-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Polllen #52000 üzenetére
Köszi,akkor kibontom a gépet a helyéről (ezért kérdeztem, mert elég macerás lesz) és meglátjuk, mert ezek szerint érdemes adni egy esélyt.
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
-
Leigazoka
tag
Üdv
Akik az alaplap sound-t szeretik azoknak öröm, hogy az MSI goodlike gaming lapokban van 6.3 -s jack és sabre dac.. ill fejes erősítő.. + brutál high end pc lap.. De ára is van ami 170 e ft... Ebből persze igen jó dac/amp páros vagy ez/az vásárolható.
-
őstag
válasz binatone #52002 üzenetére
Igen, az nekem ,mint laikusnak is elég gyengécskének tűnik. Tudnál javasolni valami konkrét tápot hozzá? (Nem igazán vagyok jártas tápokban)
Az USB kábel nem tűnt gagyinak,de akkor érdemes azt is cserélni ilyen kis (alap) DAC-on?[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Leigazoka
tag
Hááát alaplaphoz képest szebben szólt róla a Sine.. persze még mindig, hiányzott a kraft... De tisztaság, tér jobb lett....
Az analogueseduction-n valamiért beszüntette a Mojo Anglián kívüli terjesztését.. de kérem, majd emilben, hogy ne hadják már abba, mert náluk 443 eu.. máshol meg 600. Ill ha meglenne a Mojo talán vennék hozzá vagy PM3-t vagy Grado SR325E-t.
-
krichd1
addikt
Most nézem hírlevélben, az Emotiva kiárusítást tart, nevetségesen alacsony árakkal.[link]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zsocy
őstag
válasz krichd1 #52008 üzenetére
Ami a linken van az nem kiárusítás hanem trade-in lehetőség.
Ha te vagy az első tulaj akkor annyiért számítják be a cuccod mint ott láthatod az árlistában.
Ingyenes posta csak USA vevőknek van, és az sem tiszta (nem írja sehol) hogy ez csak USA - Canada vagy worldwide.
Persze ha amerikában élsz akkor ez biztos egy jó lehetőség feljebb lépni. -
törölt tag
Részletek a hétvégi FEJhallgatós találkozóról: [link]
-
Bodz
nagyúr
Oppo Sonica DAC. 799 dolláros árat látok, az nem is olyan sok Oppo mércével.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Itt a háta. Lesz rajta ethernet port is.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
serafinist
újonc
Üdv mindenkinek.
Egy sennheiser hd 600-hoz keresek hordozható dacot 50K forinton belül. Smsl m2 nézegettem idáig, nektek van ötletek a dologra?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz serafinist #52019 üzenetére
HD 600 mint hordozható? Nem fog abból nagyon kijönni és beszűrődni a hang?
-
Bukk900
őstag
Az SMSL helyett én valami Musilandot keresnék, [link]
Ha kevés lenne az erősítője, akkor hozzá egy Presenter3.
Ez már két doboz és két tápegység, mekkora táskád van? -
.DLL
veterán
válasz serafinist #52021 üzenetére
Erre akár egy Musiland 01 Mark2 is megfelelhet, kicsit vastagabb, mint az M2, de még nem vészes szerintem. Ha ez a méret még oké, akkor ott az SMSL M3 is.
(#52022) Bukk900: Prezi3-ba lehet tenni KisDac_B kártyát, és akkor már csak egy dobozt kell vinni+adapter.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Denonavr
csendes tag
Sziasztok!
Laptopról/média lejátszóról való zenehallgatáshoz szeretnék hamarosan egy USB DAC-ot vásárolni, de fogalmam sincs milyen irányba induljak el. Egész sokat olvastam a fórumból, de sikerült még jobban elbizonytalanodni
A rendszer egyelőre egy Klipsch RP-160M, Dell 6540 egy régebbi Denon PMA-560-al.
Elsősorban használtban gondolkodom, mondjuk 40 ezer forintig. További előny lenne, hogy legyen egy-egy optikai/coax bemenete is. A fejhallgató erősítő rész nem lényeg.
Ennyiért van egyáltalán értelmes, aminek azért jobb a hangja, mint egy laptop/médialejátszó analóg kimenetének?
Egyébként egész tűrhető hangot sikerült kihozni a laptop analóg kimenetén a foobar és a gép optimalizálásával, de sokkal több van még a rendszerben szerintem.
Egy ilyet tudnék 45-ért: http://micromega.com/en/products/my-range/mydac/
De nézegettem a kínai csodákat is, azoktól sem riadnék vissza.Köszönöm előre is!
Denon SC-G101 (Dragonweed tuning), QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, HTPC
-
Samtya
senior tag
válasz bkercso #51981 üzenetére
Főleg a szünetmentes!
-
őstag
válasz Denonavr #52024 üzenetére
Ajánlom a FIIO Q1-et. Mobil,jó áron van, ha modern zenét hallgatsz ütős mély hang kiemelés,jó aksi idő,mobilra,laptopra,tabra is faja.
A céges DELL laptopom hangját (amibe egyébként hányni jár a lélek,mai füllel),egész klasszra felturbózza.
30 ropi újan 2 év garival. Én tavaly BF-on vettem az Emagon egy superlux HD 680 EVO-val 30-ért. Ez kombó fertőzött meg a minőségi zene hallgatással (utólag röhejes),annyira más világ volt, mint a sekélyes alaplapi mp3-as zenehallgatás egy 5000 ft-os fejessel.
Várjál,hátha idén is lesz BF akció.
Vagy egy Dragonfly 1.2 ha egyszerűt,Sabre chip-es cuccot szeretnél. Most ez is 30 akciósan.20-25 körül megy használtan.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Ha valami nagyon hordozható kell, akkor Geek Out 450.
(#52024) Denonavr: 45-ért teljesen jó a Micromega, de azért hallgasd meg vásárlás előtt!
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
Van valakinek tapasztalata ezzel a [Microsoft HP-AW175EF3P] tápegységgel? Megéri használtan 15 ezer körül megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
válasz Maxximus #52026 üzenetére
Csak azért szólok bele, mert én is hasonló árkategóriában, hasonló célokra keresek. Azt írja a fórumtárs, hogy "A fejhallgató erősítő rész nem lényeg.", viszont a Q1 mintha csak az lenne. Vagy, én nézek be valamit? Hogyan tudom pl. a sztereó erősítőmre rácsatlakoztatni, hiszen nem látok rajta analóg kimenetet?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz mandras81 #52033 üzenetére
FiiO Q1 USB DAC és fejhallgató erősítő teszt
Elsősorban számítógép alaplapi "ratyi" hangkártya kiváltásra való,illetve mobil eszközöknek a turbózására. (micro USB)
Viszont...
A mai napon a fejes találkozón ahol sikerült meghallgatni egyet-mást, inkább visszafogottan ajánlanám. Persze azok nyilván sokkal drágább cuccok,ár/érték aránya ahogy a teszt is írja nagyon jó,nekem is az első DAC-om volt.Ezúton is köszönöm mindenkinek aki részt vett a találkozón,hogy ki tudtam próbálni a ritkaságaikat és a kérdésimhez segítőkészen állt,tök jó volt és sokat sikerült tanulni, sajnos sikerült is a következő "pénztárca ellenséget" is felfedezni az LCD-2 es személyében...
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Hopp nem ide.
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
-
Leigazoka
tag
Hali
Hallottatok már Oppo HA2 vagy HA2 SE dac/amp-ot?
Ha igen, milyen a minősége?Az utóbbiba már 9028Q2M sabre chip van.
-
Tulku
veterán
válasz dgyuri0123 #52039 üzenetére
Szintén zenész....tegnap két Audio GD-t volt szerencsém meghallgatni...egy Wolfsonosat és egy Sabreset....nem nehéz kitalálni, melyik fogott meg jobban
-
mandras81
senior tag
válasz Dorien #52036 üzenetére
Ez most nagyon alap kérdés lesz, de meg kell kérdeznem. Ugye látok olyan DAC-okat is, amin egy pár RCA out van, meg akkor ezek szerint van olyan is, ami ilyen, mint a Q1. Minőség szempontjából melyik kimenet a preferált?
Van egy sima sztereo erősítőm. Hogyan, és milyen kábellel csatlakoztassak hozzá egy olyan DAC-ot, aminek ilyen a kimenete? Eddig csak olyanban gondolkodtam, aminek egy pár RCA kimenetre volt, ott tiszta sor, hogy valamelyik csatornára.
Bocs, ha nagyon hülye a kérdés...
-
bkercso
nagyúr
válasz mandras81 #52043 üzenetére
A fejescsatlakozót jack kimenetnek hívják. Van belőle a kicsi, ún 3,5-es, meg a nagy, 6,3-as. Jack-RCA kábellel tudod az erősítődre kötni (ha annak RCA bemenete van). És igen, fejhallgatókimenetet minden esetben lehet erősítőre kötni.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
válasz mandras81 #52046 üzenetére
Megnézve a Q1 műszaki leírását, van külön analóg line-out, ami ugyanúgy 3,5" jack csatlakozó, mint a fejhallgatónak szánt erősített kimenet. [link]
Ahogy nézem, a line out kimenetként használható csatlakozó használható line in bemenetként is, biztosan van rajta erre valami kapcsoló.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bkercso
nagyúr
válasz #16820480 #52045 üzenetére
Hát a torzítást nem erősítheti jobban, mint a jelet. Egyébként az a lényeg, hogy egy erősítő nem terheli annyira a fejhallgatókimenetet, mint egy fejhallgató, így kisebb a telefon torzítása, ha erősítőt kötsz rá.
mandras81: Csak abban az esetben jobb a dedikált vonalkimenet, ha az létezik. Amelyik készüléken nincs, annak meg meg kell hallgatni a fejeskimenetét erősítőről. teljesen vegyes a felhozatal, de hát hifit amúgy sem veszünk meghallgatás nélkül, igaz-e.
A Q1-et amúgy most hallottam fejhallgatóval terhelve: szerintem felejtős. Szól-szól, de minek. Nem tudtam élvezni, csak úgy szólt. Külső erősítővel ettől még lehet használható, ki kell próbálni.
Hogy áráért van-e jobb, ahhoz nem tudok hozzászólni, de ha nem szempont a hordozhatóság, akkor pl. az FX Audio DAC-X6 sokkal jobb. Külső erősítővel pedig már élvezhető is, de hosszútávon (több óra) szerintem nagyon fárasztó lehet.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest