- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- XPEnology
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
A windows 10 IoT LTSC 2021 van 2032-ig támogatva a sima LTSC meg csak 2027-ig.Ha valamelyiket fel akarod rakni én inkább a 2021-es verziót raknám fel a helyedben.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Na egy gépre Windows 10 IoT LTSC 2021 felpattintva szépen muzsikál
Ha esetleg valakit kis aktiválási trükk érdekel szóljon nyugodtanAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Csokifalo
senior tag
Jól tetted bár ha jól tudom játékos szempontból a 2019 nem annyira nyerő, nekem pl azért kellett csak a downgrade 11-ről mert napi szinten játékok alatt 4-5 fagyásom volt ( directx error ) bármit csináltam nem segített, most 3 hete egy fagyásom se volt még. Pedig AM5 platformon vagyok 7800x3d-vel 4080 superrel, lazán win11 képes a cucc sőt, és mégis. Amíg ez nem rendeződik maradok a w10-en
-
b0bcat
addikt
válasz
hajbazer #304 üzenetére
"Tipikus netezős, átlagfelhasználós gépre a 2019 LTSC-t ajánlom, ha számít a legalitása."
Mármint a 2019 IoT LTSC-t ajánlod, vagy a nem IoT változat is támogatott 2029-ig?
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, már havi 417 Ft-tól! > https://tinyurl.com/3kjn749m
-
válasz
Csokifalo #308 üzenetére
Köszi, jól gondoltam akkor, hogy nem fog az úgy működni, ahogy elképzeltem volna.
Majd meglátom én is, hogy melyik utat választom, mert amúgy meg alig vannak elővéve a gépek, mindenki a családban leginkább mobilt és táblagépet nyomkod, laptopot én is csak arra szoktam felkapcsolni szinte, hogy megnézzem rátöltsek-e az akksira, plusz olyankorra már mindig összegyűlik annyi Win frissítés, hogy további fél órát még elszöszöl vele a gép mindig.[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
nekem az eredeti vásárolt 10/ és 11 pro kulcsokat se fogadta el úgy se, hogy változatlan a gép, ezért okosba aktiváltam, nem azért vettem 2 db oprendszert hogy fizessek egy harmadikért, miközben egyet használok. Amúgy én azért mentem vissza, mert naponta fagyott 11 alatt minden játék ( 4080 super, 7800x3d ) érdekes 10 LTSC alatt 2 hete nincs egy fagyásom se
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ha nekem évekkel ezelőttről van két db Win 10 Home kulcsom is (egyik iPon vásárlás, másik innen HA), jól gondolom, hogy azokat idei évben valamikor majd kukázhatom, mert ha szeretnék az itthoni gépekre Windows 10 LTSC (2019) rendszert tenni, akkor azok elutasítják majd a Home-os kulcsaimat?
-
-
Igen, helytálló. Az LTSC változatok 2021-től szétváltak és van egy IoT Enterprise LTSC, amit licensz szerint csak céleszközökre lehet telepíteni (személyi számítógépre nem) és ezek 10 év támogatást kapnak. Van a klasszikus LTSC, amit ugyanígy hívnak, de már csak 5 év támogatást kap. Tipikus netezős, átlagfelhasználós gépre a 2019 LTSC-t ajánlom, ha számít a legalitása. 2029-ig támogatott és a böngészőknek nem fog gondot okozni, hogy 1809 Windows 10 van alatta, mert ilyen van a 2019 Server alatt is, amit ugyanúgy fognak támogatni 2029-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Témába vágó, a HUP után megjelentettem itt is.
https://logout.hu/bejegyzes/igy_nem_kell_kidobni_a_gepet_es_friss_windows_10-e.html[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
Ezt írta ma valaki ebben a témakörben egy FB csoportban:
[LTSC-ből csak] az IoT 2021-es verziót frissítik 2032-ig. A sima magyar nyelven is elérhető LTSC iso-ból kell telepíteni(IoT verzió telepítő angol nyelvű és magyar nyelvi csomaggal nem lesz komplett magyar)és IoT kulccsal aktiválni.
Ez így helytálló?
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, már havi 417 Ft-tól! > https://tinyurl.com/3kjn749m
-
Csokifalo
senior tag
SZiasztok. Felraktam vissza a win10-et mert a 4080 super kártyám, de előtte a 4070ti super is folyton naponta elszállt játék közben diretx hibábával, azzal napok óta semmi. Most szemezek ezzel a verzióval, töltöm is le, veszek majd hozzá kulcsot is ha jó. Viszont nekem fontos a gamepass miatt az xbox app. Le lehet rá szedni, nem okoz gondot? Köszi
-
válasz
forum_user #298 üzenetére
Igen, jó lesz hozzá.
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
forum_user
tag
Az LTSC verziókra is jók a sima Win10 Pro driver-ei? Mert az alaplapom weboldalán csak arra van lehetőség letölteni meg Win7-hez.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz
CPT.Pirk #291 üzenetére
+ Armagedown; R a y :
Köszönöm a segítséget.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
R a y
senior tag
válasz
Capritain 2 #294 üzenetére
Hp elitedesk 800 sff g3omban I5 6500 cpu van. 3 hónapja w10 2021 ltsc iot van rajta, szerverként üzemel
[ Szerkesztve ]
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Capritain 2 #294 üzenetére
Szerintem rakd fel és próbáld ki.
-
Capritain 2
csendes tag
Akkor ha jól sejtem i5-14600KF procimmal buktam a 10 2021 (NEM IoT) LTSC tervemet? Semmiképpen nem tehető fel? A MS oldalán azt írja: IoT Enterprise Only. Ugye tévedek? mondjátok, hogy tévedek...
Az IoT verziótól fázom egy kicsit, teljesen általános gamer gépről van szó, médiafogyasztással és netezéssel, tartok az IoT-től, hogy több gondot okozna, mint a fos 11... Mindkettőhöz van kulcsom, a simához és az IoT-hez is.[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
válasz
Armagedown #292 üzenetére
Így van, 2032 január 13-ig támogatott.
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
mpierre
veterán
Sziasztok!
Egy AMD Phenom II X6 1055T-vel szerelt gépre melyik LTSC menne fel? Az itt található listában még csak nem is szerepel... A mai napig hibátlanul megy, most még sima win 10-zel.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Teodor52
senior tag
Fentebb volt egy kérdés #Pityu276-tól, szóval 2021-es LTSC(független hogy IoT vagy sem) támogatja az újabb verzióra frissített böngészőket és egyáltalán azon alkalmazásokat amiket általában használunk?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Telepítsd nyugodtan. Itt a listában tudod böngészni gyártónkként, hogy melyik kiadás mit támogat: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-10-ltsc-2021-supported-intel-processors
Legalább is a processzor terén.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Teodor52 #280 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, nem a csupasz driverrel van gond, hanem azzal, hogy úgy nem kapod meg hozzá a gyári beállító felületet.
Illetve előfordult korábban olyan, hogy a Windows által telepített driverből kivették az OpenGL támogatást mert csak, és nem ment nélküle a Minecraft...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Teodor52
senior tag
válasz
CPT.Pirk #279 üzenetére
Adatlapomon szereplő konfiggal rendelkezem és amit win1064bit telepített vga driver az alábbi:
Aida64 Extreme> Megjelenítés> Windows videó> Videokártya tulajdonságai:
-illesztőprogram dátuma: 2015.11.04
-Illesztőprogram verziója: 15.201.1151.1008
Kép1
Kép2
Itt lévő verzióval megegyezik, szerintem!?Csak azért írom mert régi driverek vannak pl alaplapom oldalán.Rég csináltam így egy kis felvilágosítás kellene, hogy és miként mert legutóbb AHCI-is driverrel nem bootolt a win.
Másik win7-nél meg akármilyen drivert telepítettem vga-hoz nagyított volt a képem és így vissza kellett tennem Asus hd4850-es kártyát a jelenlegi 6850-helyett.
Win10 meg olyan drivert telepített amivel 6850-es kártyám remek képet produkál.
Ezért bíznám a drivereket win-re! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Teodor52 #278 üzenetére
Majdnem, a 2019-es azt fogja feltenni, amihez megvolt a támogatás benne a kiadásakor. Olyan új hardvernél ami igényel külön drivert, ott nem fog tudni mit csinálni.
*mondjuk Amd / nVidia VGA driver telepítését jobb nem a Windowsra bízni, mindegy melyik kiadásról beszélünk.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A HW támogatás kicsit gyérebb, mint a későbbi kiadásban. Lehet magától már pár dologhoz nem fog drivert találni x év múlva.
Mi melóban használjuk a W10 LTSC összes verzióját, mert az egyik komolyabb ipari program fel sem telepíthető a normál W10 kiadásra... Na ott volt minden, a progit viszonylag lassan frissítik így régebbi LTSC-t kellett telepíteni, de az meg szinte semmit nem ismert fel az amúgy nem is új, full Inteles laptopon, mindenhez kézzel kellett drivert túrnom, miközben a későbbi LTSC meg már ismert mindent magától.
-
Pityu.
nagyúr
Hát ugye a 2019 az az első verzió lenne nekem pl nem mindent sikerült elindítani rajta mert olyat írt,hogy elavult rendszer frissítsen újabbra.De olyan cuccoknál fordult elő amit úgy sem használ akinek felraktam.Azt hiszem ez a verzió 2029 vagy 2030-ig támogatott frissítéseket kap biztonságit de kérdés ha most van aminek nem tetszik később böngésző meg egyéb általános dolog mennyire fogja majd támogatni.
-
Teodor52
senior tag
b0bcat kérdését kiegészítve, egy gépen gondolom többször újratelepíthető egy megvásárolt kulccsal, továbbá lehet pl másik gépre is telepíteni?
Én is találtam kulcsot Windows 10 Enterprise LTSC 2021. viszont IoT-hoz nem.[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
Ugyanitt (amit linkeltél) van 5890 Ft-ért 2019-es LTSC. Mi a különbség e között és a 2021-es között? Érdemes az utóbbit megvásárolni?
Még egy fontos kérdés: az LTSC is úgy működik, mint a "sima" Windows 10, hogy akármeddig lehet aktiválás nélkül is használni, és a frissítések is jönnek, csak kiírja, hogy aktiváld, és egyes személyre szabási funkciók nem működnek?
-
Pityu.
nagyúr
Durva tényleg ránéztem codeguru oldalon is volt pl kulcs 2021 verzióhoz 5300Ft ért most sehol semmi.Anno egy 2019-hez vettem kulcsot 2200Ft-ért az is eltűnt vagy ha találni is a legolcsóbb vagy 6000Ft.
Na még csak találtam talán elfogadható áron Windows 10 Enterprise LTSC 2021 (21H2) 9000Ft
[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
válasz
Teodor52 #271 üzenetére
Ezt a letöltési linket találtam.
Érdekes amúgy, hogy nemrégiben még láttam 5 ezer Ft körül eladó LTSC licencet magyar oldalon, de most 20-25 ezerért látok csak (és kevesebb helyen)...
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Az lenne még a kérdésem honnan lehet letölteni Windows 10 Enterprise LTSC 2021 mert a Microsoft oldalán nem találom?
UI: illetve még egy nagyon fontos kérdés: mikor feltelepítem az LTSC-ét közvetlenül utána érdemes lenne feltelepíteni az egyes verziókat szerintem mert jelenleg az alábbiak vannak meg amikkel pl egy játék feltelepítést követően dll-re hivatkozik.
microsoft visual C++ 2005(8.0.61000)
2008(9.0.30729.4148)
2012(11.0.50727)x64 és x86Hogy érdemes telepíteni és milyen verziókat és honnan?
Előre is köszönöm az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
válasz
Teodor52 #263 üzenetére
Tedd fel nyugodtan, menni fog. A sima windows 10 topicban le fognak beszélni az LTSC-ről, vannak akik ott ennek nagy hangot adnak ennek. Annnyi, hogyha LTSC-t felrakod, akkor alapból nem lesz windows store, de egy pici trükközéssel felrakható. Nekem egy HP elitedesk 800 SFF pc-n fut 0-24ben mint NAS, és mostmár egy thinkpad t14-en is.
Ha az IoT LTSC-t aktiválod, akkor az 2032-ig támogatott.Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
válasz
Teodor52 #263 üzenetére
Windows 10 Enterprise LTSC 2021-re ugyan úgy telepíthetők játékok stb,tehát nem érezhető különbség win10 64bit Pro között?
Így van. Játékra is használom, és kifogástalanul működik.Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
Teodor52
senior tag
Szia!
Érdeklődni szeretnék Windows 10 Enterprise LTSC 2021, Windows 10 IoT Enterprise LTSC iránt mert adatlapomon lévő konfiggal lehet, hogy tudnám telepíteni a win11-et mert pl processzorm támogatja SSE4.2 de azért informálódnék win10 alternatíváról ami nekem teljesen új.
Ezen az oldalon olvasni;Egyszerűen fogalmazva, a licencfeltételek lehetővé teszik az LTSC verzió használatát csak olyan egycélú eszközökön, amelyeken beágyazott alkalmazás-specifikus szoftver fut , amely biztosítja az eszköz elsődleges funkcióit. Az operációs rendszert úgy kell konfigurálni, hogy az eszköz felhasználója ne használja az eszközt szabványos, általános célú PC-ként. Az operációs rendszer csak a készülékre telepítve szállítható.
Tudomásom szerint és amihez vásárolni is lehet kulcsot Windows 10 Enterprise LTSC 2021, van benne Microsoft Store azonban 2027. január 12-ig támogatottak.
Windows 10 Enterprise LTSC 2021-re ugyan úgy telepíthetők játékok stb,tehát nem érezhető különbség win10 64bit Pro között?
-
R a y
senior tag
A Windows 10 IoT Enterprise LTSC (2021) 2032 január 13-ig támogatott. Én ezt használom, egy laptopon és egy szerveren is. Príma.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Ha a windows 10 ltsc 2019-et raktam fel átlag felhasználásnál nem szenvedek hiányt? Felraktam a microsoft storét annál már ugye írja,hogy ez nem támogatott windows frissítsem csak azért ezt raktam fel mert ennek hosszú támogatása van meg tudtam hozzá kulcsot szerezni.
-
Pityu.
nagyúr
Hogy lehet az LTSC-re vissza varázsolni a services.msc-t?
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Fecogame #252 üzenetére
Isten igazán nagyon átlag felhasználásra kéne és ugye a win 10-nek 2025-ben véget akarnak vetni ez meg egy régi gép amire fel hekkelhetném a windows 11-et de kérdés,hogy mikor zárnák el itt is a frissítési csapot mert nem támogatott gép.
-
-
Pityu.
nagyúr
Ha mondjuk tudok jó áron szerezni egy windows 10 LTSC 2019 kulcsot ami ugye 2029 ig támogatott viszont még a 1809 ez a verzió később ütközhetek kompatibilitási problémába akár böngészővel vagy akár más szoftverrel kapcsolatba?
-
Október lett, de tényleg megjelent
Ezek alapján viszont maradok a 10-esnél
[ Szerkesztve ]
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
-
b0bcat
addikt
Ha nem szeretnék Win 11-re váltani, hanem még pár évig ki szeretném húzni a Win 10-zel, akkor érdemes megvásárolnom a 2021-es LTSC változatot? Ahhoz fognak jönni a biztonsági frissítések még évekig?
-
Hát akkor marad ez a custom telepítővel egy jó ideig.
NTLite-val csináltam, telepítéskor csak a formázásra kérdez rá, és a felhasználónév/jelszóra, utána már lehet is használni a rendszert. Minden előre beállítva (tálca kinézet, szolgáltatások, tweak-ek stb.)
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
SirRasor #232 üzenetére
Akkor az alábbi YT videóban látható telemetry kikapcsolások W10 Home-nál nem működnek?
Disable Telemetry | Services, Registry, Tasks & Group Policy
[ Szerkesztve ]
-
Bembee12
aktív tag
Ma jelent meg a 21H2 LTSC változata (Windows LTSC 2021).
iso neve: hu-hu_windows_10_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_d541ddb3.isoSzemélyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
Bembee12
aktív tag
válasz
SirRasor #228 üzenetére
Igen, érdemes az LTSC-t használni szerintem. Mint ahogy már fentebb is írtam, nálam évek óta megy több gépen is. Semmi problémát nem tapasztaltam. Aktivátorral sem kell bajlódni (egyszer kell futtatni egy gépen összesen, aztán generál az alaplaphoz valami azonosítót. Azaz ha bármikor újratelepíted a win-t és kap netet a géped, azonnal aktiválja magát a Windows "hivatalosan" ). UWP-s appok is telepíthetőek ha mégis szükség lenne rá (pl Microsoft To Do, Paint 3D stb). Most fog majd kijönni a 21H2 frissítéssel együtt az új LTSC is. Szóval még lemaradva sem lesz az LTSC build a "sima" Windows 10-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
-
ricsi99
addikt
válasz
SirRasor #234 üzenetére
Valamit nem jól csinálsz , én még 771 es xeon ra is felraktam.
win11-es topicban van egy csomó trükk.
Bármire szinte fel lehet telpiteni ,4gb ram /64bites cpu/tárhely legyenEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
SirRasor
addikt
Na jó, most ki akartam próbálni egy tesztgépen, meg is csináltam a TPM hacket, de a procin elvérzett... i5 4570
Lehet ahhoz is van valami trükk
~1 éve tértem át sima enterprisera LTSC-ről, mert tényleg az tűnt a legésszerűbb választásnak(meg tudtam hozzá szerezni csokiért kulcsot
), illetve mert úgy megkaptam a sötét módot, amit persze azóta se használok, mert mégse váltotta be a hozzá fűzött reményeket
Make Love not war!
-
ricsi99
addikt
válasz
SirRasor #232 üzenetére
Fékész os-t nem próbálok ki ....
De Ltsc-t ami ugye nincs nagyon dokumentálva azt igen.....Ez alapján az Enterprise-t javaslom neked..... ha már ilyen bőbeszédűen felvetetted .hoy mire is használnád.....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
SirRasor
addikt
válasz
Dilikutya #231 üzenetére
Én se gondoltam volna, de tényleg így van. Tegnap találtam csomó youtubes videót, ahol home/pro/ltsb/ltsc összehasonlítások voltak játékokban és volt bőven 10%-os különbség is az ltsc javára a pro-val szemben. Nem mindig volt nagy a különbség, de mindig az LTSC vezetett. Ezért is vettem fel ezt a szálat (meg előző munkahelyen LTSB-ket tettem és csak pozitív érzelmeim maradtak
)
Amúgy nem tudom miért kevered ide a *hozzáértést* a buildekre vonatkoztatva. Ennek az egésznek semmi köze ahhoz.
Mihez van köze? Mondjuk a szeméthez. Köztudott, hogy a Home/Pro vonalon a telemetriát NEM lehet kikapcsolni, hiába állítod be a GPO-t. Egyszerűen nem csinál semmit. És ki tudja még mennyi beállítással van így. Enterprise-val nem lehet mellélőni...És ha már nagyon véded a Home-ot, akkor tegyél fel valamilyen forgalomfigyelőt (vagy rakd Pi-hole mögé) és hüledezz, hogy mi mindent csinál a háttérben a tudtod nélkül. Onnan meg már nem nehéz kikövetkeztetni, hogy abból teljesítményvesztés is van
Make Love not war!
-
Dilikutya
félisten
Aki nem tud egy Windows-t használni, az az LTSC-t se fogja tudni.
Fölösleges vergődés egy modern gépen ezzel szenvedni, félévente újratelepíteni a trial miatt, vagy az aktivátorral bajlódni. Candy Crush-nak max a "szerezd be" ikonja lehet szerintem a menüben, és amúgy sem lassít semmit a Home. Nekem a funkciófrissítések sem barmoltak össze semmit, a legtöbb ilyenről ki is derült utólag, hogy vagy user errorral kombinálva történik, vagy valami olyan dologtól, ami nagyon kis réteget érint, tehát félni ettől fölösleges. Meg ezt egy rossz biztonsági frissítés is okozhatja bármikor.
Attól senki sem lesz hozzáértő vagy nem lesz több fps-e, hogy Home/Pro (csak játékra a Pro is túlzás) helyett LTSC-t használ otthon.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
SirRasor
addikt
1. 11 még nincs; félkész OS-t nem próbálok ki
2. Amikor ugyanebben az állapotban volt a 10-es, akkor kipróbáltam és "klasszisokat ver mindkettőre" - mármint a 8.1-re és a 7-esre.
Aztán láthatod, mi lett belőle...legalábbis a home és pro katasztrófa...vagy ahogy írták: Candy Crush editionMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Fél óra guglizás után még mindig nem találtam választ arra, hogy érdemes-e LTSC-t tenni sima Enterprise helyett.
Mielőtt még megválaszolnám magamnak két virtuális géppel, szívesen veszem a válaszokatMake Love not war!
-
ricsi99
addikt
Nem emléxik valaki ,hogy mit kell átálitani hogy hajlandó legyen az LTSC hálózati meghajtót látni amin nincs jelszó?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Bembee12
aktív tag
válasz
Robitrix #223 üzenetére
És az otthoni Pro változatod is 1809-es (17763.xxxx) Windows 10? Mert simán lehet, hogy újabb (pl az új fajta gyári háttérkép is csak 1809-es változat után van) és azért vannak benne máshol a dolgok. Az LTSC, teljes nevén Windows 10 Enterprise LTSC, azaz egy Enterprise változat. Ami kb ugyanaz mint a Pro, csak több. Az LTSC, azon belül hosszabb támogatást kap, cserébe nincs főverzió frissítés/új funkciók, sem gyári (felesleges) UWP appok.
[verziók összehasonlítása][ Szerkesztve ]
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
Robitrix
senior tag
a különbséget szerintem az okozza a LTSC és a Home közt, hogy az LTSC lényegében egy PRO változat. (bár kicsit máshogyan néz ki benne pár dolog, mint a sima PRO-ban)
A munkahelyi gépemen LTSC van az otthoni gépemen meg PRO. És azért pár dolog más a két rendszer közt.
Rendszergazdaként jártam már úgy, hogy felhívtak otthon a munkahelyről, hogy gond van. Végül állítani kellett valamit a gépen, amit telefonon keresztül vezényeltem le. Közben nézve, hogy az én otthoni gépemen hol van. Fejből azért nem tudom a teljes windowst. Aztán hamar rá kellet jönnöm, hogy nem a túl oldali fél a full amatőr az informatikához és nem azért nem talál meg valamit, mert béna, hanem azért mert eltér egymástól a LTSC és a én otthoni PRO verziom kinézete pár dologban.Vagyis az LTSC munkahelyi környezetbe szánt verzió. Ebből következőleg meg van pakolva olyan plusz például hálózati támogatásokkal, amelyek nincsenek benne a Home változatban. Egy otthoni gépnek nem faladata kommunikálni a hálózaton munkahelyen szerverekkel és egyebek. Így egy Home változatban kevesebb rendszer folyamat fut a háttérben. Persze minél több háttérben futó rendszer folyamat van annál kevesebb erőforrás jut a párhuzamosan futó más programokra, mint például egy teszt programra vagy egy játékra. Nem véletlenül kerül többe a Pro változat, mint a Home. Ki kell fizetni a belerakott plusz támogatásokat is, amire munkahelyen szükség lehet, de otthon feleslegesek. Aki otthon használja a gépét és nincsen szüksége munkahelyi szintű folyamatokra a gépében vélhetően jobban jár egy Home változattal otthon. Nem csak árban, hanem 1-2% plusz teljesítményben is.
-
Bembee12
aktív tag
Én már 2 éve használom az LTSC-t aktivátorral (ha van jobb megoldás, írjátok le) több gépen is. Nvidia kártyával (gtx 1070) semmi gond sincs, Nvidia honlapjáról leszedett driver simán felment.
Ugyanúgy kell kezelni, mint a többi Windows 10-et, csak nincs benne kb semmi felesleges dolog.Én utoljára gyári 2019-es februári iso-ból telepítettem (hu_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_7afb1447) 17763.316 verziószámú, lehet van újabb, nekem ezt sikerült beszereznem. Egy Windows Update után a legújabb 2020 augusztusi update is feltelepült (17763.1397).
Mint mondtam, teljesen jól működik a rendszer, mindössze annyit csináltam, hogy telepítés előtt kihúztam a netet, majd miután feltelepült, kikacsoltam az eszközkezelőben, hogy automatán töltsön le és tegyen fel drivereket, visszadugtam a netet és felraktam a gyártói oldalról letöltött drivereket. Felkerült a Onedrive (nem a Store-os változat)
Telepítettem a Microsoft Alkalmazás telepítőt, ezáltal MS Store nélkül fel tudok rakni Store-os appokat ha letöltöm direkt link alapján, így felkerült az Óra, Kamera, Diktafon, Realtek Audio Console appok.[ Szerkesztve ]
-
bölcsike
csendes tag
Akinek kell a legfisebb LTSC és aktíváló kulcs mindig van!
Én ezt használom,nagyon bevált és semmi sallang szemét nincs benne!
igaz én saját magamnak készítettem telepítőt és SSD-re van optimizálva![ Szerkesztve ]
Üdv.András
-
attilav2
őstag
Ha visszaolvasol, #181-es komment, jap, akkor láthatod hogy az nvidia oldaláról letöltött driver nem települ Ltsc-re. Ha a windows update ben van driver a kártyához az automatikusan felmászik, ezzel a részével nincs gond. Ha mégse rakna fel magától drivert akkor előfordulhat hogy az nvidia oldaláról letöltötted sem bírod feltenni. Nekem nincs nv kártyám de virtuális gépben próbáltam a drivert telepíteni, ugyanazzal a hibával állt meg mint amit jap írt a #181-ben, azaz a letölthető nvidia drvnek nem tetszik az ltsc. Ati letölthető drvjével nagy valószínűséggel nincs gond ltsc alatt.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
-
olbaidhun
őstag
"A szexuálisan frusztrált, kulturális rabságban tartott, érzelmileg és lelkileg fogyatékos tömegember a kétségbeesetten üldözött boldogság reményétől hajtva maga az ideális fogyasztó, s egy személyben a gépsor vagy monitorsor mögött költekezésének forrását nap mint nap megtermelő tökéletes profitgyártó biorobot." Puzsi
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
olbaidhun
őstag
válasz
attilav2 #213 üzenetére
Tartalomindexelés mellől máris kiveheted a pipát. Főleg ha ssd-vel nyomod.
Kéne még pár ilyen kép, hogy mennyi helyet és memóriát foglalnak az egyes win verziók, mondjuk egy alaphelyzet +runtime mellett.Aztán ugyanezt kasztrálást követően
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
attilav2
őstag
Nos nem bírtam a kíváncsiságommal és felraktam élesben az LTSC-t!
Íme egy kép a telepítés utáni helyfoglalás mértékéről Samsung 840 120gb ssd-ből:
14.4GB foglalt és 96.8GB szabad. Nem rossz.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
attilav2
őstag
Amd Adrenalin 2019 driverrel próbálkoztam, olyan hibaüzenetet nem kaptam hogy az LTSC-vel inkompatibilis lenne. Amd vga hiánya miatt állt le a telepítő (virtuális gépben próbáltam). Éles LTSC-re valószínűleg felmegy.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
attilav2
őstag
Felraktam virtualboxba a 2019 LTSC-t, és próbáltam az nvidia drivert telepíteni (nincs nv kártyám de kísérletképp próbálkoztam, mert valakinek itt gondja volt nv driver telepítéssel) nos ugyanazt a hibaüzenetet kaptam mint ő hogy a windowsnak ezzel a verziójával nem kompatibilis a driver. Tehát NV kártyával felejtős az LTSC, Ati driver simán felment, bár csak a legacy drivert használom, azt próbáltam (Radeon 6670).
A virtualbox ajánlott beállítása 50gb virtuális merevlemez a win10-hez, ezen az LTSC mindössze 13,6gb ot foglal! Bár ebbe már egy Eset internet security is benne van, de ez a helyfoglalási arány akkor is nagyon jó!
Rakott ide valaki egy githubos linket amin van egy script ami felrakja a winows store-t LTSC-re, kipróbáltam működik. Szóval a store-ot sem kell nélkülözni. Még azthiszem teszek egy próbát a normál Ati driverrel hogy az dob e vmilyen hibaüzit a windows verziója miatt.
Aki Tenni akar egy próbát az LTSC-vel én azt ajánlom próbálja ki virtuális gépen az éles próba előtt(Hogy megelőzhetők legyenek olyan szívások mint az nvidia driver LTSC inkompatibilitása.[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Nekem nagyon nehezen ment a váltás win7-ről win10-re, de mivel modern hardverem van ami már nem támogatta a win7-et, ezért muszáj volt. Kínlódásomat végül az LTSC tudta enyhíteni. Már egy éve ilyet használok, másodjára is ez lett telepítve. Erről az 1% fps dologról nem is hallottam, engem az fogott meg, hogy nincsenek felesleges alkalmazások benne, nem telik el egy óra míg kigyomlálja őket az ember, később se települnek vissza, Onedrive se makacskodik. A gépházban letiltogatva a dolgokat, WOLF v0.3589 nevű programmal kiiktatva a telemetriás dolgokat már egy egész jó OS-t kapunk vele, ami hasonlít a win7 egyszerű nagyszerűségére. Lehetséges driverprobléma, mint érv elég gyengusz, sehol sincsenek megkülönböztetve a driverek, ami win10 64bit driver, az LTSC-re is mindig jó lesz.
'Universe' nevű release-ben szoktam keresni a legismertebb magyar torrentoldalon.
[ Szerkesztve ]
-
jobesz
tag
Jelenleg melyik ltsc a legfrissebb?
idei updated et keresek...
köszönöm a választ.
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
RpPRO
őstag
Ez minőségi teszt volt, gratula! Én Win10 home-mal elvagyok, minden nagy frissítés után a sok bloatware-t lekapom, csomó szolgáltatást autoról kézire állítok és akkor nem olyan durva a feladatkezelő képe sem.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Armagedown
őstag
-
fpeter84
senior tag
válasz
Armagedown #203 üzenetére
A gyári windows egy 8.1 volt ami már alapjában véve kizáró ok hogy fent maradhasson a gépen, de ráadásul egy olyan csinglis edisön volt amiben a mindenféle szövegek 10-20 százaléka kisszék-hóember karakterekkel volt tele, és a dotnet telepíthetetlen vol... Kihúztam belőle a drivereket, rácsaptam egy 10-est és minden kifogástalanul megy rajta - csak hát ugye a 2G ram nem sok, ha meg lehetne szabadulni a bloatware és háttérben feleslegesen futó szeméttengertől akkor az sokat dobhat a gép viselkedésén úgy általában... Ráadásul most pont win telepítés előtt állok, mert próbáltam működésre bírni rajta egy friss android-x86-ot (sajnos ez nem nyert, túl sok a fogyatékossága), úgyhogy be fogok próbálkozni ezzel a win10 verzióval is...
-
Armagedown
őstag
válasz
fpeter84 #202 üzenetére
Van belőle 32 bites is.
Van benne Internet Explorer, azzal le tudod tölteni a böngészőt, amit szeretnél.
Nekem először rinyált, hogy hiba miatt visszaállította a jpg, bmp fáljok hozzárendelését a Painthez, a pdf fáljlokat az Internet Explorerhez, stb., de ehhez van fix, sajnos már nem tudom, hogy honnan töltöttem le.
Ha nem használod a Store-t, és nem kell a bloatware, akkor jó volna a tabodra, de én inkább a gyári Windowsal használnám, mivel ott megvannak a driverek.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
fpeter84
senior tag
Ugyan nem írtad le, de a 32 giga mellett azzal lehetett a gond, hogy x64 verzió lehet a win10... A Cube iwork8 tabletemen vígan elfér és frissítget a win10 úgy, hogy a 32 gigás emmc-ből ~6 gigát még a dualboot droid is benyel! Csak annyi a különbség, hogy valami BIOS/UEFI fogyatékosság miatt csak x86 32 bites win-t lehet ráhúzni. Ez a verzió sokkal karcsúbb, és egy 2GB RAM-os gép egyelőre a világon semmi hátrányt nem szenved miatta. Összetettebb játékok, nagyobb CAD szoftverek ugyan vannak már amelyek x64 nélkül nem indulnak el, de azokat nem is egy ilyen atomos platformon fogja futtatni az ember, az átlagos office és kisebb szoftverek meg egyelőre mind elfutnak vígan a 32 bites környezeten is...
Ebből az LTSC-ből elérhető 32 bites is? Mert akkor lehet adok neki egy esélyt - nem is annyira a tárhely, hanem inkább a kevés memória optimálisabb elpazarlása végett... Az emlegetett hiányzó alkalmazások mind az a kategória, hogy soha nem használtam és nem is tervezem - max a "chrome letöltő segédeszköz", vagyis az edge hiánya okozhat kis megakadást, de pendrive-on rá lehet dobni a telepítőjét...
ui: amikor a default böngészőt átállítod bármi másra, akkor ez nem kezd el rinyálni hogy node itt van ez a csodálatos új edge, egészen biztosan nem akarod kipróbálni? naaaa, lécci lécci lécci!!!
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz
Armagedown #200 üzenetére
Okosba tudok notit cam nélkül. Van olyan amin 98 van olyan amin xp megy. Azokra már virus sincs.
De adok hozzá még egyet linuxal, hogy legyen előtte még egy hardveres tűzfal is.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
lo Van-e létjogosultsága a Windows 10 LTSC kiadásnak egy játékra használt számítógépen a Home ellenében?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest