-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nepszter1
addikt
Valaki kordában linkelt alirol vmi olyan cuccot amivel a fülhallgató nem esik ki a fűlből.
Valaki nem tudja elküldeni? -
-
törölt tag
válasz LanyUs #78154 üzenetére
Erre mondom én azt, hogy a temető az ilyenekkel van tele. Nézzük csak meg az önpusztítókat, vagy az egész nap ücsörgőket és nem mozgókat meddig élnek? Aztán tegyük hozzá a normálisan, mértékkel sportoló emberek átlagéletkorát. Persze mindig kiemelnek egy ilyen esetet és jönnek a droidok, na ugye én mondtam, hogy nincs értelme sportolni, látod az is belehalt.
Nem az ilyenek fognak 100 évig élni, hanem akik mozognak rendszeresen. A hosszú életűek faluit éredemes megnézni a világban. Persze vannak ilyen városlakók is.
Nem hiszek a riogatásban és nem hiszek a kis számok törvényében. -
törölt tag
Rejtett hiba is lehet, veleszületett probléma, vagy olyan, amivel nem foglalkozott.
A melegben az ionháztartás felborulása is okozhat nagyon komoly gondokat.
Milyen életet élt ezelőtt, a felmenőik között volt-e valakinek keringési problémája fiatalabb korában. Van-e halmozódás a családban. A hirtelen nagy túlterhelés is okozhat ritmuszavart.
Persze sokan hamar akarnak maratont futni. Aztán néznek, ha ráfáznak. Szép lassan kell kiépíteni a dolgokat.
Én hosszú és egészséges életet kívánok neked. Ne írd le magad, küzdeni kell. Nekem is volt kegyetlen szar, de nyomtam, majd bele őrültem, de akkor is. Jobb lett, sokkal jobb. Egy időben én is rágódtam a még meg nem történt dolgokon. Semmire nem volt az jó, csak depresszióba hajtott. Majd, ha ez lesz, meg az lesz, akkor mi lesz a vége. Á, értelmetlen ezeken töprengeni, csak belebolondulsz. -
SirRasor
addikt
Juteszembe, ha már ilyen pozitívan látod az eseményeket:
Feleségem húga tegnap lett 1. helyezett a Szolnoki félmaratonon. Feltett facéra egy képet, hogy köszöni akárkinek a térdére rakott kinesio tapet, amivel a szokásos térdfájdalom nem jelentkezett:Nem is tudtam, hogy térdfájdalomra lehet ilyet csinálni. Esetleg egy próbát megér.
Egyébként amit leírtál...érzem, hogy velem is valami hasonló lesz
Ez van, élvezzük, amíg lehet.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz #64052736 #78160 üzenetére
koszi, en optimista vagyok, de a csaladban ezek a betegsegek futottak, szovan a genetikai hatter adott (ahogy apamnak is fajt a terde es dereka, es kombi bel/majrakban halt meg szegeny)
amig lehet futok, ha nem csinalok mast. uszas/kondi/bicaj az valoszinuleg joval tovabb mehet, focit mar felig leirtam sajnos (azt szerettem a legjobban)
sirrasor: feher ember varazslata a kinesio is mint a magnespaplan es a homeopatia is. nem az en vilagom, a tudomanyban hiszek.
-
Studi
veterán
válasz #76500480 #78150 üzenetére
"0 futó múltja lehetett… persze más letolt 50km-ert(50kör) az egyik városi rekortán pályán semmi baja nem lett."
Bocs, de: nem ismerjük a körülményeket, nem ismerjük a részleteket. Annyi tiszteletet érezzünk az elhunyt iránt, hogy ezek nélkül az információk nélkül nem teszünk ilyen kijelentéseket.
Christian Erikssen esete a legjobb példa, hogy igenis van, hogy egy évi 40-50 meccset lejátszó, tizenéves kora óta folyamatos orvosi felügyelet alatt álló élsportoló is milyen könnyen életét veszítheti bármikor. Neki szerencséje volt, újra tudták éleszteni a pályán, azóta visszatért, de gyakorlatilag egy defibrillátort építettek ehhez a testébe. Nekünk ilyet sose fognak, ha összeesünk az erdőben jó eséllyel ott is maradunk.
De nem kell ilyen messzire menni, itt van stefyY esete is: még ha későn is jött az orvosi segítség, lehetett volna bármilyen komolyabb gond is.Vigyázzunk magunkra, és ne hibáztassunk egy ismeretlen, elhunyt valakit, akit nem ismerünk.
-
Hi!King
őstag
válasz #64052736 #78158 üzenetére
Ez olyan, hogy mivel a genetika és a szerencse is benne van, ezért mindig vannak kiugró esetek, akik szar életmódot éltek és sokat éltek, vagy egészségesen éltek, mégis fiatalon meghaltak. Csak ugye ilyenből nagyságrendekkel kevesebb van, a legtöbb embernek mégis ez marad meg, aztán anekdotikusan érvel még saját magának is, hogy Churchill is megmondta, no sport long life. Aztán persze az már nem érdekli őket, hogy a Churchilléhez hasonló életmódot élők nagy eséllyel nem élnek túl sokat.
-
parandroid
félisten
A kinesio tape pont elég tudományos dolog, az a lényege, hogy segít a szalagoknak, izmoknak működni, ha kell húzza, ha kell, tartja őket. Csak kell valaki, aki szakszerűen fel tudja tenni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hi!King
őstag
Apám családjában nagyon sokan haltak meg rákban, és átlagban hamar, anyám családjában is viszonylag sok volt, de kevesebb, és ott van példa hosszú életre is. Viszony nem tudni hogy mennyi benne az életmód és mennyi a genetika, mert egészséges életmódot azt nem éltek, egészségtelen kaják, egyeseknél pluszban cigi is volt. De van egy-két haláleset, ahol nem magyarázható, pl. 5 éves és 19 éves unokatestvéreimnél. Ennek ellenére próbálok bizakodni, és konkrétan szüleim a 60-as éveik másosik felében eddig nulla krónikus betegséggel rendben vannak, pedig elhízottak amúgy, anyám pedig kb. 50 éves koráig cigizett is.
Amit még fontosnak érzek, hogy sportban aktív maradjak idős koromban, még akkor is, ha nem biztos hogynöveli a várható élettartamomat, de egészen más a közérzet, ha nem fulladsz ki a legkisebb fizikai erőfeszítéstől.
-
Hi!King
őstag
válasz Peterhappy #78001 üzenetére
Tegnap a piros KD 500-ból vettem egy párat, mert amúgy is ott jártam, ennyiért nagyon megéri, és ma reggeli futás után is elmondhatom, pont ugyanolyan, mint a KD Plus, valószínűleg jó lesz ez is 2000 km-re. A soroksári dekában tényleg sok van ebből, de 46-osból már nincs ott több, mert megvettem az utolsót. Itt is gondolom a szín volt népszerűtlen, amúgy nem vészes ez a szín a valóságban, nem mintha érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hi!King #78164 üzenetére
Aztán annak sem olvasgatnak utána, hogy Churchillnek mennyi infarktusa is volt? Hármat írt le az orvosa.
Én nem szeretnék úgy élni, mint ő. Hiába a nagy kor, ha le vagy rokkanva.
A hosszú életű, láncdohányos, vedelő öregapám típusú emberek is ilyenek.
Azzal szoktam őket nyugtatni, hogy te nem az öregapád vagy. Nem mozogsz annyit, nem eszel olyanokat és ha még peched is van, akkor öreganyádra ütöttél, vagy egy beteges emberre a családi ágon. Aztán csodálkoznak.
Az a gén nagyon ritka. Emiatt is él még Keith Richards és Iggy Pop. Iggy brutális.
Ozzy Osbourne is egy csodabogár. Egyszer mesélte, hogy kiesett neki a '80-as évek, mert annyit ivott és drogozott. Ozzyt orvosok is vizsgálták, mert nem értették hogyan élhet még mindig. -
parandroid
félisten
válasz #64052736 #78169 üzenetére
Dédnagyanyám valami 85 volt, amikor eltemettük, abból az utolsó 25-30-at ágyban töltötte. Sok stroke, infarktus, krónikus elhízás, valszeg cukorbetegség, a felfekvések miatt állandó fekélyek, természetesen naponta maréknyi gyógyszer. Nem élet az ilyen. Ha választani lehet, akkor inkább dőljek el futás közben.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
válasz Hi!King #78168 üzenetére
Hihetetlen, hogy meddig bírják. Az enyémben még mindig csillapít valamennyit a hab. Tényleg ilyen nincs. A talprész még bírja, a lábfej egy részén már a habon futok.
Szerintem az Adidas Continental talp sem bír ki többet.
Ezt kellene a nagy gyártóknak is átvenniük, ezt a fajta pusztíthatatlanságot.
Aki csak keveset fut, annak bátran merem ajánlani, mert évekig kitart.
Látom a felém zúduló kőesőt, de egy hasonló árkategóriájú Nike-ra nem cserélném le.
Persze alacsony súly is kell hozzá. LanyUs hamar kinyírná. -
Aksomatic
senior tag
Asics Novablast 3-at használ esetleg valaki?
-
stefyY
őstag
válasz parandroid #78165 üzenetére
Csenhetem?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
törölt tag
válasz parandroid #78170 üzenetére
Igazad van. Apám évekig épült le, a legagresszívabb agydaganat tette be a kaput. Elkezdett lábtól egész nyakig lebénulni. Először beszélni nem tudott, aztán elment a látása és fokozatosan bénult le nyakig. 25 voltam csak akkor.
Ilyen esetben a hirtelen dolgok a legjobbak. Persze így fel tudtam készülni a halálára, de ezt évekig nézni? Anyám tavaly ugyan ez, egy ritka ráktípus. Három hónap alatt épült le fokozatosan. Mindent tűvé tettem, még a génterápiás módszerekkel kapcsolatban is felvettem kapcsolatot egy gyógyszergyártó céggel, de mindhiába. Futni is alig bírtam, minden nap néztem, ahogy sorvad el.
Viszont volt egy 101 éves is a családban, őt szeretném megugrani. -
Hi!King
őstag
válasz #64052736 #78171 üzenetére
Nekem mondjuk sok más cipő is bírta sokáig, a csillapítás is.
Hasonló árban egyébként Nike-ból Revolutiont és Downshiftert lehet kapni, nekem volt utóbbi, igaz azt meg 9000-ért vettem hasonló akcióban, de alapáron 20 ezer alatt nem kapod meg, na az sokkal alacsonyabb kategória anyaghasználatban és csillapításban, igazából a 10 ezer alatti Kalenji-k Nike megfelelője, a KD500 a Pegához hasonló minőségi kategória, ha utóbbit kaptam volna olcsóbban, azt veszem meg. Egyébként nem kizárt, mert vannak néha nagy akciók.
Szerk.
Én a 100-at csak akkor akarom megélni, ha addig mozogni is tudok, 90 felett már megelékszek persze a sétával is.[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz parandroid #78176 üzenetére
Csak ha leszel az alelnöke.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
törölt tag
Azért, hogy jó is legyen a mai napra. Egy kedves emberrel találkoztam, akit régebben görkorcsolyázni láttam. Újabban csak bringázik. Elbeszélgettem vele és megkérdeztem, hogy hány éves. Azt mondta 78. Jó nagyot néztem, mert 65-nél nem igen saccoltam volna többre. Bronz barnára sült volt, jó fizikai erővel. Elmesélte, hogy el szokott járni focizni a barátaival. Meg is lepődtem, mert felajánlotta, hogy megtanít görkorizni és utána mehetnénk együtt egy nagyobb útra. Jó erős kézfogása volt, ezen főleg meglepődtem.
Azt mondta a pályán ahova focizni jár, van egy 55-60 körüli ember, aki jó nagyokat szokott sprintelni.
Na ilyen középkorú és idős emberek is vannak. Jó volt vele beszélgetni. Gyorsan pörgött az agya, folyékonyan beszélt, érdeklődő volt. Az a magas, szikár, atletikus fajta.
Jó kedvre derített, én is ilyen szeretnék lenni.
Végre már nem csak alkesz zombikba futok bele. -
törölt tag
válasz LanyUs #78151 üzenetére
Zsírégető [kép] 150 felett vagy 130 alatt mindig szenvedős, nyavalygós
Pepe: sok vizsgálattal sem lehet mindent kiszűrni- ez van! Szerintem már elment 500k ízületi MR-re 10 éve voltam az elsőn - agyi- doktor megnyugtatott, hogy a SM is kimutatható, csak az bármikor kialakulhat.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #76500480 #78180 üzenetére
Ennek a hr-nek lehet lökni hajnalban Viszonylag alacsony pulzus és megvan hozzá a tempó is.
Nálam 185 max esetében olyan 175 felett kezd kényelmetlenné válni. Tom néha futtatja a zóna tesztet és azt a 200m/200m edzést, ahol a pulzus nem érdekes. Na ott belenyal 185-be is. Húúú de légszomjam van, de legalább azokon az edzéseken érzem a szellőt -
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #78181 üzenetére
A zónák és határaik egyéniek. Millió meg egy dolog befolyásolja, de minden tolható egy darabig. Zsírégetés, tejsavküszöb szintén fejleszthető, de hogy kinél mi válik be az más kérdés.
Sportlaborban sportdiagnosztikai vizsgálaton kiderül minden. Persze nem árt X havonta ismételni, hogy a számok szerint is jó-e az irány, edzés változtatás. Mert az érzések olykor csalókák....
Plusz simán lehet hogy ADTA napon másabbak az értékek, mint egy viszonylag terhelt, keveset alvós, stresszes mozgalmas napon.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ígyvanferi
addikt
Megvolt az utolsó kulcsedzés tegnap a szombati FM verseny előtt (hiba no1: sikerült ilyen kevéssel a verseny előttre időzíteni ). Hát, ezután elég kíváncsi vagyok, hogy fog menni. Kb. egy hete van meleg, szóval semennyire sem sikerült hozzászokni. Márpedig szombaton is jó idő lesz. 9:30-as a rajt, a végére simán elérjük a max. közeli 25-26 fokot, a nap is sütni fog, árnyék meg nincs túl sok a pályán.
Ilyen meleg volt tegnap is, délutánra időzítettem a futást, hogy még jobban üssön, bár az Óbudai-szigeten azért van árnyék, kb. felesben a napsütötte részekkel.
Hiba no2: elfutottam szinte az egészet. Ami jól működött az UB-n, hogy beállok az elején egy ritmusra, amit a lábaim diktálnak, mindegy a pontos tempó, csak bírjam szépen végig, na azt itt nem lett volna szabad hagynom. Az UB-n csak rövid szakaszaim voltak, 7 km, 7,2 km, 5 km, szóval nem volt gáz, ha végigromboltam. Most vasárnap 3x4 km volt a kiszabott táv, nyilván versenytempó kellett volna, hát ehhez képest az első 2 etap is 8-10 mp-cel lett gyorsabb ehhez képest. Amit nyilván jól meg is éreztem a 3.-ra, bár annak az utolsó km-e is megvolt céltempón, de nagyon szenvedősen. Pulzus is már bőven a kitartható 180-182 fölött volt, a végén 185-186-on fejeztem be. És ugye itt még csak 11-12 km-ről beszélünk, hol van még a 21,1...
