Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovbob
senior tag
Erre valaki? Tudom, hogy volt már szó kábelekről, de azt még nem olvastam, hogy honnan lehet legolcsóbban rendelni.
-
gutentag
tag
Sziasztok!
Esténként a Marantz 6008-assal szoktam zenét hallgatni, filmeket nézni. A Sennheiser RS 180-as megy rá ilyenkor az előlapi jack bemenetére.
Azon gondolkozom, hogy hogyan és mivel tudnám ezt a hangot még feljavítani. Esetleg egy fejhallgató erősítő a Marantz és a füles közé javítana valamit? Esetleg egy jobb (Pl Audioquest) jack-jack kábellel a gyári kábel helyett tudna valamit javítani?
Összességében tisztább hangot várnék, és szeretném ha a robbanásoknál nem recsegne vadul a fülesem.
Szívesen várnék esetleg bevállt, konkrét típusokat, erősítőre és kábelra is egyaránt.
Előre is köszönöm szépen
-
krisztianAMG
senior tag
Egy ideje már nem követem a topicot, viszont most szükségem lenne egy eBay-es DAC+AMP kombóra. A limit nagyjából 50$, elég maga a panel, a körítést már megoldom én. (Alkatrészcserélgetős tuning simán belefér.) 90%-ban egy AKG K181DJ UE-t lenne rádugva. Komolyabb elvárások nincsenek, csak egy USB bemenet kell rá, és egy jack a másik végén.
-
-
bododani
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni külső hangkártyát laptophoz. Melyik a legolcsóbb ami jobb mint az alap integrált hangcucc a laptopban? Esetleg van olyan átalakító amit telóra lehet kötni, hogy jobban szóljon?
[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
Fandango
veterán
Nem tudom kit érdekel, de a Schiit Fulla már a 2. verziónál tart: Schiit Fulla 2
-
SkyS1gn
félisten
Hangerőben rnegeteg tartalék van, tisztábban szól, a hátsó passthrough nem rossz ötlet, a hangszóró bele van dugva, elöl meg a fejes, bár az kár hogy a hangerőszabályzó, gain, bass arra nem vonatkozik.
Az extra bass kapcsoló is jópofa, játékban rátoltam pl.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Tim82
félisten
válasz binatone #53087 üzenetére
Én egyelőre csak egy sima 5 USB portos, 2A-s Blitzwolf töltőről táplálom a Pi-t. Tesztüzem még, nem fejhallgatós láncba szánom hosszabb távon.
Elgondolkodtatott viszont, hogy még egy Pi + Hifiberry Dac+ és egy kisebb fejhallgatóerősítő nem volna rossz a hálószobába.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kovbob
senior tag
Van olyan webshop ahonnan lehet minőségi jack-rca összekötő kábelt venni szálítási díj nélkül? Vagy ha nincs ilyen, honnan lehet legjobb áron pl Klotz kábeleket (vagy bármi minőségi) venni a szállítást is beleszámolva? 2-3k-nál többet nem költenék kábelre.
-
Tim82
félisten
Félig-meddig a placebós topikba, félig-meddig meg a zenelejátszó építősbe is való lehetne, de enyhén jobbnak, élőbbnek érzem a tegnap összerakott Raspberry Pi 2/Hifiberry Digi+@RuneAudio kombináció által szolgáltatott zenét, mint a laptop@Win 10/Foobar (Wasapi) + CM6631A transzportét.
A lánc többi része ugyanaz: koaxkábel + NFB-11.32 + Sennheiser HD265 Linear.
Mivel nem végeztem vaktesztet és rendes összehallgatást sem, igencsak szubjektív a dolog.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tomacko
őstag
-
Bodz
nagyúr
Akár le is zárhatnátok a témát már most. Sokadszorra elég unalmas lesz. Értelme, eredménye meg úgy sincs.
Itt nyugodtan kínozhatjátok egymást napokig.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz dgyuri0123 #53061 üzenetére
Csak viccelődtem. Tulku levette szépen
-
-
EQMontoya
veterán
válasz dgyuri0123 #53065 üzenetére
De vegyük észre, hogy egy kábel hangja nem tud változni, nem tud bejáratódni, egy atom nem megy benne odébb a beszerelés után.
Maximum a hőmérséklet változtat nagyon minimális szinten a vezetőképességén, de leginkább Te szoksz hozzá.
El ne jussunk már oda, hogy az usb kábelt is bejáratjuk, mert tököndöföm magam nekifutásból!Same rules apply!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Polllen #53066 üzenetére
Igen ez így van, ha nagyon tetszik amit hallasz...különben soha. Vagy jó sokára.
A "kollégának" nem tetszik az SMSL, így nála nem ez a helyzet és nem is lehet ez a helyzet néhány nap leforgása alatt. De valóban, ha még jó sokáig hallgatja, talán megszokja. A magam részéről soha nem tudnék megszokni valamit, ami nem tetszik. De ez úgyis szubjektív...állítólag.
Én ne keverjük a megszokást a beletörődéssel, vagy megadással.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
válasz dgyuri0123 #53065 üzenetére
Ez nagyon szubjektív. Van olyan, amihez a fülem, agyam pár perc alatt hozzászokik és fel sem tűnik. Meg van az amit soha sem tudok elviselni.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fericske
addikt
válasz dgyuri0123 #53059 üzenetére
Én se tudnám megszokni, hogy egy dróttal járok. Há' kiröhögnének kérem! Nooormális?!
-
-
Vanos
aktív tag
válasz dgyuri0123 #53036 üzenetére
DAC-ot, erősítőt nem gondoltam, hogy járatni kell. Ha eléri az üzemi hőmérsékletet, nem tudom mi az ami változhat 1-2 napos járatás után.
Legyen igazad. Pár napig-hétig járatom, aztán megint mondok egy véleményt. Ha más nem, a fülem beállítódik hozzá.
Többféle zenén hallgatva - így fél nap után - végül is nincs rossz hangja, de az E-mu+Rotel konfig hangja jobban tetszik.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
krichd1
addikt
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #53049 üzenetére
Más Audio GD modelleknél ez működik, a 11.32-re nem találtam egyértelmű infót, hogy garanciavesztés nélkül oké-e a házilag történő csere. Biztosat úgyis csak a supportjuk fog tudni mondani.
-
l3v3e
csendes tag
válasz Barokk #53044 üzenetére
Én annyit tudok mondani, hogy vasárnap az Allee-ban ismét lesz vasárnapi kuponnap, és 20%-kal olcsóbb minden 100e alatti termék a Denon boltban. Szóval én ott tuti fogok venni vasárnap egy RCA kábelt, így 9k helyett 7k-ért elviheted a QED Profile 2m kábelt például.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #53047 üzenetére
Tudtommal is lehet, de ez gyártói garanciás darab, abban sem vagyok biztos, hogy a hazai forgalmazó egyáltalán szóbaállna velem - valószínűleg azt mondanák, hogy intézzem a gyártóval. Másrészt meg van az említett CM6631A transzport, azzal használom, noha az NFB-11.32 tudna jobbat is, mint a transzport (32/384 vs 24/192). DSD hidegen hagy, a zenéim 16/44-es flac-ok (vagy - horribile dictu - 320kbps mp3-ak), szóval nincsen gondom a felállással.
Majd valamikor lezongorázom a gyártóval az upgrade-t, de arra vagyok lelkiekben felkészülve, hogy majdnem annyiba fog kerülni szállítással együtt, mint amennyiért magát a DAC-ot vettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahhoz nincs újabb USB modul már? Mintha lehetne kérni a cserét a hazai képviseletükön.
Amúgy általában az XMOS és Amanero simán megy Android alatt, mert ezeknek nem kell Linuxra külön driver, de van olyan kombináció sajnos, ahol a telefon részéről nem akar összejönni a stabil kapcsolat. Lehet egyébként, hogy ez a küldő USB modul hibája, az csak egy tipp volt, hogy a magasabb CPU használat miatt nem megy esetleg.
-
PodMAN
senior tag
Dorian, dgyuri0123, Polllen: Köszi.
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #53043 üzenetére
A listádról jut eszembe, hogy az Audio GD NFB-11.32-vel meg sem néztem még, hogy megy-e Androidos kütyüvel, bár nem várok nagy eredményt a VIA USB modultól.
A CM6631A alapú transzport pl. nem, de ott valószínűleg kellene külső táp.
-
Barokk
csendes tag
Sziasztok!
Megrendeltem a Schiit Vali 2 + Schiit Modi Multibit (összekötésükhöz PYST RCA-kábelt rendeltem, valamint PYST USB-kábel köti majd a DAC-ot a PC-hez) kombinációt a Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohm-os fejesemhez. Kíváncsi vagyok, hogy meglesz-e a szinergia.
Viszont megkérdezném, hogy mivel a DAC-ot időnként hangfalhoz is tervezném kötni (Microlab Solo 6c), szerintetek milyen RCA-kábel javasolt az összekötéshez? Klotz elég vagy inkább Cordial, esetleg QED?
Tudom, hogy a jelenlegi hangfalpárom (bár ár/érték arányban nagyon jó szerintem) nincs arányban a DAC-kal, de a jövőben (viszonylag) komolyabb stúdióhangfalakat tervezek majd beszerezni.
-
törölt tag
Nekem:
Meizu M2 Note (Android 5.1 alapú Flyme) + UD301 -> szaggatás, hallgathatatlan
Huawei Mate 8 (Android 6 alapú EMUI) + UD301 -> tökéletes
Xiaomi Mipad (első gen., Android 4.4 alapú MIUI) + Hiby Music + UD301 -> tökéletes hang, csak 4-5 óra alatt full lemeríti az akksit
Huawei P7 (Android 5.1 alapú EMUI) + Hiby Music + Yulong DA8 (Amanero) -> nem működik stabilan, megszakad
Motorola X Play (Android 5.1 és 6.0.1 is**) + Yulong DA8 (Amanaero) -> tökéletes
Nvidia Shield K1 (Android 6.0.1) + UD503 -> tökéletes
OSMC Vero 2 + Yulong DA8 (Amanero) -> pattog, szakadozik a hang
OSMC Vero 2 + UD503 -> pattog, szakadozik a hang** - 6.0.1 alatt sokat javult nagyon a hangminőség, érezhető előrelépést hozott a frissítés.
Azért érdekes, hogy az OSMC-vel nem megy, mert amúgy ez is Raspberry alapú, igaz Pi3, de az csak nem lépett vissza azért ilyen téren. Lehet, hogy valamivel meg lehetne oldani... Én most a Kodi felület alatt próbáltam, ott nem igazán akart menni. Régebben az OSMC fórumon olvastam egy srácot, aki az Alsa helyett feltette a Pulseaudio hangszervert, és állítólag neki ezzel megoldódott az USB hang problémája, nos próbáltam én is ezt még amikor megvettem a dobozt, és sajnos nálam nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #53034 üzenetére
Például ennél a Vero 2-nél szaggat a hang, akármit csinálok, valószínűleg nem elég erős neki a CPU, hogy USB-n tolja ki a hangot. És ez igaz lehet androidos médiadobozoknál is, egy középkategóriás telefonon is hasonló (nagatív) tapasztalatom volt, hiába látta a külső DAC-ot, de élvezhetetlen volt a hang USB-n.
Én eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam Androidos kütyü + (külső táppal megtámogatott) USB-s DAC/hangkártya viszonylatban. Ami azt illeti, a mostani Androidos TV box-okhoz képest gyenge Raspberry Pi 2-vel sem (OSMC-vel használtam és USB-n rákötött régi Creative SB Extigy-vel, ezt váltotta egy droidos box, amelyik tud optikai hangkimenetet); de az itthoni droidos kütyük (Nexus 7 1st gen, Moto X 1st gen, Beelink Mini MX ver. 1 (1 GB RAM-os változat)) egyike sem produkált ilyet.
Ezt nyilván nem ellenvetésnek szánom. Jó lenne egyszer összeírni a pozitív és negatív tapasztalatokat ilyen téren.
Polllen:
eddigi saját tapasztalatok:
Nexus 7 1st gen (SlimKat 4.4, HibyMusic, noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya vagy Steinberg UR12) - oké.
Motorola Moto X 1st gen (XT1052: gyári 5.1 + JetAudio app, noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya vagy Steinberg UR12) - oké. Ugyanígy oké SMSL Q5 Pro-val is (itt azt hiszem, a gyári Motorola micro USB kábelt használtam az OTG kábel és a Q5 Pro között).
Motorola Moto G3 (XT1541, gyári 6.0 + JetAudio app, - noname OTG kábel + Klotz USB + Presenter 2/kisDAC kártya) - oké.
Beelink Mini MX (1 GB RAM/8 GB ROM, Amlogic quad core SoC, gyári 5.1 + droidos Kodi app, noname nyomtatókábel + Creative SB Extigy/SMSL Q5 Pro) - itt volt, hogy egyik bekapcsolásnál nem ismerte fel, hogy rá van dugva az Extigy, de ennek két oka is lehet: az Extigy-nek nincs igazi Linux-támogatása, másrészt kínai gyártó, kínai OS.
Raspberry Pi 2 Model B (OSMC, noname nyomtatókábel + Creative SB Extigy) - oké.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz PodMAN #53037 üzenetére
Szerintem ez azt jelenti, hogy USB audio-nál nem használják az USB 3.0-t a dac-nál. Ez igaz is, nem nagyon láttam még ilyen cuccot.
Ebből nem következik, hogy nem ajánlott usb 3.0-s portba dugni. Visszafelé kompatibilis az USB A.
Nálam is usb 3.0-s portra van dugva a dac, mert éppen az nincs megosztva semmivel.Tim82
Nexus 7 2012/2013-mal semmi gond sem volt. Se szaggatás, se semmi.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem ismerem az SMSL-t, de be van járatva?
Bár kétlem, ha tegnap éjfél körül kezdted el használni... hacsak nem szólt egész éjjel. 10-20 óra kell neki, mert csúnyán becsaphat bejáratlanul, hidegen, az első benyomások alapján. Ezek a jellemző tünetek egyébként. "Nincs" mély, "rikácsol" a magas, de ez szépen helyreállhat idővel. Vagy nem, de ez pár tucat órával később fog kiderülni.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Vanos
aktív tag
Megvan az első benyomás az SMSL M6 vs. E-Mu1212m+Rotel RA985BX füles kimenetennel kapcsolatban.
(foobar2000-et használok)HD600-nak az E-MU+Rotel láncnál nyugodt viszonylag testes dinamikus hangja van. Erőteljes jól megfogott mélyek jellemzik. A középtartományt és a magas hangokat is korrektnek érzem. Bármeddig hallgatható.
SMSL M6 : A hangkép feljebb tolódik. Mélyek nem annyira mélyek, nem annyira testesek. A magas hangok élesebbek. Kevesebb benne az élet. Nem rossz hang, de az előző konfiggal egyértelműen jobban szól a HD600. Ezt már nem hallgatnám bármeddig.
Szóval az M6 nekem nem jött be...
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
törölt tag
válasz HUNNIA1920 #53018 üzenetére
Én egy ilyet használok itthon. Van az egyik jackbe épített koax SPDIF kimenete, én azzal használom a DAC-ra kötve. Előnye, hogy Debian linux fut rajta, így meg lehet osztani, hogy filmekre ott a Kodi, zenére meg fel lehet dobni egy mpd-t, amit kellemesebb távvezérelni azért sokkal (főleg nagy zenegyűjtemény esetén).
Annyi lehet a hátránya, hogy 10bites h265-öt nem tud kezelni sajnos, ez hardveres korlátozás, szóval ha sok ilyet nézel, akkor nem lenne jó ez a lejátszó. Érdemes megjegyezni amúgy, hogy USB-n a DAC-ra kötve akkor sem biztos, hogy menni fog egy ilyen cucc, ha amúgy felismeri. Például ennél a Vero 2-nél szaggat a hang, akármit csinálok, valószínűleg nem elég erős neki a CPU, hogy USB-n tolja ki a hangot. És ez igaz lehet androidos médiadobozoknál is, egy középkategóriás telefonon is hasonló (nagatív) tapasztalatom volt, hiába látta a külső DAC-ot, de élvezhetetlen volt a hang USB-n.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #53021 üzenetére
Jut eszembe (megkésve), úgy használtam a Denon dacot, hogy Med600 ->HDMI tv-be, onnan optikai kábel a dacba. Filmre tv nézésre tökéletes. A koncertfilmek is igen élvezhetőek ebben a felállásban. RS dacot ugyanígy használom jelenleg is és tökéletesen elégedett vagyok a hang minőségével.
"csak a zene van"
-
Tulku
veterán
válasz fericske #53028 üzenetére
Analóg volume jó dolog...remélem normális potmétert tettek bele...az akku viszont elég gyér lett...ez fejeshez kevés lesz...egyébként ezeké a jövő...bár inkább fülessel mint fejessel...
OPA összehasonlítást végeztem tegnap: opa604 vs opa209...a 604 labdába sem rúgott...kisebb tér, minden vékonyabb, részlettelenebb...az erősebb basszust az indokolhatja pár embernél, hogy a szűkebb térben tán ütősebbnek hat...nincsenek egy ligában...egyelőre a 209 marad a király (érdekes, hogy duplája a 2209 is kisebb terű nálam....)...
[ Szerkesztve ]
-
-
fericske
addikt
Szembejött egy ilyen az "arckönyvön":
Bluewave - Wireless HiFi headphone amplifier
Ránézésre nem rossz, de majd megszakértik a csipperek.
Hozzájutni sem egyszerű egyelőre. -
Vanos
aktív tag
Eszközkezelőn keresztül sikerült...
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Vanos
aktív tag
Megjött az SMSL M6-om.
Nem kezdődik túl jól a barátságunk. Win7-hez való drivert telepíteném. Setup indításakor ismeretlen karakterekre hivatkozva leáll (el sem indul) az install. Rá kell varázsolnom a gépre a kínai karaktereket a telepítéshez? Vagy van más megoldás? Vagy csak én bénázom?
Használ vki SMSL M6-ot?
Köszi.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem ezen fog múlni a kapott hang.
Linuxon próbáltam és látta a dac-ot.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Leigazoka
tag
Oppo HA-2 SE megrendelve a Sine-hoz. Kb 1 hét mire megérkezik.
A Mojo ra bármennyire szerettem volna nem volt keret.Ill bank transzfer mód mellett döntve várom az utalásos adatokat... küldtem vagy 3 mailt, hogy küldjék el.
Mojo rendelésének 2X i próbálkozása után új kártyát kért volna a rendszerük. -
Tim82
félisten
Ha Linuxszal megy, akkor majdnem teljesen biztos, hogy Androiddal is fog menni USB-ről, külön driver nélkül.
-
válasz Polllen #53019 üzenetére
Basszus, erre nem is gondoltam, persze, a Denon-hoz kell driver is.
Azért talán van remény.dgyuri0123: közbe látom, hogy létezik olyan médialejátszó is, amin van koax kimenet, talán az szerencsésebb lenne, pl.: [link]
Köszönöm a válaszokat!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
dgyuri0123
nagyúr
Nekem egy Med600 optikai kimenetére volt kötve a Denon dac. Jobban szólt, mint a NAD T758 saját dacja. Persze két csatornában...tehát van remény...
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
Android 5.0-tól a rendszer kezeli az usb dac-t. Van rá esély, hogy egy ilyen cuccal is menne. Amúgy optikán nem annyira vészes a denon. Illetve ezt most is ki tudod próbálni, hogy mennyire jó optikán.
-
Költözés miatt lesz egy kis rendszer átalakítás és úgy tervezem, hogy a nappaliba a PC helyét egy ehhez hasonló médialejátszó venné át: [link]
Kérdésem, hogy ha erre rá van kötve HDMI-n a TV, akkor a Denon DAC-ot hogyan tudom rákötni? Csak optikán, mert az szerintem lesz valami acélos?
Van rajta több USB csatlakozó is, de nem tudom, hogy erre a célra is használhatóak-e?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Varoz
addikt
Ha már itt tartunk a Shiit is, Schiit, csak lemaradt a c.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
-
Varoz
addikt
Mi az, hogy ha használni is akarom? Mi mást lehet még vele csinálni?
AISO-t valahol írtad, hogy nem megy Shiit driverrel.
Wasapira raktam.
Egyébként nem is engedi az AISO-t az AIMP, visszadobja az előző választásra.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
csƵ
addikt
Van egy DTS.wav fájlom. A MusicBee nem akarja lejátszani, csak sistereg, de a MPC-HC viszi. Mitől van ez?
-
Dorien
veterán
-
Varoz
addikt
Estét!
Na végül a Logilink UA0211 lett a befutó DAC a DT-770-hez, köszi a rövid tesztet.
Most élvezkedek a hangjával, príma. Szerintem jól együttműködik a fejesemmel. Tényleg táppal jön meg az ereje igazán.
Esetleg kell valamit állítani rajta, hogy mégjobb legyen? Annyit csináltam, hogy az általad használt és linkelt drivert raktam fel én is, Win 10-en. ASIO ilyesmi kell? Bár valamiért az rémlik, hogy a 10 már nem nyúl bele a hangba.*Azért erre a hsz-re válaszolva írok, mert ebben van a beszámolód.
[ Módosította: essexboy ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
PuMbA
titán
Röviden összefoglalva csak annyi, hogy mögötted semmit sem érnek az ilyen kanapé, fotel, vastag párnák, vastag pléd, függöny-szerű stb, dolgok.
A legutóbbi változtatással betettem mögém egy vékony, "majdnem szétesik" szekrényt, amiben / amin alig van valami. 6 db kisebb-nagyobb polccal rendelkezik és 3 nagyobb zárt rész van benne, szóval nem szimmetrikus elrendezésű. A szekrény körül csupasz fal lett, a kanapé meg minden ment máshova. A hangban minden tartomány javult. A basszus megfogottabb, tisztább, kivehetőbb, most már a legdurvább számokban sincs nagyobb gond vele - 100Hz fölött tisztult a legnagyobbat. A közép nyugodtabb lett és feltűnt pár újabb hang a kisebb maszkolás miatt. A magasok is csökkentek és több részlet bújt ki emiatt.
Amit még tervezek, hogy az előttem lévő falra teszek diffúzort vagy elnyelő az első visszaverődési pont miatt. Oldalt nincs visszaverődési pontom. Hátulra a szekrény mellé még egy-két helyre elnyelőt, hogy ne csak diffúzor legyen. Talán egy darab basszus csapda belefér még, de nincs már olyan maszkolás, hogy eltűnik a basszusgitár a számból más hangok miatt vagy erősödik nagy mértékben, szóval elég jó lehet a helyzet. Azért haladok ilyen lassan, mert ingyen vagyis lehetőleg minél olcsóbban akarok kijönni és sokat gondolkozok, hogy mi legyen
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #53003 üzenetére
Ha nem titok mennyiért sikerült tápot csináltatni?
-
SkyS1gn
félisten
Igen, igaz. E10K Olympus 2 lesz végül a M40X mellé
(#53002) babicsbalu
Rendben, de sokmindent ne várj, inkább tuctucot hallgatok, meg játék esetleg, Battlefieldek.
Trap, rap, stb, de igazából mindent meghallgatok, csak azokat kevesebb mennyiségben.[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest