Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leigazoka
tag
válasz devil-k #54124 üzenetére
Szép, pontos kerek hangja van. A hangszer felbontása és pozicionálása a térben is megfelelő. Amit írnak az egyes tesztoldalakon, hogy több egy kicsit a magasa az előző HA2 hőz képest.. A simát nem hallottam, de érezhetően kisegíti a Sine-omat ezen téren. A teljesítménye jól skálázódik 1-5 -ig ( a poti beosztásai). A bass+ csúszka is előny némely esetben .. pl film - játék. Nem lesz nyomulós a mély.. csak pont annyi amennyi kell.. bár ez lehet fejes függő is. A gyári USB kábel eredetileg egy fali ajzatos töltőhöz készült és a normál kábelek a telefonokhoz. Na nekem angol dugaszt postáztak, így a töltő kábele a hangkábelem.
Ezzel a kábellel a járatódást követően.. arra figyeltem rá, hogy (Spotify és Tidal -on is ha 2,5-3 állásnál más enyhe sistergő hang hallatszik a háttérben a számok között. Ez film-játék esetén nincs meg.)
Szerintem egy jóval komolyabb kábellel.. akár Furutech-el mondjuk, jóval kitisztultabb, tonálisabb hangot kaphatnék.
-
Leigazoka
tag
Sziasztok
Milyen USB-t ajánlanátok Oppo HA 2 kategóriájú dac/amp hoz?
Eddig Aqvox és Wireworld -t néztem.. Utóbbiból van micro usb-s is.[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Bejáratódott a HA2 SE... van benne magas bőven... vagy csak a Sine lett tisztább?
1 hete még máshogy szólt.. mintha kinyitottak volna 1 ablakot.
Egy darabig nem lessz, de egy jó terű nyitott fejes kellene.. , ami jó az Oppohoz is.. és egy kat vagy kissé a Sine felett van.
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Tudtok ajánlani Oppo Ha2 höz tápszűrőt?
USB vel megy a gépre micro-normál (B-A)Jó a cucc, de érzek most már egy kis maszatolást a karakterén.
Egységesen szól, jól kijön a Sine-al, de az apróbb részletek (mikofon viszhang) hallkabbak.Köszke
-
Leigazoka
tag
válasz Polllen #53648 üzenetére
Ha hallgathatatlan lenne kb Spotify kapufa.. jutyub szintúgy...
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy minnél komolyabb a ,,hardver" annál jobb minőség érhető el.
De ha a hardver nem kap elég krafftot a hangja is konvergál a pocsékhoz. Azonban, ha a hardver szintje kb. kiegyenlített a forrással a végeredmény tűrhető.Saját tapasztalat alapján beszélve.. az, hogy hall-e különbséget avagy nem.. függ attól is, hogy akar-e?
Tehát pl egy haverod hallgat zenét. Odamész egy Hifiman Shangri-la val hozzá, hogy hallgasd már meg DSD 256 ban az új Metallica albumot Ha a gyereknek eddig halvany gőze nem volt a hangminőségről.. + hozzá szokott az alsóbb kategóriához + nem is érdeklődik semennyire a témáért. Tök mindegy milyen a hallása nem fog észrevenni különbségeket.
Szerintem.
Nálam: Család + 3-4 haver .. ez jött le..
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Én múlt hét folyamán egy Miskolci tali allkalmával próbáltam ki a HD 800 S-s Sennit (AV online sek segítettek ebben). Hát annál jobbat még nem hallottam open world játékokhoz. Valami kegyetlen tere van.
Aztán ott volt a Grado PS2000e.. Tér neki is epic.. csak annyira steril és neutrális volt szegény, hogy némelyik játék élvezhetetlen volt vele, még dedikált hangbeállítás mellett is.
Hozták a legújabb utcai Senniket.. Sine után ritka xar volt mind kettő. Végül a Sonus Pryma maradt... Kicsi tér, nyugodt visszafogott hangkarakter.
Ez a tali érett már egy ideje.. most össze jött. Még jó, hogy lejöttek ,,Vidékre"Minden fejes Furutech dacról futott.
Amúgy bár nem ide tart. De az új SW Battlefrontnak van Dolby Atmos támogatása is.
Warhammer The End Times-nak van Low/Hi fi módja is.Ui. : Régebben egy hasonló tali alkalmából (Hangszerdiszkont) Beyer DT770 pro- DT990 pro-ig tesztelhettem.. forrás nélkül telóról.. 250 Ohm - os fejesekből nem jött egy gramm hang se.
[ Szerkesztve ]
-
-
Leigazoka
tag
válasz #16820480 #53482 üzenetére
Utóbbi két említettből az 1.-t már egy ideje én is kinéztem.. a THX00-t is láttam már és nagyon jól összerakottnak tűnik.. talán a párnája is rendes bőr
Szerintem akkor HE400i lesz belőle.. Analógon meg beált egy szintre az ár vagy dec 10 től.
Jelenleg 135 e Ft körül van.
-
Leigazoka
tag
Néztem én is.. pont a HA 2 höz tervezték, de a Sine ból pont a kiterjedt, széles, jól körültekinthető teret hiányolom.. ezért gondolom erre a célra egy nyitott jobban megfelelne... bár az R70X 470 Ohm aszthiszem a HA2 SE meg 300 Ohm ig bír papíron... A PCMAG 2015-2016 legjobb gamer fejesének XD tüntette ki pl.
-
Leigazoka
tag
Sziasztok, Kellemes ünnepeket!
Az Oppo HA 2 SE mellé a Sine (zárt) után, milyen nyitott ajánlott?
Ár: max 120-140 e Ft.
Műfaj: blues-metál
Igény: Precízen tagolt tér, finom, nem túl fényes magas, kellő mennyiségű közép és a műfajok álltal megkövetelt mély tartomány.
Előre kifigyeltek: Audeze iSine 10, Hifiman HE400i és Grado SR325e.. Utóbbi párnája kényelmetlen ugyan, de külföldről beszerezhető memóhabos, bőr Grado párna is.
-
Leigazoka
tag
Tidal Hi-Fi az 44.1/16 1411 kbs flac ban.
Kb. pár nap max 1 hét és minden új album fent van.
A HiFi mód csak Chrome-al műkszik, vagy letöltött alkalmazással.
Ha teszel a gépre DAC ot akkor felajánl 2 módot: exluziv és force power. Ezek nálam nem hoztak változást.
A Spoti a prémiummal 320 - as AAC-t ad. -
Leigazoka
tag
válasz Leigazoka #53344 üzenetére
Oppo összefoglaló:
Forrás eddig spotify.. nyugi, lesz Tidal, CD és flac fájl is.. csak így kezdetnek.
Jó hangerő mellett, sztereó kép pipa, de nem csillagos 5-s. Magas hangok megjöttek. A bass+ egyes számoknál jó segítség, mert nem maszatol, csak annyit ad amennyit kell.
1-2 koncert számot visszahallgatva is jó eredményt tapasztaltam.Oppo usb driverrel mükszik a gépen.
Előre ennyit
-
Leigazoka
tag
Oppo HA 2 SE a házban
Bontás, töltés teszt.
Beszámoló hamarosan. -
Leigazoka
tag
válasz #16820480 #53337 üzenetére
Azzal az Ifivel lehet valami el volt cseszve.., mert nekem az új Nighthawk al (van új carbon model + zárt is Owl néven) jó hangja volt.. izéé... nem torzított.. minden frekiből volt elég.. a tér volt visszafogott kicsit. A Nano viszont tényleg retek 1 darab
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Az Analogue S. szakodásától eltekintve ( elnézést kértek fészen ) Ma adják át a HA-2 SE-t a Fedex-nek.. Ha minden jó.. jöv héten tesztelés. Nem értem, hogy hordozható, utcai fejesbe (Audeze Sine), minek ennyi erő.. mikor elméletileg 1 szifon is meghajtaná.. gyakorlatban meg szifon 7 is kevés volt neki.
Mindegy.. örülök, hogy legalább úton van.
-
Leigazoka
tag
Üdv.
Bár nem full ide tartozik. De aki már vásárolt úgy külföldről terméket, hogy dev. átutalással. Kb mennyi volt mire eljutott a boltig a pénz?
Nekem 8 án ment el a számláról.. ma 13 van
-
Leigazoka
tag
Oppo HA-2 SE megrendelve a Sine-hoz. Kb 1 hét mire megérkezik.
A Mojo ra bármennyire szerettem volna nem volt keret.Ill bank transzfer mód mellett döntve várom az utalásos adatokat... küldtem vagy 3 mailt, hogy küldjék el.
Mojo rendelésének 2X i próbálkozása után új kártyát kért volna a rendszerük. -
Leigazoka
tag
Hali
Hallottatok már Oppo HA2 vagy HA2 SE dac/amp-ot?
Ha igen, milyen a minősége?Az utóbbiba már 9028Q2M sabre chip van.
-
Leigazoka
tag
Hááát alaplaphoz képest szebben szólt róla a Sine.. persze még mindig, hiányzott a kraft... De tisztaság, tér jobb lett....
Az analogueseduction-n valamiért beszüntette a Mojo Anglián kívüli terjesztését.. de kérem, majd emilben, hogy ne hadják már abba, mert náluk 443 eu.. máshol meg 600. Ill ha meglenne a Mojo talán vennék hozzá vagy PM3-t vagy Grado SR325E-t.
-
Leigazoka
tag
Üdv
Akik az alaplap sound-t szeretik azoknak öröm, hogy az MSI goodlike gaming lapokban van 6.3 -s jack és sabre dac.. ill fejes erősítő.. + brutál high end pc lap.. De ára is van ami 170 e ft... Ebből persze igen jó dac/amp páros vagy ez/az vásárolható.
-
Leigazoka
tag
válasz bkercso #49969 üzenetére
Hát igen... Mindegy majd szeptemberben kiderül mit teljesít a Sine-vel. Addig kénytelen vagyok beérni a Xonarral (DX).. asszem abban külön fejes erősítő nincs, mert 7.1 -s kari.. Eddig úgy érzem, hogy kb a tudásának jó 90% nem nyújtja a fejes. A zenék jobban szólnak, de a basszus, a gyorsaság és dinamika hiányzik.
-
Leigazoka
tag
Tudtok ajánlani audiophil micro usb-s kábelt.. mert neten se találok. Mini usb B és sima B - s sok van. de micro nincs.. kivéve a signatura Chord.. de az nagyon drága.
-
Leigazoka
tag
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Az analogueseduction.net-ről elvileg a Britek kiválnak az euból miatt.. már nem lehet rendelni cuccot.
Ez nagyon sajnálatos, mert pl náluk a Chord Mojo 490 eu lett volna, máshol az euban 600 -
Leigazoka
tag
válasz dgyuri0123 #49326 üzenetére
Fobbar mostmár pipa.
-
Leigazoka
tag
Észrevettem egy alapzajt zenehallgatásközben, ami a hangerővel együtt nő... Telón és hangkártyán is jelentkezett.
Mi lehet ez? Az erősítő.. vagy kártya torzítása vagy a fejes hibája? Azért ne 3 hét alatt romoljon már el.. -
Leigazoka
tag
válasz gaborka8x8 #49238 üzenetére
Az mindegy.
Én 20 éve horgászom pl. de a legyezés még mindig nem megy jól.
-
Leigazoka
tag
válasz gaborka8x8 #49236 üzenetére
36 év Hifizés.. na ez teljesítmény
-
Leigazoka
tag
-
Leigazoka
tag
válasz dgyuri0123 #49198 üzenetére
Egy rádió rockos interjúba az egyik tag azt mondta, hogy volt eredeti ausztrál kiadású Bon Scot-os AC/DC LP-je EU/ USA no megjelenés.... jujjj na az hogy szólhatott már... hmm
-
Leigazoka
tag
válasz dgyuri0123 #49196 üzenetére
Állat.. hát nem minden album egyforma..
Van otthon sok CD-m.. neten meg nem tudni melyik album a jobb.. (több mb-foglal?)
Tidal és Spotify is rendelkezésre áll. -
Leigazoka
tag
válasz krichd1 #49181 üzenetére
Mindkettőre.
Van egy ismerős a Győr házimozinál.. de a név meghazudtol, mert bőven van hifi-high end hangfal választék.
Papatyi Tibor, ha ismerős a név.
Ő ajánlotta volna a hangfalat.
A kristály mély tetszik benne a legjobbanFejesből azt mondta, hogy neki az egyetlen amit megvenne a Sonus Faber Pryma lenne, mert a hangja egy csoda. Hmm. Hát a carbon változat nagyon szép.. a hangja meg .. nem tudom.
-
Leigazoka
tag
válasz contaxg #49168 üzenetére
Ebben mondjuk lehet igazad van.
Az igények azok voltak, hogy:
A hallgatok blues-tól a metálig (epic, folk) zenékben jól észrevehető legyen a hangszerek különválása
és ha lábdob szól az mély legyen és dinamikus.. ne csak pattogjon, hanem szóljon erőteljesen, ahogy kell.Jó ok azt mondjátok, hogy ehhez inkább hangfalas rendszer kell, de abból egy komolyabb lánc sokkal többe kerül.. és ott már tényleg elhiszem, hogy órákat kell a boltokban a cuccok hallgatásával tölteni, ha nem akarok egy sufnit megtölteni a vagy jó- vagy nem komponensekkel.
Pl: egy nekem tetsző ELAC polchangfal párja 550 e ft ... csodálatosan szép és pár ismerős is elismerően szólt róla .. talán a BS244 volt.Am úgy érzem lassan rááll a fülem a Sinere, mert már a dob, bassz gitár szeparáció kezd előjönni. Annyi, hogy nem kell full hangerő a Xonáron csak 40-50 %, mert az után már elvész a basszus.
Megköszönöm a segítségeteket.. de Miskolciként nem tudom megtenni, hogy sokszor járjak Pestre... mert akkor Fejhallgatóplázát és a Nomonót is meglátogatnám.. még jó, hogy Bukk900 ifi nano ját kitudtam próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Hát nem tudom..
Ha azt veszem alapul, hogy koncerten ha maga a lábdob szól az jó mély.. tiszta, ütős.
Amikor elkezdődik az előadás és belép a többi hangszer akkor általában, háttérbe vonul elég erőteljesen ..
Kb ezt hozza Sine is... illetve van, amelyik számnál okés lenne a lábdob.. a többinél alig érezni.
Olyan zene is akad ahol csak pattogás jelleggel van jelen.
Instrumentális zenén most is jó.Bukk900 észrevétele szerint neki a Sine az iDSD ről úgy szólt, mint egy AKG K550
Ha tisztán jellemezni kellene.. szinte alig ad valamivel többet az 50 K Philips aktív hangfalnál és a 27-30 K-s Teufel Massive-től.
Ok anyagminőség, összeszerelés csillagos 5-s, a bőr táskája frankó.
Talán az iDSD több teret adott neki + jobb felbontást.. de többet nem.
Nem az a baj, hogy a specifikációban lévő 500-1000 mW nincs meg?
1-2 havi fizuból kijönne egy Lyr 2 LISST csövekkel.. az tud 6 W-t 32 Ohm-n lenne benne kraft.
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Úgy hallottam Debrecenbe van Fejhallgató pláza.. lehet elmegyek, majd hallgatózni.. Mert 165 e után azért van egy nem kicsi hiányérzet...
Anyám komentje: 160 e-t kiadni egy x@r fejhallgatóért...
Jajj...
Hosszú lesz még ez a ,,saját izlésre megfelelő cuccot találni" folyamat. -
Leigazoka
tag
Ma meghallgattam Bukk900 nano idsd jét a Sine vel.
Nagyobb felbontás volt a Xonarhoz képest.. vagyis a Dac része jó, de mint erősítő
hangerő szint ugyan ott.. az erősítőn a poti 16-17 óra állásban. Az un. planáros mély még most sem jelentkezett. -
Leigazoka
tag
Szerintetek egy Asgard 2 elég lenne a Sine-nek vagy Lyr 2 kellene neki?
Vagy egy Modi 2 über /Magni 2 über párost válasszak majd.
Mert Xonar DX-ről nem mutatja szerintem a tudása 90 %-t sem. Hangerő van, de ,,ultra high felbontás, planáros basszus nincs.
A kényelme jó csak rendesen kell feltenni.. akkor 4-5 órát is simán ki lehet bírni vele. Kifelé nem szűrődik semmi és befelé se jut semmi zaj ha jó.. normál (80-90 dB) között halgatja az ember.
A szivacs párna bőr mintázatú, a fejpánt és a kagyló külseje bőr borítású.. baromi esztétikus... a 240 g-ja ellenére nem tűnik nehéznek. A kábel 1.2 méter látszik, hogy telóhoz van tervezve...így a PC-házat ki kell fordítani 90 fokkal, hogy használható legyen A kábel lapos kialakítású.. és furcsa pipa mini jack-ban végződik. -
Leigazoka
tag
Audeze Sine megrendelve. Holnap vagy a héten érkezik Angolból
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #48683 üzenetére
Tudom, hogy már volt 1-2 balhé.. de szerintem 32-ohmos telóra tervezett fejesekhez.. vagy laptop hangkártya kiváltáshoz még okés nem?
-
Leigazoka
tag
-
Leigazoka
tag
válasz Tomacko #47598 üzenetére
Én a kerámia késsel a konyhai felhasználásra gondoltam, nem iparira. A linkben található oldalon meg bevonattal érték el a 90 hrc - t ha jól olvastam. Én használtam már 97 hrc -s laminalt damaszk tört..na az epic volt..főleg a halvány kék szine a pengenek. Itt is kerámia bevonat van ,, karbid ". Fémkerámiak
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #47575 üzenetére
Szép
3800 Hv.. az hány HRC 150 kb.. 100 at mondják a gyémántnak. Ez egy kicsit irreális.. bár
ME-n még erről nem mondtak semmit.Am. ha vissza olvasol vagy 10-12 hozzászólást a Többiekkel dűlőre jutottunk 1-2 dologban..
a többire meg visszatérünk júni-júliusban.3 diploma az komoly...
Gépész-anyag.. szakirány? Jó tudni, hogy ilyen is van.
-
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #47535 üzenetére
Nem az, de anyagmérnökin pont kerámia/ hőenergián vagyok... és ez nem gyár, üzemekben használatos anyag. kb. ha 10-20x ejted le már csorbul.. csontot, fagyott kaját nem vág, de magának az anyagnak a keménysége nagy. Az acél meg nem annyira kemény, hanem rugalmas meg szívós ellentétben a
kerámiákkal, amik a legkeményebbek, vegy semlegesek de k..ra ridegek...,,könnyen törik". Én az anyag tömegére akartam rávilágítani, hogy eddig az acélkések fenés, élezés nélkül sokkal hamarabb tompultak el, mint a ZrO vagy ZrC pengélyű kések. Ráadásul a HIP technológiás.. meleg izosztatikus sajtolású kések a csúcs minőséget képezik, csak belőlük egy 18 cm -s darab majd 200 e ft + Japánban élezik kézzel.[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
válasz schawo #47521 üzenetére
Hát ha juni 30 ig kint tudok maradni akkor ösz-visz olyan 750 k körül fogok keresni.
Így max 560-600 K lehet a keret.Írtad, hogy az ifi erősítő része szar.. de dac-ként még jó lehet nem? Így mehetne akár a nano is
a Vio 100 elé.Mert ha a Mojo+ Vio 100 + LCD 2 olyan 635 e ft körül jönne ki lol
Ha az ifi nano idsd + Vio 100 + LCD 2 = 540 e huf
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest