Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz LanyUs #55696 üzenetére

    Nekem a futás csak egy sport a sokból, és nem akarok hosszútávfutó se lenni. A célom egy top forma, illetve egy olyan test, ami kábé mindenre alkalmas (nem véletlen, hogy a CrossFit is közel áll hozzám).
    A futás, mint eszköz számomra az "érrendszer + az ízület+izomzat+törzs... boka" fejlesztését, erősítését szolgálja, illetve azért is jó, mert gyorsítja az anyagcserém, és égeti a zsírom.
    Érdekesebb számomra, hogy milyen gyors 5 km-t tudok futni top formámban, mint mondjuk egy félmaraton. Már csak azért is, mert anno sokan mondták nekem, hogy ne is akarjak félmaratont futni -volt, mikor akartam-, mert ehhez a távhoz már olyan edzés kell, ami az alap célom elérését már inkább gátolja, mint segíti. Vagyis nem tervezem, hogy 5 km fölé menjek távban, noha lehet, hogy 8-10 km-től még nem jutnék oda, hogy az edzés miatt nem tudok izmot felszedni. Nem tudom, mennyi a bevállalható táv annak, aki izmos is szeretne lenni, de gyúrós korszakomban kábé mindenki a futástól akart óvni, mivel "attól leesik az izom, nézz meg egy hosszútávfutót".
    Ezért most azt gondolom, jó és elég nekem az 5 km egyre gyorsabban futva, mellette pedig majd jöhet sok más sport is attól függően, mikortól bírja már a testem. Nyáron még csak úsztam, aztán saját súlyos gyakszik, aztán súlyzózás is, aztán pedig bejött a futás.
    Remélem, összefüggő, mobilról gépeltem gyorsan. :)

Új hozzászólás Aktív témák