Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
Az SPDIF-es verziónál a tüskesor mellett van egy 22ohmos ellenállás, aminek a másik vége a BGA-tokos chip alá fut be. Szerintem az lesz az SPDIF-kimenet, de ha a másikon a BGA-IC-nek nincs kivezetve ez a lába, akkor bukta...
.DLL: Ez is jó ötlet. De a vak USB-csati olyan hülyén néz ki. De ez már nagyon gyenge érv részemről, így lehet, hogy az lesz, amit javasolsz...
Spíler: Csak a hogyan (volt) a kérdés.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorien
veterán
Igen, de pénztárcakímélőbb, ha az ember nem tanítja a hallását...
Nagyon kellemes emlékeim vannak az AD500X-ről, amihez anno a P2-t és az X-Szekeres III-at próbáltam, de az biztos, hogy sokkal mosottabb, kisebb felbontású volt a hangja, mint most az AD900X-nek. Persze azóta már más a DAC is, a lejátszó is, az oprendszer is, sok egyéb dolog is befolyásolhatja ezt.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez így igaz, ha nem számít a keret.
Az én vackaim 600e körül álltak meg (pillanatnyilag és használtan) és már ez is komolyan veszélyeztette a házasságomat. Túl azon, hogy a forrásaim kiapadtak... És van, akinek csak a kábelei többe vannak...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
Ez passzív CLC-szűrő, hogy kicsi legyen a dropout-ja. A 10mF a kimeneten elég kicsi kimeneti impedanciát biztosít (meg van ott fólia is). Ha 0,3 ohmnak vesszük az adapter saját kimeneti impedanciáját (worst case), akkor 20 Hz-en 0,5 ohmos lesz a szűrővel együtt, fölötte meg kisebb. A dropout kb. 70mV 100mA-en és 0,7V 1A-en.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
-
krichd1
addikt
-
no01ricsi
tag
Hát igen lehet igazad van jövőben da300 vagy ud 301 ig mennek el árban.
Jelen esetben használtan gondolkozom, tehát sokat nem bukhatok rajta, de még így is feleslegesnek mondanád?
Illetve egy fontos dolgot kifelejtettem, ami megváltoztathatja a Véleményed: telefon a forrás (z1c- flac) Jack - rca
Vagy konzolon keresztül Spotify alkalmazással optikával összekötve.
Na ezen a hangon dobna e annyit, hogy érdemes legyen vele foglalkozni...[ Szerkesztve ]
PSN ID: PRicsi83
-
dime27
őstag
Akkor ha jol számolom min 35-36-ra jön ki meg ne felejtsd el azt h kb 2000-ért postázzák el neked ha bemegy vámra...nos nem tudom h annyival jobb-e ez hangminőségben h ennyit szánjak rá mint a Logilink UA0211 vagy amim van az Audinst HUD-Mini...
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
sNk77
aktív tag
Olvasom igen és így már nem vagyok benne biztos, hogy E10K-t veszek. A musiland sajnos csak külföldről rendelhető, így az kilőve. Az X-fi hd-t is említetted még ami jobb lehet az E10K-nál, ami tetszik mert van rajta hangerőszabályzó és mikrofont is képes fogadni. Ami mondjuk nem nagyon kell mert a billembe is tudom dugni és a gépház elejébe is. A dragonfly black-ről mi a véleményed, jobb választás lenne mint az x-fi hd ?
nádpálca
-
-
Sinesol
veterán
Lehet hogy igazad van.
Pont most olvastam egyik fórumon erről a készülékről : [link] , ez se tud semmi divat high resolutiont, viszont igencsak jókat irnak róla és meglepően dràgàn megy hasznàltan. /200k+/Mondjuk biztos nagyon komoly elektronika lapul a dobozban es a 12 dac chip sem mindennapi, egyszer meghallgatnék egy ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nem nagy kunszt, de jókora plusz kiadás. Egy panel még nem drága, de a dobozolás pénz, egy jó digit kábel, korrekt csatlakozókkal is van jó pár ezer. Fanatikusabbaknak tápkábel hozzá.
Számomra csábítóbb ha be van építve alapból egy jó konverter és mindez elkerülhető.A DA300 se lett volna népszerű ha nincs egy jó usb rajta.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Eszemben sincs szutyok hangerőszab-IC-vel hazavágni a minőséget! Szabályozható kimenetre tényleg ekkora lenne az igény? Én nem gondoltam, hogy teszek rá. Két fix RCA kimenetre gondoltam, eltérő OPÁ-val és hangkarakterrel. USB nem lesz, mert túl gyorsan fejlődnek a modern vevők, túl összetettek és túl olcsóak. Lesz 2 koax és egy optika. Távirányítót meg pláne nem tervezek beletenni. Majd talán egyszer, ha már sokat játszottam vele. Egyelőre semmi tapasztalatom, és nem adok ki olyat a kezemből, amiről nem tudom pontosan, hogy micsoda.
remlélem a júzer visszajelzéseket jó néven veszi a mester.
Sőt!Tulku: A DACtron3 pl. 160mA-t eszik és lead 2x10mA-t így. Ha több kell, akkor emelkedik csak a fogyasztása. Ezt egy telefonnak is el kell bírnia min. 5 órán át, a saját fogyasztásán felül.
ZiD: Bár nem hallottam, de amiket ismerősök mondtak róla - és felépítése alapján is egyértelműen - a Drogonfly Black nem mérhető a linkelt 28 ezres asztali cucchoz.
-
Polllen
nagyúr
Nem lenne bajom vele, ha lenne rajta 2 kimenet és hangerőszabályzó. Így egyszerre mehet rá fejhallgató erősítő és egy második eszköz, akár aktív monitor.
Csak ne hívjuk csak DAC-nak.
Hja és ahogy írtam, motoros távirányítható alps blue-val kérem.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Shaad
csendes tag
Köszi a tippet, kipróbálom. Persze kérdés, hogy olcsóbb-e egy új normális BT-s füles mint ez a hangerőszabályozós átalakító pl: FX-AUDIO-DAC-X3
https://www.aliexpress.com/store/product/FEIXIANG-FX-AUDIO-DAC-X3-Fiber-Coaxial-USB-Decoder-24BIT-192Khz-USB-DAC-Headphone-192khz-Decoder/1264787_32404220929.html
33-40 USD.
-
bkercso
nagyúr
Akkor viszont a TV saját hangszóróján is változna a hangerő, ha a digit jelszint változik. Bonya lenne...
Kell venni egy BT-vevőt azt kész. Ez az ára a modern készülékeknek.
Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy nem csak az anaóg kijárat vacak, hanem a digit is jitteres.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk gondolom a gyakori felhasználási területek inkább azok, hogy vagy nincs semmilyen külső hangkeltő, és akkor sem analóg, sem digitális kimenet nem kell, vagy a legtöbb családban talán házimozi erősítő van, annál meg talán van távirányító külön.
Főleg ha amúgy támogatják ezek az újabb tévék már a BT fejeseket. -
binatone
tag
Köszönöm sok munka van benne. Véleményem szerint a hangja is rendben van aki eddig hallotta annak tetszett. Hosszan hallgatható hangja van ami főképpen nagyobb impedanciás fejhallgatókkal jön elő Akg 240 sextett, Beyerdynamic DT-550 ezekkel a fejesekkeel sokat hallgattam. Ennek az erősítőnek a hangjában már nem fedezhető fel az átlag csöves fejhallgató erősítők hibái konkrétan hogy a közép-mély hangokat emeli a magasakat pedig vágja ezért szokták szeretni az újabb beyerekkel ezeket az erősítőket.
Még dobozolás előtt.
Aki Pécsi vagy Pécs környéki szívesen látom egy hallgatózásra.[ Szerkesztve ]
-
Vanos
aktív tag
Ez igaz. Jack-en már analóg jel van. Az USB-OTG kábel nem jó.
Egy mono torz hang a végeredmény. 3 féle OTG kábellel próbáltam...
Többféle App-al próbálkoztam a telón: foobar2000, Poweramp.Itt megsüllyedtem, hogy merre tovább. Samsung S4 a teló.
[ Szerkesztve ]
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Csacse
tag
igen érett már egy cserére (Chieftec GPS-400AA-101 A) elég régi, néha már "cicereg" vagy sípol. Hiába tartottam karban rendszeresen már kiszolgálta az idejét. Ha mégis lap - bár én sem tudom hogy van leosztva a vezérlés - az nagy csalódás lenne mivel egy Asus ROG -os lapom van.
-
Honkydoo
őstag
& bkercso:
Majd megnézetem egyik ismerősömmel, nem tudom mitől lehet, olyan mintha a fejes csati lenne kontaktos de passz..
Köszönöm az OPA tippeket, de hol lehet ezeket megvenni?
Az izolátor egyébként a Schiit Wyrd. Made in USA.. Nagyon jó cucc! (Legalábbis nekem bejött.)
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
bkercso
nagyúr
Azért a chipfejlesztés az egy külön tudomány. Meg nem is tud annyi DAC-ot eladni, hogy megérje chipet fejleszteni/fejlesztetni. A konkurenciának már csak nem akarna chipet eladni.
Amúgy azt nem értem, miért nem épít senki cserélhető chipes DAC-ot. Olyan kínai szabadalmat már láttam, ami több DAC-chipes DAC-ról szólt, amik közül a felhasználó választhat. De lehetne a chipet és a körítését egy cserélhető szabvány-panelre is tenni...kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
A többin is. Mondjuk így gyorsan rápillantva a belső képekre azért olyan őrült nagy változások nem történtek, de úgy tűnik ezek is elégnek bizonyultak. Nyilván rögtön dob a dolgon a külső táp.
Kimenet viszont van. Így még viccesebb.
(#53681) Tulku: Igen, itt van Nyíregyen a híres dac termő fa, amiről a dac tündér ilyeneket ad. Amúgy semmi érdekes. Írt egy srác, hogy van egy Fostex, amit meghallgathatok. Régebben vett tőlem valamit, meg aztán én is tőle, innen az ismeretség.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Nem olvastam ennek utána. Bölcsész ismerősöm meg egy időben orvosi témájú cikkeket fordított angolról magyarra. Segítettem neki többször...
Amúgy nem szupravezetés lesz ez szerintem, hanem ami 2D anyagok élén is jelentkezik, olyasmi hatás. Rendkívül kicsi ellenállás. Hogy ez szupravezetés-e, azt nem tudom. Cikkeztek erről pár éve, hogy processzor belső kábelezésére stb. jó lenne, mert nem melegszik.
A szupravezetésnél Cooper-párokba rendeződnek az elektronok és bozonként viselkednek (mert a párok már egész spinűek), így nem hatnak kölcsön többé a ráccsal, ahogyan két foton sem hat kölcsön (azok is bozonok). Hogy ennél a határrétegeffektusnál mi van, arra már nem emlékszem, de szerintem nem szupravezetés.DE: vajon látjuk-e majd ezután kábelmarketingben, hogy veszteségmentesen vezető gyémántbevonatos kábel?
EQMontoya: A szuprevezetőknek nem nagyon kicsi az ellenállása, hanem tényleg nulla. Ez kvantummechanikával magyarázható. Valamint a mágneses fluxus sem változik bennük.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Speeedfire
félisten
Van benne valami, mindenestre fura volt számomra.
Maga a solo kimenete nem rossz, elég részletes, semleges. Kicsit hajaz a schitt modi-ra (nem csodálom, hisz majdnem ugyan az a belvilág).
A fejes részt nem próbáltam, de a leírtak alapján sok jóra nem számítok.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
őstag
DAC-X6 DAC
Nem rossz az erősítője,de én is egy presenter 3-assal használom,inkább a hangfinomítás miatt.
Egyetértek,bár nem próbáltam a Q701-et,de amit olvastam róla nem biztos, hogy jó lesz hozzá a világos karakteréhez. Nekem az AKG 545-höz ami jobban bass-os elég jó párost alkot.
Most van egy Dragon Fly 1.5 Black-om amíg meg nem jön a RED-em,ez is elég jó cucc egyébként. Elektronikus zenéhez spotify prémium (HQ minőségben)-al egész jó hagokat dobál ki az AKG 545-nek. (Hamarosan megnézem mit tud kezdeni a mobiljaimmal)
Most várom 18-án a Focal spirit classic-ot kíváncsi leszek azzal milyen lesz.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
-
Tim82
félisten
úgy emlékeztem van egy fancy USB-s S/PDIF traszportod
Ha a legutóbbi fejestalálkozóról emlékszel úgy, akkor az enyémet kapta kölcsön.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
GML
őstag
Hálózati diagrammot nem tudok beszúrni, de a következő a lánc(ok) sorrendje:
Hangkártya / HK : Terratec DMX 6fire 24/96
XEO: Xonar Essence One
DAC: Monarcy Audioszóval:
PC->HK->Coax->DAC-> Preamp+füleskimenet->Amp+füleskimenet-> Hangdobozok (hallható az override)
PC->HK->Opika->XEO->fejes (hallható az override)
PC->USB->XEO->fejes (kevésbé hallható az override, ha 48kHz felett van a mintavétel)Szóval mire gondoltál?
-
Varoz
addikt
Logilinkre +1, szerintem pont jó lenne neki.
Apropó. Két kérdésem merült fel.
Egyik, a Logilink megy Linux alatt? Esetelg Android alatt is?
Másik. Milyen hangfalat lehet az RCA részre kötni? Bármilyen aktív hangfal és kész?hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Tin
veterán
tudom basszus és olvastam is róla annó 1 éve, amikor vettem. még veled is beszéltük, hogy hiányolom a mélyeket a fejesből. most már nem.
de mégis mitől számít ennyit? a tér is nagyobb lett tőle. meg még csomó minden, de mivel nem vagyok audiofil, nem akarok hülyeségeket mondani.
-
skbalint
tag
Csak bevallom időben is sokkal több lenne Kínából rendelni.
A következő kategória mi lenne ami már nem kínából lenne? (mind gyártót illetően, mind rendelésileg )Amerikából és Magyarországról (vagy UK még esetleg) tudok szinte a leggyorsabban rendelni jelenleg, így ez lenne elsősorban a prioritás.
[ Szerkesztve ]
-
skbalint
tag
Koszi, nincs tavirányito ha jol tudom, igazabol itt csak a tv reszet irtam le, de a hangszoro az otthoni zenehallgatast is szolgalna laptoprol egyszeruen wireless, igy aktiv kene.
De lehet rosszul kozelitem meg, sajnos egyaltalan nem vagyok otthon a temaban, ha esetleg mas eszkozokkel jobban megvalosithato amit szeretnek akkor nyitott vagyok mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Röviden összefoglalva csak annyi, hogy mögötted semmit sem érnek az ilyen kanapé, fotel, vastag párnák, vastag pléd, függöny-szerű stb, dolgok.
A legutóbbi változtatással betettem mögém egy vékony, "majdnem szétesik" szekrényt, amiben / amin alig van valami. 6 db kisebb-nagyobb polccal rendelkezik és 3 nagyobb zárt rész van benne, szóval nem szimmetrikus elrendezésű. A szekrény körül csupasz fal lett, a kanapé meg minden ment máshova. A hangban minden tartomány javult. A basszus megfogottabb, tisztább, kivehetőbb, most már a legdurvább számokban sincs nagyobb gond vele - 100Hz fölött tisztult a legnagyobbat. A közép nyugodtabb lett és feltűnt pár újabb hang a kisebb maszkolás miatt. A magasok is csökkentek és több részlet bújt ki emiatt.
Amit még tervezek, hogy az előttem lévő falra teszek diffúzort vagy elnyelő az első visszaverődési pont miatt. Oldalt nincs visszaverődési pontom. Hátulra a szekrény mellé még egy-két helyre elnyelőt, hogy ne csak diffúzor legyen. Talán egy darab basszus csapda belefér még, de nincs már olyan maszkolás, hogy eltűnik a basszusgitár a számból más hangok miatt vagy erősödik nagy mértékben, szóval elég jó lehet a helyzet. Azért haladok ilyen lassan, mert ingyen vagyis lehetőleg minél olcsóbban akarok kijönni és sokat gondolkozok, hogy mi legyen
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ettől függetlenül viszont szólhat iszonyat jól.
Csak nem valószínű. OPA + BUF634 alapkapcsolások, olcsó jelcsatoló-kondenzátorral. Tápot se vitték túlzásba: trafó-egyenirányító-kondi. Csodák nincsenek... De nem akarom leszólni. Csak ennyiért ez nagyon halvány, amolyan szerencsehuszár szagú.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest