Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont azért reszeli egy falunyi ember a szoftvert, mert objektíven nézve minden mobiltelefonba beépíthetó szenzor és optika egy kutyakaki.
Kicsi a szezor mérete, ezért a begyűjthető fény mennyisége korlátozott. Aztán az eleve kicsi szenzort még 200 millió pixelre felszeletelik, szóval kb. egy foton jut egy pixelre, abból pedig nem lehet várat építeni
Ezért egy kattintásra a mobil kamerája nem egy képet készít, hanem sok százat, amiből a szoftver próbál valami értékelhető végeredményt összebarkácsolni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Lajmund
őstag
Igy kamera ugy kamera nekem a fold 5 gyenge kamerája is elég arra amire használom. Azért a 23 ultráé sokkal jobb volt és a 10x zoom hiányzik de ezzel is tudok elfogadhato képet csinálni. 4k 60 fps video meg simán jó vele. Abba viszont egyetértek hogy egy csing csung kinai ne körözze már le öket akkor se ha minden másban jobb a samu. Csak sajnos a legtöbb felhasználonak fingja sincs mi van a teloba mert csak használja. Igy nekünk tech fanoknak csak a fanyalgás maradt
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Ricardo
titán
"Én pl ki se használnám a szoftveres dolgait a márkának"
Attól hogy te nem használnád ki, attól még ott van az a szoftveres előny
" a hardveres erő hijján meg a maradék hajam is kihullana."
Sokmindent lehet mondani a samsungra. Le vannak maradva jópár dologban. akkukapacitás, töltéssebesség....
De hogy gyengék lennének
Főleg az ultra széria, ami minden évbenaz aktuális Snapdragon csúcsot kapja.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Csak ezekkel kb kitörölheted, ha a hardver egy zacskónyi kutyakaki s mindezt 600 ezer feletti árért.
Én pl ki se használnám a szoftveres dolgait a márkának, a hardveres erő hijján meg a maradék hajam is kihullana.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
joey04
titán
Szoftver is kellene mögé...
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #22 üzenetére
Elszaladt valamerre
-
Ricardo
titán
válasz
LosBlancosRM #20 üzenetére
Anno az S6-ban még volt sport mód, amivel simán lehetett gyors mozgásról képet készíteni. Nem is értem miért tűnt el.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Balúkapitány #6 üzenetére
Nagyon lassan készül el a kép, ezért a legkisebb bemozdulás is botrányos végeredménnyel jár. Ha meg nem ideálisak a fényviszonyok, nem is érdemes elővenni. Nekem még a hangfelvétel minősége se tetszik. Csúcskategóriában szerintem vannak nála jobbak is.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
tms+
aktív tag
Szerintem ez tök szubjektív, hogy melyik a legjobb. Sokan egyáltalán nem szeretik a One UI-t. Én szeretem egyébként, de másnak sokkal fontosabb az, hogy szebbek az animációk mondjuk egy Oxygen OS-ben, mint a rutinok, dex, good lock.
Galaxy S25 Ultra & Pixel9 Pro | Watch4 44mm | Buds Pro
-
tms+
aktív tag
Az egy dolog, hogy nemcsak a csúcskategóriában igérik, nem is állítottam ezt, de csúcskategóriás eszközt azzal vetek össze. Egyébként a konkurencia a (felső)középben is elkezdett hosszabb támogatást ígérni, ez nyilván kérdés, hogy tartják -e, ez igaz.
Az lehet, hogy komplexebb a szoftver, de egy jó szoftver nemcsak attól jó,hogy komplex. Azért van olyan terület, amiben másik jobb, pl. animációk.
Dex is jó, mondjuk elég rétegigény, erről épp mostanában írogattak, hogy itt is lesz valami butítás. A ceruza csak az Ultra és a Fold sajátja, ez is csak csúcskategóriás eszközt jelent, ha már te is felemlegetted. Nyilván jó a toll, de rétegigény, annak ellenére,hogy nekem is van S Penem.
S Pen, Dex olyan dolgok, amik jók, de más gyártónak is van más előnye, ezekről kevesebbet tudok, mert 2019 óta Galaxyt használok elsődleges telefonként.
Én se használnék szívesen kínai brandet, bennem is motoszkálna a biztonság kérdése, de bizonyíthatóan nem tudom azt mondani, hogy mihez férnek hozzá olyanok, akiknek nem kellene. A Knox persze dicséretes a Samsungnál, ez tény.
Az AI-ban a Google modellre is többen építenek már (pl.Oppo, OnePlus).
Ennek ellenére nem mondom, hogy rossz ebben a Samsung, nekem is van S24 Ultrám, szeretem is a One UI-t, én csak arra akartam utalni, hogy azért ott sem jár annyival előrébb, hogy behozhatatlan legyen a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Akkor lehetséges ez, ha a főkamera már nem lesz 200 megapixeles.
Máskülönben az SoC nem képes kezelni ennyi kamerát, ennyi megapixellel (összesen 5 kamera). -
doooo
veterán
válasz
Balúkapitány #6 üzenetére
Nem gondol semmire, csak úgy megszokásból leírja ugyanazt mindenhova.
-
hdavid1
tag
Ilyen kicsi szenzorhoz 200 megapixel?
-
haruspex
aktív tag
Az apple látnok (ób@meg) nélkül is le tudják másolni amit akarnak, és eladni szenzációs innovációként mint mindig, egyszerűen a technológia elért bizonyos határokat, jobbat gyártani egyre drágább, és nyilván nem lehet annyi telefont eladni évente mert miért vennél újat évente, két évente újat. Hogy Samsung miért adja ki ua azt 3x, az persze érthetetlen.
-
clon
aktív tag
(nem vitaindító) Az apple "látnok" halála megpecsételte a tech ezen szegmensének innovációját és beszürkültek. A legnagyobb újítás a lassan 1 milliós ár lesz gyakorlatilag minimális fejlesztésért. Nincsen igazi fejlesztési verseny csak árverseny - kb. a mobil/tab piac is felzárkózott a Német autóipar mellé megvolt a nagy innováció majd faragtak rajta majd reszeltek rajta majd hátradőltek és elment mellettük a világ.
HA Kínát nem szankcionálnák akkor rá lennének kényszerülve a fejlesztésre DE így... -
Ricardo
titán
A teljesség igénye nélkül pár megjegyszés.
A Samsung nem csak a csúcskategóriában ígéri (és nem csak ígéret) a hosszabb támogatást. Meg maga a szoftverük is sokkal komplexebb, rengeteg lehetőséggel. Biztonság (ebben azét a kínai brandeknek van mit még fejlődni) terén is az élmezőnyben vannak a knoxnak köszönhetően. Dex, is egy olyan dolog aminek a közelében sincsenek.
Ultra vonalon a ceruza, és a hozzá tartozó funkciók, is mellettük szólnak.
Az Ai alkalmazása (erre szokott jönni hogy "engem az ai baromságok nem érdekelnek") terén is élen vannak.
Szóval, szerintem pedig sokkal előrébb vannak a kínai gyártóknál szoftver terén.[ Szerkesztve ]
-
tms+
aktív tag
Szerintem már ott sem tartanak sokkal előrébb. A normális kínai gyártók is tartós szoftvertámogatást ígérnek a csúcskategóriában (pl. 4-5-6 év), ami azért már eleve nem rossz, ráadásul az új UI-okat is eléggé dicsérik, animációkban jobbak is.
-
Balúkapitány
tag
-
Ricardo
titán
"Számomra ami a a Samsungot egálba hozza,az a szoftver. Ott viszont szerintem a legjobb androidos gyártó. De hardveresen egyre inkább lemarad."
Egyetértek.
Nagy szerencséjük, hogy a szoftver egyre többet számít. Nem véletlenül mozdul el szinte minden gyártó a hosszabb támogatás felé.
Ez még elöl tartja, de a végtelenségig nem fogja őket megmenteni.
Ideje lenne a komolyabb fejlesztéseknek.
Az akkun elvileg már gőzerővel dolgoznak. kíváncsi vagyok mikor lesz belőle kézzelfogható eredmény.[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Nagyjából mindenben lemarad sajnos a Samsung. Kamerák, akkumulátor méret, töltési sebbesség. De nem csak idén, már tavaly is ciki volt ezeken a területeken a nulla fejlődés. Mondom ezt Samsung tulajként. Számomra ami a a Samsungot egálba hozza,az a szoftver. Ott viszont szerintem a legjobb androidos gyártó. De hardveresen egyre inkább lemarad.
-
Ixion77
addikt
Tehát közel egy év lemaradásba került a Samsung a csúcskategóriában ezen a téren. hosszú távon nem fog jót tenni ha hagyják hogy a kínai konkurencia kielőzze őket.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ricardo
titán
Meg sem jelent a 25, és Ismét "majd a 26 jobb lesz" hír.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csak azért kár, hogy nem idén, hanem jövőre.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- StarCraft 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Spórolós topik
- Akvarisztika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest