Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
Digi.ro 2-3-5€ előfizetést használ valaki itthon? Lehet-e egyáltalán tartósan itt használni, hogy évente 1-2x megy csak vele "haza"?
-
Henri
kezdő
https://www.bouyguestelecom.fr/forfaits-mobiles/
Ezt próbáltam tegnap, IBAN-t kért, meg beírtam egy random párizsi címet. Ezeket elfogadta, de aztán másnap valamit ellenőriztek, és visszadobták. Mondjuk egy random nevet írtam be, lehet az volt a bajuk.
-
domper2015
senior tag
[link]
28 nap 8,5 Euró, a FUP 404 hibára fut.
Esimet nem találtam, az A1 hálózatot használja. Aki esetleg Szerbiába, Montenegróba, Bosznia-Hergovinába, Észak-Macedóniába készül érdekes lehet.
-
Henri
kezdő
Ez is Drei, most akciós😁 1000 perc 500 sms 13 giga net 8 euró
https://www.eety.at/shop/tarif-top-spezial/
https://www.eety.at/ismerje-meg-az-eety/[ Szerkesztve ]
-
Henri
kezdő
válasz
domper2015 #227 üzenetére
Akkor hívnak helyette mást, aki versenyt csinál.
-
Henri
kezdő
válasz
RoyalAirForc #222 üzenetére
Mikor mi aktiváltuk, akkor akciós volt €4,9-ért a Smart csomag (1000 perc és/vagy sms + 11 giga net), így 24 hónapra fix áron kapjuk. Addigra meg, ha minden jól megy, talán az eredeti román Digi rehabilitálva lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
RoyalAirForc #222 üzenetére
Oké, de ismerős most szólt és már nincs promo.
-
PuffyDog
aktív tag
Most van jobb opció, mint a Drei?
Nekem sikerült még anno 4,9-ért, de ismerősnek is kellene. -
whbear
senior tag
Ez már nem az első emelés, mert mikor kijött az up smart akkor 4.9 0-ért adták azt amit ezelőtt 9.90-ért. 11 GB netet, amit 5.8-ra csökkentettek.
-
martongunar
junior tag
válasz
domper2015 #218 üzenetére
Köszi, ez kicsit magasabb az iká-nál. 4,9-ről 6,9-re és még a jelentős net keret csökkentés.
-
domper2015
senior tag
válasz
martongunar #217 üzenetére
10 GB-ról 5 GB-ra csökkent, a havidíj 5 €-ról 6,90€-ra nőtt.
-
whbear
senior tag
Kicsit emelt a drei.
-
Olyan esim hozzáférés létezik , ahova nem szükséges a személyi? Bár most belegondolva, az utazós esimekhez nem szokott kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Így tényleg nem éri meg, árban jobb a hazai One. Így csak két előny marad, az egyik, hogy több hazai szolgáltatóval tudnám használni (van, ahol a One-nak nincs lefedettsége, míg a másik kettőnek van), a másik pedig, hogy közvetlen kriptóval tudok fizetni, azaz arra használnom, ami miatt sok-sok éve vettem. Hátránya a roaming, a nem magyar ip cím, csak Magyarországon belüli használat és az ár.
Összefoglalva így két előny és négy hátrány, ami nem jó arány. Talán akkor érdemes itt eSim-et venni, ha EU-n kívüli országba megy az ember. -
-
zichie
senior tag
Bitrefill eSim-et használt már valaki? Van csak Magyarországon belül használható eSim: [bitrefill-esim-hungary]
Maga a Bitrefill oldal teljesen megbízható, én egy éve veszek itt rendszeresen ajándékkártyákat, amikkel gond nélkül tudtok mindig fizetni, de az eSim-eket még nem próbáltam.
Csak adat elég lenne, pl. a 3GB csomag 30 napra 4,56 USDC vagy 0,03541297 LTC.
Úgy tűnik ez is az osztrák drei szolgáltatót használja, de az APN beállítás "drei.ai", nem "drei.at", ami lehet, hogy csak elírás.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Így már más a helyzet, erről nem tudtam. Akkor van remény, hogy tudjuk használni sokáig. Én nem kaptam ilyen SMS-t még és remélem nem is fogok mert épphogy sikerült bevezetnem az osztrák számot a köztudatba az ismerőseim körében. Akkor tényleg vannak akik kampányolnak a külföldi SIM használat ellen. Én nem ilyen vagyok, olvasd el a régebbi kommentjeimet. Francia szolgáltatókkal remélem több sikered lesz és megosztod velünk, mert ami nekem tetszett a free.fr nem sikerült úgy, hogy van francia 974-es címem és ottani banki kivonatom. Ha esetleg neked sikerül valamelyik akkor örömmel fogadnám a megosztást.
-
Henri
kezdő
Az sms-t be tudod fotózni dátummal együtt, amit kaptál? Mert ez 163-as hsz egy 2019-es fórumposzttal szinte szóról szóra megegyező bemásolt szöveg, semmi több. Ráadásul itt mindkét esetben Liechtenstein, Izland meg Norvégia szerepel, nem is Magyarország. Egy mobilarénás fórumozó éppen ugyanott barangol hónapokat Drei sim-mel, mint egy 6 évvel ezelőtti osztrák idegenvezető, és mindketten sms-t kapnak, mikor senki más... micsoda véletlen! Egyébként 2019-ben még 2x ekkora volt a roaming nagyker ára, mint ma, így érthető az akkori sms...
Én azoknak hiszek, akik velem együtt léptek be a Drei-hez innen a fórumról vagy az ismeretségi körömből, és közülük senkit nem tiltottak még le, sms-t sem kapott senki, a hang sem recsegett még senkinek a 6 hónap alatt. Az, hogy ide egy tök random ismeretlen valaki beír valamit valamilyen célból, az meg egy teljesen másik dolog.
Itt a poszt: https://www.lteforum.at/mobilfunk/roaming-limit-erreicht-4-monate.12804/
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
A mobimatter felemelte a 39.90 USD EU + USA csomagot 40 GB-re 35 GB-ről. Lengyel kilépési pont. 365 nap érvényesség.
[ Szerkesztve ]
-
RoyalAirForc
aktív tag
Azt hittem, hogy csak én emlékszem már erre.
Mi először a 99-ben megjelenő Vodán nyomtuk, kb. egészen 2002-ig. Akkor áttértünk külföldi karikra, ki svédre, ki honkongira, ki németre...stb. Komplett üzletág épült a free sms-re. Smsc kereső teszt programok, meg minden.
Konkrétan bejárták a világot az smseink.
Aztán 2004-től a djuice korlátlan sms megjelenésével kb. értelmét vesztette a folyamatos smsc keresés. Persze voltak, akik tovább használták, sőt a mai napig is használják... -
whbear
senior tag
De kapott más is SMS-t. 163. hozzászólás. Olvass is, ne csak írj. Mondom, tények. Én is használok külföldi simet, melyik oldalon állnék? Ez a majd ha lesz időm. Hát ez komoly. Részemről téma off. Csak próbáltam felhívni a tényekre a figyelmet, de úgy látszik az itt nem jó pont.
[ Szerkesztve ]
-
Henri
kezdő
Ne idegeskedj!: )
6 hónapja vagyunk tucatnyian Drei Up Smart felhasználók, és senki nem kapott sms-t. 4.9 euróért 1000 perc és sms 6 giga nettel a legjobb ajánlat a piacon. Ugye mikor mi kötöttük 11 giga netet kaptunk, ami most már 13 giga.
Viszont ebből a heves reakcióból arra következtetek, hogy jó helyen kapizsgálok ezekkel a francia sim-ekkel. Majd holnap - vagy ha lesz időm - belepróbálok valamelyikbe. Amúgy most ezt fogjátok csinálni, hogy dezinformációt terjesztetek? Mert a dumából egyből levágós, hogy ki melyik oldalon áll. -
TomPack
őstag
Erről az "sms free" jutott eszembe a 2000-es évek elejéről!
Amikor körüzenteben mentek a külföldi sms-központ számok, és amit ha átírtunk a telefonban akkor ingyen sms-eztünk ameddig le nem lőtték a szervert (vagy minket, nem tudom mi volt ennek a technikai háttere).
Emlékszik még erre valaki, vagy csak én vagyok ennyire öreg? -
Henri
kezdő
Francia tarifakereső: https://www.touslesforfaits.fr/
-
Henri
kezdő
válasz
domper2015 #190 üzenetére
A magyar szolgáltatók végül is még "versenyeznek" is érte, hogy az ő hálózatukat használja barangolás közben. Ez vicces azért.: )
https://www.njumobile.pl/oferta/abonament-multi/29tv
Gondolom, Appstore-ból vagy Google Play-ből is ugyanúgy leszedhető.
S, ha jól értem, hogy ha (nem az Orange hálózatából) áthordozod a lengyel számodat, akkor 3 hónapig teljesen ingyenes.: ) -
Henri
kezdő
válasz
domper2015 #188 üzenetére
Nem rossz. Talán az eddigi legjobb. Melyik magyar szolgáltatóval "barangol"?
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc #187 üzenetére
Rendben, ma 14 és 15 óra között, kérésednek megfelelően, erősen el fogom magam szégyellni.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
domper2015 #186 üzenetére
Szégyeld magad!
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc #182 üzenetére
"Kapzsi" voltam, a lengyel Nju-nál van két számunk. Várom az ejnye-bejnyét, de a 1850 Ft/szám díjnak, amely korlátlan beszédet és 8 GB netet takar, nem tudtam ellenállni.
Kíváncsi vagyok, hogy az Orange Flexet használókat fogjak-e vegzálni.
-
aum
tag
válasz
domper2015 #181 üzenetére
Ahogy nézem, még a lengyel tarifánál is olcsóbb….meg lehet számot pörgetni 🤣 [kép]
-
RoyalAirForc
aktív tag
Nekem eddig a lengyel Orange bejött. Kíváncsi leszek, jön-e tőlük bármi ejnye-bejnye...
-
aum
tag
-
aum
tag
válasz
domper2015 #174 üzenetére
Neki van román digi kártyája, privátban kérdezd meg tőle.
Amúgy a France Telecom (orange) 19 lejért ad korlátlan beszédet + 5GB-ot roamingban. esim is van.
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Na éppen ma gondolkoztam, hogy újra rápróbálok a Drei-ra! De akkor ezt most kihagyom.
-
4Grider
nagyúr
válasz
domper2015 #173 üzenetére
Nem csak én gondolom így, a lenti sms alapján az osztrák szolgáltató is. (Ön az elmúlt két hónapban...)
-
domper2015
senior tag
Nem prepaid a kérdésem, mivel Digi.RO-nak az már nincs. Magyarországon VoWifi és/vagy VoLTE roaming működik a Digi-nél?
[ Szerkesztve ]
-
domper2015
senior tag
"A barangolás nyomon követése
A szolgáltatók 4 hónapon át nyomon követhetik és ellenőrizhetik, hogy Ön mikor és mennyit barangol, hogy megvizsgálják, teljesülnek-e a méltányos használatra vonatkozó feltételek. Ha Ön ezalatt több időt tölt külföldön, mint otthon, ÉS a belföldi szolgáltatásoknál nagyobb mértékben vesz igénybe roamingszolgáltatásokat, akkor a szolgáltatójának joga van felvenni Önnel a kapcsolatot, és megkérnie, hogy tisztázza a helyzetet. Erre 14 nap áll majd az Ön rendelkezésére.
Ha ezt követően is több időt tölt külföldön, mint belföldön, és külföldi (barangolási) fogyasztása továbbra is meghaladja a belföldit, szolgáltatója ettől kezdve többletdíjat szabhat ki az Ön által igénybe vett barangolási szolgáltatásokra. A többletdíjak (áfa nélkül) nem haladhatják meg az alábbi összegeket:
hanghívásonként 2,2 eurócent/perc,0,04 eurócent szöveges üzenetenként,adatforgalom esetében 2 euró/GB (a felső határ 2022-ben, mely idővel 1 euró/GB-ra csökken, és 2027-től ez utóbbi díjszabás lesz a maximális felár)"A 2 hónap nem tűnik teljesen jogkövetőnek. A jogban nincs helye feltételzésnek, az inkább elmélti fizika
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
domper2015 #171 üzenetére
4 hónap átlagában kell 50%-nál többet honos országban tartózkodnod.
Csak éppen ha az első pillanattól roamingban használjátok, akkor az már a 2. hónap utolsó napján kiderül, és mehet is a felszólítás, hiszen 61 napot már roamingban voltál, tehát 4 hónap átlagában már nem lehetsz kevesebb mint 50%-ot roamingban... -
4Grider
nagyúr
válasz
domper2015 #168 üzenetére
Két hónapig akkor sem léphetnek.
-
válasz
domper2015 #168 üzenetére
Miért kellene másik szolgáltatónál?
-
hard74
senior tag
Más is kapott ilyen sms-t a Drei-től?
Lieber Drei Kunde,
Sie haben Ihren Tarif in den letzten 2 Monaten überwiegend in der EU inkl. Liechtenstein, Norwegen oder Island genutzt und waren auch überwiegend in die Mobilfunknetze dieser Länder eingebucht. Da wir aktuell von Ihnen keinen Nachweis einer stabilen Bindung zu Österreich haben, bitten wir um Übermittlung eines solchen Nachweises. Auf www.drei.at/roaming4 finden Sie eine Übersicht über die dafür benötigten Dokumente wie zB. Meldezettel. Sollten Sie den Nachweis binnen 2 Wochen nicht erbringen, so werden in der EU inkl. Liechtenstein, Norwegen und Island zusätzlich für Datendienste 0,0022 EUR/MB bzw. MMS, für Sprachtelefonie aktiv 0,0264 EUR/Min, Sprachtelefonie passiv 0,0048 EUR/Min und SMS 0,0048 EUR/SMS verrechnet. Wir weisen auf das mögliche Risiko höherer Entgelte bei der Nutzung von Mehrwertdiensten hin. Anrufe und SMS zu Mehrwertnummern sind von Freiminuten-Paketen nicht umfasst und werden extra verrechnet.
Freundliche Grüße
Ihr Drei Service-Team -
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc #160 üzenetére
Neked sikerült.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
domper2015 #159 üzenetére
És ezt miért nekem írtad?
-
domper2015
senior tag
válasz
RoyalAirForc #158 üzenetére
Na azért legyünk tárgyilagosak, nem olyan szar a román Orange hálózat, meglepő helyeken láttam a hegyi pásztorokat nezetni és telefonálni.
Aki ismeri az országunk hegyeit, tudja mekkora vakfoltok vannak. Az aki azt mondja, hogy természetben kell gyönyörködni és nem telefonálni, az még nem volt igazán szar helyzetben.
Itt az Alföldön egy balesetnél arrébb kellett az autóval kb 2 km-et gurulni, hogy tudják hívni egy mentőt.Ha valami nem éri meg azt eladják, amelyik életképtelen kihullik. Nem pedig állambácsi kihúzza a bajból vagy megveszi valakinek....
-
RoyalAirForc
aktív tag
Az átlag magyar nem nagyon tud mit kezdeni az ilyen magyarázatokkal. Csak azt látja, hogy ha kimegy, odakint ez is olcsóbb, vagy a haverja meséli neki, hogy a hanyatló nyugaton ez is "filléres" kiadás a sokszorosan jobb fizetés mellett. És még a Pick szalámi is olcsóbb.
-
4Grider
nagyúr
Magyarországon a távközlésben államilag felügyelt versenykorlátozás van. Nézd meg pl. Romániában mi volt az elmúlt 10 évben, és megérted. Persze ott az előfizetők jól jártak (a szar mobilnetet kivéve), cserébe három összetákolt távközlési hálózat, x évente cserélődő tulajdonosi réteg és minimális adó és ÁFA bevétel. Nálunk a tulajdonosokat is hagyják, hogy időnként viszontlássanak pénzt a befektetésükből és az állam is kaszál az ÁFA-n kívül mindenféle ilyen-olyan felügyeleti és frekvencia díjakból is.
-
aum
tag
válasz
Angyaladam92 #150 üzenetére
annyira reklámozok a kódodat, hogy szerintem mind a két fél kap, magyarán te is kapsz.
-
Angyaladam92
csendes újonc
válasz
Angyaladam92 #149 üzenetére
Mármint a meghívott kap 30PLN-t
-
whbear
senior tag
válasz
Angyaladam92 #147 üzenetére
Ez milyen kedvezményt ad?
-
Angyaladam92
csendes újonc
Orange Flex meghívókód: ADAMT5J3
-
RoyalAirForc
aktív tag
A buli szerintem alapvetően addig tart, amíg az adott külföldi szolgáltatónál nem lesz tömeges a tartós roaming használat. Amint erre is rárepül majd az élelmes magyar, onnantól ennek is vége.
-
Henri
kezdő
6 hónapja vagyunk bent, és semmilyen felár nem jelentkezett, nem is fog. Egyébként ez is a méltányossági használat, amit mondasz, és 4 hónap után érvényesíthető, erre mondtuk, hogy nem foglalkoznak vele... 4 hónap után vagy felmondhatja a szerződést vagy kérhet többet a szolgáltatásért. De ha bepróbálkoznak ilyesmivel, hogy akkor holnaptól 740ft/gb, akkor kilépsz, és kötsz újat, vagy átmész másikhoz, röviden ennyi. De ne rémisztgesd a népet feleslegesen...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Én a felárról, vagy ha úgy tetszik, a többletdíjról írtam, amire 2 hónap után van esélyed (felszólítást követően). Magyarországon ennek mértéke 10/2 Ft indított/fogadott percenként és 740 Ft/GB. És mivel ilyen is van, ezért írtam, hogy miért mondanák fel az előfizetői szerződést, ha ilyen extra díjakat is számlázhat a szolgáltató...
-
Henri
kezdő
-
Henri
kezdő
Ez nem felár, ez nagykereskedelmi ársapka, ez az ár maximuma, ettől többet nem kérhetnek jogszabályilag, csak kevesebbet, és ez évről évre csökkenni fog. Tehát évről évre vagy olcsóbb lesz a szolgáltatás vagy az adatkeretet bővítik, ahogy most január elsején is tették.
A magyar feltöltős számomon hívnak, nem az osztrákon. Nyilván az osztrákot nem veszem fel, ha azon hív valaki, hanem kinyomom és visszahívom.
[ Szerkesztve ]
-
Henri
kezdő
válasz
domper2015 #131 üzenetére
Persze, az ilyen pletyik terjesztése tudjuk kiknek az érdekében áll, hogy eltérítsék az emberkéket a külföldi sim-ektől, mert ha ez tömegesen beindul (márpedig előbb vagy utóbb úgyis be fog), akkor nekik is árat kell csökkenteniük... Fognak még mással is előállni, nem kell nekik bedőlni... Inkább fogj egy ismerőst, és ajánld be neki az osztrák vagy lengyel sim-et. Minél előbb elterjed, annál előbb lesz vége az itthoni lehúzásnak. Egyébként legalább egy tucat emberrel tartom a kapcsolatot (Drei), 6 hónapja vannak bent az elsők, se hanghiba, se tiltás nem történt még eddig senkinek.
-
Henri
kezdő
Ez az eu-s úgynevezett “roam-like-at-home” irányelv, amiről te beszélsz. 2017-es eu-s jogszabályban ársapkát raktak a roaming nagyker árakra (tehát amit a szolgáltatók fizetnek egymás közt), hogy ne tudjanak minket lerabolni… A jogalkotó célja nyilván az, hogy minél olcsóbb legyen a roamingolás. 2017-2027-ig 10 évre előre meghatározott folyamatosan évről évre csökkenő árak érvényesek, és 2027-ben valószínűleg még tovább fogják csökkenteni a következő 10 éves ciklusra előrevetítve, így néznek ki az ársapkában maximalizált árak:
2017 €7,7/GB
2022 €2,5/GB
2023 €1.80/GB
2024 €1.55/GB
2025 €1.30/GB
2026 €1.10/GB
2027 €1/GBEgy darab sms-ért jelenleg maximum 0,003 eurót (1,24 forint) kérhetnek el egymástól! Egy perc hanghívás pedig 2024-ben került €0,022-be, 2025-től €0,019/perc.
Ugye ahogy minden évben január elsején csökken a nagyker ár az ársapka szerint, ennek következtében láthatjuk, hogy az Orange Flex esetén a 8 giga roaming adatkeret 10 gigára növekedett 2025. január elsejétől, a Drei Up Smart esetén pedig 11 gigáról 13 gigára. Inflációnövelő inflációkövető díjemelés helyett nekik fix árak mellett roaming adatkeret emelés jutott, kinek mit intézett a kormánya. Tehát, ahogy csökken a roaming ársapka maximuma úgy fogják növelni az adatkeretet a nyugatiak. A magyarok meg fizetnek egyre többet…
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Az, hogy mennyit keres rajta, leginkább attól függ, hogy a roaming szolgáltató mennyit számláz 1 GB net használata után a saját szolgáltatód felé. Ezeket a szerződéseket nem ismerjük, az viszont biztos, hogy 2027-re amikorra ezen díjak összege az EU-s szabályzás következtében a minimumra csökken, a szolgáltatók jogosultak lesznek 1 EUR+ÁFA/GB roaming felárra (2 havi folyamatos EU roaming után). Tehát valahol e körül az 1 EUR+ÁFA/GB körül lesz maximalizálva az EU-n belüli szolgáltatók egymástól elkérhető adatforgalmi díja.
A fentiekből pedig az jön le, hogy nyilván azok a szolgáltatók fogják jobban figyelni az elszabaduló roaming költségeket, akik egyrészt olcsóbban adnak 1 GB netet, mint mondjuk 500 Ft ÉS a díjcsomagjaik könnyen elérhetőek más EU tagállamokban élők számára. -
Henri
kezdő
Úgy használod, ahogy akarod. A szolgáltatónak van joga 4 hónap után szerződést bontani, ha túl sok a roaming, de miért tenné, amikor pénzt keres rajtad, nem is keveset (na meg emiatt vannak a forgalmazási limitek ugye beállítva). Egyébként pont ezért nem "figyelik", ez csak egy legenda...
-
válasz
RoyalAirForc #122 üzenetére
Nincs ebben semmi megtűrés. Használsz egy szolgáltatást, amiért fizetsz.
-
RoyalAirForc
aktív tag
Drei-en majdnem 26 órát beszéltem tavaly. Akárkit hívtam, én is jól hallottam, meg ő is engem. Részemről a teszt bőven megvolt. Írtam, hogy nálam jó. Erre a válasz, hogy csak nálam, mindenki panaszkodik. Erre mit írjak? Ne használd, ha nem jó neked. Nem volt ebben semmi sértő szerintem. Lényegében egy külföldi szolgáltatás megtűrt potyautasai vagyunk, de nekünk ez se jó. Ha nem jó valakinek, ne használja. Ezt kár cifrázni.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #120 üzenetére
Nem voltam arrogáns, kérlek ne támadj csak egy kérés volt. Az volt a kérés, hogy a drei kártyás telefonodról hívj fel egy másik telefont és beszéld át. Mindezt úgy hogy először pl telekomon van a drei utána Yettelen majd one n. Ez azt jelenti, hogy felhivod és egyikbe beszélsz, másikat hallgatod, majd fordítva. Mikor mobil szervizben dolgoztam, így ellenőriztük a hangszóró/mikrofont. Nem kell kivenni semmilyen simet, csak felhívni a másik mobilt. De ha nincs rá lehetőség akkor nem kell és elnézést kérek. Befejeztem a témát.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #118 üzenetére
De csak nálad. Mindenki más panaszkodik. Ha van rá lehetőséged, megtennéd, hogy egy másik telefonnal átbeszélnéd mind a három szolgáltatót? Nálam a hívott telefon Telekomos, lehet Yetteles irányba nem lenne gond. Egyébként ha nem te beszéled át két telefonnal, talán fel sem tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Működik rendesen, de csak az One hálózatán jó a beszéd minősége. Yettel, Telekom persze lehet használni, de sokkal tompábban szól. Az adat mindenhol jól megy. Azon kívül, az O2 és az angol Vodafone Travel eSIM minden hálózaton jól szól. Akkor biztos, hogy a telefon a rossz? Persze hogy nem. Hiszen ha rossz lenne a telefon akkor a fenti esimekkel is ugyanez lenne a helyzet. De nem az. Egyébként ez a mindenkinek működik rendesen leginkább úgy néz ki, hogy akinek ténylegesen van annak így működik, aki meg hallott róla és biztos benne hogy működik de nincs neki valójában, annak működik rendesen de leginkább csak képzeletben. Nekem 3 ismerősöm fizetett elő Drei - re és mind a háromnál és nálam is ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Oké, de még csak a jövő héten jön ki majd a Samsung S25!
Én S24-el próbálkoztam a Drei-al, és borzasztó volt a hangminősége.
Egyébként valami dualSIM roaming VoLTE korlátozásról olvastam Samsung esetében, amit a Samsung tudatosan tilt azért, hogy ne verd magad extra költségekbe roaming helyzetben.Talán emiatt van rossz hangja.
-
whbear
senior tag
válasz
domper2015 #108 üzenetére
Néztem ezt a Spusuut, de osztrák cím kell neki. Okos címet is elfogadott vagy kellett neki a hiteles cím? Azért harmatos mert a Drei csak One hálón szól jól. A másik kettőn fixen sz@r a hang.
[ Szerkesztve ]
-
RoyalAirForc
aktív tag
Nálam újra Telekom hálón van az Ori.
-
Angyaladam92
csendes újonc
válasz
domper2015 #105 üzenetére
Hátha megjavul
-
domper2015
senior tag
válasz
Angyaladam92 #104 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy mit tapasztaltok.
Így használhatatlan, CB-rádió minőség
A Telekomra nehezen felimádkozom, majd átsunnyog a one-ra. -
Angyaladam92
csendes újonc
válasz
domper2015 #96 üzenetére
Szia
Nálam csak Telekom rá engedett fel az elejétől fogva.. Most a napokban ONE ra csatlakozik, és lehetetlen beszélgetni róla... Nagyon rossz a hang -
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
domper2015 #99 üzenetére
Mondjuk nálam nem írja, hogy tiltott lett a Yettel, meg a Telekom, csak nem áll rá. Hajnalban még Telekomon volt.