Mit lehetne még a héten futásügyileg tenni, hogy ne rontsak az esélyeimen? Amire gondoltam: holnap egy laza 35-40 perc, szerdán egy ugyanilyenbe berakok 5 db repülő gyorsat, nem szétszakadva, csütörtök egy 500-1000-500 piramist, szigorúan tartva a céltempót, péntek pedig szünnap.Nem tudom amúgy ezt a tempófegyelmet hogy lehetne erősíteni. Biztos sokkal több gyakorlás kéne, meg szigorúbbnak lenni magamhoz menet közben, nem hagyni rá, hogy hát ez még egész jól megy, akkor utazzunk ezen a tempón. Mert nyilván eltelik pár km, és már nem fog jól menni...
Garminosoktól kérdezem, hogy érdemes lenne a racepro (vagy pacepro?) funkciót aktiválnom, azzal pontosabban tudom kontrollálni a kívánt tempót? Ugye a Fenix7 kerekíti a pillanatnyit, ami elég nagy sz.pás esetemben, 3:52-3:54 között lenne a cél, tehát az sem jó, ha 3:55-öt látok az órán, meg az sem, ha 3:50-et. Vagy még az lehet opció, hogy 1 km-ről rövidebbre veszem az autolapot és akkor gyakrabban van átlagtempó visszajelzésem.Még egy kis cipőinfó a végére, hátha valakit érdekel: adizero adios pro 2-ben voltam (ilyen szép zöld-sárga), eléggé megszerettem hosszabb versenytempós edzésekre. Viszont versenyre már nem vinném, egyrészt elég nehéz, másrészt pl. félmaratoni távnál a végén, amikor fárad a láb és sz.rabb lesz a futómozgás, akkor már nem igazán partner. Muszáj, hogy tartsa benne az ember a szép formát, magasra emelt térddel. Ellaposodik, csoszogóssá válik, olyankor kb. egy cipősdoboz is lehetne a lábon. Ebben azért határozottan jobb a Vaporfly is és az Endorphin Pro is, nem bünteti a slampos mozgást annyira.
A talpa mondjuk többször is megviccelt. A szigeten a külső nagy kör részben murvás, ami alapvetően nem lett volna gond, de a hét közbeni jó kis esőknek némi nyoma maradt még az árnyékos részeken vékony sárréteg formájában. Na itt a szinte teljesen sima talp gyönyörűen kicsúszott hátra alattam minden elrugaszkodásnál. Szerencsére ez csak egy pár száz méteres szakaszt érintett az útvonalon, és ott sem volt végig ilyen, csak foltokban. Nem ettől ment rosszul a vége.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Madeira recon, reggel ranezunk a teljes 13 kilire ha az idojaras engedi. A video nyomokban UB egyeni teljesitot tartalmaz
[link][ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #78193 üzenetére
Egy ilyen utan ha szombaton lesz a verseny semmi komolyat ne csinalj mar
Laza atmozgato,regenerald ezt rendesen,csutortokon belefer egy kis repulo gyorsito 10x100m v 5x200m kb 5km tempo eleg,nem kell gyorsabb.
Ennyi,itt a tobb mar = kevesebb.
Piramist se tegyel be,azt kellett volna tegnap...a kulcsedzest meg mult szombaton v. csutortokon.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Ma valami időhurokba keveredtem Esküdni mertem volna, hogy 5k reco-t kocogtam....feltöltésnél döbbentem rá, hogy csak 4k lett. Ezért délután repetázni fogok
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #78196 üzenetére
Nagy vaskapu kulcs nélkül a rekortán bejárat. Telefonról vezérelheti a jogosult, de nem programozható auto nyitásra. A hátsó "művészbejáró" 300m 50 cm gazon keresztül vezet ( télen oké, de ilyenkor nem vállalom ), ezért loptam/vittem 2 db raklapot a főbejárat mellé a vasút telepről, így hajnali ötkor még mászni kell, de hazafelé már nyitva a kapu ( 6-kor nyílik ).
Ma még szoba bringa sem volt ( aludtam ), mert keltett a gyermek kettőkor. Holnap kemény edzés lesz ( nem megyek terepre ), helyette egyedül 100 perc a pályán 165 hrm és ha adja belesiklok a 168-ba is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest