pozitív és negatív szakaszt.
A robbanékony pozitív szakaszt nem keverném össze a kezdők rángatózásával. Eleve akkor lehet robbanékonyságot gyakrolni, ha már megvan a megfelelő mozgásminta és kontroll.
Sportolóknál, ahol a súlyzós edzés csak kiegészítés / erősítés, ott kifejezetten hasznos skill a robbanékonyság.Én azt mondanám, hogy a robbanékony poztív szakasz mellé normál tempójú (ha úgy tetszik lassított) negatív szakaszt érdemes tenni és akkor máris értelmet nyer a dolog.
A folyamatos kontroll nem is kérdés hogy szükséges, robbanékony gyakorlatvégzés közben is.
Lehet robbanékony pozitív szakasszal guggolni is, de ott is egyben kell lennie mindennek és nem egy buttwinkes, rogyasztós, billegős szerencsétlenkedésre kell gondolni ideális esetben.
Fent megvan a feszesség, nagy levegő, normál tempóban lemész (lent nem "pattint" az ember), majd fel robbanékonyan amennyire megy. Na ilyenkor jobban kell taposni, mint egy sima guggolásnál.szerk.:
A kezdős példánál a negatív szakasz hiányzik, azért könnyebb nekik és valszeg' a poztiív sem telejsen szabályos.
Ha szól az ember hogy lassítson, akkor hirtelen kontrollálni kell a negatív szakaszt és jelentősen megnő a végzendő munka.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #179088 üzenetére
Gyökér volt hogy tiltott, amikor már nem tudott érvelni.
De a robbanékony pozitív szakasz valóban nehezebb, mint egy folyamatos normál, vagy kicsit lassabb tempójú pozitív szakasz. Az extrém sok másodperces lassítás és megállítós gyakrolatokat megint másik téma, az valóban megint nehezítés mert lényegesen hosszabb ideig doglozik az izom.
A negatív szakasz megint egyértelmű, hogy lassítva nehezebb.
A robbanékony pozitív szakaszhoz még:
gondolj bele, amikor már nehéz súlyon van az ember belassul a pozitív szakasz. Már nem bírod gyorsan, robbanekonyan nyomni, mert ahhoz nagyobb erőkifejtés kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!