- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leigazoka
tag
Üdv,
Ezt az fejhallgató erősítőt, milyen kábel segítségével tudnám számítógépre kötni???
http://www.agota.hu/fejhallgato_erosito.html
-
Leigazoka
tag
Üdv,
Valaki használt már Fiio E6 vagy E7 fejhallgató erősítőt?
Melyek a főbb tapasztalatok velük kapcsolatban..? -
Leigazoka
tag
Üdv,
Valaki találkozott már Fiio E07K fejhallgató erősítővel?
Ha igen akkor milyen tapasztalatokat szűrt le vele kapcsolatban? pl: eredeti CD anyagát rendesen képes dekódolni. -
Leigazoka
tag
Sziasztok
Hifiman HE 400i hez milyen forrást ajánlotok és kb. mennyiért?
Elég lenne neki egy Xonar Essence kari vagy komolyabb cucc kell?
Ifi micro ican vagy idac.
Esetleg hordozni egy Fiio X3 lejátszó.A fejhallgató topikban rock, metálhoz HE 400 (i) lett javasolva.. már csak
a forrás kérdés, mert jelenleg ifi nano idsd és xonar dx van használatban. -
Leigazoka
tag
Takatába felvettek, lesz Csehországi meló fél évig... jajj úgy beindultam, hogy lehet 3 havi zséből össze jönne egy Hifiman edition X re... na akkor lennék a legboldogabb, ja meg egy Vodkaboy-os csöves erősítővel.
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Hali
Tudtok ajánlani LCD 2 höz olyan erősítőt amivel jól szól, tisztességesen szól és nem kerül egy vagyonba?
(100-160 e ft max)Gyártói oldalról rendelve a fejes 287 e ft ből kijön házhozszállítással.
2-3 hónapon belül felállna a rendszer. -
Leigazoka
tag
válasz schawo #47335 üzenetére
Navot megkérdezve, csak a 3. országból való rendeslés ( nem EU) esetén van vám + áfa rászámítás. Eu-n belül nincs.
Lehet 5 K val kevesebbe kerülne az LCD2, de Chord Mojo meg itthon nincs.. és hallomás alapján mindent meghajt tisztességesen + remek dac. Legyen május vagy junius 1 és megy a kosárba.
Juni 1-g van próba idő a Takatába XD aztán pöpec minden. Ha nem lenne a Csehországi küldetés.. nem lenne esély eme rendszer beszerzésére. -
Leigazoka
tag
válasz schawo #47339 üzenetére
Szeretnék, majd külföldről rendelni egy Audeze LCD 2 fejhallgatót.
A termék 995 dollarba kerül amihez még 50-60 dollar házhozszállításidíjat kellene fizetni.
A kérdésem az lenne, hogy az így kb. 287 e Ft-ba kerülő termékre milyen egyéb drágító eljárás tartozik?Válasz:
Abban az esetben, ha árubehozatalt végez harmadik országból (Unión kívülről), akkor vámeljárást kell kezdeményeznie.Tegyük fel, hogy önnek a számla értéke 995 USD, (nem számolnám át Ft-ra, mivel nem tudni, hogy milyen lesz az árfolyam), egyéb költség (paritásból adódóan, csomagolási stb) 60 USD, akkor BRUTTÓ 1055 USD. lesz a vámalapja
- ennek a feltételezett vámszázaléka legyen 2-10 % kb azaz 21 - 105 USD
- ÁFA alap 1055 USD + 21 USD ~ 105 USD =1160 USD
- fizetendő ÁFA összege ~ 303 USD
- megközelítőleg önnek 400 USD-nak megfelelő Ft összeggel kell számolnia
-
Leigazoka
tag
válasz BigBlackDog #47341 üzenetére
Haaat okes...
-
Leigazoka
tag
-
Leigazoka
tag
válasz Szevam #47495 üzenetére
Erre a kérdésre itt sajnos választ nem találsz , mert a gyártó termékeinek 90%-t itt még
úgylátszik senki sem tesztelte.
Az eddigi ittlétem alatt arra figyeltem fel, hogy nem igazán tetszik a topik lakóinak a tenyérnyi vagy
kissé annál nagyobb méretű erősítők és dacok.. Ők a tőbb kg (2-10) asztali füzetméretű dobozkákat
részesítik előnyben.
Egyetemi tanulmányaim során azt mutatta a tapasztalat, hogy a mérnök akkor profi, ha kis méretben is
el tudja érni azt, amit a nagyok tudnak. Erre számtalan példa létezik már. Nézz szét a neten.
Eleinte a nejlon egy széttéphetetlen anyag volt.. most használod zacskónak, szatyornak. Itt a jóbol rosszat
készítettek. A nano idsd szimlán csak dac az erősítő része gyenge, a micro már okés, de ha ebben a gyátóban gondolkodsz akkor az idac2 már egy elég szép darab és nem kerül egy kisebb vagyonba sem.Én hétfőn indulok Cseho.ba juni 30 ig kint leszek.. ezzel a lehetőséggel tudnék csak komoly rendszert beszerezni, de az erősítő kérdésre amit feltettem elég kevés értékelhető válasz futott be. DLL 1-2 esetben elég jól fogalmazott. Aztán Vodkaboytól kérdeztem csöves erősítőt.. de ha fejes mellett arra elmegy 2-300 e ft akkor már dacra nincs keret. Aztán attól is füg mennyi a rendelkezésre álló hely az asztalon. Régebbi hozzászólásban olvashatod, hogy némelyeknek az ifi xbass és x3D talán ezen kapcsolható hangzásjavító dolgai miatt nézték le a terméket.. na de ezt vagy bekapcsolod vagy nem. Sheratan meg talán az itube-t tesztelte és tekintette rosznak, ami jóhogy sokkal rosszabb egy rendes cxövesnél. Azért a józan paraszti észt
nem kellene a kukába hajítani.Én 4 rendszerben gondolkodom ha júniusban vissza jövök:
Audeze Sine + nano idsd ezt telóhoz uutazásra
EL8 + Chord mojo
LCD2 + Chord mojo
és ha minden epic akkor Hifiman Edition X + Chord mojo -
Leigazoka
tag
válasz schawo #47507 üzenetére
Nem veszem támadásnak, de sajnos nincs saját szobám így a PC-s asztal teljes felülete sem áll a rendelkezésemre.. ezért kellene valami kisebb méretű eszköz.
Az igényeim nem kielégíthetetlenek, de bár nem fejhallgatós, hanem hangfalas ismerőstől kapott tanács alapján
nem szeretnék egy szobányi, polcnyi eszközt beszeezni mire meglesz az ideális, hanem ha van rá.. és most pont akadna lehetőség beszerezni az adott keretből a legjobbat, melynek hangja a legtöbb embernek tetszik.Ennyi erővel 5- 600 e ret úgy is elkölthetnék, hogy high end PC + VR szemüveg... de munka mellett nem tudnám kihasználni. A napi 2-3 órányi zenehallgatás meg eddig mindig jót tett.
Az egyik tanács pont az volt, hogy rock, játék, filmre NEKED planár való: Hifiman, Audeze ezek.
Ha most külföldön leszek 3-6 hónapot, majd persze Itthon, kell ,,valami", ami segítségével elveszhetek
a zenében. + Nálam akkor epic egy fejes vagy hangfal, ha teljesen áttudja adni a zene álltal tolmácsolt érzéseket. Pl: P-mobil- Emberes voltam v. Ossian- Legyen miénk az élet vagy Karthago- Senki lánya( Ami jó az nehéz: Kyocera kerámia kés 3 éves még 1 élezésen nem esett át és simán leviszi az újjadat a
kezedről és még borotválkozni.. akár hajat vágni is lehet vele A késnek szinte semmi tömege nincs. Keménység 90 Hrc, acél max 65 ritkán 70 használtam 95 ös laminált damaszkot, csak az a kés többe került mint az LCD 3-m)A Vio 100 Thomann on 170 körül van még a keretbe pont beleférne és a Chordnál se kerül sokkal többe.
Ha eddig csak az agyatokra mentem akkor elnézést kérek és nyugodtan bannoljatok a fórumról.
-
Leigazoka
tag
válasz schawo #47521 üzenetére
Hát ha juni 30 ig kint tudok maradni akkor ösz-visz olyan 750 k körül fogok keresni.
Így max 560-600 K lehet a keret.Írtad, hogy az ifi erősítő része szar.. de dac-ként még jó lehet nem? Így mehetne akár a nano is
a Vio 100 elé.Mert ha a Mojo+ Vio 100 + LCD 2 olyan 635 e ft körül jönne ki lol
Ha az ifi nano idsd + Vio 100 + LCD 2 = 540 e huf -
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #47535 üzenetére
Nem az, de anyagmérnökin pont kerámia/ hőenergián vagyok... és ez nem gyár, üzemekben használatos anyag. kb. ha 10-20x ejted le már csorbul.. csontot, fagyott kaját nem vág, de magának az anyagnak a keménysége nagy. Az acél meg nem annyira kemény, hanem rugalmas meg szívós ellentétben a
kerámiákkal, amik a legkeményebbek, vegy semlegesek de k..ra ridegek...,,könnyen törik". Én az anyag tömegére akartam rávilágítani, hogy eddig az acélkések fenés, élezés nélkül sokkal hamarabb tompultak el, mint a ZrO vagy ZrC pengélyű kések. Ráadásul a HIP technológiás.. meleg izosztatikus sajtolású kések a csúcs minőséget képezik, csak belőlük egy 18 cm -s darab majd 200 e ft + Japánban élezik kézzel.[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #47575 üzenetére
Szép
3800 Hv.. az hány HRC 150 kb.. 100 at mondják a gyémántnak. Ez egy kicsit irreális.. bár
ME-n még erről nem mondtak semmit.Am. ha vissza olvasol vagy 10-12 hozzászólást a Többiekkel dűlőre jutottunk 1-2 dologban..
a többire meg visszatérünk júni-júliusban.3 diploma az komoly...
Gépész-anyag.. szakirány? Jó tudni, hogy ilyen is van.
-
Leigazoka
tag
válasz Tomacko #47598 üzenetére
Én a kerámia késsel a konyhai felhasználásra gondoltam, nem iparira. A linkben található oldalon meg bevonattal érték el a 90 hrc - t ha jól olvastam. Én használtam már 97 hrc -s laminalt damaszk tört..na az epic volt..főleg a halvány kék szine a pengenek. Itt is kerámia bevonat van ,, karbid ". Fémkerámiak
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
-
Leigazoka
tag
válasz vodkaboy22 #48683 üzenetére
Tudom, hogy már volt 1-2 balhé.. de szerintem 32-ohmos telóra tervezett fejesekhez.. vagy laptop hangkártya kiváltáshoz még okés nem?
-
Leigazoka
tag
Audeze Sine megrendelve. Holnap vagy a héten érkezik Angolból
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
Szerintetek egy Asgard 2 elég lenne a Sine-nek vagy Lyr 2 kellene neki?
Vagy egy Modi 2 über /Magni 2 über párost válasszak majd.
Mert Xonar DX-ről nem mutatja szerintem a tudása 90 %-t sem. Hangerő van, de ,,ultra high felbontás, planáros basszus nincs.
A kényelme jó csak rendesen kell feltenni.. akkor 4-5 órát is simán ki lehet bírni vele. Kifelé nem szűrődik semmi és befelé se jut semmi zaj ha jó.. normál (80-90 dB) között halgatja az ember.
A szivacs párna bőr mintázatú, a fejpánt és a kagyló külseje bőr borítású.. baromi esztétikus... a 240 g-ja ellenére nem tűnik nehéznek. A kábel 1.2 méter látszik, hogy telóhoz van tervezve...így a PC-házat ki kell fordítani 90 fokkal, hogy használható legyen A kábel lapos kialakítású.. és furcsa pipa mini jack-ban végződik. -
Leigazoka
tag
Ma meghallgattam Bukk900 nano idsd jét a Sine vel.
Nagyobb felbontás volt a Xonarhoz képest.. vagyis a Dac része jó, de mint erősítő
hangerő szint ugyan ott.. az erősítőn a poti 16-17 óra állásban. Az un. planáros mély még most sem jelentkezett. -
Leigazoka
tag
Úgy hallottam Debrecenbe van Fejhallgató pláza.. lehet elmegyek, majd hallgatózni.. Mert 165 e után azért van egy nem kicsi hiányérzet...
Anyám komentje: 160 e-t kiadni egy x@r fejhallgatóért...
Jajj...
Hosszú lesz még ez a ,,saját izlésre megfelelő cuccot találni" folyamat. -
Leigazoka
tag
Hát nem tudom..
Ha azt veszem alapul, hogy koncerten ha maga a lábdob szól az jó mély.. tiszta, ütős.
Amikor elkezdődik az előadás és belép a többi hangszer akkor általában, háttérbe vonul elég erőteljesen ..
Kb ezt hozza Sine is... illetve van, amelyik számnál okés lenne a lábdob.. a többinél alig érezni.
Olyan zene is akad ahol csak pattogás jelleggel van jelen.
Instrumentális zenén most is jó.Bukk900 észrevétele szerint neki a Sine az iDSD ről úgy szólt, mint egy AKG K550
Ha tisztán jellemezni kellene.. szinte alig ad valamivel többet az 50 K Philips aktív hangfalnál és a 27-30 K-s Teufel Massive-től.
Ok anyagminőség, összeszerelés csillagos 5-s, a bőr táskája frankó.
Talán az iDSD több teret adott neki + jobb felbontást.. de többet nem.
Nem az a baj, hogy a specifikációban lévő 500-1000 mW nincs meg?
1-2 havi fizuból kijönne egy Lyr 2 LISST csövekkel.. az tud 6 W-t 32 Ohm-n lenne benne kraft.
[ Szerkesztve ]
-
Leigazoka
tag
válasz contaxg #49168 üzenetére
Ebben mondjuk lehet igazad van.
Az igények azok voltak, hogy:
A hallgatok blues-tól a metálig (epic, folk) zenékben jól észrevehető legyen a hangszerek különválása
és ha lábdob szól az mély legyen és dinamikus.. ne csak pattogjon, hanem szóljon erőteljesen, ahogy kell.Jó ok azt mondjátok, hogy ehhez inkább hangfalas rendszer kell, de abból egy komolyabb lánc sokkal többe kerül.. és ott már tényleg elhiszem, hogy órákat kell a boltokban a cuccok hallgatásával tölteni, ha nem akarok egy sufnit megtölteni a vagy jó- vagy nem komponensekkel.
Pl: egy nekem tetsző ELAC polchangfal párja 550 e ft ... csodálatosan szép és pár ismerős is elismerően szólt róla .. talán a BS244 volt.Am úgy érzem lassan rááll a fülem a Sinere, mert már a dob, bassz gitár szeparáció kezd előjönni. Annyi, hogy nem kell full hangerő a Xonáron csak 40-50 %, mert az után már elvész a basszus.
Megköszönöm a segítségeteket.. de Miskolciként nem tudom megtenni, hogy sokszor járjak Pestre... mert akkor Fejhallgatóplázát és a Nomonót is meglátogatnám.. még jó, hogy Bukk900 ifi nano ját kitudtam próbálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Apple asztali gépek
- Havi limitet kap a GeForce Now
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest